ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.882
Mετα απο προτροπη και τηλεφωνικη επικοινωνια με το Λουκα Στεφανιδη σας βαζω φωτογραφιες του νεου του συστηματος με τα νεα βελτιωμενα ηχεια και θα επανελθει κι ο ιδιος ο Λουκας που ειναι πολυ απασχολημενος με τη συγγραφη δυο νεων εκδοσεων βιβλιων με θεμα το Βινυλιο και τις ετικετες του (απ οτι καταλαβα...)

Παμε στο "Αναλογικο Αντρο " λοιπον....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.882
Και καποιες συντομες ακουστικες εντυπωσεις.

Κατ αρχην απ οτι καταλαβα το ηχειο επειδη ειναι πολυ καινουριο (κι αυτος ηταν ο λογος της επισκεψης μου, ν ακουσω τις διαφορες σε σχεση με το προηγουμενο Soundlab A-1 νομιζω) και δεν ειχε παιξει παρα πολλες ωρες.
Κατι που σου μενει ακουγοντας ολο το συστημα και απο παλια βεβαια ειναι οτι ο ηχος ειναι "μεγαλος".
Σ αυτο βοηθαει βεβαια και ο χωρος, που ειναι περιπου 100 τμ σαλονιου.
Κατι που λειπει απ τα περισσοτερα συστηματα, οπως και στο δικο μου, στα σπιτια των 60τμ..

Καπου εδω να αναφερω και τους δισκους (μονο..) που ακουσαμε, μια και ως γνωστον ο Λουκας ειναι οπαδος "αχωριστος" του βινυλιου..Και φευγοντας, τσιμπησα (αγορασα) κι εναν υπεροχο δισκο.

Super Percussion Music, Chavez, Tocata.

Percussion Music, E.Varese, Ionization.

Stokowski, Phapsodies, 200gr Classic Records

Antil, Coroborre, 45 rpm διαφανές βινύλιο 200γρ.(καταπληκτικο μπαλετο)

Count Basie, Farmers Market 180gr

Mingus, Mingus Mingus, Mingus 45rpm 180gr

Led Zeppelin I, II, III 200gr

Duke Ellington, At Tanglewood 200gr

Bartok Piano concerti 2&3 Anda, Friksay

Joan Sutherland Sings Wagner

Richard Strauss Vol.II R.Kempe 3LP της EMI

Η σκηνη απλωνεται τεραστια, μεγαλη, με καθαρη εστιαση των μουσικων .
Λεπτομερεστατο, με τρομερα δυναμικα, μακρο και μικρο, καταλαβαινες αμεσως τις διαφορες στις ηχογραφησεις των δισκων και επιζητουσες συνεχεια κατι καλυτερο!!
Πολυ μεγαλες εντασεις, (αν κ πρεπει να αναφερω πως τα ηχεια κ ο τεραστιος χωρος "ρουφουσανε" αβιαστα τα 220 βατ σε καθαρη ταξη Α των τελικων) και μεταβαση απο την απολυτη σιγη στην κορυφωση της ορχηστρας σε χρονο dt.
H απολυτη ψευδαισθηση πως δε βρισκεσαι σε σπιτι αλλα σε μεγαρο η σε μια μεγαλη οπερα ηταν αυτο που παντα εκανε τη διαφορα..
Καταπληκτικο μπασο που περισσοτερο το αισθανοσουνα παρα το ακουγες (μια διαφορα που ξεχωρισα σε σχεση με το προηγουμενο ηχειο).
Οι σιδερενιες πλεον βασεις-σκελετος του ηχειου με βαφη Hammerite ειναι γεμισμενες με αμμο χαλαζια (περιπου απ οτι καταλαβα κοντα στα 20-30 κιλα).
Το πανελ ειναι εντελως καινουριο κ διαφορετικο απ οτι το προηγουμενο του Α-1.Οι φωνες μεστες, ζωντανες και πραγματικες.Τα πιατινια εβγαιναν με απιστευτη λεπτομερεις, πιο περιγραφικα ακομη απ οτι παλια, οπου γενικα παρατηρησα μια τονωση στο ανω ακρο του φασματος, που χωρις να εντυπωσιαζει εξωπραγματικα σου αφηνει μια αισθηση αληθοφανειας και ζωντανιας.
Κανονικα την επομενη φορα πρεπει να εχω μαζι μου καμια 1500 ευρω ωστε να φυγω με μια αγκαλια (30-40 ??) δισκους........

Ευχαριστω το Λουκα για την φιλοξενεια και νομιζω κατα τη γνωμη μου παντα πως ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου και πιο καλοακουστα συστηματα που εχω ακουσει. (στο στυλ που μου αρεσει βεβαια).

Reaction score
3.899
Απάντηση: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Πολύ εντυπωσιακά!

Δεν θέλω βέβαια να σκέπτομαι την μεταφορά, μετακόμιση, βλάβη κλπ:138:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Ομολογουμενως ενα πολυ εντυπωσιακο συστημα που σιγουρα μου γενναει ενα μεγαλο...ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ και γω...η αληθεια ειναι οτι οντως τα Soundlab ειναι πολυ ομορφα και συναμα εντυπωσιακα και πιστευω οτι κατι αναλογο θα ειναι και στον ηχο τους.
Δεν ξερω βεβαια που κινουντε τιμολογιακα και τι αναγκες εχουν σε ρευματα...δηλαδη αν καποιος εχει εναν solid state τελικο,τι watt χρειαζοντε για να οδηγηθουν σωστα?

Στην τελευταια φωτο παντως κυριε Κοτσιδη μας βαλλατε θα ελεγα το χερακι σας και κανατε νομιζω μια φωτοπουστιτσα......κοιταζω τους μπλε ηλεκτρολυτικους ετσι τραβηγμενους που ειναι και σας σκεφτομαι......:143::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.936

πολύ εντυπωσιακά ηχεία. δείχνουν εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής. είμαι βέβαιος πως παίζουν το ίδιο εξαιρετικά. Μπράβο Λουκ Σκάι-γουόκερ που επέλεξες (και κατάφερες) να τα έχεις στην κατοχή σου! Καλές ακροάσεις!

ΙΜΗΟ θα έπρεπε η θέση ακρόασης να είναι λίγο πιο κοντά στα ηχεία.

Επίσης θα έπρεπε να δοκιμάσετε και κανα ενισχυτικό με πολλλλλλλά βατ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Ωραία φαίνονται τα καινούρια ηχειάκια. :116:

Κατά τα άλλα:
...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

πολύ εντυπωσιακά ηχεία. δείχνουν εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής. είμαι βέβαιος πως παίζουν το ίδιο εξαιρετικά. Μπράβο Λουκ Σκάι-γουόκερ που επέλεξες (και κατάφερες) να τα έχεις στην κατοχή σου! Καλές ακροάσεις!

Συμφωνώ για την θέση ακρόασης. Αν δοκιμάσει να τα ακούσει σε ισόπλευρο τρίγωνο θα πάρει άλλη αίσθηση βάθους της ορχήστρας (εκτός από πλάτος εννοείται...).

Κατά τα άλλα, ζηλευτό σύστημα, ζηλευτός χώρος, ζηλευτή δισκοθήκη και πολύ πετυχεμένες οι... ευρυγώνειες πανοραμικές φωτογραφίες!!! :119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.936

όντως, οι φωτός είναι άξιες θαυμασμού... ο γιαννάκης ζωγραφίζει σε αυτόν τον τομέα.

να σημειώσω επίσης πως βρίσκω άριστες τις κλίσεις των ηχείων για αυτή την απόσταση ακρόασης, αλλά σε μικρότερη απόσταση ακρόασης θα πρέπει να αυξηθούν και οι κλίσεις των ηχείων προς τα έσω. εννοείται πως αυτά τα ξέρει ο Λουκάς, απλά το υπογραμμίζω ώστε να μη βγουν συμπεράσματα από πιο κοντινή θέση ακρόασης από κάπχιον τρίτο, χωρίς ανάλογη αλλαγή της κλίσης των ηχείων.

και πάλι, καλές ακροάσεις και με γειές σου αγαπητέ Λουκ!

Reaction score
59
Γεια σας. Μόλις τέλειωσα με τις δύο εκδόσεις των βιβλίων που πριν από λίγο παρέδωσα σε τυπογραφείο της Σίνδου. Επ' αυτού θα επανέλθω.
Ευχαριστώ τον Γιάννη για τις ωραίες φωτογραφίες και που πήρε την πρωτοβουλία να ανεβάσει το θέμα.
Όσο για την απόσταση ακρόασης δεν είναι αυτή που φαίνεται. Το σαλόνι είναι 100 τ.μ. και η απόσταση ακρόασης από τα ηχεία είναι στα 6.5μ.. Η λήψη της φωτογραφίας πίσω από το σύστημα έκανε τον χώρο να φαίνεται υπερβολικά μεγάλος. Οι τελικοί που όντως είναι πολύ μεγάλοι δείχνουν ακόμη μεγαλύτεροι.
Όσο για την θέση ακρόασης και με την κλίση, με τα Sound Lab δεν ισχύουν τα γνωστά. Κάθεσαι όπου θέλεις και ακούς στερεοφωνικά. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι καμπύλα 90ο και πάντα ένα τμήμα του ηχείου, που είναι ενός δρόμου, που αναπαράγει όλες τις συχνότητες, σε 'βλέπει'.
Γενικά προτιμάται η συγκεκριμένη απόσταση. Προσωπικά δεν θέλω να με περιβάλλει ο ήχος. Θέλω τα δρώμενα να εξελίσσονται μπροστά μου, όπως σε μια συναυλία ακουστικής μουσικής χωρίς ηχεία κλπ. Μόνον έτσι αισθάνομαι ότι ένα σύστημα με βάζει μέσα στη μουσική.Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Γεια σας. Μόλις τέλειωσα με τις δύο εκδόσεις των βιβλίων που πριν από λίγο παρέδωσα σε τυπογραφείο της Σίνδου. Επ' αυτού θα επανέλθω.
.........
Καμιά αφιέρωση θα κάνεις? :121: :142:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Φανταστικό !!!!

Σέλω & γω (in your dreams baby) !
Τσωπα-τσωπα ...σα παρεις και συ καποια στιγμη αμα μεγαλωσεις!!!!:142::142:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Καμιά αφιέρωση θα κάνεις? :121: :142:
Βεβαίως, ενυπόγραφες αφιερώσεις ιδιοχείρως για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα έχω επιπλέον και τη χαρά να σε γνωρίσω, φίλε incognito!!!! Λ.Σ.

Reaction score
249

Αν τα επαιρνα τα ηχεια αυτα θα αποκτουσα αυτοματα και απλετο χωρο.
Πως;
Θα με εβγαζε η γυναικα μου εξω απο το σπιτι μαζι με αυτα!
Φοβερο συστημα και δισκοθηκη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx