Eρωτηση-βοηθεια.

Reaction score
460
Καλησπερα σε ολους.Την συγκεκριμενη ερωτηση την εχω κανει και σε αλλο site αλλα η απαντηση που πηρα δεν με καλυψε απολυτα και για αυτο το λογο την παραθετω και εδω.Στηνω το home cinema τωρα και διαθετω τα εξης μηχανηματα,ενισχυτης audio video yamaha ax1,o οποιος χρησιμοποιειται μονο σαν προ αυτος δινει σημα στα μπροστινα ηχεια μεσω ενος προ krell kct συνδεδεμενος passthougt,και στην συνεχεια αυτος δινει σημα σε 2 μονομπλοκ bryston 28b sst και αυτοι οδηγουν τα jbl k2s 9800se,για κεντρικο παιζει το jbl 880 array με εναν bryston 4b sst2 συνδεδεμενο με διπλοκαλωδιωση,και πισω αλλος ενας bryston 4b sst2 που θα οδηγει τα jbl 1000 array τα .οποια και περιμενω,το sub ειναι το jbl 1500 array,και σαν πηγη το pionner lx 91 το οποιο ειναι συνδεδεμενο αναλογικα (5.1)με τον ax1.Η ερωτηση ειναι α)πιστευεται οτι εχω αναγκη εναν προ(η ολοκληρωμενο χρησιμοποιωντας μονο τις προ εξοδους του)νεας γενιας τωρα(δεδομενου οτιδεν χρησιμοποιω τα dsp)η να περιμενωτα 1.4-3D κλπ και αν τωρα τι παραπανω θα μου προσφερει ενας προ απο τον aχ1 δεδομενου την πολυ καλη αποδικοποιηση του lx 91?και β)πως ειναι καλυτερα να οδηγησω το κεντρικο με διενισχυση δηλ 300w ανα καναλι και δυο ζευγη καλωδια η μονομπλοκ 900w και διπλοκαλωδιωση.Ευχαριστω και συγνωμη εαν σας κουρασα με την μακροσκελη μου ερωτηση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.357
Καλησπέρα και σε σας.
Όσον αφορά το (α):Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει το pioneer στα θέματα bass managment και ρυθμίσεις σε αποστάσεις ηχείων.Λογικά θα υπάρχει A/V που να είναι καλύτερος σε ρυθμίσεις αλλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερος στο ηχητικό κομμάτι απ το lx 91,μιας και θεωρείται κορυφή ως player σε θέματα ήχου και εικόνας.(Argi για λέγε και την γνώμη σου μιας και το έχεις το μηχανάκι).Τα dsp είναι θέμα,ας πούμε,γούστου οπότε δεν θεωρώ κρίσιμη την ύπαρξη τους πέραν του οντισι και του THX.
Για το (β):Η διενίσχυση αποφέρει τα μέγιστα όταν καταργείται το παθητικό κρος του ηχείου και μπαίνει ενεργό στην θέση του.Δύσκολο και επικίνδυνο όταν κάποιος δεν έχει το σπορ του diy..Υπάρχει κανα λινκ για το κεντρικό;Γιατί τα 900watt μου φαίνονται πολλά..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Eρωτηση-βοηθεια.

α)πιστευεται οτι εχω αναγκη εναν προ
και ναι και οχι, σιγουρα ενα νεο μηχανακι θα κανει πιο σωστα τν δουλεια του, και ειναι πιο κουρδισιμο
(η ολοκληρωμενο χρησιμοποιωντας μονο τις προ εξοδους του)νεας γενιας τωρα(δεδομενου οτιδεν χρησιμοποιω τα dsp)η να περιμενωτα 1.4-3D
δεν μπορω να σου πω να περιμενεις ή να προχορησεις τωρα σε αγορα

κλπ και αν τωρα τι παραπανω θα μου προσφερει ενας προ απο τον aχ1 δεδομενου την πολυ καλη αποδικοποιηση του lx 91?
all over καλυτερη αποδοση

και β)πως ειναι καλυτερα να οδηγησω το κεντρικο με διενισχυση δηλ 300w ανα καναλι και δυο ζευγη καλωδια η μονομπλοκ 900w και διπλοκαλωδιωση.
καλο θα ειναι στην τριαδα να εχεις ιδια ηχεια-καλωδια-ενισχυτικα.Καθε τι που αλλαζει ολα και κατι χανεις

Ευχαριστω και συγνωμη εαν σας κουρασα με την μακροσκελη μου ερωτηση.[/quote]
be well

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μιας και ενας ενισχυτης με νεα φορμα εχει πραματα που δεν εχει το 91 , θα ελεγα οτι η πιο εξυπνη λυση ισως θα ηταν να παρεις ενα ολοκληρωμενο, που .
Και πιο ευκολα φευγει απο ενα προ και κανεις την δουλεια σου με ενα χιλιαρικακι, και πιο λιγο.Ο γιαμι ειναι μπαζο με την σημερινη κατασταση.Καποτε ηταν μια σημαια για το hc αλλα η τεχνολογια ειναι απιστευτα ξεφτυλιστικη.Σου προσφερει καλυτερη παραμετροποιηση -ισοσταθμιση-υψηλα ηχεια-επεξεργασια.. κτλ
Και κατι ακομα προσεχε τα ρευματα , αν δεν τα εχεις ,θα κυνηγας τα γουφερ στο δωματιο
Καλη τυχη με οτι και αν διαλεξεις

Reaction score
460

Τα ηχεια ειναι απο την σειρα συνθεσις της jbl και αντεχουν πολυ μεγαλη ισχυ τα εχω διπλοτσεκαρει το κεντρικο εχει 2 γουφερ 8" μιντ κορνα ιδια μετου 9800 και σουπερ τουιτερ ιδιο παλι με του 9800 αλλα οχι βυρυλια το ιδιο και τα πισω.Απο χροιες ειμαι το ιδιο οποτε?

Reaction score
460

Η δε jbl δεν προτεινει στην σειρα συνθεσις ,η οποια αξιζει περιπου 150000ευρω, ολα τα ηχεια ιδια δηλ 5τεμ 9800 δεν εκανα αυθαιρετες αγορες οτι δινει η jbl πηρα και οτι καλυτερο παραγει αυτη τη στιγμη η φιρμα.Το lx91 εχει λεπτομερη ρυθμιση για αποστασεις και εντασεις πιστευετε οτι θα παρω καλυτερη αποδικοποιηση απο εναν denon 4810 απο οτι το lx91 δεδομενου της οικονομικης ταξεως αξιας του?Τα καλωδια ειναι ολα kimber bifocal xl και 12tc

Reaction score
460

Στο lx91 εκανα και την τελευταια αναβαθμιση που λενε οτι βγαζει ψηφιακο σημα απο τις αναλογικες εξοδους του.Ισχυει αυτο?Η jbl προτεινει το ιδιο κεντρικο το 9800 οταν επροκειτο να λειτουργησει το συστημα σε χωρους 70000 κυβικ ποδιων μετα δινει το sk1000 και μετα το 880 array δηλ αναλογα με τον ογκο του χωρου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.357
Στο lx91 εκανα και την τελευταια αναβαθμιση που λενε οτι βγαζει ψηφιακο σημα απο τις αναλογικες εξοδους του
Ποιός το είπε αυτό;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.711

Γιώργο δεν κατάλαβε καλά , κάτι άλλο θα εννοεί.

Reaction score
1

Στο lx91 εκανα και την τελευταια αναβαθμιση που λενε οτι βγαζει ψηφιακο σημα απο τις αναλογικες εξοδους του.Ισχυει αυτο?Η jbl προτεινει το ιδιο κεντρικο το 9800 οταν επροκειτο να λειτουργησει το συστημα σε χωρους 70000 κυβικ ποδιων μετα δινει το sk1000 και μετα το 880 array δηλ αναλογα με τον ογκο του χωρου.
μαλλον δεν μας τα λες καλα....

ψηφιακο σημα απο αναλογικη εξοδο δεν υπαρχει...αυτοαναιρουνται απο μονες τους οι λεξεις....

μαλλον θελεις να μας πεις οτι μετατρεπει το DTS-HD audio σε αναλογικο για χρηση μεσω των αναλογικων θυρων...

Enable to convert DTS-HD audio to analog audio for AUDIO OUT (7.1 ch) terminals

αυτα ομως ισχυαν απο την Version 2.46 τωρα εχει φτασει στην 2.62

http://www.pioneer.eu/files/support/BDP/BDP-LX91/BDP-LX91_Change_History_PEE_Ver262.pdf

φιλικα παντα

Reaction score
460

Για αυτο τον λογο γραφω (ισχυει αυτο?) η αναβαθμιση που μου εκαναν ηταν η2.61v εγω σας μετεφερα οτι ακριβως μου ειπαν το οποιο με ξενισε και εμενα για αυτον τον λογω το αναφερω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Τα ηχεια ειναι απο την σειρα συνθεσις της jbl και αντεχουν πολυ μεγαλη ισχυ τα εχω διπλοτσεκαρει το κεντρικο εχει 2 γουφερ 8" μιντ κορνα ιδια μετου 9800 και σουπερ τουιτερ ιδιο παλι με του 9800 αλλα οχι βυρυλια το ιδιο και τα πισω.Απο χροιες ειμαι το ιδιο οποτε?
συσταση εκανα , απλα
Η δε jbl δεν προτεινει στην σειρα συνθεσις ,η οποια αξιζει περιπου 150000ευρω, ολα τα ηχεια ιδια δηλ 5τεμ 9800 δεν εκανα αυθαιρετες αγορες οτι δινει η jbl πηρα και οτι καλυτερο παραγει αυτη τη στιγμη η φιρμα.
η j ειναι σοβαροτατη εταιρια με δεκαετιες εμπειρια στι θεμα
αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αν καποια ηχεια δεν ειναι ακριβως τα ιδια θα παιζουν τα ιδια, δεν φτνουν οι ιδιες μοναδες αλλα και η τοπολογια αυτων
Το lx91 εχει λεπτομερη ρυθμιση για αποστασεις και εντασεις
ναι αλλα δεν εχει οτι ειπα πιο πανω , και εγω 91 εχω
πιστευετε οτι θα παρω καλυτερη αποδικοποιηση απο εναν denon 4810 απο οτι το lx91 δεδομενου της οικονομικης ταξεως αξιας του?
ναι ο 48 ειναι εξαιρετικο μηχανημα, κανει πολλα κολπα, υποψιν οτι εχω το 91

Τα καλωδια ειναι ολα kimber bifocal xl και 12tc
καλα καλωδια πολλα λεφτα για αυτο που κανουν , βεβαια μενεις με αυτα γιατι τα καλωδια δεν αλλαζουν ευκολα, σχετικο και αυτο

εξαρταται απο πολλα το τι προτεινει μια εταιρια,
εντασεις
ηχομωνοση
αποσταση απο την θεση ακροασης
ενιχυτικα

οτι αλλο θες εδω ειμαστε οχι paranqeiros , ετσι γιαννη:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Για αυτο τον λογο γραφω (ισχυει αυτο?) η αναβαθμιση που μου εκαναν ηταν η2.61v εγω σας μετεφερα οτι ακριβως μου ειπαν το οποιο με ξενισε και εμενα για αυτον τον λογω το αναφερω.
τρεχει ηδη η 62
ποιος σου εκανε την αναβαθμιση?
ποιος σου τα ειπε?

Reaction score
460

Καλησπερα Νικολακη τι να κανω ο απληστος?μπηκα στον χωρο και χορευω.O ανθρωπος που μου ειπε για τα ''ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ''της αναβαθμισης του lx91 ειναι επαγγελματιας του χωρου αλλα εχω πει ονοματα δεν αναφερω.Νικο εχω ψιλομπλεξει τα μπουτια μου με το home cinema τι ηθελα?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Καλησπερα Νικολακη τι να κανω ο απληστος?Νικο εχω ψιλομπλεξει τα μπουτια μου με το home cinema τι ηθελα?

Δεν εισαι απληστος φιλε μου.
Εισαι εραστης της ηχητικης ποιοτητας.
Υπομονη.

Reaction score
460

Ηρθε στο σπιτι με ενα dvd το εβαλε στο συρταρι του lx91 και αυτο ηταν.Μηπως δεν ειναι η σωστη οδος αυτη?γιατι ειχα ακουσει οτι μπορει να παθει ζημια ετσι.

Reaction score
460

Ρε παιδια με τα καλωδια των ηχειων ακουσα τεραστιες διαφορες (ειχα παρει για δοκιμη 4 διαφορετικες μαρκες καλωδιων πανακριβες και εκανα εναλλαγες) με τα καλωδια ρευματος (kimber palladian)δεν καταλαβα καμια διαφορα οσες δοκιμες και εαν εκανα φταινε τα αυτια μου πιστευεται.

Reaction score
460

Argi σε ευχαριστω πολυ για τις αποψεις-συμβουλες σου ησουν κατατοπιστικοτατος ξερει κανεις να τα ρυθμιζει αυτα τα διαολια?με το αζημιωτο φυσικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.669
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα