ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

τι λε βρε φιλε που θα σου πω?
αρκετα εχεις μαθει εδω, θα επρεπε ηδη να ξερεις.
οσο για το highends το αντιπαρερχομαι...
Τώρα λοιπόν βρε φίλε, που σου είπα, να δούμε εσύ τι θα κάνεις!

Να δούμε επιτέλους υπάρχει "μοντερατιόν" σ΄αυτή την κοινωνία...

:142:

Το δε Σταματιάκιο test θα έχει να πει πολλά...

:107:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

δεν καταλαβες γρι ε?
Άμα είσαι βλάκας, (εκ΄γενετής), αυτά παθαίνεις !
Ελπίζω να βελτιωθώ εν΄ευθέτω χρόνω...

Ωστόσο και συ δεν ήσουν διατεθειμένος να εξηγήσεις...

Μια άλλη φορά, ίσως... που θα έχω βελτιωθεί και θα καταλαβαίνω καλύτερα...

Reaction score
4.250
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

"Σήμερα είχα τον χρόνο και επισκέφθηκα την LOCATIONSOUND, όπου είχα την ευτυχία να ακούσω συγκριτικά αυτά τα δύο ηχεία, με το εξής setup:

Eνισχυτής: ATC 51A (2X250)
DAC: BENCHMARK DAC-1
ΠΗΓΗ: XTZ CD-100

Μην πανικοβάλλεστε! Δεν πρόκειται να προχωρήσω στην διατύπωση κριτικής! Ούτε ειδικός είμαι ούτε αντικειμενικός!"

Κατ αυτον τον τροπο ξεκινας φιλε μου το θρηντ.
Ο καθενας πιστευω εχει μια αποψη απο την στιγμη που κανει μια ακροαση. Δεν ειναι λογικο να ξεκινας ενα θρηντ, εχοντας προηγηθει μια ακροαση και να φοβασαι να διατυπωσεις την αποψη σου. Το "δεν εισαι ειδικος" δεν ευσταθει.

Για ενα σωρο αλλα πραγματα επισης δεν εισαι ειδικος αλλα την αποψη σου την εχεις εκφερει, μαλιστα σε καθαρα τεχνικα ζητηματα. Ετσι εκανες αλλωστε και για τα CAV την ASUS κλπ.

Το να πεις το τι σου αρεσε εσενα και τι δεν σου αρεσε, δεν απαιτει καμμια απολυτως γνωση. Το προσωπικο σου γουστο θα γραψεις. Μπορει εγω αν ακουσω το ιδιο συστημα να εχω τελειως διαφορετικη αποψη. Κι εγω ομως θα γραψω το προσωπικο μου γουστο. Στο φορουμ ολοι αυτο κανουμε. Δεν ξερω γιατι για την συγκεκριμενη δεν γραφεις την αποψη σου. Εδω εισαι λαθος. Οφειλεις κατ αρχην να το παραδεχτεις και κατα δευτερον να επανορθωσεις το ταχυτερο.

Ειναι γεγονος οτι για ενα ηχειο σαν το ΧΤΖ που υπαρχουν μεγαλες προσδοκιες, πολυ κοσμος περιμενει καποιες αποψεις απο ανθρωπους που ειχαν την δυνατοτητα να το ακροασθουν. Απο κει και περα ο καθενας κρινει απο μονος του κατα ποσο εχει σε εκτιμηση τα γραφομενα καποιου η οχι.

Το θαρος της γνωμης μας ομως πρεπει να το εχουμε. Οριστε μιστερ Καραβελ, ιδου η Ροδος!

Reaction score
11

Είπαμε! Ταυτίζομαι με την άποψη του κ. Τσαντουλή! Δεν το διάβασες;

(Post # 46 & 97)

Kαλά εσύ από καιρό το ψάχνεις! Δεν κατέληξες;

Ο CostasEar τα θεωρεί "καμμένο χαρτί". Δεν σε πείθει;

Πρόσεξε τώρα τι θα γίνει: θα με αναγκάσετε να τα πω χοντρά για τα παιχνίδια που παίζονται και για το παραμύθιασμα που γουστάρουν παραμυθατζίδες και παραμυθιαζόμενοι με χοντρά πορτοφόλια έτοιμοι να πληρώσουν!

Που θα καταλήξουμε; Θα γίνουμε μαντάρα! Γιατί δεν το αφήνετε ήσυχο και πεπολιτισμένο και όμορφο;

Εγώ έκανα το ντου μου και κατέληξα! Γιατί και ο κάθε ένας ενδιαφερόμενος να μην το κάνει; Έτσι η αλλιώς κανείς δεν πιστεύει κανένα! (Και καλά κάνει!).

Προσπάθησα ανάλαφρα να σας περάσω την ωραία πλευρά του θέματος!

Νομίζω;

D

Deleted member 23222

Guest

Το διάβασα όλο το thread και έπληξα θανάσιμα...Αν βγάλατε αποτέλεσμα πείτε μου κι εμένα...
Εγώ θα ψήφιζα δαγκωτό ακόμα και το απλό το 50 άρι για λόγους προφανείς για ...εμένα.Από αυτή την άποψη δεν με ενδιαφέρει τελικά τι πόρισμα θα βγεί...Καληνύχτα!!

D

Deleted member 23222

Guest

Ακόμα και σαν thread δεν ταιριάζει...
Ποιός συγκρίνει Μercedes με Kia?
Ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί την Kia αξιόλογο αυτοκίνητο...

Reaction score
4.250

Ακόμα και σαν thread δεν ταιριάζει...
Ποιός συγκρίνει Μercedes με Kia?
Ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί την Kia αξιόλογο αυτοκίνητο...
Και ποιος σου λεει οτι μετα απο 3-4 χρονια δεν θα γινει η ΧΤΖ η Ferrari στα ηχεια?
Ισως βαβαια τοτε τα πουλαει 50.000 ευρω η και παραπανω.
Αν λοιπον σημερα αποτελουν μια ευκαιρια, οταν θα πουλιουνται πολυ ακριβοτερα καποιοι θα χτυπανε το κεφαλι τους, γιατι πιστεψαν οτι το ηχειο ηταν ΚΙΑ εξαιτιας της τιμης του!!!

Reaction score
11

Άλλωστε σε αυτό το thread, και για παγκόσμια πρώτη, διατύπωσα την θεωρία μιας "data base", που έχει πολύ "base" για να στηρίξουμε την...προσωπικότητά μας, αλλά δεν έχει καθόλου "data", πράγμα το οποίο είναι ήσσονος σημασίας για τους περισσότερους.

Αμάν! Είπα να πάμε ανάλαφρα όσο πατάει η γάτα...

(Ευτυχώς που υπάρχει και το review του κ. Τσαντουλή...:405:)

D

Deleted member 23222

Guest

Και ποιος σου λεει οτι μετα απο 3-4 χρονια δεν θα γινει η ΧΤΖ η Ferrari στα ηχεια?
Ισως βαβαια τοτε τα πουλαει 50.000 ευρω η και παραπανω.
Αν λοιπον σημερα αποτελουν μια ευκαιρια, οταν θα πουλιουνται πολυ ακριβοτερα καποιοι θα χτυπανε το κεφαλι τους, γιατι πιστεψαν οτι το ηχειο ηταν ΚΙΑ εξαιτιας της τιμης του!!!
Είναι Κίνα,δεν σημαίνει οπωσδήποτε κάτι κακό,αλλά πως να το κάνουμε?
Αν η XTZ αποφασίσει να πουλήσει 50.000 ευρόπουλα, θα καταντήσει γραφική...
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το αγόραζα αν το budget μου ήταν αυτό που πωλείται...και μπορεί και να παίζει παπάδες...αλλά ο άλλος είναι ογκόλιθος,είναι απλά θέμα κουλτούρας ρε παιδιά.Εγώ θα έψαχνα μεταχειρισμένο ATC,ή κάτι άλλο φτιαγμένο Ευρώπη.Δεν ξέρω αν είναι σωστή θέση...πoιός μπορεί να κατηγορήσει τον αγοραστή ενός Hyundai?

D

Deleted member 23222

Guest

Στο κάτω κάτω κάθε κατασκευαστής,εκτός από προιόν,πουλάει και ιστορία,κουλτούρα και καταγωγή.Αν μπορούσα να τα πληρώσω όλα αυτά θα το έκανα ευχαρίστως...Εξάλλου τα κανονικά μοντέλα της ΑΤC (που έχω ακούσει) δεν πωλούνται σε απαγορευτικές τιμές για αυτό που μπορούν να κάνουν...

Reaction score
4.250

Είναι Κίνα,δεν σημαίνει οπωσδήποτε κάτι κακό,αλλά πως να το κάνουμε?
Αν η XTZ αποφασίσει να πουλήσει 50.000 ευρόπουλα, θα καταντήσει γραφική...
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το αγόραζα αν το budget μου ήταν αυτό που πωλείται...και μπορεί και να παίζει παπάδες...αλλά ο άλλος είναι ογκόλιθος,είναι απλά θέμα κουλτούρας ρε παιδιά.Εγώ θα έψαχνα μεταχειρισμένο ATC,ή κάτι άλλο φτιαγμένο Ευρώπη.Δεν ξέρω αν είναι σωστή θέση...πoιός μπορεί να κατηγορήσει τον αγοραστή ενός Hyundai?
Δηλαδη εν η ATC αποφασισει κι αυτη να παει στην Κινα, οπως εχουν κανει ενα σωρο πραγματικα μεγαλες εταιριες (δεν αναφερομαι σε αποκλειστικα κατασκευαστριες ηχειων εταιριες) θα γινει κι αυτη ξαφνικα ΚΙΑ?

Μηπως το παρατραβαμε, και πολυ ευκολα βαφτιζουμε καποιες εταιριες Μερσεντες, Φεραρι, Πορσε κλπ. Τελευταια πολυ συχνα το βλεπω αυτο.

Προσωπικα πιστευω οτι ενα σωρο εταιριες που ασχολουνται με το οντιο, προτιμουν να πουλανε 5 ηχεια τον χρονο προς 100.000 ευρω το ενα, παρα 100 προς 5.000 το ενα.

Εχοντος κοστος παρασκευης πολυ μικρο σε σχεση με την αξια πωλησης πουλανε μουρη εξαιτιας της τιμης (σε καμμια περιπτωση δεν αναφερομαι στην ATC) και βρισκουν παντα αγοραστικο κοινο που θελει να κανει το εφε του.

Υπαρχει καταστημα της Αθηνας που επιβιωνει με εναν μονο πελατη, απο της διαρκης αναβαθμισεις που κανει στο ηχοσυστημα του. Και φυσικα μιλαμε για ηχοσυστημα πανακριβο.

Παντως στον ΗΧΟ σε καμμια περιπτωση δεν δεχομαι τετοιους ορους. Γιατι η υπερβολη ειναι κανονας. Ενα σωρο φθηνα συστηματα μπορει να θαψουν πολυ ακριβωτερα. Αρκει με το φθηνο να ασχοληθει καποιος γνωστης του αθληματος που να ξερει τι να προσεξει. Οπως λεει και ο φιλος μου ο Καραβελ, πολλοι αγοραζουν με τα ματια! Αρκει καποιος να τους πει οτι ειναι η ΠΟΡΣΕ του ηχου.

D

Deleted member 23222

Guest

....Παντως στον ΗΧΟ σε καμμια περιπτωση δεν δεχομαι τετοιους ορους. Γιατι η υπερβολη ειναι κανονας. Ενα σωρο φθηνα συστηματα μπορει να θαψουν πολυ ακριβωτερα. Αρκει με το φθηνο να ασχοληθει καποιος γνωστης του αθληματος που να ξερει τι να προσεξει. Οπως λεει και ο φιλος μου ο Καραβελ, πολλοι αγοραζουν με τα ματια! Αρκει καποιος να τους πει οτι ειναι η ΠΟΡΣΕ του ηχου.
Συμφωνώ απολύτως...κι αυτό κάνει τον ήχο χόμπυ.Όμως κάποιοι αρέσκονται να γνωρίζουν ότι η αγορά τους,έχει και μια αναγνωρίσιμη αξία στο μουσικό στερέωμα...δεν συμφωνείς? Ιδιαίτερα αν αυτοί μπορούν να πληρώσουν...

D

Deleted member 23222

Guest

Η αξία της "Πόρσε" δεν φτιάχνεται πάντα με λογοδιάρροια...Η Mark Levinson αν και πανάκριβη...έπαψε να είναι και κορυφαία?

Reaction score
4.250

Η αξία της "Πόρσε" δεν φτιάχνεται πάντα με λογοδιάρροια...Η Mark Levinson αν και πανάκριβη...έπαψε να είναι και κορυφαία?
Ενας κουκος δεν φερνει την Ανοιξη.

Ομως ενα σωρο κορυφαια και πανακριβα μηχανηματα θα χασουν το χρωμα τους, οταν θα βρεθουν αντιμετωποι με εξαιρετικες σχεδιασεις, κατασκευαστων που δημιουργουν χωρις πολλες τυμπανοκρουσιες και με τιμες που ειναι σε λογικα επιπεδα.

Απλα ακολουθουν μια διαφορετικη πολιτικη στην κοστολογηση των προιοντων τους. Θα μπορουσαν καλλιστα να πουλησουν σε δεκαπλασιες τιμες, να απενδυσουν στην διαφημηση και να εχουν αλλη εκτιμηση απο το αγοραστικο κοινο.

Reaction score
200

Δηλαδη εν η ATC αποφασισει κι αυτη να παει στην Κινα, οπως εχουν κανει ενα σωρο πραγματικα μεγαλες εταιριες (δεν αναφερομαι σε αποκλειστικα κατασκευαστριες ηχειων εταιριες) θα γινει κι αυτη ξαφνικα ΚΙΑ?

Μηπως το παρατραβαμε, και πολυ ευκολα βαφτιζουμε καποιες εταιριες Μερσεντες, Φεραρι, Πορσε κλπ. Τελευταια πολυ συχνα το βλεπω αυτο.

Προσωπικα πιστευω οτι ενα σωρο εταιριες που ασχολουνται με το οντιο, προτιμουν να πουλανε 5 ηχεια τον χρονο προς 100.000 ευρω το ενα, παρα 100 προς 5.000 το ενα.

Εχοντος κοστος παρασκευης πολυ μικρο σε σχεση με την αξια πωλησης πουλανε μουρη εξαιτιας της τιμης (σε καμμια περιπτωση δεν αναφερομαι στην ATC) και βρισκουν παντα αγοραστικο κοινο που θελει να κανει το εφε του.

Υπαρχει καταστημα της Αθηνας που επιβιωνει με εναν μονο πελατη, απο της διαρκης αναβαθμισεις που κανει στο ηχοσυστημα του. Και φυσικα μιλαμε για ηχοσυστημα πανακριβο.

Παντως στον ΗΧΟ σε καμμια περιπτωση δεν δεχομαι τετοιους ορους. Γιατι η υπερβολη ειναι κανονας. Ενα σωρο φθηνα συστηματα μπορει να θαψουν πολυ ακριβωτερα. Αρκει με το φθηνο να ασχοληθει καποιος γνωστης του αθληματος που να ξερει τι να προσεξει. Οπως λεει και ο φιλος μου ο Καραβελ, πολλοι αγοραζουν με τα ματια! Αρκει καποιος να τους πει οτι ειναι η ΠΟΡΣΕ του ηχου.
Θα συμφωνησω σ΄ολα που γραφεις και θα αναφερω παραδειγματα εταιριων που ειναι λογικοτατες στις τιμες τους.
ATC40 , HARBETH σ' ολα τα μοντελα της, SPENDOR σ' ολα τα μοντελα της.

Reaction score
777
Πάντως πραγματικά ας πάρω λίγο το μέρος του δαίμονα...

παρατηρώ οτι έχετε μία περίεργη αντιμετώπιση στο Κινέζικο(?) ηχείο.Η κακή αντιμετώπιση εκ μέρους σας οφείλεται στο οτι
το ηχείο είναι Κινέζικο.βέβαια στο παρόν σάιτ ορκίζεστε στα μπλιμπλίκια εκ κίνας που έχουν γεμίσει το ebay.(π.χ. κάτι ενισχυτάκια tripath)
συμπαθείτε τα ATC τόσο που τα ορίζετε ως σημείο αναφοράς στον ήχο.άρα οτιδήποτε ξεφεύγει απο το σημείο αναφοράς δέν είναι σωστό και συνεπάγεται οτι "μου αρέσει" κ.τ.λ.

επομένως αντί να αναπτύσετε σχιζοφρενικές τάσεις αποδεχτείτε οτι ένα ηχείο των 3000 μπορεί και να είναι καλύτερο απο ένα των 10.όλο το σάιτ είναι στημένο στο να βρούμε το ηχείο των 3000 που νικάει όλα των 30.τώρα σας ενόχλησε?
μας έχετε φλομώσει με bufallo και m2tech οτι και καλά είναι το τόπ που υπάρχει (με τιμή βέβαια 1000 ευρώ) και δέν μπορείτε να δεχτείτε το παρόν ηχείο.αμα πχια.αποφασίστε τί είστε να καταλάβουμε και μείς.:141:

Reaction score
11

Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο τον THEMILOC, (η κ. Θέμη, όπως είναι σωστότερα), που βλέπω και είναι παρών, πιο ηχείο αποδίδει καλύτερα τα δύσκολα "σ" σαν αυτό της Τσαλιγοπούλου. ΑΤC 50 ACTIVE η ΧΤΖ DIVINE;

Και το κερασάκι στην τούρτα:

στην περίπτωσή μου, με το συγκεκριμένο cd που αναφέρω στην αρχή, το XTZ ακούστηκε
σαφώς καλύτερα! (Που είσαι vet να με καμαρώσεις!:)142:)).

:111:

Reaction score
3.967

Εγώ να πάρω το μέρος του...τρισδαίμονα!!

Κάποτε, όταν στα προξενειά μετά την 1η συνάντηση του υποψήφιου ζεύγους τα πράγματα δεν εξελισσόταν κατά το επιθυμητό των προξενητών, υπήρχαν διάλογοι όπως ο παρακάτω:
- πώς συ φάνκει ου λιβέντς?
- .....έ....εεε
- τι έεε?

- έεε...να, ήταν λιγου κουντός...
- ποιός βρέ, αυτό του θηρίου?

- ....έ, ήταν κι λίγου τραυλός..
- ποιός? ντρουπαλός ήταν, αυτός άμα θελέσει βγαίνει δήμαρχους!!

- έεεε....ίνει κι μαυρούτσκος στ φάτσα..
- ποιός? γιά ξανακοίτα τ' φουτουγραφία

Άν στη μικρή μας κοινότητα επιλέγουμε λόγω Κίνας ή Ινδονησίας ή κουλτρούρας ή φάτσας ή..ή..
έ, τότε καλύτερα να το κάνουμε απ τη φωτογραφία.
Ποιό απλό, γρήγορο κ ειλικρινές αντί να παίζουμε με υποτιθέμενες αξίες και φιλοσοφίες.

Reaction score
11

Εγώ να πάρω το μέρος του...τρισδαίμονα!!

Κάποτε, όταν στα προξενειά μετά την 1η συνάντηση του υποψήφιου ζεύγους τα πράγματα δεν εξελισσόταν κατά το επιθυμητό των προξενητών, υπήρχαν διάλογοι όπως ο παρακάτω:
- πώς συ φάνκει ου λιβέντς?
- .....έ....εεε
- τι έεε?

- έεε...να, ήταν λιγου κουντός...
- ποιός βρέ, αυτό του θηρίου?

- ....έ, ήταν κι λίγου τραυλός..
- ποιός? ντρουπαλός ήταν, αυτός άμα θελέσει βγαίνει δήμαρχους!!

- έεεε....ίνει κι μαυρούτσκος στ φάτσα..
- ποιός? γιά ξανακοίτα τ' φουτουγραφία

Άν στη μικρή μας κοινότητα επιλέγουμε λόγω Κίνας ή Ινδονησίας ή κουλτρούρας ή φάτσας ή..ή..
έ, τότε καλύτερα να το κάνουμε απ τη φωτογραφία.
Ποιό απλό, γρήγορο κ ειλικρινές αντί να παίζουμε με υποτιθέμενες αξίες και φιλοσοφίες.

Ιγουώ φταίου σι τίπουτις;

:111:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508