smart....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274
Καλοτάξιδο!!!!
(Απ την χαρά σου γράφεις διπλά ποστ,ε;Πρόσεχε μην κατηγορηθείς για trollαρισμα:114:)

Reaction score
5
Έχω προσωπική εμπειρία και από το παλιό Smart και από το καινούριο. Το καινούριο είναι πολύ βελτιωμένο. Όχι μόνο το σειριακό κιβώτιο, που αλλάζει πιο γρήγορα, αλλά και η ποιότητα κύλισης και κατασκευής. Βέβαια, με τόσο μικρό μεταξόνιο και χαμηλού προφίλ λάστιχα, δεν περιμένεις άνεση S-class. Κοπανάει αρκετά.
Φυσικά το παίρνεις με υδραυλικό από μαμά (δεν βγαίνει αλλιώς νομίζω), και φυσικά όχι turbo. Το χιλιαράκι ατμοσφαιρικό είναι μια χαρά. Παρκάρει εκεί που ούτε μεγάλη μηχανή δεν μπορεί να μπει. Παρκάρεται και κάθετα άνετα.
Με καθημερινή σκληρή χρήση (όχι σπίτι-δουλειά μόνο) που του κάνουμε, δεν έχει ζητήσει τίποτα 2 χρόνια που το έχουμε, και το αυτοκίνητο είναι σχεδόν 3 χρονών.
Τo service της Mercedes είναι καλό.
Το αυτοκίνητο έχει πάει μια φορά Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, οδηγώντας συντηρητικά μέχρι τα όρια ταχύτητας (ξέρω, στο Ελλαδιστάν πρέπει να πηγαίνεις με 200 για να είσαι "ωραίος"), χωρίς ιδιαίτερη έλλειψη άνεσης ή κούραση.

Βέβαια, και το IQ είναι πολύ καλό, ίσως καλύτερο, λίγο μακρύτερο βέβαια, είναι και Toyota οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Reaction score
4
Απάντηση: smart....

Κώστα μεγειά και καλά χιλιόμετρα.

Οταν σκεφτόταν η συμβία για SMART είχα ακούσει τα πάμπολλα αρνητικά σχόλια όμως έλεγα μέσα μου ότι δεν μπορεί να είναι τόσο κακό ένα αυτοκίνητο τέτοιας τιμής. Ισως επειδη απο κάποιους θεωρείτε αυτοκίνητο περισότερο επίδειξης πλουτισμού και στάτους τα σχόλια τους να ήταν κακεντρεχή.
Μέχρι που κατάλαβα ότι και λίγα λένε.

Το νέο δεν το έχω οδηγήσει, έχω μπει όμως μέσα σε μεγαααλη βόλτα (μάλιστα ήταν πρώτη φορά που έμπαινα σε Smart) και βρισκόμουν σε αμηχανία όταν ο φίλος μου με ρωτούσε για το νέο του αυτοκίνητο..... Το ίδιο αίσχος το έβρισκα... απο ποιότητα κατασκευής εννοώ... απο οδηγική συμπεριφορά δεν μπορούσα να κρίνω γιατί δεν το οδήγησα...

Πάντως το IQ νομίζω ότι είναι στα στάνταρντ που έχουμε συνιθίσει και απαιτούμε απο αυτοκίνητα τέτοιας τιμής. Εγώ πάντως θα πήγαινα για το Quore αβλεπί....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.782

Καλοτάξιδο Κώστα!

Reaction score
15.543

Ευχαριστω ak1s-Μανο-ΝικοΚ...abcdef:116:.

Κοιταχτε πως την ειδα .....!!!!!

Απο την στιγμη που δεν ηθελα turbo μιας και εχω δει διαφορα, επρεπε να παω σε ατμοσφαιρικο....
Το 1000ρακι με 70 αλογα ειναι μια χαρα για την πολη και οχι μονο, αν βεβαια κανεις καποιους συμβιβαζμους οταν θα πας μακρια....
Εγω προσωπικα το θελω για εδω μεσα και το καλοκαιρι για κανενα νησακι αν παω....Η μαουνα που εχω δεν ειναι για εδω μεσα...

Ετσι το πηρα αποφαση οτι δεν παει αλλο και ειπα οτι παω να παρω ενα μικρο ευελικτο με χαμηλο κοστος βενζινης και αυτοματο...

Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν το smart...
Ενα καρο κοσμος το εχει και κυκλοφορη,αρα εχει τεσταριστη και εχει βελτιωθει τα τοσα χρονια......(σκεφτηκα..!!!)
Επισης εβγαλε και κινητηρα 1000αρι ατμοσφαιρικο και μου ηρθαν οπως τα ηθελα....

Παω και ρωταω λοιπον στις 30-12-2009 !!! και το ποιο απλο PASION δλδ ΕΞΤΡΑ...υδραβλικο τιμονι-τασακι-αλλη μια θηκη(μην γελατε)2 αεροσακους--ηλεκτρικοι καθρεπτες-ασφαλισμενο ντουλαπι συνοδηγου-συναγερμος-radiocdmp3..και σε λευκο(δεν εχει χρεωση)..

Ποσο....?
15100 κυριοι....:112:

Η βασικη εχει 13100(σε λευκο και χωρις radiocdmp3..!!)

Μου φανηκαν αρκετα τα 15000 γι'αυτο το αυτοκινητο...

Ετσι η επιλογες ηταν η μεταχειρισμενο smart η το IQ(οπως μου ειπατε κι ολας)που δεν το ειχα δει(δεν ειναι και πολυκυκλοφωρειμενο)

Επειδη λοιπον ειμουν κα%@%@@ενος να παρω ενα μικρο,ρωτησα και για μοντελα 2008 και πανω για να δω τι τιμες παιζουν...
Οταν μου ειπαν κατω απο 11000(αντε απο ιδιωτη 10000)δεν υπαρχει(πηγα σε 2) αποφασισα να παρω καινουριο.......

Και επειδη στην βραση κολαει.....
Με σπρωξατε και εσεις...!!!!:126:

Πηγα στην TOYOTA και ειδα το IQ ...μου αρεσε πολυ γενικος..μου αρεσε καιι η τελικη τιμη με τα αξεσουαρ τα στανταρ(που ειναι απολυτος λογικα) και το χτυπησα στο κεφαλι..:137:

Kαι οπως ειπα και ποιο πανω εχω ποιιο πολυ εμπιστοσυνη στους Ιαπωνες....

Θα δειξει....

Παντως μπορουσαν ανετα να το κανουν σε μεγεθος smart οι Ιαπωνες....!!!!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: smart....

Το ίδιο αίσχος το έβρισκα... απο ποιότητα κατασκευής εννοώ... απο οδηγική συμπεριφορά δεν μπορούσα να κρίνω γιατί δεν το οδήγησα...
Νίκο, αν επιτρέπεται, τι άλλο-α αυτοκίνητο-α έχεις;

Reaction score
4

Ασχετο, αλλά επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα, ξέρει κανείς αν επιτρέπεται το κάθετο παρκάρισμα στην Ελλάδα?
Εχω την εντύπωση ότι απαγορευεται αλλά έχει περάσει καιροοοοοοος απο τότε που πήρα δίπλωμα..... :140:

ak1s: Τώρα έχω αυτό. Και πριν ένα Ford C-MAX. Του οποίου η αρχική τιμή με τα στάνταρτ έξτρα ήταν περίπου όσο ενός Σμάρτ με τα ίδια έξτρα....
Και 2 (αυτή τη στιγμή) :135: μηχανάκια Τα οποία φυσικά προτιμώ απο οτιδήποτε άλλο έχω....

Reaction score
5
ΟΚ, σε σύγκριση με αυτά το Smart μάλλον έχει χειρότερη ποιότητα κατασκευής. Βέβαια, είναι άλλη κατηγορία, έχει πακεταρισμένες 2 άνετες θέσεις, ένα χρήσιμο πορτμπαγκάζ και έναν κινητήρα, με ικανοποιητική παθητική ασφάλεια, σε απίστευτα μικρό χώρο.
Κάτι πρέπει να πληρώσεις και για αυτό, έτσι είναι...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: smart....

ΟΚ, σε σύγκριση με αυτά το Smart μάλλον έχει χειρότερη ποιότητα κατασκευής. Βέβαια, είναι άλλη κατηγορία, έχει πακεταρισμένες 2 άνετες θέσεις, ένα χρήσιμο πορτμπαγκάζ και έναν κινητήρα, με ικανοποιητική παθητική ασφάλεια, σε απίστευτα μικρό χώρο.
Κάτι πρέπει να πληρώσεις και για αυτό, έτσι είναι...
Και γιατί βρε Ακη μου, να πληρώνεις τα ίδια για τα πολλά παραπάνω του iQ ή του i10 ή του AYGO ???
Γιατί και αυτά μικροσκοπικά είναι αλλά καλοφτιαγμένα και ποιοτικά.

Και στο κάτω-κάτω, τι πληρώνεις για το Smart? Τα φτηνά πλαστικά, την κακή κατασκευή, το κάκιστα σχεδιασμένο κιβώτιο, ή τον κινητήρα που βγάζει τα μύρια όσα προβλήματα? Πως δικαιολογείτε η υψηλή τιμή του? Εφόσον έχει γίνει απίστευτη οικονομία στα υλικά κατασκευής του, τελικά μάλλον το μάρκετινγκ πληρώνεις....

Δεν θα συνέκρινα ποτέ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, ειδικά δε το Audi με το Smart αλλά για σκέψου το... Οπως και το Audi είναι premium στα μεσαία-μεγάλα, έτσι και το Smart είναι premium στα μικρά-μικροσκοπικά.... Αρα κάτι καλύτερο πρέπει να έχει! Ούτε υδραυλικό τιμόνι στον στάνταρτ εξοπλισμό? ΕΛΕΟΣ για τι ζώα μας περνάνε!!!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: smart....

Αυτά που λες ίσχυαν ίσως για την πρώτη γενιά. Αν και σε αξιοπιστία έβγαιναν σε καλές θέσεις πάντα. Ίσως σου έπεσε 'λεμόνι'.
Η δεύτερη γενιά είναι αρκετά διαφορετική. Το κιβώτιο ας πούμε είναι πιο άμεσο. Το τιμόνι είναι υδραυλικό φυσικά.
Το i10 και το Aygo είναι μεγαλύτερα. Το iQ είναι και 10 χρόνια νεώτερο design, μην το ξεχνάς.
Η άποψή μου είναι ότι όποιο από τα παραπάνω πάρει κανείς δεν θα χάσει.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106