Audio Spectrum Artemis

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Audio Spectrum Artemis

Θεωρώ πως κάποια υλικά στο κροσόβερ καλό είναι να αλλαχθούν αλλά αυτό που οπωσδήποτε θέλει αντικατάσταση είναι η εσωτερική καλωδίωση.
Το ηχείο ανεβαίνει πολύ μετά από αυτά.
Κι άλλο; :131:

Αφού έτσι όπως είναι και χτυπάει χαλαρά όλα τα 3χίλιαρα.
Μετά με τι θα το συγκρίνουμε; Με 5χίλιαρα και άνω; :142:

Reaction score
1.187

Θεωρώ πως κάποια υλικά στο κροσόβερ καλό είναι να αλλαχθούν αλλά αυτό που οπωσδήποτε θέλει αντικατάσταση είναι η εσωτερική καλωδίωση.
Το ηχείο ανεβαίνει πολύ μετά από αυτά.
Κι άλλο; :131:

Αφού έτσι όπως είναι και χτυπάει χαλαρά όλα τα 3χίλιαρα!
Μετά με τι θα το συγκρίνουμε; Με τα 5χίλιαρα; :142:

vag

Reaction score
0

Για το φίλο vag...
Εύκολο είναι αν έχεις το ηχείο.

Ξεβίδωσε το επάνω woofer, όπου ακριβώς πίσω του βρίσκεται το τμήμα του κροσόβερ που αφορά μόνο τα woofers, και πες μας τις παρατηρήσεις σου.
Αγαπητέ PeterMeni,

δεν τα έχω τα ηχεία αυτά, έχω τα Canton Ergo 902DC!!!!

απλά κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον που θα πάρω άλλα ηχεία, τα AS είναι στα υπ'όψη..!!

Reaction score
70
Τελικά τα άνοιξα τα ηχεία (το μεγάφωνο κάτω από το τουίτερ) και όντως έχουν πολύ φθηνιάρικο καλώδιο.Τι καλώδιο θα προτείνατε εσείς για αλλαγή??Διότι κάποια στιγμή θα τα εγχειρήσω που θα πάει.Και όσο για το crossover δεν το είδα να είναι πίσω από τα γουφερ.Τα καλώδια είδα κατεβαίνανε προς τα κάτω οπότε υπέθεσα ότι το crossover είναι τοποθετημένο πάνω στην χούφτα των ηχείων.Ποια υλικά λέτε θα ήθελαν βελτίωση στο crossover????Ευχαριστώ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Τελικά τα άνοιξα τα ηχεία (το μεγάφωνο κάτω από το τουίτερ) και όντως έχουν πολύ φθηνιάρικο καλώδιο.Τι καλώδιο θα προτείνατε εσείς για αλλαγή??Διότι κάποια στιγμή θα τα εγχειρήσω που θα πάει.Και όσο για το crossover δεν το είδα να είναι πίσω από τα γουφερ.Τα καλώδια είδα κατεβαίνανε προς τα κάτω οπότε υπέθεσα ότι το crossover είναι τοποθετημένο πάνω στην χούφτα των ηχείων.Ποια υλικά λέτε θα ήθελαν βελτίωση στο crossover????Ευχαριστώ.
Αν θυμάμαι καλά το κροσόβερ του τουίτερ είναι πίσω από τις <<χούφτες>>, ενώ των γούφερς πίσω από το μεγάφωνο που ξεβίδωσες αν βγάλεις τον υαλοβάμβακα.

Reaction score
0
Απάντηση: Audio Spectrum Artemis

Ρε παιδιά, σκεφτόμουν κι εγώ να πάρω ταα artemis, αλλά μετά από αυτά που λέτε για το ρεύμα που θέλουν, φοβάμαι ότι με τον yamaha a-s1000 που έχω δεν θα κάνω δουλειά! Τι λέτε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Ότι θα συνεργαστούν άψογα ενισχυτής και ηχεία.

Η Άρτεμις δεν παύει να είναι από τα καλύτερα, και ίσως το καλύτερο, ηχείο της κατηγορίας τιμής της.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ότι θα συνεργαστούν άψογα ενισχυτής και ηχεία.
Ακριβώς.

Πάντως όρισε κάποιο budget κι άκου κι άλλα ηχεία στις τιμές αυτές.
Ακόμα και στην Artemis να καταλήξεις μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεις από τη διαδικασία. :126:

Reaction score
0

Ακριβώς.

Πάντως όρισε κάποιο budget κι άκου κι άλλα ηχεία στις τιμές αυτές.
Ακόμα και στην Artemis να καταλήξεις μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεις από τη διαδικασία. :126:
Ειχα ανοίξει και παλιότερα thread για αυτό, αλλά αφού διάβασα το άρθρο του Κόγια για τα ηχεία (τώρα το είδα) αναθεώρησα πολλά. Οπότε ήθελα να πάω να ακούσω και τα kef iq90 και τα monitor audio τα rs8 (όχι τα 6 γιατί για το χώρο μου δεν φτάνει το ένα γούφερ).
Ωστόσο με τη θέρμη που υποστηρίζεται τα as, δεν ξέρω αν υπάρχει περιθώριο για άλλο ηχείο. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω να τα ακούσω (τα artemis).

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από ηχεία της κατηγορίας άκου όσα περισσότερα ηχεία μπορείς.
Π.χ. το KEF μπορεί να το μισήσεις ή να το ερωτευτείς.
Προσωπικά θεωρώ το Artemis καλύτερο αλλά αυτό δε λέει κάτι.
Είναι περίεργη η κατηγορία και πλέον θα κοίταζα να ανεβάσω λίγο το budget ή να πάω σε 2nd hand.

Reaction score
0

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα παλιά άρτεμις (πχ 2003) έχουν μεγάλη διαφορά από το τρέχων μοντέλο?

Reaction score
4

Ωστόσο με τη θέρμη που υποστηρίζεται τα as, δεν ξέρω αν υπάρχει περιθώριο για άλλο ηχείο.
Αν μπορείς να τα βρεις ακόμα διαθέσιμα άκουσε και τα Focal 826W 30th Anniv. !

Εγώ και ο συνεταίρος μου έχουμε πάρει από ένα και τα ακούμε σε συστήματα πολύ πάνω (McIntosh, Meridian, Gamut κλπ) από την κατηγορία τιμής τους και παίζουν "εκπληκτικά" !!!

Reaction score
1.187

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα παλιά άρτεμις (πχ 2003) έχουν μεγάλη διαφορά από το τρέχων μοντέλο?
Ναι το τρέχον μοντέλο είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Πλησιάζει πολύ τον Ορφέα σε απόδοση.

Όσον αφορά τα ρεύματα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η Artemis είναι το πιο εύκολο ηχείο που υπάρχει! Και αυτό όχι τόσο λόγω της ευαισθησίας 91 dB/w/m αλλά κυρίως λόγω του ωμικού και όχι επαγωγικού χαρακτήρα που έχουν.
Αν υπάρχει ενισχυτής που δεν μπορεί να οδηγήσει τα Artemis τότε δεν μπορεί να οδηγήσει τίποτα και είναι για πέταμα! Ετσι απλά!

Εγώ έχω οδηγήσει τα Artemis σε 45 τ.μ. χώρο με Rotel 2x30 wRMS και όχι μόνο δεν "ίδρωσε" ο Rotelάκος για να τα οδηγήσει, αλλά πέτυχε αξιοσημείωτες εντάσεις χωρίς καθόλου παραμόρφωση και χωρίς να τσιρίζουν. Και μετά από ένα 3ωρο ήταν ακόμη χλιαρός. Τι καλύτερη απόδειξη θέλεις ότι αποτελούν το ιδανικό φορτίο για έναν ενισχυτή;

Reaction score
0

Ναι το τρέχον μοντέλο είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Πλησιάζει πολύ τον Ορφέα σε απόδοση.

Όσον αφορά τα ρεύματα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η Artemis είναι το πιο εύκολο ηχείο που υπάρχει! Και αυτό όχι τόσο λόγω της ευαισθησίας 91 dB/w/m αλλά κυρίως λόγω του ωμικού και όχι επαγωγικού χαρακτήρα που έχουν.
Αν υπάρχει ενισχυτής που δεν μπορεί να οδηγήσει τα Artemis τότε δεν μπορεί να οδηγήσει τίποτα και είναι για πέταμα! Ετσι απλά!

Εγώ έχω οδηγήσει τα Artemis σε 45 τ.μ. χώρο με Rotel 2x30 wRMS και όχι μόνο δεν "ίδρωσε" ο Rotelάκος για να τα οδηγήσει, αλλά πέτυχε αξιοσημείωτες εντάσεις χωρίς καθόλου παραμόρφωση και χωρίς να τσιρίζουν. Και μετά από ένα 3ωρο ήταν ακόμη χλιαρός. Τι καλύτερη απόδειξη θέλεις ότι αποτελούν το ιδανικό φορτίο για έναν ενισχυτή;
Και εδώ βέβαια, προκύπτει το πρόβλημα, ότι δύσκολα θα βρει κάποιος το καινούργιο μοντέλο μεταχειρισμένο. Και καινούργιο, πολύ φοβάμαι ότι τώρα με την κρίση μου πέφτει κομματάκι εκτός προϋπολογισμού. Οριακά βέβαια.

Ωστόσο έχω και ένα άλλο θέμα. Ξέρει κανείς που μπορώ να το ακούσω? Δεν το έχω βρει διαθέσιμο προς ακρόαση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αν περιμένεις πολύ λίγο θα βγει το καινούριο μοντέλο της Άρτεμης με σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Reaction score
0

Αν περιμένεις πολύ λίγο θα βγει το καινούριο μοντέλο της Άρτεμης με σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
Από ότι καταλαβαίνω μου προτείνεις να το πάρω καινούργιο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Σαφέστατα
Το καινούριο μοντέλο θα έχει υψηλότερη ευαισθησία και μάλλον θα είναι 2,5 δρόμων.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef