ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Reaction score
28
Re: Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

χμ πράγματι λογικό ακούγεται....

αλλα ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.υπάρχει το made in china και το design in china.το made in δέν μου λέει και τίποτα.όλα made in china είναι.απο κουμπιά μέχρι αυτοκίνητα.το θέμα είναι η μελέτη...
στο θέμα της μελέτης η Κίνα είναι πίσω.είναι εμφανές οτι ακόμα και σήμερα δέν έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο να φτιάξει κάτι.όμως πλέον πολλοί Ευρωπαίοι μηχανικοι πηγαίνουν στην Κίνα για ένα καλύτερο αύριο.αυτοί έχουν το r&d που χρειάζετει ετσι ώστε να χτίσουν κάτι καλό.
θα δείτε οτι σιγά σιγά η Κίνα θα αποκτήσει και τα πανεπιστήμια που χρειάζονται ετσι ώστε να δημιουργήσει έρευνα.είναι θέμα χρόνου.

ας μήν είμαστε λοιπόν τόσο καχύποπτοι.
το οτι ειναι θεμα χρονου ειναι το μονο σιγουρο !! γιατι ουτε τα μυαλα τους λειπουν ουτε και η διαθεση !!

Reaction score
250
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Κρίνω σκόπιμο να επισημάνω τα εξής :

1) Αναφέρθηκε το όνομά μου σε σχέση με δηλωμένη προτίμηση-επιλογή στο XTZ .
Το XTZ το έχω ακούσει ελάχιστα και σε συνθήκες κακές . Άρα θα ήταν αφελές να πω ότι το προτιμώ λόγω ενδιαφέρουσας συμπεριφοράς κατά την διάρκεια μιας ακρόασης .

Είπα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας , η ποιότητα των χρησιμοποιούμενων μεγαφώνων , και η ποιότητα των στοιχείων του κυκλώματος διαχωρισμού συχνοτήτων είναι απλά εξαιρετική . Και ανέφερα ότι αν το ηχείο έφερε "βαρύ" λογότυπο θα μπορούσε να τιμάται 30.000 Eu και κάποιοι του χώρου να δεχόντουσαν την κοστολόγηση αβίαστα και αγόγγυστα .

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να κοστίζει τόσο . Και είναι απόλυτα οικεία η αίσθηση στους καλά γνωρίζοντες ότι σε ελάχιστα από τα ηχεία που κοστολογούνται τόσο δικαιολογείται η
τιμή αυτή !

2) Οι κινέζοι ,δυστυχώς για τους μη γνωρίζοντες, διαθέτουν αυτή την στιγμή μερικές από τις τελειότερες βιοτεχνικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής μεγαφώνων και ηχείων στον κόσμο !
Μπορούν να φτιάξουν οτιδήποτε με ποσοστό αστοχίας μηδενικό και κατασκευαστικές αποκλίσεις-ανοχές αμελητέες.
Αν θέλουν κατασκευάζουν σκουπίδια , αν θέλουν κατασκευάζουν διαμάντια .

Πάντως καλύτερα να μην μιλήσω για τις σχετικές εγκαταστάσεις κάποιων πολυδιαφημισμένων Ευρωπαίων κατασκευαστών που έτυχε να δω δια ζώσης (ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία )

3) Ο κλάδος της ηλεκτροακουστικής που αφορά στα ηχεία δεν είναι επιστημονικός τομέας αιχμής . Είναι γνωστά απλά πράγματα οικεία στους πάντες .
Το να σχεδιάσεις μια καμπίνα που θα ¨φορτίσει" κάποιο-κάποια woofer , ένα κροσσόβερ κάποιας τάξης με την πιθανή επικουρία κάποιων "διορθωτικών" κυκλωμάτων κ.λ.π , κ.λ.π. είναι κάτι που είναι γνωστό σε όλους . Αν αφαιρέσουμε κάποιες ειδικές extreme κατασκευές (π.χ. τα MBL) μπορεί ο οποιοσδήποτε άρα και ο Κινέζος να σχεδιάσει και να κατασκευάσει με επιτυχία τα πάντα. Ηλεκτροδυναμικά , ηλεκτροστατικά , μαγνητοστατικά , κάθε φύσεως υβριδικά, ενεργά ,αυτοενισχυόμενα , παθητικά κ.λ.π , κ.λ.π.

'Όποιος νομίζει ότι το ηχείο απαιτεί ακραία-υψηλή γνώση , τεχνολογία και ικανότητες που τις έχουν λίγοι χαρισματικοί εντοπισμένοι σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη ή εθελοτυφλεί ή απλά δεν γνωρίζει το αντικείμενο....

Reaction score
3.967

Πέστα αγαπητέ Βασίλη!!

Μπράβο,

Και για τα γκρούπ ακροατών, μεγάλων κατασκευαστών ηχείων, που παίζουν σημαντικώτατο ρόλο στο voising νέων μοντέλων, δηλαδή στη σχεδίαση κροσόβερ.

Και για το ποιά (πιθανόν) είναι η χώρα κατασκευής σπουδαίων-φημισμένων μεγαφώνων.:126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002

...
3) Ο κλάδος της ηλεκτροακουστικής που αφορά στα ηχεία δεν είναι επιστημονικός τομέας αιχμής . Είναι γνωστά απλά πράγματα οικεία στους πάντες .
...[/B]
Ο τρόπος όμως υπό τον οποίο εκλαμβάνονται οι εντυπώσεις των ακροάσεων από ψυχοακουστική άποψη,δεν είναι(ή ήταν;) γνωστός στους πάντες...:612:

Δεν αμφιβάλλω ότι τα ΧΤΖ θ'αποτελέσουν πόλο έλξης γιά τους επισκέπτες στην επερχόμενη έκθεση...Οτιδήποτε κι αν διατυπωθεί στο άμεσο μέλλον,ο αντίκτυπος που θ'αφήσουν στη συνείδηση των καταναλωτών θα κριθεί οριστικά σε βάθος χρόνου,μετά το πέρασμά τους στις κατηγορίες των ΄΄μεταχειρισμένων ευκαιριών΄΄.

Γιά να μην ξεφεύγουμε από το αντικείμενο του θέματος,να υποτεθεί κιόλας ότι στο χώρο της Location το καθένα από τα ζεύγη υποβλήθηκε σε midfield ακρόαση...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Μερικές διευκρινήσεις και προσθήκες και από μένα:
Επειδή διάβασα για κινέζικα φασόν κλπ , θέλω σαν πρώτη διευκρίνηση να πω οτι, οσον αφορά όλα τα ηχεία της ΧΤΖ, η συμμετοχή των Κινέζων σε αυτά είναι ΜΟΝΟΝ τα κουτιά τα οποία είναι τα πιο κοστοβόρα λόγω ακριβού φινιρίσματος και στην περίπτωση των Divine φυσικά και λόγω μεγέθους. Όλα τα υπόλοιπα είναι Σουηδική (κροσόβερ) και Ευρωπαική (μονάδες) υπόθεση .
Και για να φέρω ένα παράδειγμα: Αν θελήσετε να παραγγείλετε ένα ATC ή Peak Consult σε glossy φινίρισμα η επιβάρυνση θα είναι από 25 έως 40%.

Τέλος έχω μια διαφωνία με τον παλιό μου φίλο Βασίλη και αυτή είναι οτι εγώ θεωρώ την σχεδίαση ενός ηχείου την απολύτως δυσκολότερη υπόθεση από όλους τους άλλους κρίκους της αλυσίδας αναπαραγωγής. Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, η υπόθεση αυτή απαιτεί εκτός από τον σωστό επιστήμονα και τον ταλαντούχο άνθρωπο. Ο τέλειος βιρτουόζος με το ακριβώτερο όργανο δεν θα μας δώσουν απαραίτητα την καλύτερη μουσική.

D

Deleted member 23222

Guest

Κύριε Ζαφειρόπουλε,να συνοψίσω λοιπόν με μια φράση τη θέση μου,για να μην υπάρχουν δυσερμηνείες...
Η ΧΤΖ κατά γενική ομολογία έβγαλε ένα πολύ καλό flagship ηχείο.
Είναι στο χέρι της,με συνεχή προσπάθεια,καλά μοντέλα και promotion,να πλασαριστεί ανάμεσα στα ιερά τέρατα του χώρου...δείχνει να μπορεί...

D

Deleted member 23222

Guest

Κρίνω σκόπιμο να επισημάνω τα εξής :

1) Αναφέρθηκε το όνομά μου σε σχέση με δηλωμένη προτίμηση-επιλογή στο XTZ .
Το XTZ το έχω ακούσει ελάχιστα και σε συνθήκες κακές . Άρα θα ήταν αφελές να πω ότι το προτιμώ λόγω ενδιαφέρουσας συμπεριφοράς κατά την διάρκεια μιας ακρόασης .

Είπα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας , η ποιότητα των χρησιμοποιούμενων μεγαφώνων , και η ποιότητα των στοιχείων του κυκλώματος διαχωρισμού συχνοτήτων είναι απλά εξαιρετική . Και ανέφερα ότι αν το ηχείο έφερε "βαρύ" λογότυπο θα μπορούσε να τιμάται 30.000 Eu και κάποιοι του χώρου να δεχόντουσαν την κοστολόγηση αβίαστα και αγόγγυστα .

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να κοστίζει τόσο . Και είναι απόλυτα οικεία η αίσθηση στους καλά γνωρίζοντες ότι σε ελάχιστα από τα ηχεία που κοστολογούνται τόσο δικαιολογείται η
τιμή αυτή !

2) Οι κινέζοι ,δυστυχώς για τους μη γνωρίζοντες, διαθέτουν αυτή την στιγμή μερικές από τις τελειότερες βιοτεχνικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής μεγαφώνων και ηχείων στον κόσμο !
Μπορούν να φτιάξουν οτιδήποτε με ποσοστό αστοχίας μηδενικό και κατασκευαστικές αποκλίσεις-ανοχές αμελητέες.
Αν θέλουν κατασκευάζουν σκουπίδια , αν θέλουν κατασκευάζουν διαμάντια .

Πάντως καλύτερα να μην μιλήσω για τις σχετικές εγκαταστάσεις κάποιων πολυδιαφημισμένων Ευρωπαίων κατασκευαστών που έτυχε να δω δια ζώσης (ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία )

Το να σχεδιάσεις μια καμπίνα που θα ¨φορτίσει" κάποιο-κάποια woofer , ένα κροσσόβερ κάποιας τάξης με την πιθανή επικουρία κάποιων "διορθωτικών" κυκλωμάτων κ.λ.π , κ.λ.π. είναι κάτι που είναι γνωστό σε όλους . Αν αφαιρέσουμε κάποιες ειδικές extreme κατασκευές (π.χ. τα MBL) μπορεί ο οποιοσδήποτε άρα και ο Κινέζος να σχεδιάσει και να κατασκευάσει με επιτυχία τα πάντα. Ηλεκτροδυναμικά , ηλεκτροστατικά , μαγνητοστατικά , κάθε φύσεως υβριδικά, ενεργά ,αυτοενισχυόμενα , παθητικά κ.λ.π , κ.λ.π.

'Όποιος νομίζει ότι το ηχείο απαιτεί ακραία-υψηλή γνώση , τεχνολογία και ικανότητες που τις έχουν λίγοι χαρισματικοί εντοπισμένοι σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη ή εθελοτυφλεί ή απλά δεν γνωρίζει το αντικείμενο....
Είστε σαφώς πιο έμπειρος από μένα και δεν θα διαφωνήσω πουθενά...
Επειδή όμως έχω μια εμπειρία από άλλους τομείς,σε σχέση με την Κίνα...σας λέω ότι η δική μου εμπειρία λέει ότι οι όποιες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό,ακόμα εκπορεύονται από εισαγόμενη τεχνολογία και επενδύσεις,κανένα know how made in China...
Όπου εκπορεύεται από δικό τους τεχνολογικό έλεγχο...πχ κατεργασία χάλυβα,η ποιότητα είναι κάκιστη...(π.χ στη πετρελαική βιομηχανία απορρίπτεται εξοπλισμός εισαγόμενος από Κίνα ως μη συμμορφούμενος με διεθνή standards)
Δεν γνωρίζω αν στο audio τα πράγματα είναι αλλιώς...αν όμως όχι τότε δικαιούται κανείς να πεί ότι η Κινέζικη βιομηχανία δουλεύει ακόμη φασόν Ευρωπαικά ή Αμερικάνικα projects...Φυσικά το μέλλον τους ανήκει...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Re: Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

....

αλλα ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.υπάρχει το made in china και το design in china.το made in δέν μου λέει και τίποτα.όλα made in china είναι.απο κουμπιά μέχρι αυτοκίνητα.το θέμα είναι η μελέτη...
στο θέμα της μελέτης η Κίνα είναι πίσω.είναι εμφανές οτι ακόμα και σήμερα δέν έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο να φτιάξει κάτι.όμως πλέον πολλοί Ευρωπαίοι μηχανικοι πηγαίνουν στην Κίνα για ένα καλύτερο αύριο.αυτοί έχουν το r&d που χρειάζετει ετσι ώστε να χτίσουν κάτι καλό.
θα δείτε οτι σιγά σιγά η Κίνα θα αποκτήσει και τα πανεπιστήμια που χρειάζονται ετσι ώστε να δημιουργήσει έρευνα.είναι θέμα χρόνου.

ας μήν είμαστε λοιπόν τόσο καχύποπτοι.

Τωρα το εβλεπα...............
Ουτε οι ιδιοι οι κινεζοι δεν βαζουν κινεζικο ηχο, στις οπερες τους..:142:

http://www.alive.gr/gr/installation...hou-οι-κινέζοι-δεν-έβαλαν-‘κινέζικο’-ήχο.html

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Γιατι υπαρχει καμια Ελληνικη εταιρια (εκτος απο την ΜΕΤRO)?

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Μέχρι το #112; #113; άντεξα την ανάγνωση!
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?
Το ΧΤΖ άρεσε περισσότερο σε σχέση με το 50 στο συγκεκριμένο άνθρωπο, έχοντας συνυπολογίσει την τιμή του, την «απόσταση» ήχου που άκουσε από τα δύο ηχεία και ΙΣΩΣ τις δυνατότητες που έχει να πειραματιστεί με αυτά.
Αν εξαιρέσω τη μεσαία, που από την πρώτη στιγμή έγραψε ότι του έκανε εντύπωση, στα υπόλοιπα ψηφίζει ΧΤΖ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef