- Reaction score
- 137.986
Απάντηση: Re: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.
επίσης, προσωπικά πάντα μιλώντας, θα δοκίμαζα ενισχυτή της κατηγορίας των κιλοβατικών, καθώς το ηχείο, από τις προδιαγραφές του δηλαδή, ζητάει έως και 600 βατ, άρα βάλε λίγο ακόμα να μην είσαι σπάγγος ρε παιδί μου... ιδίως σε μεγάλο χώρο, τα βατ φεύγουν σα φυστίκια...
το ηχείο έχει "ονομαστική" ευαισθησία 88 db/w/m, το οποίο σημαίνει ότι στα 6,5 μέτρα για να ακούς απαραμόρφωτα στιγμιαία δυναμικά περάσματα στα 110db ή και λίγο παραπάνω, δε σώζεσαι με 200 βαττ ούτε για αστείο...
τέλος, να σημειώσω πως η οριζόντια διασπορά των 90 μοιρών του εν λόγω ηχείου δεν αναιρεί τους κανόνες τοποθέτησης, αλλά και δεν αποτελεί "στάνταρ" της φίρμας, καθώς το κορυφαίο Majestic 945 έχει οριζόντια διασπορά 45 μοιρών, και ΙΜΗΟ πολύ καλά κάνει...
προσωπικά θα δοκίμαζα απόσταση ακρόασης 4,5 έως 5,5 μέτρων, ενώ τα 6,5 μέτρα μου φαντάζουν πάρα πολλά. παρ'όλα αυτά μπορεί να υπαρχουν άλλα οφέλη στην απόσταση των 6,5 μέτρων, κι αναφέρομαι μόνο στη συμπεριφορά του χώρου.Όσο για την απόσταση ακρόασης δεν είναι αυτή που φαίνεται. Το σαλόνι είναι 100 τ.μ. και η απόσταση ακρόασης από τα ηχεία είναι στα 6.5μ.. Η λήψη της φωτογραφίας πίσω από το σύστημα έκανε τον χώρο να φαίνεται υπερβολικά μεγάλος. Οι τελικοί που όντως είναι πολύ μεγάλοι δείχνουν ακόμη μεγαλύτεροι.
Όσο για την θέση ακρόασης και με την κλίση, με τα Sound Lab δεν ισχύουν τα γνωστά. Κάθεσαι όπου θέλεις και ακούς στερεοφωνικά. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι καμπύλα 90ο και πάντα ένα τμήμα του ηχείου, που είναι ενός δρόμου, που αναπαράγει όλες τις συχνότητες, σε 'βλέπει'.
Γενικά προτιμάται η συγκεκριμένη απόσταση. Προσωπικά δεν θέλω να με περιβάλλει ο ήχος. Θέλω τα δρώμενα να εξελίσσονται μπροστά μου, όπως σε μια συναυλία ακουστικής μουσικής χωρίς ηχεία κλπ. Μόνον έτσι αισθάνομαι ότι ένα σύστημα με βάζει μέσα στη μουσική.Λ.Σ.
επίσης, προσωπικά πάντα μιλώντας, θα δοκίμαζα ενισχυτή της κατηγορίας των κιλοβατικών, καθώς το ηχείο, από τις προδιαγραφές του δηλαδή, ζητάει έως και 600 βατ, άρα βάλε λίγο ακόμα να μην είσαι σπάγγος ρε παιδί μου... ιδίως σε μεγάλο χώρο, τα βατ φεύγουν σα φυστίκια...
το ηχείο έχει "ονομαστική" ευαισθησία 88 db/w/m, το οποίο σημαίνει ότι στα 6,5 μέτρα για να ακούς απαραμόρφωτα στιγμιαία δυναμικά περάσματα στα 110db ή και λίγο παραπάνω, δε σώζεσαι με 200 βαττ ούτε για αστείο...
τέλος, να σημειώσω πως η οριζόντια διασπορά των 90 μοιρών του εν λόγω ηχείου δεν αναιρεί τους κανόνες τοποθέτησης, αλλά και δεν αποτελεί "στάνταρ" της φίρμας, καθώς το κορυφαίο Majestic 945 έχει οριζόντια διασπορά 45 μοιρών, και ΙΜΗΟ πολύ καλά κάνει...