Περί Skype…

Reaction score
1
Η ιστορία εν συντομία. Το έτερον ήμισυ ξοδεύει περίπου 100 ευρώ το μήνα σε κάρτες ομιλίας προπληρωμένου χρόνου, για να μιλάει από μισή ώρα έως τρία τέταρτα σε καθημερινή βάση με την μητέρα της στην Ουκρανία. Χρειάζεται λοιπόν τουλάχιστον δεκαπέντε κάρτες κάθε μήνα, που κοστίζει η καθεμία έξι ευρώ! :137:

Σκέφτηκα λοιπόν το εξής: να της αγοράσω ένα τέτοιο netbook

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/hp-110c-1160ev-pink-1.php

που έχει και ενσωματωμένη κάμερα, και με ένα headset όπως αυτό,

http://shop.skype.com/intl/en-gr/headsets/iss-talk-5115-everyman-headset.html

να στείλουμε όλο το πακέτο στην Ουκρανία. Έτσι, εκτός από το να μιλάει με την μητέρα της, θα μπορεί να την βλέπει κιόλας μέσω της κάμερας! Μία γρήγορη σύνδεση ADSL στην Ουκρανία (νομίζω γύρω στα 8Mbps) κοστίζει 120 γρίβνια, δηλαδή περίπου 10 ευρώ το μήνα, ποσό υπέρογκο μεν για τα δεδομένα της Ουκρανίας, αστείο όμως για τα δικά μας δεδομένα. Μέσα σε τρεις μόλις μήνες, θα έχει κάνει απόσβεση όλου του εξοπλισμού. :126:

Το ερώτημά μου είναι το εξής, μια και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Skype. Είναι η ηχητική ποιότητα της σύνδεσης μέσω Skype σε ικανοποιητικά επίπεδα; Π.χ., μία τέτοια σύνδεση με Νέα Υόρκη μέσω Skype, είδα προχτές στο κανάλι SBC και η ηχητική ποιότητα φαινόταν αρκετά ικανοποιητική. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι η δική σας εμπειρία. Μπορείς άνετα να συνεννοηθείς με τον συνομιλητή σου σε κλήσεις μεγάλης διάρκειας;! Είναι καθαρός ο ήχος ή υπάρχει θόρυβος, ηχώ, επιστροφή ήχου, αλλοιωμένος ήχος λόγω συμπίεσης κτλ.;

Και επηρεάζεται μήπως η ηχητική σύνδεση ανάλογα με το ποια χώρα μιλάς ή παραμένει σταθερή σε ικανοποιητικά επίπεδα; :118:

Για πείτε… :114:

Reaction score
14
Απάντηση: Περί Skype…

Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά όταν βρίσκομαι σε ταξίδι και επικοινωνώ με Ελλάδα. Υπήρχαν φορές που είδα κάποια προβλήματα όπως ηχώ, μεγάλη καθυστέρηση αλλά τις τελευταίες φορές ήταν μια χαρά.

Reaction score
1

Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά όταν βρίσκομαι σε ταξίδι και επικοινωνώ με Ελλάδα. Υπήρχαν φορές που είδα κάποια προβλήματα όπως ηχώ, μεγάλη καθυστέρηση αλλά τις τελευταίες φορές ήταν μια χαρά.

Για πες, για πες. :107:

Καταρχήν, άλλαζε η ποιότητα της επικοινωνίας ανάλογα με την χώρα που επικοινωνούσες ή παρέμενε η ίδια, ανεξάρτητα με το με ποια χώρα επικοινωνείς; :118:

Και κάτι ακόμα: έχεις καταλάβει να επηρεάζεται η ηχητική επικοινωνία ανάλογα με την σύνδεση ADSL που χρησιμοποιούν τα δύο συνδεόμενα άτομα; Εγώ φυσικά και αναφέρομαι σε σύνδεση ανάμεσα σε δύο γρήγορες ADSL συνδέσεις, που είναι π.χ., στα 8Mbps πραγματικά...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Το έβαλες χθές.

Αν έρθεις στο κοπή το πίτα θα τα πούμε και από κοντά.
Αλλιώς υπομονή μέχρι να γυρίσω.

(Καλά το χρησιμοποιεί σχεδόν όλος ο μεταναστευτικός πλυθησμός της Ελλάδας και εσύ ακόμα;)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Περί Skype…

Το έβαλες χθές.

Τι εννοείς φίλτατε Γιώργο, γίνε λίγο πιο σαφής! :121:

Εννοείς ότι αξίζει όντως τον κόπο, αν καταλαβαίνω καλά; :118:

Δώσε λεπτομέρειες στον λαό... :137:

Άκυρο, τώρα είδα και το υπόλοιπο μήνυμά σου...

Reaction score
1

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να είμαι στην κοπή της πίτας... :122:

Ότι μπορείς να μου στείλεις από πληροφορίες, ευπρόσδεκτες, πρέπει να ξέρω πριν αγοράσω τον εξοπλισμό... :126:

Reaction score
1

voipdiscount.com

Το χρησιμοποιώ εδω και 3-4 χρόνια και ειναι απόλυτα ασφαλές.
Η κλήση από computer στην Ελλάδα (ή και από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο) προς σταθερή γραμμή στην Ουκρανία στοιχίζει 0,065Ε/λεπτό. Ισως να συμφέρει περισσότερο αν η διαδικασια με το λαπτοπ είναι δυσκολη. Έχει και το πλεονέκτημα της μηδενικής χρέωσης για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Αλλιώς, η βιντεοκλήση μέσω υπολογιστή είναι σαφώς η φτηνότερη και καλύτερη επιλογή. Η ονομαστική ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική (πχ. και με 2Mbps δουλειά γίνεται), αυτό που μετραει είναι το ping (η καθυστέρηση μεταξύ των 2 υπολογιστών) που είναι αστάθμητος παράγων. Κάποιες φορές η επικοινωνία είναι "τζάμι" και άλλες σου βγαζει το λάδι...

Reaction score
1

voipdiscount.com

1. Το χρησιμοποιώ εδω και 3-4 χρόνια και ειναι απόλυτα ασφαλές.
Η κλήση από computer στην Ελλάδα (ή και από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο) προς σταθερή γραμμή στην Ουκρανία στοιχίζει 0,065Ε/λεπτό. Ισως να συμφέρει περισσότερο αν η διαδικασια με το λαπτοπ είναι δυσκολη. Έχει και το πλεονέκτημα της μηδενικής χρέωσης για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

2. Αλλιώς, η βιντεοκλήση μέσω υπολογιστή είναι σαφώς η φτηνότερη και καλύτερη επιλογή. Η ονομαστική ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική (πχ. και με 2Mbps δουλειά γίνεται), αυτό που μετραει είναι το ping (η καθυστέρηση μεταξύ των 2 υπολογιστών) που είναι αστάθμητος παράγων. Κάποιες φορές η επικοινωνία είναι "τζάμι" και άλλες σου βγαζει το λάδι...

1. Για τη χρέωση φίλε Νίκο που αναφέρεις, δηλαδή 0,065 λεπτά ανά λεπτό ομιλίας, δυστυχώς δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτα, μάλιστα μπορεί να χάνεις κιόλας, σε σχέση με τις ειδικές κάρτες προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και τις προσφορές για την Ουκρανία που δίνουν κατά καιρούς. Προσφέρουν δηλαδή από 60 έως και 120 λεπτά ομιλίας ομιλίας για την Ουκρανία με κόστος 6 ευρώ.

Επίσης όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν, ότι όλες αυτές τις κάρτες των 6 ευρώ μπορεί να τις αγοράσει κάποιος από το «ειδικό» περίπτερο στην Ομόνοια με 5 ευρώ! :126: Οπότε το κόστος κατεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Αυτές τις κάρτες χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το έτερον ήμισυ, αλλά παρόλα αυτά χρειάζεται μία τέτοια κάρτα μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα φυσικά αυτήν την ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία των περίπου 100 ευρώ τον μήνα! :141:

2. Εδώ ακριβώς είναι και όλο το ζουμί φίλε Νίκο. Από τεχνικά θέματα περί ADSL είμαι άσχετος και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι αυτό το ping. Εδώ όμως μιλάμε για σύνδεση μέσω Skype δύο σταθερών σημείων που θα είναι πάντα τα ίδια, καθώς επίσης και οι δύο providers λογικά θα είναι πάντα οι ίδιοι!

Δηλαδή από το σπίτι μας στην Αθήνα μέσω του Connex του OTE με 9Mbps πραγματικά σε 24άρα σύνδεση, με ένα σταθερό σημείο στην Τερνόπολη της Ουκρανίας και μία ADSL σύνδεση στα 8Mbps (τουλάχιστον υποσχόμενα) από τον εκεί provider.

Σε τέτοιες δεδομένες (και σταθερές) συνθήκες λοιπόν, μπορεί τη μία μέρα ο ήχος μέσω Skype να είναι τζάμι και την άλλη να μην μπορείς καν να συννενοηθείς;! :118:

Ιδού η απορία... :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Σε τέτοιες δεδομένες (και σταθερές) συνθήκες λοιπόν, μπορεί τη μία μέρα ο ήχος μέσω Skype να είναι τζάμι και την άλλη να μην μπορείς καν να συννενοηθείς;!
Όχι.Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό.Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια για να μιλάω με Αγγλία(κυρίως).
Εξάλλου απ ότι ξέρω ''μαθαίνει'' μετά από λίγο και έχει πολύ καλή ποιότητα.
Σημειωτέων δεν χρησιμοποιώ εξωτερικό σετ επικοινωνίας αλλά ταν ενσωματωμένα του υπολογιστή.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.874

Δουλεύει το skype στα mac Γιώργο;:414:

Reaction score
1
Δεν χρειάζεται καν να πάρει PC/ADSL στην ουκρανία.

Μέσω SKYPE από Ελλάδα, αγοράζεις credit και τηλεφωνάς σε σταθερά σε κάθε χώρα, με απλή χρέωση αστικού τηλεφωνήματος. Δεν είναι εντελώς δωρεάν, αλλά στην ουσία συμφέρει πολύ πιο πολύ απο το να πληρώνεις DSL εκεί, και πότε θα συνδεθεί, και άντε να εξηγήσεις σε μεγάλη γυναίκα πως να συνδέεται.

Εξάλλου αν έχει PC ουτε καν SKYPE δεν χρειάζεται. MSN και καθαρισες.

Reaction score
4

1.
2. Εδώ ακριβώς είναι και όλο το ζουμί φίλε Νίκο. Από τεχνικά θέματα περί ADSL είμαι άσχετος και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι αυτό το ping. Εδώ όμως μιλάμε για σύνδεση μέσω Skype δύο σταθερών σημείων που θα είναι πάντα τα ίδια, καθώς επίσης και οι δύο providers λογικά θα είναι πάντα οι ίδιοι!
Παναγιώτη, το ότι τα σημεία είναι σταθερά και τα ίδια, δεν σημαίνει ότι και η δρομολόγηση της πληροφορίας μεταξύ τους θα είναι κάθε φορά η ίδια. Η δρομολόγηση της πληροφορίας, εξαρτάται απο χίλιους-δυο παράγοντες, μερικοί απο αυτούς μεταβάλονται, άλλοι όχι.

Ετσι, μπορεί πράγματι την μια μέρα η επικοινωνία να είνια καλύτερη και απο ΟΤΕ, μπορεί την επόμενη να είναι τόσο χάλια που να σε εκνευρίσει απίστευτα.

Συμφωνώ μαζί σου πάντως απο την στιγμή που υφίστατε ανάγκη τέτοιας επικοινωνίας (εγώ θα την είχα χωρίσει :135: ) μάλλον σε μια τέτοια λύση θα είχα καταλήξει... Πάντως το skype ποτέ δεν με έπεισε για την σταθερότητά του....

Reaction score
11.439
Βάλε Skype φίλε Παναγιώτη να δεις την υγειά σου. Μιλάω καθημερινά με θείους στην Αυστραλία με βιντεοκλήση. Όλα είναι μια χαρά. Αν δε, έχεις και headset, ακόμα καλύτερα, μια και έχεις το στόμα σου δίπλα στο μικρόφωνο και επίσης ο ήχος από το συνομιλητή σου πάει κατευθείαν στο αυτί σου με το ακουστικό.

Reaction score
14

Για πες, για πες. :107:

Καταρχήν, άλλαζε η ποιότητα της επικοινωνίας ανάλογα με την χώρα που επικοινωνούσες ή παρέμενε η ίδια, ανεξάρτητα με το με ποια χώρα επικοινωνείς; :118:

Και κάτι ακόμα: έχεις καταλάβει να επηρεάζεται η ηχητική επικοινωνία ανάλογα με την σύνδεση ADSL που χρησιμοποιούν τα δύο συνδεόμενα άτομα; Εγώ φυσικά και αναφέρομαι σε σύνδεση ανάμεσα σε δύο γρήγορες ADSL συνδέσεις, που είναι π.χ., στα 8Mbps πραγματικά...
Από Αμερική, Ιαπωνία. Ταυλάνδη και Κίνα η γραμμές ήταν άριστες. Από Ευρώπη, με λίγο πιο θόρυβο και από Βαλκάνια ή Τουρκία...χάλια. Βέβαια, αυτό δεν είναι και ο κανόνας γιατί δεν ήξερα τα ξενοδοχεία που ήμουν τι σύνδεση είχαν.
Νομίζω μια καλή και γρήγορη σύνδεση είναι η ουσία.

Reaction score
1

Βάλε Skype φίλε Παναγιώτη να δεις την υγειά σου. Μιλάω καθημερινά με θείους στην Αυστραλία με βιντεοκλήση. Όλα είναι μια χαρά. Αν δε, έχεις και headset, ακόμα καλύτερα, μια και έχεις το στόμα σου δίπλα στο μικρόφωνο και επίσης ο ήχος από το συνομιλητή σου πάει κατευθείαν στο αυτί σου με το ακουστικό.

Πέτρο μου, την πήρα ήδη την απόφαση, και χθες παράγγειλα αυτό το headset που έχει την έγκριση της Skype για να κάνω τις πρώτες δοκιμές:

http://shop.skype.com/intl/en-gr/headsets/iss-talk-5115-everyman-headset.html

ενώ παράγγειλα επίσης και αυτή την καμερούλα, για να έχει το έτερον ήμισυ και εικόνα:

http://shop.skype.com/intl/en-gr/webcams/iss-talk-7000-freetalk-buddy-cam.html

Τώρα, αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να τσεκάρω αν μπορέσω την ηχητική ποιότητα της σύνδεσης μέσω Skype με Ουκρανία, με μια θεία της στην ίδια πόλη που έχει laptop και ADSL σύνδεση. Αν μείνουμε ικανοποιημένοι με την ηχητική ποιότητα, τότε της αγοράζω και το netbook και ξεμπερδέψαμε μια για πάντα... :126:

Πάντως ήδη έχω αρχίσει τη ψυχολογική προετοιμασία στο έτερον ήμισυ, ότι δηλαδή μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα στο ήχο κτλ. :137:

Αλλά είναι τόσο ενθουσιασμένη που θα βλέπει κιόλας τη μητέρα της στην οθόνη, που δεν καταλαβαίνει τίποτα... :142:

Reaction score
1

...Αλλά είναι τόσο ενθουσιασμένη που θα βλέπει κιόλας τη μητέρα της στην οθόνη, που δεν καταλαβαίνει τίποτα... :142:
Νομίζω ότι εδώ κρύβεται όλο το μυστικό!
Ακόμα κιαν κάποιες φορές η επικοινωνία δεν είναι τόσο καλή, η διαφορά στο κόστος και το μεγάλο συν της εικόνας θα τους κάνουν όλους χαρούμενους...

Reaction score
1

Μα γιατί τα ακουστικά είναι USB; Στην κάρτα ήχου δεν θα μπαίνουν;

Έλα μου ντε, δική μου μπούρδα! :137:

Το USB headset καθώς και την κάμερα, τα πήρα για το δικό μου pc εδώ στην Ελλάδα, για να κάνω τις πρώτες δοκιμές με το Skype. Και επειδή έχω τα ηχεία μου στην κάρτα ήχου, είπα ας πάρω την έκδοση USB.

Αν όλα πάνε καλά με τις δοκιμές, θα της πάρω το netbook που έχει ενσωματωμένη κάμερα, καθώς και ένα ακόμα απλό headset που θα μπαίνει στην κάρτα ήχου και καθάρισα...

Reaction score
1

Νομίζω ότι εδώ κρύβεται όλο το μυστικό!
Ακόμα κιαν κάποιες φορές η επικοινωνία δεν είναι τόσο καλή, η διαφορά στο κόστος και το μεγάλο συν της εικόνας θα τους κάνουν όλους χαρούμενους...

Έτσι ακριβώς. Άλλωστε ακόμα και με τις κάρτες προπληρωμένου χρόνου, πολλές φορές μάλιστα ακόμα και μέσω του ίδιου του ΟΤΕ, η τηλεφωνική επικοινωνία με Ουκρανία είναι προβληματική, με χρονοκαθυστέρηση, επιστροφή ήχου κτλ. :121:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.298
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924