QSC RMX 5050 Vs Crown XLS 5000

Reaction score
150
Λοιπόν αν θέλετε να δείτε τα sub και τις μετρήσεις δείτε εδώ το thread και κάντε λίγο scroll στο msg #362! Από εκεί και κάτω υπάρχουν φωτογραφίες και μετρήσεις των sub από το δημιουργό τους. Τα συγκεκριμένα τεστ είναι με τα δικά μου sub τα οποία έρχονται είδη μετρημένα και τεσταρισμένα από τον bosso.

Γιάννη τους ενισχυτές μουτ τους προτείνε αυτός που τα κατασκεύασε και όταν τον ρώτησα αν θα ήταν καλύτερα να πάρω δυο μου είπε όχι γιατί τότε το κάθε sub θα έχει μόνο 1300-1400 (περίπου δεν θυμάμαι) ενώ σε bridged 2,5KW

Τα SUB ΜΑΛΛΟΝ έρχονται την άλλη εβδομάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι λεφτά για ενισχυτή αυτή τη στιγμή ΔΕΝ γιατί ξέρετε ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ!

Θα σκάσω να τα ακούσω αλλά τι να κάνω θα περιμένω. Θα πάρω έναν 5050 για αρχή και αν δεν είναι αρκετός ή ζεστένεται πολύ αργότερα θα αγοράσω άλλον ένα.

Reaction score
150
Χο χοχο! Θέλω να δω τη φάτσα της γυναίκας μου μόλις τα βάλω μπρος!

Να κι ένα σχολιάκι για δαυτα:

"The AVs held up well. My son wears IAM ear protection head gear and gets near field to the subs while these scenes are being played at reference level. He reports no rattles, bottoming, or other extraneous noises."

Reaction score
30.331
Απάντηση: QSC RMX 5050 Vs Crown XLS 5000

Σωτήρη τα πράγματα γίνονται δύσκολα αν τα κάνουμε ετσι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις 1/1000 παραπάνω απο ενα μεγάφωνο οτι και αν κάνεις.Οτι eq και αν χρησιμοποιήσεις απλά θα αυξήσεις την άεργο ισχύ . Το οποίον σημαίνει θα τρως watt χωρίς αποτέλεσμα.Εαν το woofer μπορεί με την καμπίνα να σου αναπαράγει έως και 18hz στα - 3db , τα 10hz θα τα βγάλει στα -6db , που να βαράς τον κώλο σου κάτω.Η θα διπλασιάσεις τις διαστάσεις της καμπίνας η θα μείνεις εκεί που είσαι.
Οτι kai να κάνεις οταν υπάρχει περιορισμός χώρου .............
Το eq χώρου δεν κάνει κάτι άλλο απο το να ενισχύει η να κόβει μερικές συχνότητες.
Κανένας ενισχυτής δεν θα εχει πρόβλημα με αυτό.
Μην ξεχνάς οτι σε περιοχή λειτουργίας σαμπ δλδ μερικές λίγες οκτάβες ο ενισχυτής λειτουργεί σαν turbo απο μόνος του μιας και εχει μονο να ενισχύσει μερικές αλλά οχι ολες τις ακουστές συχνότητες.
Αυτό του αφαιρεί μεγάλο μέρος απο το φορτίο που θα είχε αν έπαιζε full band.

Ναι δεν είναι το ιδιο με το να κόψεις τα μπάσσσα , αλλά σε κάθε περίπτωση η ισχύς αυξάνεται γιατί πολλύ απλά δεν εχει να ενισχύσει μερικές οκτάβες ακόμα.
Και ως γνωστόν όσο πιο πολλές οκτάβες τόσο πιο δύκολο το έργο ενος ενισχυτή.
Τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα με 2χ1050 ανά σαμπ.
Πίστεψέ με θα ταρακουνάς το σύμπαν.
Αλήθεια να σου πω? τα σαμπ θα είναι κλειστά η reflex?

Reaction score
150
Τα σαμπ είναι κλειστά (sealed). Ο Bosso αναφέρει κάπου ότι είναι καλό που έχει headroom με τον συγκεκριμένο ενισχυτή και ότι γράφω το γράφω με βάση τα τεστ του.

Και οι 20 σελίδες του thread είναι για τα συγκεκτιμένα σαμπ οπότε διαβασέ το και θα δεις καλύτερα μιας και ξέρεις και περισσότερα από εμένα. Γράφουν μέσα πολύ αξιόλογοι ειδικοί των μπάσων όπως ο Mark Seaton (κατασκευάζει ένα από τα καλύτερα εμπορικά σαμπ που παίζει καλύτερα από το πολύ πετυχημένο SVS PB13 Ultra αλλά αρκετά πιο ακριβό).

Οι drivers είναι τοποθετημένοι σε σειρά οπότε στην ουσία το κάθε σαμπ είναι 8 Ohm και για αυτό συνδέει τον ενισχυτή παράλληλα για να τα βλέπει σαν 4.

Από δικές του δοκιμές και μετρήσεις μου είπε ότι τα σααμπ αποδίδουν καλύτερα έτσι παρά με 2Χ 1400 Watt στα 8 Ohm.

Τώρα αν το καλύτερα εννοεί να σπάμε τους τοίχους ή αν τελικά λίγη σημασία έχει στο χώρο μου που αν και δεν έχω πρόβλημα με γείτονες ή αλλους ξένους πάνω κάτω, έχω τη γυναίκα μου και το παιδί και πολύ αμφιβάλω αν θα παίζω τόσο δυνατά όταν κοιμούνται.

Όταν όμως λείπουν (αντέ βόλτα να δω ταινία!!!!!)....

Όπως είπα θα πάρω τον 5050 και θα δοκιμάσω κι έτσι και αλλιώς.

Επίσης ως γνωστό οι επαγγελματικοί έχουν και τον ρημάδι τον ανεμιστήρα που με ενοχλεί οπότε αν με δυο ενισχυτές πετύχω χαμηλότερο θόρυβο λόγω μικροτερου στρεςς τότε θα πάω εκεί. Θα δω μήπως μπορέσω να τους βάλω και σε άλλο χώρο.

Είδωμεν σύντομα!

Reaction score
30.331

Σωτήρη με σύνδεση σε σειρά τα δυο 8ωμα γίνονται 16 ohms, και μετά παραλληλισμένα πάει πάλι στα 8 , είναι μεγάλη μαλακία όμως να βάλεις δυο μεγάφωνα εν σειρά.Ιδίως αν μιλάμε για 15".
Ούτε έλεγχο ούτε ταχύτητα θα εχουν , τζιφος.Τα βάζεις κανονικά στέρεο και ακούς το φως το αληθινό.

Reaction score
1.772

Σωτήρη με σύνδεση σε σειρά τα δυο 8ωμα γίνονται 16 ohms, και μετά παραλληλισμένα πάει πάλι στα 8 , είναι μεγάλη μαλακία όμως να βάλεις δυο μεγάφωνα εν σειρά.Ιδίως αν μιλάμε για 15".
Ούτε έλεγχο ούτε ταχύτητα θα εχουν , τζιφος.Τα βάζεις κανονικά στέρεο και ακούς το φως το αληθινό.
αυτό ποιός το λέει;

Reaction score
1.772

οτι ειναι μαλακια να βαλης δυο μεγαφωνα σε σειρα.

ολα τα line array με αυτο τον τροπο ειναι συνδεδεμενα εσωτερικα.

Reaction score
30.331

NAI ρε φίλε άλλο το στήσιμο των line array , που δεν σε νοιάζει η ποιότητα και άλλο το home cinema.
Εχεις ιδεα τι παίζει το κάθε woofer οταν είναι εν σειρά?
Π@π@ρι@ παίζει.Κανένα μεγάφωνο δεν μπορεί να παίξει σωστά εν σειρά.Ακόμα και αν είναι δυο ιδια κροσαρισμένα στο ιδιο σημείο και απλά συνδέονται ετσι για λόγους ματσαρίσματος /φορτίου.

Reaction score
1.772

μα δε μιλαω για επαγγελματικα αλλα για ηχεια εκατονταδων χιλιαδων ευρω οπως τα

genesis,wisdom,και αλλα.

αν μπορεις εξηγησε μας τεχνικα που το κακο να συνδεσεις δυο ιδια γουφερ που ειναι

στο ιδιο κουτι και το κροσοβερ ειναι πριν τον ενισχυτη σε σειρα.

Reaction score
30.331

Οτι το πρώτο θα λειτουργεί σαν αντίσταση περιορισμού του ρεύματος , και αλλάγής φάσης, για το δεύτερο.

Reaction score
1.772

μπορείς να μας πής ποιό είναι το πρώτο και ποιό το δεύτερο;

Reaction score
30.331

Όποιο απο τα δυο μεγάφωνα θα είναι πρώτο στην αλυσίδα της εν σειρά σύνδεσης.

Reaction score
150
Κατ'αρχήν καλή χρονιά.

Δεύτερον τα μεγάφωνα είναι 4 Ohm με τη σύνδεση σε σειρά γίνονται 8Ohm και με την παράλληλη που προτείνει ο bosso για κάθε sub τα βλέπει πάλι 4 Ohm.

22 σελίδες thread είναι με μετρήσεις και τα πάντα είναι όλα εκεί. Επίσης μπορούμε να ρωτήσουμε και τον ίδιο γιατί κατέληξε εκεί μετά από καμιά 100αρα sub που έχει φτιάξει.

Reaction score
1.772

ευχαριστούμε καλή χρονιά και σε εσένα.

λοιπόν μερικά πλεονεκτήματα.

όταν συνδέσεις δυό γούφερ σε σειρά διπλασιάζεις το damping factor και ρίχνεις

την απαιίτηση σε ρεύμα στο μισό διπλασιάζοντας την ανάγκη σε watt.

ξανακάνοντας το ίδιο όμως θα ανεβαίναμε στα 16ohms οποτε θα χάναμε παρα πολύ

απο την ισχύ του ενισχυτή μας οπότε αυτό που έχει κάνη είναι η χρυσή τομή.

δεν υπάρχη πρώτο και δεύτερο γούφερ για το ρεύμα σε μια σύνδεση σε σειρά ούτε

και τα ρεύμα πάη απο το + στο - αλλά και απο τις δύο μεριές και βλέπη τα δύο

γούφερ σαν ένα.

Reaction score
30.331

Δυο πηνία με ξεχωριστές αυτεπαγωγές τα βλέπει σαν ενα , και παίζουν σαν ενα?
Δυο μιγαδικά φορτία , εστω και με ίδια χαρακτηριστικά παίζουν σαν ενα?
Δε νομίζω.
Οσο για το df μπορείς να το μεγαλώσεις και αν βάλεις 3 σε σειρά , η αν βάλεις και κανα χιλιόμετρο καλώδιο.

Reaction score
1.772

Δυο πηνία με ξεχωριστές αυτεπαγωγές τα βλέπει σαν ενα , και παίζουν σαν ενα?
Δυο μιγαδικά φορτία , εστω και με ίδια χαρακτηριστικά παίζουν σαν ενα?
Δε νομίζω.
και βέβαια για την ακρίβεια σαν ένα με διπλάσια τιμή.

αν θέλεις ανοίγουμε θέμα στη diy να σου φύγει η απορία

γιατί εδώ δεν το βλέπουν.

Reaction score
30.331

Εγω αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να το κάνει αυτό? Αφού εχει 2 8ωμα woofer, γιατί να τα βάλει σε σειρά και να κόψει το ρεύμα στο μισό?

Reaction score
1.772

Εγω αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να το κάνει αυτό? Αφού εχει 2 8ωμα woofer, γιατί να τα βάλει σε σειρά και να κόψει το ρεύμα στο μισό?
είπαμε οτι τα γούφερ είναι 4ohm οπότε βαζοντάς τα σε σειρά έχουμε

8ohm.

το ότι κόβης το ρεύμα στο μισό είναι καλό γιατί οι περισσότεροι

ενισχυτές ενώ εχουν watt το ρεύμα τους δεν είναι αρκετό

για να τα διπλασιάσουν στα 4 ohm.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.248
Members