Αλλαγη επαφων...πως?

Reaction score
1
Καλημερα κυριοι, προσφατα απεκτησα ηχεια παλαιας κοπης αλλα με εξαιρετικο Ηχο (σε σχεση με αυτα που ειχα), και θελω να αλλαξω τα τσιμπιδια(επαφες) με αλλες για να μπαινουν μπανανες. Τα ηχεια στο πισω μερος και κατω δεξια εχουν ενα ανοιγμα 6χ2χ1.5 cm(ΠχΥχΒ) σαν πατουρα και στην βαση της πατουρας ειναι βιδωμενο(σταυροβιδα μικρη) πλαστικο πλαισιο 4χ1 με ενσωματομενες τις επαφες(τσιμπιδια).
Καποια ιδεα-προταση υπαρχει?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.663
Απάντηση: Αλλαγη επαφων...πως?

πάνε μια βόλτα σε καταστημα ηλεκτρονικών και θα βρεις λύση.

Reaction score
1.842

Η περιγραφή δεν βοηθά, ανέβασε καλύτερα μια φωτό των οπισθίων :119: των ηχείων. Πες και περιοχή σου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Καλημερα κυριοι, προσφατα απεκτησα ηχεια παλαιας κοπης αλλα με εξαιρετικο Ηχο (σε σχεση με αυτα που ειχα), και θελω να αλλαξω τα τσιμπιδια(επαφες) με αλλες για να μπαινουν μπανανες. Τα ηχεια στο πισω μερος και κατω δεξια εχουν ενα ανοιγμα 6χ2χ1.5 cm(ΠχΥχΒ) σαν πατουρα και στην βαση της πατουρας ειναι βιδωμενο(σταυροβιδα μικρη) πλαστικο πλαισιο 4χ1 με ενσωματομενες τις επαφες(τσιμπιδια).

Καλησπέρα.
Οταν λες τσιμπίδια , υποθέτω , εννοείς τις επαφές κοκκινο-μαυρο που πατάς , βαζεις το καλωδιο και τίς αφήνεις .

Κολλητηρι εχεις?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Καταργείς τελείως τις υπάρχουσες επαφές, ανοίγεις δυο καινούριες τρύπες ποιο επάνω και τοποθετείς μπόρνες της αρεσκείας σου.

Reaction score
1

Καλησπέρα.
Οταν λες τσιμπίδια , υποθέτω , εννοείς τις επαφές κοκκινο-μαυρο που πατάς , βαζεις το καλωδιο και τίς αφήνεις .

Κολλητηρι εχεις?
Ακριβως, οχι δεν εχω κολλητηρι.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αλλαγη επαφων...πως?

Καταργείς τελείως τις υπάρχουσες επαφές, ανοίγεις δυο καινούριες τρύπες ποιο επάνω και τοποθετείς μπόρνες της αρεσκείας σου.
Ξεχασα να πω πως το ηχειο ειναι κλειστο (ακουστικης αναρτησης), επισης το πλαισιο(πλαισιακι) με τις επαφες (μαυρο-κοκκινο) ειναι βιδωτο στην πατουρα, δοκιμασα και ξεβιδωνει αλλα τα καλωδια ειναι κολλημενα. Σκεπτομαι να φτιαξω αντιστοιχο πλαισιο custom απο καποιο ταπερ!!! ισως, στις ιδιες διαστασεις και εκει να βιδωσω τις μπορνες (τα καλωδια τα εσωτερικα να πιασουν και αυτα βιδωτα στις μπορνες) και Ο.Κ η οχι. Επισεις εκτος απο την ευκολια (βαλε βγαλε τις μπανανες) θα κερδισω κατι, θα ειναι καλυτερη-ασφαλεστερη η επαφη.

Reaction score
1

Καμμια αλλη πατεντα, το ηχειο ειναι κλειστο (ακουστικης αναρτησης). Αν και εχω σκεφτει κατι. Το θεμα ειναι θα κερδισω κατι, πχ ευκολια/ασφαλεια/ηχο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.663

δε θα κερδίσεις τίποτε άλλο, πέραν της συμβατότητας με έτοιμα καλώδια που έχουν μπανάνες, ή της ευκολίας της χρήσης μπανάνας.

σε ένα κομμάτι πλέξι γκλας στις διαστάσεις του "πλαισίου" που λες, μπορείς να στερεώσεις θυλικές μπανάνες. Αλλιώς, τρυπάς την πίσω πλάτη του ηχείου και βάζεις μπανανοβύσματα, όπως είπε ο πιτερμένης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και αν αντεχει η τσεπη σου η wbt εχει ετοιμη χουφτα απο αλουμινιο.
Και εκει πανω μονταρεις οτι μπορνα(μπανανορουφηχτρα) θελεις.

Reaction score
1

κατι τετοιο ας πουμε
http://wbt.de/index.php?id=90
αλλιως το κοπιαρεις
Ωραια ιδεα, μπορω να το κανω και εγω. Προφανως ηχητικα δεν κερδιζω τιποτα? η οχι? (οι χαιενταδες τι λενε). Ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Το ότι το ηχείο είναι κλειστό δεν λέει κάτι.
Τη δουλειά θα την κάνεις αφού ξεβιδώσεις το μεγάφωνο χαμηλών συχνοτήτων και θα τρυπήσεις πίσω από αυτό για τις καινούριες μπόρνες.

Reaction score
1

Το ότι το ηχείο είναι κλειστό δεν λέει κάτι.
Τη δουλειά θα την κάνεις αφού ξεβιδώσεις το μεγάφωνο χαμηλών συχνοτήτων και θα τρυπήσεις πίσω από αυτό για τις καινούριες μπόρνες.
Μα πισω απο το ηχειο στην πατουρα που ειναι 7 χ 5 cm ειναι βιδωμενο πλαισιο με τις παλαιες (τσιμπιδια) εαν ξεβιδωσω και ξεκολησω τα εσωτερικα καλωδια απο αυτες μπορω με καινουριο πλαισιο αλουμινιου (το φτιαχνω) αφου το τρυπησω περασω και συνδεσω να βαλω τις καινουριες μπορνες πλεον. Εκτος απο το κεφι μου και την ευκολια στο βαλε βγαλε τις μπανανες θα κερδισω σε ηχο εστω και σημειακα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Μια που το κάνεις άλλαξε και τα εσωτερικά καλώδια και κάνε καλές κολλήσεις οπότε σίγουρα θα κερδίσεις.

Reaction score
1.187

Ωραια ιδεα, μπορω να το κανω και εγω. Προφανως ηχητικα δεν κερδιζω τιποτα? η οχι? (οι χαιενταδες τι λενε). Ευχαριστω.
Αφού το ηχείο είναι κλειστό (ακουστικής ανάρτησης) πρέπει να παραμείνει κλειστό! Αν ανοίξεις άλλη τρύπα για να βάλεις τις νέες μπόρνες πρέπει αυτή να είναι ερμητικά κλειστή.

Άρα στην ερώτηση σου αν κερδίζεις τίποτα ή όχι το ερώτημα είναι απλό: Αν οι νέες μπόρνες τοποθετηθούν και το ηχείο παραμείνει ερμητικά κλειστό όπως ήταν και πριν τότε δεν χάνεις τίποτα (ούτε κερδίζεις φυσικά τίποτα)
Αν από την τρύπα που θα δημιουργήσεις για τις νέες μπόρνες μπαινοβγαίνει αέρας τότε το κατέστρεψες...

Reaction score
1

Αφού το ηχείο είναι κλειστό (ακουστικής ανάρτησης) πρέπει να παραμείνει κλειστό! Αν ανοίξεις άλλη τρύπα για να βάλεις τις νέες μπόρνες πρέπει αυτή να είναι ερμητικά κλειστή.

Άρα στην ερώτηση σου αν κερδίζεις τίποτα ή όχι το ερώτημα είναι απλό: Αν οι νέες μπόρνες τοποθετηθούν και το ηχείο παραμείνει ερμητικά κλειστό όπως ήταν και πριν τότε δεν χάνεις τίποτα (ούτε κερδίζεις φυσικά τίποτα)
Αν από την τρύπα που θα δημιουργήσεις για τις νέες μπόρνες μπαινοβγαίνει αέρας τότε το κατέστρεψες...
Μα δεν προκειται να το ανοιξω, πλαισιο στηριξης επαφων και επαφες (μπορνες) θα αλλαξω και αυτο για το κεφι μου. Μιας ομως και δεν θα αλλαξει τιποτα ηχητικα, προς τι τα χρυσαφια και τα ζαφειρια που αλλαζουν αλλοι και πληρωνουν ενα σωρο(σκασμο) χρηματα. Αν σας πω τι χρηματα και τι υφος μου ζητησαν και πηραν (υφος) απορω, σιγουρα πρεπει να επεμβει εισαγγελεας χωρις πλακα, τι δηλωση κανουν αυτοι οι <<εισαγωγεις-εμποροι>> αρχιζει και με προβληματιζει και οταν βρω χρονο (συντομα) θα περασω απο την Πειραιως νομιζω οτι πρεπει να δεχθουν τωρα που ειναι και επικαιρο καποιες επισκεψεις, και οι περισσοτεροι (99%) πρεπει να φρεσκαρουν την γραμματικη το συντακτικο καθως και φυσικη 2ας & 3ης γυμνασιου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.663

Μα δεν προκειται να το ανοιξω, πλαισιο στηριξης επαφων και επαφες (μπορνες) θα αλλαξω και αυτο για το κεφι μου. Μιας ομως και δεν θα αλλαξει τιποτα ηχητικα, προς τι τα χρυσαφια και τα ζαφειρια που αλλαζουν αλλοι και πληρωνουν ενα σωρο(σκασμο) χρηματα. Αν σας πω τι χρηματα και τι υφος μου ζητησαν και πηραν (υφος) απορω, σιγουρα πρεπει να επεμβει εισαγγελεας χωρις πλακα, τι δηλωση κανουν αυτοι οι <<εισαγωγεις-εμποροι>> αρχιζει και με προβληματιζει και οταν βρω χρονο (συντομα) θα περασω απο την Πειραιως νομιζω οτι πρεπει να δεχθουν τωρα που ειναι και επικαιρο καποιες επισκεψεις, και οι περισσοτεροι (99%) πρεπει να φρεσκαρουν την γραμματικη το συντακτικο καθως και φυσικη 2ας & 3ης γυμνασιου.
:446: :444: :607: :617:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.971

(...) Αν σας πω τι χρηματα και τι υφος μου ζητησαν και πηραν (υφος) απορω, σιγουρα πρεπει να επεμβει εισαγγελεας χωρις πλακα, (...)
Έλα ρε παιδί μου, πες τίποτα, make my day! :114:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300