- Reaction score
- 144.047
Είπες και μία αλήθεια. Και αυτή είναι η μαγεία του high-end αδελφέ που δεν θέλετε να καταλάβετε. Από τη μία θέλω να ακούω ακριβώς ότι υπάρχει στο δίσκο αλλά με ένα magic touch - δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, που κάνει μία αδιάφορη και flat αναπαραγωγή, LIVE (στα πλαίσια που το επιτρέπει κάθε ηχογράφηση)! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Κοινώς το αλατοπίπερο. Το φαί μαγειρεύται ακριβώς όπως ορίζει ο ΣΕΦ από κει και πέρα το πόσο αλάτι η πιπέρι θα βάλεις είναι δικό σου θέμα. :126:
Αν ήθελα να ακούω Monitor θα κράταγα τα Genelec που είχα για 3 χρόνια όταν είχα home studio! H θα γινόμουν ηχολήπτης. :126:
Ευχαριστώ για τα link Κώστα.έτσι για να γουστάρεις φιλαράκι, ρίξε μια ματιά εδώ.
όχι τίποτ'άλλο, αλλά να μη νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που τα λέει...
α, να μη ξεχάσω και τον αιρετικό. Που επίσης δίνει πολύ σημασία στην εμπειρία. μάλλον, επειδή την έχει μεγάλη.:140:
βέβαια, στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε.:142::137:
ναι, δεν είσαι μόνος σου. υπάρχουν 2-3 ακόμη.:143::135::137:Ευχαριστώ για τα link Κώστα.
Ευτυχώς, είμαι σίγουρος πως δεν είμαι μόνος μου.
Αν, μελετώντας το avsite για δύο περίπου μήνες προτού γίνω μέλος, διαπίστωνα αδυναμία εύρεσης κοινού εδάφους, ε, τότε πολύ απλά δε θα γινόμουν μέλος.
Δε με έχετε δει να ποστάρω στο avclub, έτσι;
ναι, δεν είσαι μόνος σου. υπάρχουν 2-3 ακόμη.:143::135::137:
σοβαρά όμως, αξίζει να δεις (αν δε τα έχεις πάρει πρέφα δηλαδή) κάποια ακόμα θρεντς στο ίδιο μήκος κύματος, σημαντικότατα ΙΜΗΟ θρέντς,τα παρακάτω (για να θυμούνται οι παλιοί και να βλέπουν οι καινούριοι):
Αλεξη προσεχετον αυτον τον ΕΑΡ.......ειναι φιδι κολωβο ,ακουει απο κατι ηχεια τυπου εξωφυλου,εχει 4 ψωροκιλοwatt στην ενισχυση των εξωφυλων,ακουει απο ενα παλιοκομπιουτερ,του αρεσουν οι μπυρες,θα σου πει να πας Θεσσαλονικη ταχα για ακροαση ενω ο απωτερος σκοπος του θα ειναι να σε παει για σαβουροφαγια στα παλιοστεκια της Σαλλονικας,ειναι ψιλοκουφος απο το αριστερο αυτι γιαυτο και οταν του μιλας στριβει ολο απο δεξια ταχατε μας,ειναι ομορφαντρας και το βασικοτερο .....ειναι αδερφος του Νικου του Τσαρουχα......οποτε η κεντα ειναι διπλη.........μακρια παλλικαρι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ευχαριστώ για τα link Κώστα.
Ευτυχώς, είμαι σίγουρος πως δεν είμαι μόνος μου.
Αν, μελετώντας το avsite για δύο περίπου μήνες προτού γίνω μέλος, διαπίστωνα αδυναμία εύρεσης κοινού εδάφους, ε, τότε πολύ απλά δε θα γινόμουν μέλος.
Δε με έχετε δει να ποστάρω στο avclub, έτσι;
:142::142::142:Αλεξη προσεχετον αυτον τον ΕΑΡ.......ειναι φιδι κολωβο ,ακουει απο κατι ηχεια τυπου εξωφυλου,εχει 4 ψωροκιλοwatt στην ενισχυση των εξωφυλων,ακουει απο ενα παλιοκομπιουτερ,του αρεσουν οι μπυρες,θα σου πει να πας Θεσσαλονικη ταχα για ακροαση ενω ο απωτερος σκοπος του θα ειναι να σε παει για σαβουροφαγια στα παλιοστεκια της Σαλλονικας,ειναι ψιλοκουφος απο το αριστερο αυτι γιαυτο και οταν του μιλας στριβει ολο απο δεξια ταχατε μας,ειναι ομορφαντρας και το βασικοτερο .....ειναι αδερφος του Νικου του Τσαρουχα......οποτε η κεντα ειναι διπλη.........μακρια παλλικαρι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στη μέτρηση της απόδοσης ενός ηχείου δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ο χώρος, δηλαδή οι ανακλάσεις του. Επ' αυτού, αναμείνατε εναγωνίως. Σας έχω έκπληξη...Kosta επέτρεψε μου να διαφωνήσω, αν και δεν έχω τις τεχνικές σου γνώσεις. Όταν μιλάμε για μετρήσεις, πρέπει να γνωρίζουμε και τις συνθήκες μετρήσεων, π.χ χώρος. Γιατί όταν τοποθετηθεί ένα ζευγάρι ηχεία σε ένα μέσο οικιακό χώρο ακρόασης, οι μετρήσεις πάνε περίπατο...
Με ποιά ακριβώς κριτήρια θα επιλέγονται οι μεγάλοι ΄΄Chef΄΄;Το αρχικό παρασκεύασμα ή αυτό που θα προκύπτει με την επιθυμία προσθήκης καρυκευμάτων από τη μεριά του εκάστοτε καταναλωτή;Είπες και μία αλήθεια. Και αυτή είναι η μαγεία του high-end αδελφέ που δεν θέλετε να καταλάβετε. Από τη μία θέλω να ακούω ακριβώς ότι υπάρχει στο δίσκο αλλά με ένα magic touch - δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, που κάνει μία αδιάφορη και flat αναπαραγωγή, LIVE (στα πλαίσια που το επιτρέπει κάθε ηχογράφηση)! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Κοινώς το αλατοπίπερο. Το φαί μαγειρεύται ακριβώς όπως ορίζει ο ΣΕΦ από κει και πέρα το πόσο αλάτι η πιπέρι θα βάλεις είναι δικό σου θέμα.
Αν ήθελα να ακούω Monitor θα κράταγα τα Genelec που είχα για 3 χρόνια όταν είχα home studio! H θα γινόμουν ηχολήπτης.
Όπως κάθε γιατρός συνταγογραφεί δίχως να είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει και ο ίδιος το εκάστοτε φάρμακο...Για τούτο βασίζεται στον τομέα της έρευνας και την κλινική...εμπειρίαΦίλε μου, όντως συγκροτημένη σκέψη (στην ουσία της).
Από την πλευρά του "χόμπι της ακρόασης μουσικής", φυσικά όλα είναι εντελώς μα παντελώς υποκειμενικά, και ο καθένας θα πρέπει να έχει στο σπίτι του τον ήχο που γουστάρει ο ίδιος, ακόμα κι αν είναι εντελώς λάθος με αυστηρά τεχνικά κριτήρια, ακόμα κι αν είναι τίγκα στις παραμορφώσεις, τίγκα στα πρίμα και με μπάσσο να φαν κι οι κότες.
...
Προσωπικά πάντως, θα πρότεινα ηχεία και οποιαδήποτε άλλα μηχανήματα ασχέτως αν τα έχω ακούσει. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση η προσωπική μου προτίμηση στο ακουστικό φάσμα με το αντικειμενικά σωστά σχεδιασμένο μηχάνημα, που ταυτόχρονα δεν αποτελεί επίθεση στην τσέπη του καταναλωτή, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.
Κωστακη καλεσμενος ημουν και δεν προλαβα ουτε το φαγητο μου να τελειωσω,με την μπουκια στο στομα εφυγα.:116:Σπαστικό να ακούς στα πανηγύρια καλύτερα από το σπίτι σου, έτσι δεν είναι; :116:
αμα σε πιάσω εσένα στα χέρια μου μωρή τρελοκορίνθια, ..... 1 κουβά μπύρα θα σε βάλω να κατεβάσεις! :143::138::135:Αλεξη προσεχετον αυτον τον ΕΑΡ.......ειναι φιδι κολωβο .....
Σημειώνω ορισμένα πράγματα:Έκανα ένα διάλειμμα απο το διάβασμα των ΣΗΕ και είδα αυτό...κοίτα την έβγαλες καθαρή μέσα στο χανείο που λέγεται ΕΜΠ αλλα εδώ δέν την γλυτώνεις...Έχει πραγματικά τρελούς!!!!:142::142:
Κοίταξε να δείς επειδή γενικότερα έχω όμοιες απόψεις με εσένα θέλω να σου αναφέρω κάτι που ίσως πρέπει να προσέξεις...
την εποχή που βγήκε το cd πράγματι στα χαρτιά ήταν καλύτερο απο το βινύλιο ετσι ώστε να μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτό ως πραγματικό χάσιμο χρόνου.Βέβαια μετά απο καιρό βγήκαν 10 γεροξεκούτηδες και βρίσαν το cd...λέει δέν ακουγόταν καλά.Ποιό ήταν το πρόβλημα?Οτι ναι μεν οι μετρήσεις ήταν καλές και απόλυτες αλλα είχαμε ξεχάσει ένα βασικό παράγοντα.Οι studiaδες κανόνισαν και έβαλαν σε όλες τις νέες παραγωγές το χεράκι τους.Αποτέλεσμα αυτού είναι εγώ σήμερα να κατεβάζω τα digital(όου!!!!!) remastered albums των beatles και να ακούω μόνο όργανα ή μόνο φωνή ή κάποιο όργανο να έχει εξαφανιστεί κ.τ.λ.Καλά μή μιλησουμε για το loudness war που σήμερα έχει πλέον καθιερωθεί.Επομένως η γενιά hi-end άδων του 90 έβριζε διαρκώς για την ακουστική ποιότητα του νέου μέσου....Έφταιγε όμως το νέο μέσο?Όχι βέβαια...(εν μέρη).Φτάσαμε -ναι τότε φτάσαμε- περίπου το 2000(?) (15 χρόνια μετά) να αναζητούμε τις λιγοστές ηχογραφήσεις που δέν είχαν περάσει απο τα χεράκια των σπουδαστών-studiaδων.Δέν θέλω όμως να σταθείς στο θέμα της ηχογράφησης και στο αν και πόσα cd καταστράφηκαν απο αυτές τις διαδικασίες.
Θέλω να σταθείς οτι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που υποστηρίζει το βινύλιο επι δέκα χρόνια και κάτι τύποι σαν εμάς χασκογελούσανε μαζί τους.Εν μέρη όμως αυτοί είχαν δίκιο...Και είχαν δίκιο γιατί εμείς στη συνάρτηση της επιστήμης του ήχου είχαμε ξεχάσει μία μεταβλητή.Έτσι λοιπόν και με τους λαμπάτους.Εγώ που έχω ακούσει λαμπάτους πραγματικά ο ήχος τους είναι ξεκούραστος-ότι λένε οι χαιεντάδες δηλαδή-.Ναι και εγώ αν αγόραζα θα αγόραζα monitor ηχείο αλλα αυτό δέν αλλάζει το οτι οι λαμπάτοι έχουν "κάτι" που με το τρατζίστορ δέν το χω βρεί.
Και με αυτό το σχόλιο θέλω πολύ απλα να καταλήξω στο ότι μήπως τελικά εκεί υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αμελήσαμε?Μήπως οι αρμονικές των λαμπάτων είναι αυτές που ψυχοακουστικά δημιουργούν την αληθοφάνεια?Πραγματικα δέν με νοιάζει αν διαφωνείς ή συμφωνείς.Το θέμα είναι όμως οτι αυτά δέν είναι ερωτήματα που θα σου απαντήσει ένας π.χ. μηχανικός τηλεπικοινωνιών.Δέν θα σου τα απαντήσει γιατί πολύ απλά όπως και με το βινύλιο...δέν θα ξέρει το loudness war...πιθανότατα ούτε και αρχές ψυχοακουστικής ετσι ώστε να αναλύσει τα φαινόμενα.Ελπιζω να με πιάνεις...:138: