ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μη μου τα δείχνετε τα γνωρίζω. Το θέμα είναι τι έχουν να πούνε επί τούτου οι κατασκευαστές της υπόγας που πουλάνε ένα ζευγάρι ηχεία όσο ένα διαμέρισμα.

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις κατά νου...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=55769
Όχι τα αρχικά αλλά
αυτό είναι ένα.

Κάτι πιό σύγχρονο

Τελικός,προ,πηγη

Ταξη Α (αν θυμάμαι καλά) μόνο κ.π.

Αυτά τα ολίγα απ την καΣονυ.
Υπάρχουν και κάτι άλλα καλούδια που είχα δει σε ένα γιαπωνέζικο site.Θα το θυμηθώ που θα πάει..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Μη μου τα δείχνετε τα γνωρίζω. Το θέμα είναι τι έχουν να πούνε επί τούτου οι κατασκευαστές της υπόγας που πουλάνε ένα ζευγάρι ηχεία όσο ένα διαμέρισμα.

...
... ότι είσαι ισοπαιδωτικός ρε! :114:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Διαβάζοντας τα τόσα επιθετικά για τη SONY, καταλαβαίνω οτι προφανώς προέρχονται από νεώτερους έως πολύ νεώτερους από μένα. Και το λέω αυτό γιατί αν ασχολιόντουσαν με τον ήχο από την 10ετια του 70 μέχρι και σήμερα δεν θα το έκαναν ποτέ.
Για να καταλάβετε λοιπόν ποιά ήταν η SONY τουλάχιστον στον τομέα που με ενδιέφερε, όπως ήταν η ηχοληψία ερασιτεχνικά στην αρχή και επαγγελματικά μετά, θα κάνουμε ένα μικρό ταξίδι με κάποιες SONY vintage συσκευές από το 76 και μετά. Και αυτό για να καταλάβετε οτι η SONY ήταν η μοναδική εταιρία, και ακόμη είναι σε πολλά, που έδωσε εργαλεία-φτερά- σε ερασιτέχνη και επαγγελματία κάνοντας τα όνειρά του αλλά και την δουλειά από fiction,πραγματικότητα. Και σημειώστε όλες οι συσκευές που θα δείτε, και που σηματοδοτούν την όλη πορεία μου, δεν έχουν σχέση με εμπορικότητα για την SONY, είναι άψογες σε ποιότητα, απόδοση και αξιοπιστία, οι περισσότερες βρίσκονται στο προσωπικό μου "μουσείο" σε άψογη κατάσταση και λειτουργία ακόμη, και βγήκαν τότε που οι άλλες εταιρίες ήταν στα δέντρα ή δεν είχαν σκοπό ή δυνατότητα να ασχοληθούν με αντιεμπορικές συσκευές.
Και αρχίζω:
- 1978 το πρώτο μου φορητά κασσετόφωνο
[URL="http://www.fucchi.it/images/TC-158SD.jpg"]http://www.fucchi.it/images/TC-158SD.jpg
[/URL]
- 10ετία 80:
http://www.evagelou-elektronik.de/n...dweber.com/sold-on-ebay/images/Walkman-01.jpg
Και μπαίνουμε στα ψηφιακά
http://www.saturn-sound.com/images - outboard & all tape units/sony pcm-f1 kit.jpg
http://www.datrecorders.co.uk/dtc55es.php
http://www.datrecorders.co.uk/pcm2500.php
http://www.datrecorders.co.uk/tcdd3.php
http://www.datrecorders.co.uk/tcdd8.php
http://www.datrecorders.co.uk/tcdd10.php

Αφήστε λοιπόν τη SONY λίγο ήσυχη γιατί μας πρόσφερε ζωή και δουλειά με εκπληκτική τεχνολογία για περισσότερα από 35 χρόνια και από την οποία πολλοί διδάχτηκαν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Ένα τέτοιο χρησιμοποιούσε και ο Stefan Micus επί σκηνής, live...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το όλο "πέσιμο" στη Sony έγινε γιατί κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Sony είναι κορυφή σε όλα και το αφεντικό που έχει κάνεις τους πάντες (ανταγωνιστές και καταναλωτές) να χορεύουν στο ρυθμό της, κάτι το οποίο, ευτυχώς, δεν ισχύει... Αυτό μόνο.

Πώς από εκεί φτάσαμε στο να συζητάμε για το αν η Sony μπορεί να βγάλει HiEnd συσκευές (που προφανώς μπορείς) ή το αν έχει μεγάλη ιστορία (που προφανώς έχει) ή το αν έχει βγάλει καλά και καινοτόμα προϊόντα κατά καιρούς (που προφανώς έχει βγάλει), ένας Θεός το ξέρει...
Μήπως έχει jitter η γραμμή σας; :136:

Reaction score
2.248

Το ότι η SONY είναι στην κορυφή δεν είναι κάτι που θα το πω εγώ αλλά όλοι αυτοί που ενημερώνονται για της εξελίξεις της και έχουν παρακολουθήσει (ή τουλάχιστον έχουν μπει στον κόπο να τις παρακολουθήσουν) Το να είμαστε αρνητές καταστάσεων και να εθελοτυφλούμε είναι προσωπικό θέμα του καθενός, όπως και το τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Εξάλου εδώ δεν είμαστε για να επιβάλουμε την αποψή μας στους άλλους αλλά να την αναφέρουμε και εάν τυχόν έχουμε γνώσεις ή εμπειρία να την τεκμηριώσουμε.

Εδώ λοιπόν διαβάζω μόνο αρνητές που δεν έχουν να αντιπροτείνουν τίποτα. Το μόνο που λένε είναι ΔΕΝ είναι η SONY χωρίς να λένε καν ποιός είναι ο κορυφαίος.
Θα χαρώ λοιπόν να ακούσουμε όλοι μας σε αυτό το topic την τεκμηριωμένη σας άποψη σε αυτό το θέμα όπως έκανα εγώ και πολλοί από εμάς.

Επί του θέματος λοιπόν

Ο JargonGr λέει "Ούτε το DVD πέθανε ούτε το CD αν και πνέει τα λοίσθια - ακόμα! Αυτό που πέθανε είναι το HD-DVD."

Πολλές φορές μας επιβάλουν χωρίς την θελησή μας διάφορες καταστάσεις. Ενα παράδειγμα είναι η ψηφιακή τηλεόραση. (Πάρε καταναλωτή LCD TV ή αποκοδικοποιητή αλλιώς δεν βλέπεις TV) Εσύ σαν καταναλωτής μπορείς να αντιδράσεις, να κλάψεις, επίσης να πυρποληθείς στη πλατεία Συντάγματος σαν αντίδραση, μπορείς επίσης και να απέχεις από όλο αυτό και να πεις δεν «θέλω να αγοράσω και δεν θα δω». Τίποτα όμως από αυτά δεν θα αλλάξει την ήδη διεγεγραμμένη πορεία. Οι τηλεοπτικές συχνότητες θα αδειάσουν σταδιακά.
Τώρα εάν δεν έχεις την διορατικότητα να δεις ότι το ίδιο θα γίνει στο μέλλον και στις ραδιοφωνικές συχνότητες και θα οδηγηθούμε σε ψηφιακούς ραδιοφωνικούς δέκτες είναι άλλο θέμα.

Το θέμα μας είναι η διορατικότητα λοιπόν εδώ και η κρίση.

Πολλοί από εμάς εδώ, κατά τα μέσα της δεκαετίας του 80 πές λόγο ενημέρωσης (ένα περιοδικό είχαμε τότε), αδυναμίας παρακολούθησης των γεγονότων (δεν υπήρχε διαδύκτιο) δεν μπορούσαμε να δούμε την αλλαγή που ερχόταν και τον πνιγμό της αναλογικής πηγής και την μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο και πολλοί (όπως εγώ) συνέχιζαν να επενδύουν σε κασετόφωνα, πλατό, κεφαλές έως κοντά στα τέλη αυτής της δεκαετίας.
Οι καταστάσεις όμως μας επέβαλαν να περάσουμε και εμείς στην ψηφιακή εποχή αφού δεν μπορούσαμε πια να βρούμε βινύλια και κασέτες από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες να αγοράσουμε.

Σήμερα όμως που είμαστε on-line με τα δρώμενα, είναι αστείο να πιστεύουμε ότι το DVD και το CD δεν πεθαίνει. Οποιος δεν έχει διορατικότητα και κρίση μπορεί να επενδύσει σήμερα σε DVD players και CD players της τάξεως των μερικών χιλιάδων EURO με φόβο να του μείνουν στο ράφι χωρίς μεταπωλητική αξία.

Δηλαδή τι δεν μπορούμε να δούμε?
-Δεν βλέπουμε ότι το μέσο προβολής είναι πλέον ψηφιακό?
-Δεν βλέπουμε ότι το blu-ray είναι 100% συμβατό με το μέσο προβολής που μας επιβάλουν κιόλας?
- Δεν βλέπουμε ότι όλο και περισότεροι τίτλοι κυκλοφορούν από τις μεγάλες εταιρίες σε blu-ray?
- Δεν βλέπουμε ότι τα video clubs έχουν ήδη διαθέσιμους τίτλους σε BD?
- Δεν βλέπουμε ότι οι προσωπικοί υπολογιστές έχουν blu-ray οδηγούς?
- Δεν βλέπουμε ότι στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών 2010 (CES) που έγινε στην Αμερική ίδη το παρουσίασαν σαν μέσο για την επόμενη γενιά τηλεοράσεων 3D που θα μας πουλήσουν? (Blu-ray stereoscopic 3D)

Τα βλέπουμε αλλά εθελοτυφλούμε λοιπόν.

Σαν forma το DVD θα κυκλοφορεί για λίγο καιρό ακόμα. Είναι η μεταβατική περίοδος που θα περνάμε από το ένα forma στο άλλο. Οι ποιό μεγάλοι σε ηλίκια θυμόμαστε ότι ανάλογα είχε γίνει περί τα μέσα της δεκαετίας του 90. Γιά λίγο καιρό θα συνυπάρχουν και σταδιακά θα εξαφανιστούν οι τίτλοι σε DVD.
Τα DVD-R όμως, όπως και παλιά με τα VHS, θα υπάρχουν ως εγγραφείς έως τη στιγμή που θα βγουν στην αγορά οι οικιακοί blu-ray εγγραφείς και μετά θα εξαφανιστούν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάει λέγοντας.
Και τότε πολλοί έιχαν επενδύσει σε κάτι ακριβά S-VHS τα οποία έμειναν και αυτά με την σειρά τους στο ράφι χωρίς αξία μαζί με τα τότε κασετόφωνα.

Εάν σε κάλυψα με το DVD να περάσω στο CD
Οταν η μπλε ακτίνα εδραιωθεί για τα καλά να είσαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουν να πάρουν και ποιοτικό ήχο όπως έκαναν και με τις προυπάρχουσες.
Ηδη μιλάμε για το blu-Ray audio 3.0 profile που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και ελπίζω όχι τους επόμενους μήνες.....

Αυτοί που έπαθαν τότε ξέρουν τι θα κάνουν σήμερα και άμα ρωτήσεις θα σου πουν ότι θα επενδύσουν σε ενισχυτικά και ηχεία αντί για πηγές.

Εγώ μια φορά θα επενδύσω σε αναλογικά όπως παλιά

PS: Χρωστάω και μία πάσα στον συντονιστή Κο Κώστα Θ. περί SONY.

Reaction score
150
Αυτά τη σχέση έχουν με τη SONY?

Βαριέμαι πάω μια βόλτα και ΙΣΩΣ απαντήσω αργότερα.

Reaction score
150
Λοίπον γύρισα και το ξανασκέφτηκα!

Νομίζω λοιπόν πως η Αλέκα Παπαρήγα θα απαντούσε καλύτερα επί του θέματος απ'ότι εσύ όταν μετά από αυτά που σου έχουμε γράψει συνεχίζεις να προσπαθείς να μας αποδείξεις πως υπάρχουν ΡΟΖ ελέφαντες.

Επίσης αισθάνομαι πως με αυτά που μου απάντησες έχεις την εντύπωση ότι είμαι ηλίθιος γιατί μόνο σε τέτοιον θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος με αυτό τον τρόπο.

Σε λίγο θα μας πεις πως ο ουρανός είναι μπλε και πάλι καλά που μας άνοιξες τα μάτια για να το δούμε.

Enough, I am out of this thread.

Reaction score
0
Ρε παιδιά,μεγάλη έκταση πήρε το θέμα με την SONY.Επαναφορά στο θέμα μας.Ενισχυτές-1.1.Krell,2.Gryphon,3.CAT,4.MBL,5.Accuphase

Reaction score
3
τετοιου ειδους κατασκευαστες ασχολουνται με οτι πουλαει μαζικα.συμφερει περισοτερο να πουλησεις 10 τηλεορασεις μεσης τιμης απο μια υπερτηλεοραση που θα την παρει ενας,γιαυτο και την ενδιαφερουν τα φορματ οπως το blue ray εκει ειναι τα λεφτα μεχρι και studio του hollywood αγορασε για να το καθιερωση.σαν εταιρεια εχει τεραστια δυναμη και ειναι πισω και απο αλλα μεγαλα ονοματα.επισης καποιος μιλησε για μελοντικες τεχνολογιες που εχει μεσα στα συρταρια της και ειχε απολυτο δικιο,η επομενη τεχνολογια στις τηλεορασεις ειναι παλι της sony και θα ειναι oled.οσο και να την μισουμε ειναι κολοσος και σερνει το γαιτανακι της τεχνολογιας ειναι σαν την intel που εχει τους επομενους επεξεργαστες ετοιμους και πουλαει ακομη τους παλιους με ανεβασμενη συχνοτητα.και ναστε σιγουροι οτι αν καποιος παει να κουνηθει σε αυτο το δεινοσαυρο ειτε θα αγοραστει ειτε θα παθει αυτο που επαθε και η toshiba.απλα τωρα για την ωρα εχει κατεβασει ταχυτητα λογω της παγκοσμιας οικονομικης υφεσης.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Θα χαρώ λοιπόν να ακούσουμε όλοι μας σε αυτό το topic την τεκμηριωμένη σας άποψη σε αυτό το θέμα όπως έκανα εγώ και πολλοί από εμάς.
Αν "τεκμηρίωση" είναι το άλλα-λόγια-ν'αγαπιόμαστε κατεβατό που έγραψες, δε νομίζω φίλε μου να σε ακολουθήσει κανείς. :126:
Από την άλλη σε τεκμηρίωση (χωρίς εισαγωγικά) όπως αυτή των post #266, #267, #280 προφανώς εσύ δε μπορείς να ακολουθήσεις, οπότε καλύτερα να το λήξουμε εδώ και να ασχοληθούμε με το topic...

Reaction score
777
Φίλε Geovaz.Τα vhs και το βινύλιο υπάρχουν.Αν δέν γουστάρεις να δείς ψηφιακή τηλεόραση που προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα χωρίς χιονάκια μπορείς μέχρι το 2015 να βλέπεις αναλογικά.Αν δέν σου αρέσει το dvd μπορείς να βρείς παλαιά vhs και να τα αγοράσεις(σχεδόν τσάμπα) και να έχεις ταινίες με χιονάκια για μία ζωή.Αν δέν σου αρέσει ο καινούργιος vaio να σου δώσω ένα pentium2 που έχω στο μπαλκόνι.Αν δέν σου αρέσουν τα mp3 να σου δώσω ένα walkman του 85 που έχω.Βέβαια αντί να έχεις ένα μέτριο και ακριβό έπίπεδο ζωής μπορείς να πάρεις ένα iphone και να τα κάνεις όλα.Αν δέν σου αρέσει η πρόοδος και αν δέν καταλαβαίνεις τη σημασία της στη ζωή μας να σου δώσω και ένα αμάξι που έχω.60 άλογα και μηχανικό τιμόνι.
Αν σε ενοχλεί που η τεχνολογία μπαίνει στη ζωή μας λύσεις υπάρχουν...

Reaction score
968
.....,η επομενη τεχνολογια στις τηλεορασεις ειναι παλι της sony και θα ειναι oled.....
:111:

Από που προκύπτει ότι οι παρούσες τεχνολογίες τηλεόρασης (plasma, lcd) είναι της Sony?

Όσο για την OLED, από που προκύπτει ότι είναι πάλι της Sony?

Διαβάζω στο Διαδίκτυο: Use of OLEDs may be subject to patents held by Eastman Kodak, DuPont, General Electric, Royal Philips Electronics, numerous universities and others.

Reaction score
0

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η MCINTOSH!!!ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ!ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΙΔΙΑ!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515