Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

γιαννη αν δεν καταλαβαινεις τι εννοω απλα το λες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

να σε στειλω τον ηλεκτρολογο να σε μαθει γιατι η ζεστη τετοιες μερες ειναι κακο πραμα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.315

Ναι ναι για στείλε με τον ηλεκτρολόγο να με μάθει για την ανυπαρξία κοινού ουδέτερου.
PLEASE.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θα σε χρεωσω κατι παραπανω , και θα σε σενιαρει:138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

να σε στειλω τον ηλεκτρολογο να σε μαθει γιατι η ζεστη τετοιες μερες ειναι κακο πραμα
Εξήγησέ μας εσύ με δυό κουβέντες.

(Δε μου λες; Αυτές τις ανοησίες περί κοινού και μη κοινού ουδέτερου, σας τις έχει σφυρίξει κανένας χαϊεντοέμπορας για να σας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Και ποιος;)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ο κοινος ουδετερος φευγει απο τον πινακα και παει σε ολες τις μπριζες .Και μπορει να τραβα ξεχωριστες γραμμες ουδετερου απο τον πινακα για καθε ασφαλεια. Αυτα δεν μου τα ειπε καποιος εμπορας,
δεν ασχολουνται με τετοια θεματα αυτοι.Συναδερφος πτυχιουχος ηλεκτρολογος μου τα ειπε που αν θες σου δινω το τηλεφωνο του να στα πει.
Ουτε χρεωνει για αυτα που μου ειπε , οτι μου προτεινε κατι για να παρει λεφτα.Ελπιζω να σε καλυψα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Δεν με κάλυψες, αλλά δεν το συνεχίζω. Κατάλαβα...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.315

Οι ασφάλεις ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟ.
Μήπως σου είπε κάτι άλλο ο πτυχιούχος?

Reaction score
1.766

εγω ακομα εγκατασταση που να πηγαινη ο ουδετερος σε ολες τις πριζες ακομα δεν ειδα.

οχι τιποτα αλλο αλλα δεν βολευη ουτε τον ηλεκτρολογο.

ωστοσο οταν φερνουμε ξεχωριστη γραμμη για το συστημα εννοουμε και φαση και

ουδετερο και γειωση που ομως καταληγουν στον ενα και μοναδικο ουδετερο οπως και

γειωση που ερχονται απο τη δεη οποτε μη λεμε για ξεχωριστο ουδετερο αφου

δεν υπαρχη τετοιο πραγμα και δεν χρειαζεται και να υπαρχη.

Reaction score
0
Αργυρή με στενοχώρησες σήμερα…
… Να φανταστείς μόνο το γεγονός ότι ο ουδέτερος που σου φέρνει η παροχή σου στον γενικό πινάκα της οικίας σου… είναι κοινός με όλο το οικοδομικό τετράγωνο που τροφοδοτείται από τον ίδιο εναέριο ή υπόγειο υποσταθμό της ηλεκτροπαραγωγού εταιρίας...

Reaction score
0

Στην αργκο των ηλεκτρολογων εχουμε κοινο ουδετερο οταν χρησιμοποιουμε για δυο γραμμες δυο αγωγους για τη φαση και μονο ενα αγωγο για να τις ουδετερωσουμε.Φανταστειται τι γινεται οταν η μια γραμμη ερχεται στο φωτισμο-πριζες σαλονιου-συστημα και η αλλη δινει σε κανενα ψυγειο.Τελειως ανορθοδοξο αλλα πιστεψτε με,δυστυχως το κανουν μερικοι.Τεσσερα χρονακια οικοδομη εχω δει καμποσα.....κουλα.Τωρα για τις ασφαλειες, εκτος απο αυτες που ασφαλιζουν τη φαση και οι ουδετεροι γεφυρωνονται στη μπαρα των ουδετερων,υπαρχουν και οι λεγομενες Ασφαλειες συν Ν ,οι οποιες ειναι τεσσαρων επαφων και κοβουν και τον ουδετερο(Ν).Τελος για να βοηθησω το φιλο που ανοιξε το θεμα,στα ηλεκτρολογικα καλωδια παιζει ρολο σοβαρο η μονωση τους.Για το λογο αυτο οριζεται απο σχετικο κανονισμο ο μεγιστος αριθμος ενεργων αγωγων που θα χρησιμοποιησουμε στις διαφορες διαμετρους σωληνων.Στη δικια μας περιπτωση του ηχου,αγωγοι με ''κακη''ποιοτητα χαλκου και μονωσης συνωστισμενα στους σωληνες εχουν τις αναλογες επιπτωσεις.Τις διαφορες μολις αρχισες να τις ακους.Ουτε εγω εχω καταληξει σε συγκεκριμενο καλωδιο (20μ) αλλα απο γνωστο στους κυκλους μαγαζι, μου ειχαν πει 10ευρω/μετ. φιλικα Σταυρος

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.315

Παιδιά ο ουδέτερος είναι κοινός σε ολες τις εγκαταστάσεις, απο την στιγμή που υπάρχει η μπάρα ουδέτερου που επάνω της συνδέονται ολα τα επιμέρους καλώδια των πριζών φωτιστικών κλπ σε ενα σπίτι.Και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω μετά αυτός ο ουδέτερος συνδέεται με τον κοινό ουδέτερο της δεη.
Ο αργύρης λέει κάτι άλλο.Το οποίο είναι τουλάχιστον ουτοπικό.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.315

εγω ακομα εγκατασταση που να πηγαινη ο ουδετερος σε ολες τις πριζες ακομα δεν ειδα.

οχι τιποτα αλλο αλλα δεν βολευη ουτε τον ηλεκτρολογο.

ωστοσο οταν φερνουμε ξεχωριστη γραμμη για το συστημα εννοουμε και φαση και

ουδετερο και γειωση που ομως καταληγουν στον ενα και μοναδικο ουδετερο οπως και

γειωση που ερχονται απο τη δεη οποτε μη λεμε για ξεχωριστο ουδετερο αφου

δεν υπαρχη τετοιο πραγμα και δεν χρειαζεται και να υπαρχη.

Ε καλά εσυ κάνε εγκατάσταση χωρίς ουδέτερο στις πρίζες , και να κάνεις εσυ τον ουδέτερο.

Αλλο η ξεχωριστή γραμμή για το οποιοδήποτε σύστημα και άλλο ο ουδέτερος που υπάρχει σε κάθε κύκλωμα 220.Εκτος και εννοείς το τριφασικό 380 που είναι άλλο καπέλο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.315

Στην αργκο των ηλεκτρολογων εχουμε κοινο ουδετερο οταν χρησιμοποιουμε για δυο γραμμες δυο αγωγους για τη φαση και μονο ενα αγωγο για να τις ουδετερωσουμε.Φανταστειται τι γινεται οταν η μια γραμμη ερχεται στο φωτισμο-πριζες σαλονιου-συστημα και η αλλη δινει σε κανενα ψυγειο.Τελειως ανορθοδοξο αλλα πιστεψτε με,δυστυχως το κανουν μερικοι.Τεσσερα χρονακια οικοδομη εχω δει καμποσα.....κουλα.Τωρα για τις ασφαλειες, εκτος απο αυτες που ασφαλιζουν τη φαση και οι ουδετεροι γεφυρωνονται στη μπαρα των ουδετερων,υπαρχουν και οι λεγομενες Ασφαλειες συν Ν ,οι οποιες ειναι τεσσαρων επαφων και κοβουν και τον ουδετερο(Ν).Τελος για να βοηθησω το φιλο που ανοιξε το θεμα,στα ηλεκτρολογικα καλωδια παιζει ρολο σοβαρο η μονωση τους.Για το λογο αυτο οριζεται απο σχετικο κανονισμο ο μεγιστος αριθμος ενεργων αγωγων που θα χρησιμοποιησουμε στις διαφορες διαμετρους σωληνων.Στη δικια μας περιπτωση του ηχου,αγωγοι με ''κακη''ποιοτητα χαλκου και μονωσης συνωστισμενα στους σωληνες εχουν τις αναλογες επιπτωσεις.Τις διαφορες μολις αρχισες να τις ακους.Ουτε εγω εχω καταληξει σε συγκεκριμενο καλωδιο (20μ) αλλα απο γνωστο στους κυκλους μαγαζι, μου ειχαν πει 10ευρω/μετ. φιλικα Σταυρος

Οι ασφάλεις +Ν είναι ασφαλειοδιακόπτες που κόβουν φάση και ουδέτερο , δεν μιλάει για αυτές ο αργύρης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

Αργυρή με στενοχώρησες σήμερα…
… Να φανταστείς μόνο το γεγονός ότι ο ουδέτερος που σου φέρνει η παροχή σου στον γενικό πινάκα της οικίας σου… είναι κοινός με όλο το οικοδομικό τετράγωνο που τροφοδοτείται από τον ίδιο εναέριο ή υπόγειο υποσταθμό της ηλεκτροπαραγωγού εταιρίας...
με αυτη την λογικη αυτο που ακουσε ο φιλος ειναι πλασιμπο.
μην χανουμε το νοημα ο φιλος ειπε οτι ακουσε διαφορα απο ενα καλωδιο ρευματος, το πηγαμε αλλου (καλα καναμε) αλλα το τι παιχνιδια μπορει να παιξει το ρευμα τα καταλαβαινεις μονο οταν τα ζησεις.Του ειπα οτι ενα τετοιο ποσο ειναι μεγαλο , αλλα ανθελει να το διαθεσει κανεις δεν μπορει να τον εμποδισει, ικα του ειναι τα λεφτα.

Reaction score
777
Γκουχ γκούχ...
Συγνώμη για την ενόχληση...

Ο ουδέτερος είναι κοινός για όλο το σπίτι.Βέβαια επειδή δέν γίνεται ένα καλώδιο να γυρίζει τους τοίχουν ουσιαστικά κάθε γραμμη έχει το δικό της.Αυτοί καταλήγουν στον ουδέτερο της ΔΕΗ.Γίνεται όμως κοινός ουδέτερος ανα δύο-τρείς γραμμές κ.τ.λ.

Οι φάσεις έχουν ασφάλειες.Μία για κάθε φάση μονοπολική.Οι διπολικοί αποζεύκτες όπως τους λένε είναι για θερμοσίφωνες και συσκευές υψηλής ισχύος.Ουσιαστικά σκοπό έχουν την ασφάλεια αφού πρώτα κόβεται ο ουδέτερος και μετά η φάση.

Reaction score
0
Φίλε vagelisk…
Για να ‘ταΐσεις’ το σύστημα σου με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ρεύματος σου προτείνω:
1)Ανεξάρτητη γραμμή τροφοδοσίας. Οσο το δυνατόν μεγαλύτερης διατομής (εννοείται ≥ 3 x 2,5 mm²) ώστε να αποφύγεις το φαινόμενο πτώσης τάσεως στη γραμμή.
2) Να ασφαλίσεις την γραμμή με κατάλληλη ασφάλεια (σε Α) για προστασία, ανάλογα με την διατομή αγωγού που θα επιλέξεις.
3)Αν έχεις 3φασικο ρεύμα να επιλέξεις να τροφοδοτήσεις την γραμμή του συστήματος ήχου από φάση που δεν φορτίζεται με επαγωγικούς καταναλωτές (πλυντήρια, λαμπτήρες φθορίου).
4)Να κάνεις έλεγχο της γείωσης (μέτρηση), αν αυτή είναι ≥ 2(Ωhm) να φροντίσεις να κατέβει ≤ 1 (Ωhm).
5) Να απομακρύνεις φωτιστικά σώματα που έχουν λαμπτήρες φθορίου από τον χώρο ακρόασης.
6) Να παρεμβάλεις isolating filter μεταξύ του ρευματοδότη (πρίζα) και του συστήματος ήχου
7) … και για ακόμη πιο ησυχία συνδυασμένη με μουσικότητα σε ακριβείς δόσεις, να ακούς μουσική την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα. Εκείνο το χρονικό διάστημα το δίκτυο του πάροχου είναι ξεκούραστο από πολλές άεργες καταναλώσεις …

Reaction score
0

Oι αυτοματες ασφαλειες, μονοπολικες + Ν στις οποιες αναφερθηκα,ξεκινουν με ονομαστικη ενταση 6Α και φτανουν ως και πανω απο 63Α.Μεχρι 32Α(αναλογα την εταιρια)εχουν το ιδιο μεγεθος με τις μονοπολικες(17,5mm).Ο λογος που δε χρησιμοποιουνται ευρεως ειναι ο οικονομικος καθως κοστιζουν τα διπλασια πρπ των μονοπολικων.Κατα τ΄ αλλα εννοειται οτι ολες οι φασεις-ουδετεροι-γειωσεις της εγκαταστασης καταληγουν στους αντιστοιχους αγωγους της παροχης.

Reaction score
777
Φίλε vagelisk…
Για να ‘ταΐσεις’ το σύστημα σου με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ρεύματος σου προτείνω:
1)Ανεξάρτητη γραμμή τροφοδοσίας. Οσο το δυνατόν μεγαλύτερης διατομής (εννοείται ≥ 3 x 2,5 mm²) ώστε να αποφύγεις το φαινόμενο πτώσης τάσεως στη γραμμή.
2) Να ασφαλίσεις την γραμμή με κατάλληλη ασφάλεια (σε Α) για προστασία, ανάλογα με την διατομή αγωγού που θα επιλέξεις.
3)Αν έχεις 3φασικο ρεύμα να επιλέξεις να τροφοδοτήσεις την γραμμή του συστήματος ήχου από φάση που δεν φορτίζεται με επαγωγικούς καταναλωτές (πλυντήρια, λαμπτήρες φθορίου).
4)Να κάνεις έλεγχο της γείωσης (μέτρηση), αν αυτή είναι ≥ 2(Ωhm) να φροντίσεις να κατέβει ≤ 1 (Ωhm).
5) Να απομακρύνεις φωτιστικά σώματα που έχουν λαμπτήρες φθορίου από τον χώρο ακρόασης.
6) Να παρεμβάλεις isolating filter μεταξύ του ρευματοδότη (πρίζα) και του συστήματος ήχου
7) … και για ακόμη πιο ησυχία συνδυασμένη με μουσικότητα σε ακριβείς δόσεις, να ακούς μουσική την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα. Εκείνο το χρονικό διάστημα το δίκτυο του πάροχου είναι ξεκούραστο από πολλές άεργες καταναλώσεις …
Δέν μπορώ να εκφράσω πόσο πολύ συμφωνώ με τα παραπάνω...:137:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος