ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Reaction score
4.250
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Πριν απο λιγες μερες διαβαζα ενα αρθρο στο περιοδικο Stereophil για τα ηχεια Vanderstreen Quatro. Στην ουσια ο δημοσιαγροφος εγραφε ενα ποιημα για τα εν λογω ηχεια τα οποια ηταν μια εκπληξη γι αυτον το ποσο ψηλα στεκοταν σε επιπεδο ηχου. Εχοντας μαλιστα ο ιδιος ο δημοσιογραφος τα Willson τα μεγαλα τα οποια κοστιζαν κατι παραπανω απο 40.000, πιστευε οτι ειναι απο τα καλυτερα ηχεια στον κοσμο ανεξαρτητου τιμης. Οταν ακουσε ομως τα Quatro παραδεχτηκε την ανωτερα τους εναντι των Willson.

Στον ηχο οι υπερβολες σε επιπεδο τιμων ειναι κανονας, οπως επισης δεν ειναι εκπληξη κατι πολυ πιο φθηνο να παιζει να παιζει καλυτερα απο το πολυ ακριβωτερο. Επομενως μενει να δουμε πως στοιχειοθετουμε το πιο ειναι η Ferrari και πιο η Alpha Romeo.

Reaction score
4.250

Και κατι συμπληρωματικο, τα Quatro κοστιζουν 7.000$ !!

Reaction score
11

Πριν απο λιγες μερες διαβαζα ενα αρθρο στο περιοδικο Stereophil για τα ηχεια Vanderstreen Quatro. Στην ουσια ο δημοσιαγροφος εγραφε ενα ποιημα για τα εν λογω ηχεια τα οποια ηταν μια εκπληξη γι αυτον το ποσο ψηλα στεκοταν σε επιπεδο ηχου. Εχοντας μαλιστα ο ιδιος ο δημοσιογραφος τα Willson τα μεγαλα τα οποια κοστιζαν κατι παραπανω απο 40.000, πιστευε οτι ειναι απο τα καλυτερα ηχεια στον κοσμο ανεξαρτητου τιμης. Οταν ακουσε ομως τα Quatro παραδεχτηκε την ανωτερα τους εναντι των Willson.

Στον ηχο οι υπερβολες σε επιπεδο τιμων ειναι κανονας, οπως επισης δεν ειναι εκπληξη κατι πολυ πιο φθηνο να παιζει να παιζει καλυτερα απο το πολυ ακριβωτερο. Επομενως μενει να δουμε πως στοιχειοθετουμε το πιο ειναι η Ferrari και πιο η Alpha Romeo.
Χαίρομαι, γιατί καιρό είχα να συμφωνήσω μαζί σου, και θάλεγες πως δεν σε... χωνεύω!

:142:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το mid ATC SM75-150S παίζει σε μία κατηγορία μόνο του.

Το επιβεβαιώνω! Στην συγκεκριμένη ακρόαση η φωνή ακούστηκε
εντελώς φυσική, και με κάτι άλλο που το διάβαζα και δεν καταλάβαινα τι εννοούν, με απόλυτη απόσβεση, εκεί που τελείωνε, σαν να πάταγες φρένο στο μεγάφωνο!

:107:

Reaction score
11

Επι τέλους ψάρεψα μια αδιαμφισβήτητα έγκυρη γνώμη για τα XTZ:

"Αν το ηχείο αυτό έφερνε κάποιο άλλο "βαρύ" λογότυπο χαιεντάδικης μπράντας θα μπορούσε να κοστίζει 35.000 Eu και κανείς δεν θα προβληματιζόταν για αυτό..... Δεν υπερβάλλω καθόλου ! Αν ξαναγυρίσω σε "κουτί" αυτό θα είναι η πρώτη μου επιλογή !!!!"
Bασίλης Τσαντουλής

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=73557&page=19

Reaction score
10
Όσο κοστίζουν χοντρική δύο πυκνωτές από το crossover του Tidal έχει λιανική το XTZ.

Το XTZ το έχω δει και πραγματικά έμεινα άφωνος. Από κει και πέρα μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, θες να σου πω ότι κρατάω μία πισινή επειδή δεν το έχω ακούσει? Να στο πω, αλλά αυτό είναι 0.0001%!

Και μένα η άποψη μου είναι ότι το Tidal είναι τσάμπα για αυτά που κάνει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, στη κυριολεξία!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Όσο κοστίζουν χοντρική δύο πυκνωτές από το crossover του Tidal έχει λιανική το XTZ.

Το XTZ το έχω δει και πραγματικά έμεινα άφωνος. Από κει και πέρα μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, θες να σου πω ότι κρατάω μία πισινή επειδή δεν το έχω ακούσει? Να στο πω, αλλά αυτό είναι 0.0001%!

Και μένα η άποψη μου είναι ότι το Tidal είναι τσάμπα για αυτά που κάνει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, στη κυριολεξία!
Κατάλαβα! Το βάρος που δίνεις στον ήχο ενός ηχείου είναι το τρομερό νούμερο 0.0001%.

Και νόμιζα πως ήμουν ο μόνος που ακούει με τα μάτια!

Και μια ερωτησούλα:τα TIDAL των 300.000 € με TARGET GROUP προς Εμιράτα μεριά, τι σχέση έχουν με όσα συζητάμε; Επειδή ένας εμίρης ξοδεύει για χαρτί τουαλέτας όσα ένα μικρός λαός σαν τους Έλληνες για να φάει, θα πει ότι ο εμίρης είναι πιο καθαρός;

:111:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Κατάλαβα! Το βάρος που δίνεις στον ήχο ενός ηχείου είναι το τρομερό νούμερο 0.0001%.

Και νόμιζα πως ήμουν ο μόνος που ακούει με τα μάτια!

Και μια ερωτησούλα:τα TIDAL των 300.000 € με TARGET GROUP προς Εμιράτα μεριά, τι σχέση έχουν με όσα συζητάμε; Επειδή ένας εμίρης ξοδεύει για χαρτί τουαλέτας όσα ένα μικρός λαός σαν τους Έλληνες για να φάει, θα πει ότι ο εμίρης είναι πιο καθαρός;

Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα...
Α μάλιστα! Έτσι εξηγείται γιατί δίνεις 0.0001% βάρος στον ήχο ενός ηχείου!

Reaction score
684

Πεστε μου ότι βρέθηκε καλύτερο ηχειο απο το Cav...

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Αλλού τα ξοδεύουνε οι εμίρηδες...

Reaction score
684

Καλά, χαιρετίσματα...

Έλα βρε πλάκα κάνω. Πάντως ειλικρινά τωρα Και χωρίς καμία δόση ειρωνιας αν τα XTZ παίζουν σαν τα Tidal τότε απλά θα κλείσουν όλες οι άλλες εταιρίες ηχειων και η τιμή τους θα ανεβεί... Οπότε στα λεφτά που κάνει καλο είναι οποίος ενδιαφέρεται να ψωνίσει ΑΜΕΣΑ.

Reaction score
11

Έλα βρε πλάκα κάνω. Πάντως ειλικρινά τωρα Και χωρίς καμία δόση ειρωνιας αν τα XTZ παίζουν σαν τα Tidal τότε απλά θα κλείσουν όλες οι άλλες εταιρίες ηχειων και η τιμή τους θα ανεβεί... Οπότε στα λεφτά που κάνει καλο είναι οποίος ενδιαφέρεται να ψωνίσει ΑΜΕΣΑ.
Φίλε μου επέτρεψέ μου να σου πω, και χωρίς καμία αρνητική διάθεση, ότι αυτά που λες ρυθμίζονται από τους νόμους του marketing, και είναι φανερό πως έχεις ασχοληθεί περισσότερο με ηχεία και λιγότερο με marketing!

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο και κατά πόσο ωφελεί, συχνά-πυκνά, όπου γίνεται συζήτηση περί ηχείων για οποιοδήποτε λόγο και οποιασδήποτε εταιρείας, να γίνεται υποχρεωτική αναφορά στα TIDAL. Εύχομαι να είναι θετικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, δε γίνεται να τα βάλεις με το 50-άρι και να βγεις και νικητής δηλαδή....

Reaction score
11

πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, δε γίνεται να τα βάλεις με το 50-άρι και να βγεις και νικητής δηλαδή....
Έξυπνη παρέμβαση...:107:

Αλήθεια εσύ στην data base σου έχεις data; (Ακρόαση των XTZ;). Εντάξει βλέπω σαν δεδομένο πως έχεις ακούσει τα ATC 50. Σωστό;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

Δεν χρειάζεται να σου πω τι έχω ακούσει και τι όχι, διότι το συμπέρασμα που νομίζεις ότι με βεβαιότητα θα βγάλεις από αυτή την πληροφορία, είναι από τη μεριά μου με βεβαιότητα λάθος, όποιο κι αν είναι αυτό! Επίσης, για να στο κάνω ακόμα χειρότερο, μπορώ μετα βεβαιότητας να πω το ίδιο και για άλλα ηχεία που έχω ή δεν έχω ακούσει...

εν ολίγοις, κανείς δε πείθεται ότι δεν είσαι κουφός, ασχέτως των δικών σου εντυπώσεων ή της πραγματικότητας. κάποια πράγματα όμως, είναι και θα είναι εκεί. όπως ένα έξτρα "s" σε κάποιο μεγάφωνο μεσαίων....

ΥΓ αν και απολύτως άχρηστη πληροφορία, φυσικά τα ΧΤΖ δε τα έχω ακούσει. όμως δίπλα στα 50-άρια, είναι απλά ένα καμένο χαρτί, αν και από οποιαδήποτε πλευρά κι αν το δεις, η όποια σύγκριση είναι άδικη και λάθος. και αυτό δε θα άλλαζε ακόμα κι αν τα ΧΤΖ βγαίναν στο διπλάσιο κοστολόγιο των ενεργών 50. έλα παππού να σου δείξω πως κάνουν τα παιδιά....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef