800 Di........μην λες τιποτα

Reaction score
1
Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

εννοείται, 3 ενισχυτικά κανάλια ανά ηχείο. βλέπω, τό'πιασες το υπονοούμενο! :126:

για τη σύγκριση, αντιστοιχίστε τις φωτό: την πρώτη φωτό για τα μπάσα, τη δεύτερη για τα μεσαία και την τρίτη για τα πρίμα, στο πρώτο σπόιλερ (παθητικά), κι ανάποδα στο δεύτερο σπόιλερ, των ενεργών (πρώτα τα πρίμα, μετά τα μεσαία, και τέλος τα μπάσα...)!:126:
ΑΧ πάντα μου άρεσαν τα μπάσα.. αλλά έτσι όπως το θέτεις.. τα πρίμα είναι όλα τα λεφτά στα συγκεκριμένα ηχεία..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.365

ΑΧ πάντα μου άρεσαν τα μπάσα.. αλλά έτσι όπως το θέτεις.. τα πρίμα είναι όλα τα λεφτά στα συγκεκριμένα ηχεία..
εγώ πάλι είμαι λάτρης των μεσαίων. αλλά έτσι όπως εσύ το θέτεις, ομολογώ πως τα πρίμα γουστάρω κι εγώ....:126:

Reaction score
150
Εγώ πάλι αντί για το καινούργιο 800D θα προτιμούσα αυτά:

Verity Audio Rienzi στα 10.000Ε

H ακόμα και αυτό, Hyperion 938 στα 6000Ε:

Και τα δύο, κλάσεις ανώτερα από το 800D.

Kαι αλλή μια ωραία φωτογραφία, το κορυφαίο ηχείο στο πλανήτη οδηγούμενο από μηχανές παραμόρφωσης: :142:

Προσωπικά τα B&W δεν μου αρέσουν καθόλου.
Εγώ απορώ πόσο κουλάδι πρέπει να είναι κάποιος με τα ξύλα για να κατασκευάσει τέτιο έκτρωμα.

Μου θυμίζουν κατί ποντικαρέους με τριπλές αεροτομές και εξατμίσεις καμινάδες που τις φορούν στις εμβολιασμένες σαύρες τους (εμμ αυτοκίνητα) και λένε ότι είναι καλύτερα από κάτι Porche, Bentley κτλ.

Δεν είναι μόνο τα άλογα κύριοι που μετράνε!

Αν είναι αν κάνω εμετό με το που τα βλέπω μπροστά μου και να νομίζει ο κόσμος ότι έχω την καλύβα του Μπαρμπα Θωμά στο σαλόνι μου να το χεσ.....ω.:138:

Reaction score
4.243

Να σας κανω μια ερωτησουλα. Αν ενα ηχειο (πχ 802) συνδεθει ενεργα με 3 δικαναλους, θ αλλαξουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ηχειου? Δηλαδη εκει που καταβαινε στα 34 ΗΖ, θα κατεβει μετα π.χ. στα 24? Η μηπως απλα οι ενισχυτες θα παρουν το μαξιμουμ των προκαθορισμενων τεχνικων χαρακτηριστικων?
Γιατι αν ισχυει το δευτερο, εφ οσον ενδιαφερεται καποιος να συνδεσει ενεργα τα ηχεια του, θα πρεπει οι αρχικες προδιαγραφες του ηχειου να ειναι οσο το δυνατον καλυτερες.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

εγώ πάλι είμαι λάτρης των μεσαίων. αλλά έτσι όπως εσύ το θέτεις, ομολογώ πως τα πρίμα γουστάρω κι εγώ....:126:
Χμ...και της κοπέλας χτες της άρεσε το mid....:)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.319

Οχι αν το ηχείο είναι σχεδιασμένο με την καμπίνα γύρω απο τα μεγάφωνα , δεν θα κατέβει πιο χαμηλά.Μπορεί όμως να ακούγεται διαφορετικά και θα ακούγεται .Και πιο γρήγορο και ως εκ τούτου πιο ζωντανό.Βέβαια ανάλογα με το ενεργό κρος που θα συνδυαστεί.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Να σας κανω μια ερωτησουλα. Αν ενα ηχειο (πχ 802) συνδεθει ενεργα με 3 δικαναλους...
Κατ'αρχάς, προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις 6 μονοκάναλους ή 2 τρικάναλους ώστε να είσαι σε θέση να τους τοποθετήσεις ακριβώς δίπλα στα ηχεία ώστε να ελαχιστοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο το μήκος των καλωδίων σύνδεσης τελικών ενισχυτών - ηχείων.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

... θ αλλαξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικα του ηχείου?
Ναι.
Το μεγάλο όμως κέρδος από την ύπαρξη ενός ενεργού crossover δεν έγκειται τόσο στη βελτίωση της απόκρισης συχνότητας του ηχείου όσο στη βελτίωση της απόκρισης φάσης του, ειδικά αν το crossover δουλεύει σε ψηφιακό επίπεδο.
Για να μη μιλήσω για τη σταθερότερη απόδοση του ηχείου και την ελάττωση της δυναμικής συμπίεσής του (κατά τη γνώμη μου μια από τις ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ παραμορφώσεις που εισάγει ένα ηχείο, και δυστυχώς ένας τομέας στον οποίο δεν έχει δοθεί η κατάλληλη βαρύτητα).
Περισσότερα παρακάτω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.365

Κατ'αρχάς, προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις 6 μονοκάναλους ή 2 τρικάναλους ώστε να είσαι σε θέση να τους τοποθετήσεις ακριβώς δίπλα στα ηχεία ώστε να ελαχιστοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο το μήκος των καλωδίων σύνδεσης τελικών ενισχυτών - ηχείων.
+1

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.365

Να σας κανω μια ερωτησουλα. Αν ενα ηχειο (πχ 802) συνδεθει ενεργα με 3 δικαναλους, θ αλλαξουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ηχειου? Δηλαδη εκει που καταβαινε στα 34 ΗΖ, θα κατεβει μετα π.χ. στα 24?
ΙΜΗΟ ναι, θα αλλάξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως και η απόκριση.

Όλα θα αλλάξουν.

Κι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Τα μεγάφωνα του ηχείου, όταν συνδέονται το καθένα κατευθείαν σε έναν τελικό ενισχυτή, χωρίς κρος, ελευθερώνονται κυριολεκτικά, υπάρχουν άπειρα οφέλη.

Το παθητικό κρος αποτελεί ένα "στοπ" στις δυνατότητες του κάθε μεγαφώνου. Μικρό ή μεγάλο "στοπ" δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι ...υπάρχει!

Πέραν όμως των δυνατοτήτων των μεγαφώνων, σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε ταυτόχρονα την οδήγηση, τον έτερο υπεύθυνο του καλού ήχου.

Πάμε λοιπόν ίσως στο πιο σημαντικό κέρδος που έχει κανείς σε ενεργή πολυενίσχυση, που είναι ότι το τουίτερ και το μιντ συνδέονται σε άλλο ενισχυτή με αυτόν του γούφερ, με αποτέλεσμα το ριπλ της τροφοδοσίας των γούφερ να μη φορτώνεται στην απόδοση των μεσαίων - πρίμων, και αντίστοιχα το ριπλ των ενισχυτικών των μεσαίων να μη φορτώνεται στην απόδοση των τουίτερ στην τριενίσχυση.

Το κέρδος στα μικροδυναμικά και την απαραμόρφωτη-ασυμπίεστη ανάλυση που παίρνεις με αυτόν τον τρόπο, δε γίνεται να την πάρεις με άλλο τρόπο...

Τα δυναμικά κάθε δρόμου είναι τα δυναμικά που θα είχες διαφορετικά σε όλο το φάσμα μαζί. Μιλάμε για άπιαστη διαφορά.

κι η ζωή συνεχίζεται...:126:

Reaction score
150
Αχ βαχ και ξανά αχ.... μη μου βάζετε ιδέες ρε γαμώτο γιατί θα κάνω καμια τρέλα.....

Και δεν μου λέτε καλά μου παιδιά! Ας πούμε ότι αποφασίζει κάποιος να το κάνει. Πως θα το κάνει αν δεν ξέρει όμως?

Αρχίζει να διαβάζει για τα επόμενα χρόνια ή βρίσκεi κάποιον που ξέρει και του ρυθμίζει τα cross?

Υπάρχει αυτός ο κάποιος που στην ουσία καλέιται να ρυθμίσει καλύτερα απ'ότι η ίδια η B&W?

Και όταν λέμε ρυθμίσεις αναφερόμαστε σε αυτές με σκοπό η καμπύλη της απόκρισης συχνότητας να είναι όσο το δυνατόν πιο flat?

Με άλλα λόγια αρχίζουμε με τα μπάσα και δουλεύουμε προς τα επάνω? Δηλαδή από π.χ. τα 20-80 (cross) μετά 80-200 (cross), 200-??? κτλ, κτλ. και προσέχουμε τα σημεία που τέμνονται?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Re: Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

(3) Κανένα εργοστάσιο μεγαφώνων απο την Δανία δεν κατασκεύασε ποτέ μεγάφωνα για την B&W. Ολα τα μεγάφωνα της B&W κατασκευάζονται στα εργοστάσια της B&W.
Παιδιά παρανοήσατε, προφανώς γιατί κι εγώ δεν το εξέφρασα ορθά. Δανός είναι ο κατασκευαστής μεγαφώνων για την verity, rockport, sf κλπ...

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.365
Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

Αχ βαχ και ξανά αχ.... μη μου βάζετε ιδέες ρε γαμώτο γιατί θα κάνω καμια τρέλα.....

Και δεν μου λέτε καλά μου παιδιά! Ας πούμε ότι αποφασίζει κάποιος να το κάνει. Πως θα το κάνει αν δεν ξέρει όμως?

Αρχίζει να διαβάζει για τα επόμενα χρόνια ή βρίσκεi κάποιον που ξέρει και του ρυθμίζει τα cross?

Υπάρχει αυτός ο κάποιος που στην ουσία καλέιται να ρυθμίσει καλύτερα απ'ότι η ίδια η B&W?

Και όταν λέμε ρυθμίσεις αναφερόμαστε σε αυτές με σκοπό η καμπύλη της απόκρισης συχνότητας να είναι όσο το δυνατόν πιο flat?

Με άλλα λόγια αρχίζουμε με τα μπάσα και δουλεύουμε προς τα επάνω? Δηλαδή από π.χ. τα 20-80 (cross) μετά 80-200 (cross), 200-??? κτλ, κτλ. και προσέχουμε τα σημεία που τέμνονται?

όχι βρε, καλά γιατί κολλάτε στη ρύθμιση του κρος; 1 λεπτό δουλειά είναι! πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις καλώδιο ρεύματος! (με έτοιμα βύσματα) :137:

Κοίτα, παίρνεις τις μανίσιες προδιαγραφές του κρος.

Ας πούμε πως είναι χαμηλοπερατό 24db/oct LR 210Ηz για το γούφερ.
ανάλογα στοιχεία παίρνεις για μιντ και τουίτερ.

πας στο μηχάνημα, στο ενεργό κρος, και στην έξοδο του γούφερ, στο χαμηλοπερατό, γυρνάς το είδος των φίλτρων μέχρι να γράψει LR 24 db/oct
μετά γυρνάς του κουμπί της συχνότητας μέχρι να δείξει 210 Hz.
Σκουπίστε, τελειώσατε!

Σιγά τα ωά!

Ίδια διαδικασία για το τουίτερ, μόνο που είναι υψιπερατό.

Στο μιντ, που είναι ζωνοπερατό, έχεις μια υψιπερατή ρύθμιση και μια χαμηλοπερατή.

Σου λέω, όλα μαζί, 60 δευτερόλεπτα είναι-δεν είναι...

ΥΓ Τα μετέπειτα, ως δυνατότητες, τα ξανασυζητάμε σε 2 χρόνια που θα συνέλθεις από το σοκ των ενεργών κρος! :143::135:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

όχι βρε, καλά γιατί κολλάτε στη ρύθμιση του κρος; 1 λεπτό δουλειά είναι! πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις καλώδιο ρεύματος! (με έτοιμα βύσματα) :137:

Κοίτα, παίρνεις τις μανίσιες προδιαγραφές του κρος.

Ας πούμε πως είναι χαμηλοπερατό 24db/oct LR 210Ηz για το γούφερ.
ανάλογα στοιχεία παίρνεις για μιντ και τουίτερ.

πας στο μηχάνημα, στο ενεργό κρος, και στην έξοδο του γούφερ, στο χαμηλοπερατό, γυρνάς το είδος των φίλτρων μέχρι να γράψει LR 24 db/oct
μετά γυρνάς του κουμπί της συχνότητας μέχρι να δείξει 210 Hz.
Σκουπίστε, τελειώσατε!

Σιγά τα ωά!

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΕ ΕΑΡ πια.........τωρα το λες οτι ειναι τοσο απλα τα πραματα και παραγγειλλα τα Μundorfia .....ξανα ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ με δαυτα λεω εγω......

Λοιπον ...τσακισου και ελα Κορινθο να τα φτιαξουμε και μετα παμε στου Jargon το κονακι.....μου ειπε στο τηλεφωνο οτι θα εχει και δυο Ουκρανακια μπερικετι για ακροαση των αποτελεσματων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για σενα μου ειπε θα σου κρατησει την ξανθια την μπροστοβαρη!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
141
Μα...πολύ απαιτητικό δεν είναι αυτο το ηχείο;
Τι να πω,ούτε γκ*μενα να ήτανε. :139:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.238
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ