Mία βόλτα στους χώρους της Nagra..

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Δέκα απολαυστικές σελίδες από την επίσκεψη του Srajan Ebaen στους χώρους της θρυλικής Nagra..
Πραγματικά, από τα πιο χορταστικά factory tours που έχω δει. Δεν βάζω καν φωτογραφίες. Απλά μην το χάσετε. :126:

Περισσότερα: Click

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.714
Απάντηση: Mία βόλτα στους χώρους της Nagra..

Παρα ηταν χορταστικες Κωστα Φου Μαν Τσου μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλο τσρδακι εχουν οι μωρτες!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828

όντως, καλό "τσαρδάκι"...

Reaction score
4

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο εδώ και χρόνια.......:404:....μη συγκρίσιμη.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Τις φώτο (τουλάχιστον) ελπίζω να τις είδατε..
Πέρα από αυτές, μερικά σημεία του κειμένου που μου έκαναν εντύπωση:

Where competitors employ 50-year old circuits with vintage point-to-point wiring, Nagra runs an 8-layer circuit board. (Incidentally, Nagra was the very first Swiss company to implement SMD surface-mount technology. Sales & Marketing Director Matthieu Latour reminisced how Hewlett-Packard in those days paid a formal visit to check out what the Swiss were doing and how.)
Ever resourceful—Matthieu Latour quipped that when he began at Nagra, he worked on a Nagra-built PC, then pointed at certain old air-con and other industrial machines which the company had also fabricated in-house
...test-bench setup for the MSA. A special 'spider' jig made in Nagra's own machine shop —which is incidentally operated by a young woman to demonstrate the firm's equal-opportunity policy—applies the requisite downward force on key points of the circuit board which later chassis mounting would otherwise provide. Edge clamps serve a similar purpose.
To arrive at just two premium-matched ultra low-noise valves for its phono stage, Nagra sifts through 500 tubes. The magic color code for those rarities destined for the VPS is incidentally red, not green.
The remaining 500 valves aren't necessarily lemons though depending on type and supplier, reject rates can exceed 50%.
Like most Nagra employees who spend their entire lives with the company, transformer expert Siegfried worked here for 46 years before he'll have segued into well-deserved retirement in 2010.
For its CD player, Nagra's slightly modified Philips PRO2 transport is viscoelastically suspended on a slick motorized sled with integral display to hearken back to the days before quartz movements when analog watches and complex mechanics ruled our imaginations. In fact, the planetary reduction motor activating this drawer was developed by a NASA-approved supplier which equipped the Mars Rover robot. Matthieu 'don't do this at home' Latour demonstrated how the entire Nagra CD player can be safely picked up by its opened drawer. Now that's mechanical integrity.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.755

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των προϊόντων,οποιοδήποτε υποδεέστερο θέαμα θ'αποτελούσε αντικείμενο παρεξήγησης...:612:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Mία βόλτα στους χώρους της Nagra..

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των προϊόντων,οποιοδήποτε υποδεέστερο θέαμα θ'αποτελούσε αντικείμενο παρεξήγησης...:612:
Άρα, πλην της Nagra, άντε να μην είχαμε κόψει την καλημέρα σε 2-3 κατασκευαστές ακόμη.. :143:

Reaction score
1

μια επαφή με τη Nagra μέσω του Έλληνα αντιπρόσωπου της εταιρείας, ή έστω λίγο ψάξιμο στην ιστορία της, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για όλους μας για το τι σημαίνει αληθινό hi end.

Reaction score
1.187

Δεν τα φτιάχνουν κιτρινιάρηδες σχιστομάτηδες... :105:

Reaction score
28

Δεν τα φτιάχνουν κιτρινιάρηδες σχιστομάτηδες... :105:
α π ι σ τ ε υ τ α πραγματα -ανθρωποι-διαδικασιες -εταιρεια.

πραγματικα αισθανομαι α π ο γ ο η τ ε υ σ η για την χωρα μου τι αλλο να πω?:120:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mία βόλτα στους χώρους της Nagra..

πραγματικα αισθανομαι α π ο γ ο η τ ε υ σ η για την χωρα μου τι αλλο να πω?:120:
Στο Ελλαδιστάν δεν γίνεται να φτιάξουμε τίποτα. Εδώ ευδοκιμούν μόνο τα λαμόγια και οι κρατικοδίαιτοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κοκκαλαίοι, μπομπολαίοι και το σκατό συναπάντημα... :101:

ΒΟΘΡΟΣ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.166
Βέβαια, χωρίς να είμαι κακοπροαίρετος, πουθενά δεν είδαμε χώρους για την κατασκευή πλακετών και το μοντάρισμα αυτών αλλά μόνο τη σχεδίαση τους.

Και να πούμε εδώ πως οι ποιο σύγχρονες μηχανές μονταρίσματος πλακετών βρίσκονται εδώ και κάμποσα χρόνια στη Κίνα.

Reaction score
28
Βέβαια, χωρίς να είμαι κακοπροαίρετος, πουθενά δεν είδαμε χώρους για την κατασκευή πλακετών και το μοντάρισμα αυτών αλλά μόνο τη σχεδίαση τους.

Και να πούμε εδώ πως οι ποιο σύγχρονες μηχανές μονταρίσματος πλακετών βρίσκονται εδώ και κάμποσα χρόνια στη Κίνα.
ας ειμασταν και εμεις ετσι και ας πηγαιναμε και λιγο κινα!!:122:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

επειδη διαβασα πολλα απο ατομα ....ας μην τα χαρακτηρισω....
το μονο που θα πω ειναι ψαχτε το λιγο....και να ξαναρθετε...
Αν δεν ξερετε που να ψαξετε μου λετε......
μονο μετα να βγειτε στον αερα και να γραψετε οτι κανατε λαθος.Καλα τα ναγκρα αλλα υπαρχουν ελληνικα προιοντα underground σχεδον αγνωστα για ολους εδω μεσα.Προιοντα που εκαναν ελληνες ιδιοκτητες των ναγκρα να τα στειλουν για τσαι.......
Ψαχτε και τα ξαναλεμε........
Περιμενω..............

Reaction score
10

επειδη διαβασα πολλα απο ατομα ....ας μην τα χαρακτηρισω....
το μονο που θα πω ειναι ψαχτε το λιγο....και να ξαναρθετε...
Αν δεν ξερετε που να ψαξετε μου λετε......
μονο μετα να βγειτε στον αερα και να γραψετε οτι κανατε λαθος.Καλα τα ναγκρα αλλα υπαρχουν ελληνικα προιοντα underground σχεδον αγνωστα για ολους εδω μεσα.Προιοντα που εκαναν ελληνες ιδιοκτητες των ναγκρα να τα στειλουν για τσαι.......
Ψαχτε και τα ξαναλεμε........
Περιμενω..............
+1

Προσωπικά όσες φορές έχω ακούσει Nagra δεν μου έχουν αφήσεις και τις καλύτερες εντυπώσεις, να σας το θέσω έτσι...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ρωτα και τον γιωργο εκει στα μελισια τι παιζει.Ποσο τρελλος ειναι ο καθηγητης ? ,
πως το μονομπλοκ του ξεφτυλισε το μονομπλοκ της bryston allover
και αυτο το ειπε ο ιδιοκτητης της bryston. Ρωτα και για καποιον γνωστο του που ειχε ναγκρα τωρα τι εχει.........

Reaction score
10

ρωτα και τον γιωργο εκει στα μελισια τι παιζει.Ποσο τρελλος ειναι ο καθηγητης ? ,
και αυτο το ειπε ο ιδιοκτητης της bryston. Ρωτα και για καποιον γνωστο του που ειχε ναγκρα τωρα τι εχει.........
Τα ξέρω...;)

Reaction score
0

Τα ξέρω...;)
Συγνωμη ρε παιδια, αυτα που ξερετε , και φυσικα δεν εχω κανενα μα κανενα λογο να αμφισβητισω, γιατι δεν τα λετε wide open που λενε και στο χωριο μου, να τα μαθουμε και εμεις?
Προς τι αυτη η μυστικοτητα?

Reaction score
662

κοιταξτε καλη χρυση η Nagra αλλα οι δυο λαμπατοι μονομπλοκ που εβγαλε αυτη η εταιρια ειναι τρελη απατη. Τα ακουσα καποτε μαζι με τον diabolical να οδηγουν ενα σετ Verity Sarastro και ομολογω οτι ειναι η πρωτη φορα που συνειδητοποιησα οτι ο David Coverdale ειναι τραβελι ολκης!!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mία βόλτα στους χώρους της Nagra..

Συγνωμη ρε παιδια, αυτα που ξερετε , και φυσικα δεν εχω κανενα μα κανενα λογο να αμφισβητισω, γιατι δεν τα λετε wide open που λενε και στο χωριο μου, να τα μαθουμε και εμεις?
Προς τι αυτη η μυστικοτητα?
δεν ειναι θεμα μυστικοτητας ή μυσικοπαθειας θα ελεγα.Αλλα αν γραψω οτι καποιος κατασκευαζει ενισχυτη με λιγα βατ σε σχεση με ενα bryston και τον περνα παντου θα ακουγα :
1 οτι του κανω διαφημηση
2 οτι λεω οτι θελω
και λεω και εγω οποιος γυριζει μυριζει, ή αλλιως ψαχνοντας πας εκει που θες.
Αν προσωπικα θες ινφο ευχαριστως με pm

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.353
Members
38.301
Νεότερο μέλος