ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.986
Απάντηση: Re: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Όσο για την απόσταση ακρόασης δεν είναι αυτή που φαίνεται. Το σαλόνι είναι 100 τ.μ. και η απόσταση ακρόασης από τα ηχεία είναι στα 6.5μ.. Η λήψη της φωτογραφίας πίσω από το σύστημα έκανε τον χώρο να φαίνεται υπερβολικά μεγάλος. Οι τελικοί που όντως είναι πολύ μεγάλοι δείχνουν ακόμη μεγαλύτεροι.
Όσο για την θέση ακρόασης και με την κλίση, με τα Sound Lab δεν ισχύουν τα γνωστά. Κάθεσαι όπου θέλεις και ακούς στερεοφωνικά. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι καμπύλα 90ο και πάντα ένα τμήμα του ηχείου, που είναι ενός δρόμου, που αναπαράγει όλες τις συχνότητες, σε 'βλέπει'.
Γενικά προτιμάται η συγκεκριμένη απόσταση. Προσωπικά δεν θέλω να με περιβάλλει ο ήχος. Θέλω τα δρώμενα να εξελίσσονται μπροστά μου, όπως σε μια συναυλία ακουστικής μουσικής χωρίς ηχεία κλπ. Μόνον έτσι αισθάνομαι ότι ένα σύστημα με βάζει μέσα στη μουσική.Λ.Σ.
προσωπικά θα δοκίμαζα απόσταση ακρόασης 4,5 έως 5,5 μέτρων, ενώ τα 6,5 μέτρα μου φαντάζουν πάρα πολλά. παρ'όλα αυτά μπορεί να υπαρχουν άλλα οφέλη στην απόσταση των 6,5 μέτρων, κι αναφέρομαι μόνο στη συμπεριφορά του χώρου.

επίσης, προσωπικά πάντα μιλώντας, θα δοκίμαζα ενισχυτή της κατηγορίας των κιλοβατικών, καθώς το ηχείο, από τις προδιαγραφές του δηλαδή, ζητάει έως και 600 βατ, άρα βάλε λίγο ακόμα να μην είσαι σπάγγος ρε παιδί μου... ιδίως σε μεγάλο χώρο, τα βατ φεύγουν σα φυστίκια...

το ηχείο έχει "ονομαστική" ευαισθησία 88 db/w/m, το οποίο σημαίνει ότι στα 6,5 μέτρα για να ακούς απαραμόρφωτα στιγμιαία δυναμικά περάσματα στα 110db ή και λίγο παραπάνω, δε σώζεσαι με 200 βαττ ούτε για αστείο...

τέλος, να σημειώσω πως η οριζόντια διασπορά των 90 μοιρών του εν λόγω ηχείου δεν αναιρεί τους κανόνες τοποθέτησης, αλλά και δεν αποτελεί "στάνταρ" της φίρμας, καθώς το κορυφαίο Majestic 945 έχει οριζόντια διασπορά 45 μοιρών, και ΙΜΗΟ πολύ καλά κάνει...

Reaction score
59
Το Majestic δεν είναι το κορυφαίο ηχείο της εταιρείας αλλά το Ultimate. Με τη μεγάλη διασπορά ακούς καλύτερα στερεοφωνικά όπου και αν κάθεσαι. Δεν είναι ηχείο του μοναχικού ανθρώπου αλλά του κοινωνικού χωρίς σουίτ σποτ.
Όσο για τα βατ ζητάει από 100 έως 600 *μουσικά* βατ, όχι RMS. Εγώ τα οδηγώ με 220 τάξη Α τριοδικά βατ RMS. Η οδήγηση είναι κάτι το σημαντικό, ΑΛΛΑ σημαντικότερο είναι η ποιότητα του ήχου που δίνει ένας OTL, OCL σαν τον Atma-sphere. Λ.Σ.

Reaction score
4.210
Απάντηση: ANAKΡΟΥΣΙΣ - Nέο Soundlab Ultimate PX - Atmasphere MA 2mk2 REF.

Απο το προηγουμενο ηχειο που ειχες Λουκα, θυμαμαι οτι ναι μεν ο ηχος ηταν καθαρος κρυσταλινος θα ελεγα, ομως ειχα διαπιστωσει και ενα μειονεκτημα. Απο οπου κι αν καθοσουν καταλαβαινες την στερεοφωνια, ακουγες το τσικι τσικι να ερχεται απο συγκεκριμενο μερος του καθε ηχειου.

Αυτο που το ειχες εσυ για πλεονεκτημα για μενα ηταν μειονεκτημα. Το ηχειο κανονικα πρεπει να χανεται. Να ακους για παραδειγμα στην μεση τον τραγουδιστη η το πιανο, λιγο πιο αριστερα η δεξια το κοντραμπασο κ.ο.κ. Αυτο οσο κι αν εστησα αυτι κατα την επισκεψη μου δεν το ακουσα. Για μενα ηταν καθαρο, οτι δεν εφταιγαν τα ηχεια αλλα μαλλον κατι επαιζε με την τοποθετηση τους.

Θυμαμαι ακομη και συγκεκριμενο κομματι του Τομυ Φλαναγκαν που μετα το 3ο λεπτο αρχιζει ο μπασιστας ενα σολο το οποιο πρεπει να το ακους στο ενδιαμεσο των ηχειων. Ομως τον μπασιστα τον ακουγα απο συγκεκριμενο μερος των ηχειων.

Ανεξαρτητα ομως απο την παρατηρηση μου, το ηχειο (το προηγουμενο) ηταν καταπληκτικο και απορω τι μπορει να σκεφτηκαν αυτοι οι Αμερικανοι για να κανουν αναβαθμιση. Κι αυτο που κανει επισης εντυπωση ειναι το ποσο χαμηλα κατεβαινει το ηχειο παρολο που ειναι πανελ.

Κριμα μονο που να μην εχει καποια τιμη που να ειναι προσιτη στο πολυ κοσμο. Εν πασει περιπτωσει, η εταιρια εχει μια σειρα προιοντων, το συγκεκριμενο βρισκεται στην κορυφη της, ωστοσο εχει και πιο οικονομικες λυσεις με πολυ αξιολογο ηχο.

Για τους ενισχυτες προσωπικα πιστευω πολυ καλα κανει ο Λουκας και χρησιμοποιει τους Ατμασφερ. Ο Λουκας ειναι επαγγελματιας, αυτους φερνει και αυτους θελει να πουλησει. Οι εν λογω ενισχυτες διεθνως εχουν καταξιοθει, και στα συγκεκριμενα ηχεια (μιλαω για τα προηγουμενα) δεν φαινεται ευκολα να εχουν καποια ελλειψη. Αντιθετως με στερεο ενισχυτες ισως χασουν λιγο απο την ζεστασια που δινουν οι λαμπατοι.

Ειμαι σιγουρος ομως, οτι σε μαγνητοστατικα ηχεια τα πραγματα θα ηταν δυσκολα (για τους ενισχυτες). Αναφερομαι πιο συγκεκριμενα στα ΑΝΑΛΥΣΙΣ και ΜΑΓΚΝΕΠΑΝ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.986

μπα, έχω ακούσει κατ'επανάληψη μγκ με διάφορα ΟΤΛ, είναι καλός συνδυασμός, ή για να ο θέσω πιο σωστά, πολύ καλύτερος από διάφορες άλλες πατάτες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.986

...Όσο για τα βατ ζητάει από 100 έως 600 *μουσικά* βατ...
αμαν λουκά, με πιάνεις αδιάβαστο, ποτέ δε κατάλαβα τι είναι τα μουσικά βατ... ομολογώ, έχω ένα κενό...

και τα άλλα τα βατ, τα ΡΜΡΟ που λεν κάτι μεγάλα φορητά, κι αυτά δε ξέρω τι είναι. αλήθεια, ιδέαν δεν έχω.

κόγιαααααααααα, χελπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.986

Το Majestic δεν είναι το κορυφαίο ηχείο της εταιρείας αλλά το Ultimate.
σοβαρά?

μα βλέπω τα εξής:

1. το Majestic 945 έχει επιφάνεια 3125 square inches, το Ultimate 2200 square inches.

2. το Majestic 945 έχει απόκριση συχνότητας 24 Hz to ultrasonics, το Ultimate 26 Hz to ultrasonics.

3. το Majestic 945 έχει διαστάσεις (ύψος-πλάτος) 104" x 39 3/4", το Ultimate 82" x 38".

η έκδοση Majestic 845 είναι πιο "βολική" για σπίτι, με μικρότερο ύψος, και έχει τα εξής αντίστοιχα χαρακτηριστικά:

Radiating are 2793 square inches, Frequency response 25 Hz to ultrasonics, 93 1/2" x 39 3/4".

Δηλαδή, καταλαβαίνω ότι τα Majestic είναι τα μεγαλύτερα ηλεκτροστατικά της φίρμας, με καλύτερη απόκριση συχνότητας και περισσότερες δυνατότητες σε δυναμικά:

<<The Majestic 945 has been affectionately referred to as the “Storm Speaker” since it can capture sounds as delicate as a rain drop in life-like clarity as well as reproduce sounds as powerful as thunder claps with astonishing realism. When it comes to music, there’s never been a speaker available that provides such listening pleasure. Big, bold and beautiful, the Majestic 945 is a perfect combination of form and function.>>

Αλήθεια λοιπόν, τα ultimate είναι τα κορυφαία?

Από τιμολόγηση πως παν? (ultimate, 945, 845)

link

Reaction score
59
Το Majestic είναι για χώρους με πολύ υψηλά ταβάνια και όχι για σπίτια με φυσιολογικό ύψος. Φαντάσου στο χώρο μου των 100 τ.μ. βολεύει ακόμη και το Α-3 / Μ-2.
Έχοντας ταβάνι στα 3 μ. χωράει και το Majestic αλλά θα είναι περιττό, διότι τα ηχεία αυτά επιλέγονται ανάλογα με τον χώρο και τα οικονομικά φυσικά. Το Ultimate-1 PX είναι το ακριβότερο μοντέλο στα 36000.
Όσο για την έκταση χαμηλών η εταιρεία είναι πολύ σιγγούνικη και πάντα γράφει τα λιγότερα. Έχω προσωπικά μετρήσει το Aura / M-3 και βρήκα απόκριση στα 20HZ.
Τα αντίστοιχα των RMS μουσικά βατ είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερα.Λ.Σ.

Reaction score
498
Φαίνεται πάρα πολύ εντυπωσιακό σύστημα και οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές!Ένα τεράστιο μπράβο.

Τα ηχεία αυτά πόσο κοστίζουν?Είναι full-range μόνο με μεβράνη να υποθέσω?

Από τις λίγες φορές που είμαι περίεργος να ακούσω συγκεκριμένο σύστημα πώς παίζει..:144:..

Reaction score
59
Φαίνεται πάρα πολύ εντυπωσιακό σύστημα και οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές!Ένα τεράστιο μπράβο.

Τα ηχεία αυτά πόσο κοστίζουν?Είναι full-range μόνο με μεβράνη να υποθέσω?

Από τις λίγες φορές που είμαι περίεργος να ακούσω συγκεκριμένο σύστημα πώς παίζει..:144:..
36000 κοστίζει. Είναι το ακριβότερο της εταιρειας. Λ.Σ.

Reaction score
1.720

Το Majestic δεν είναι το κορυφαίο ηχείο της εταιρείας αλλά το Ultimate. Με τη μεγάλη διασπορά ακούς καλύτερα στερεοφωνικά όπου και αν κάθεσαι. Δεν είναι ηχείο του μοναχικού ανθρώπου αλλά του κοινωνικού χωρίς σουίτ σποτ.
Όσο για τα βατ ζητάει από 100 έως 600 *μουσικά* βατ, όχι RMS. Εγώ τα οδηγώ με 220 τάξη Α τριοδικά βατ RMS. Η οδήγηση είναι κάτι το σημαντικό, ΑΛΛΑ σημαντικότερο είναι η ποιότητα του ήχου που δίνει ένας OTL, OCL σαν τον Atma-sphere. Λ.Σ.
Συμφωνω οτι το σημαντικοτερο ειναι η ποιοτητα !! Και θα πω και κατι ακομα, η σκηνη που φτιaχνουν oi otl ειναι απιστευτη!!!! εγω προσωπικα εχω θυσιασει τα παντα μπροστα σε αυτην!! λεω τα παντα γιατι εχω λιγα βαττ!!! στο μελλον ομως...

Reaction score
59
Είναι full-range μόνο με μεβράνη να υποθέσω?
Είναι ενός δρόμου full-range. Σε αυτά ειδικεύεται η εταιρεία. Έχει και δύο υβριδικά όταν η μεμβράνη κρίνεται ανεπαρκής για να αποδόσει τα πολύ χαμηλά. Λ.Σ.

Reaction score
59
Εδώ είμαστε ξανά μετά από 2 χρόνια + κάτι μήνες για να ακούσουμε την τελευταία έκδοση του ηχείου της Soundlab καθώς και άλλες μικροβελτιώσεις του συστήματος.
Κατόπιν αιτήσεως άνευ χαρτοσημου και σάλιου του Κώστα Τσαρουχά που θα με τιμήσει για πρώτη φορά, απόψε το βράδι μαζί με τον φίλο Γιάννη Κοτσίδι, θα κάνουμε ακρόαση του συστήματος το οποίο ο Γιάννης γνωρίζει, αλλά για πρώτη φορά θα ακούσει το νέα έκδοση του ηχειου. Αναμένετε ... Λ.Σ.

Reaction score
59
Προκειμένου να υπάρχει μια συνέχεια και αν επιθυμεί να δει κάποιος τί είχε προηγηθει στο σύστημα καθώς και εντυπώσεις από ακροάσεις επισκεπτών να δει στο:
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ, ΔΟΚΙΜΕΣ, ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ αυτό:

Επίσκεψη στο Λουκά Στεφανίδη (Θεσσαλονίκη)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.895
και περαααασαμε οοοομορφα που λετε στο Λουκα χθες παρεα με τον Κωστα....!

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Θα υπάρξει φωτορεπορτάζ ;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.895
τις φωτο τις εχει ολες ο Κωστας ΕΑΡ, στη νεα του σουπερ μηχανουλα, πολυ τη γουσταρα, τη ζηλεψα ρε παιδι μου πως το λενε..

Οποτε θα περιμενουμε να μας ερθει και να τις δουμε..

Ηπιαμε τα κρασια μας τα κοκκινα τα σπεσιαλ , τις σπεσιαλ μπυρες μας που τις πηγαμε δωρακι - πακετακι στο Λουκ, φαγαμε τις πιτσες μας, (βεβαια πιο πολυ ταιζαν εμενα για να μεγαλωσω λενε..) ακουσαμε τις μουσικες μας, ενα πολυ ομορφο βραδυ!

Reaction score
1.815

Για πες μας για τις μουσικούλες...
Εντυπώσεις από τα δισκάκια του Λουκά?
Ρίξατε ροκιές, μπλουζιές, τζαζιές, classic?

Εεεεε άντε βρε πες μας!:119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.986

ο ιππότης των βινυλιακών κρασιών:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

Εεεεεεεεεεεπ,γιατί είναι όρθια τα κρασιά;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.849
Members
38.250
Νεότερο μέλος