I Love 'WAV'

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924
Απάντηση: I Love 'WAV'

αν το media player είναι ΟΚ στο θέμα "μπιτ πέρφεκτ", είναι μια πολύ καλή λύση.

δυστυχώς κανένα media player δεν έχει ανέσεις τύπου γαλβανικής απομόνωσης ή εξωτερικού χρονισμού, ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια του εσωτερικού ρολογιού τους είναι ...για κλάματα...

αν και μπορεί να τα θεωρήσετε λεπτομέρειες αυτά, δυστυχώς ακούγονται πολύ, κι όχι χωρίς εξήγηση.

Reaction score
11
όχι μόνο δεν κάνει όλη τη δουλειά το dac, αλλά καλώδια ρεύματος, firewire & usb, σασί και τροφοδοτικό του pcιού κάνουν και αυτά διαφορά!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Ναι ρε ,ακουγονται τα ατιμα.Και εγω και ο Geomiat δεν ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι απο την ηχητικη επιδοση του Mede8er.
Tελικα ολα εχουν καποια εξηγηση ...και καποια τιμη βεβαια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

εφόσον δεν υπάρχει γαλβανική απομόνωση, περνάν τα παράσιτα των τροφοδοτικών (πι-σιού ή media player) στο ντακ, και χειροτερεύουν την κατάσταση. Ομοίως περί ρολογιού, τζίτερ, κλπ. Αν στο media player βάλεις μετασχηματιστή στο ψηφιακό σήμα (έτσι το δούλευα τόσο καιρό) αυτά παν περίπατο. Μένει ένα ρολογάκι της προκοπής, οπότε αν επαναχρονίζεις την έξοδο του media player πχ με το ultramatch, κι αυτό πάει περίπατο. Βέβαια το ultramatch δεν έχει ρολόι της προκοπής, αλλά αν το βελτιώσεις, κι αυτό παίζει. Πάντως, από οποιοδήποτε media player, έχει καλύτερο ρολόι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

κι αν σας πω πόση διαφορά είχε στον ήχο η βελτίωση του ρολογιού του ultramatch, θα νομίζετε πως είμαι τρελός για δέσιμο....:143::135::137::138:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

158 POST σε ένα thread με τίτλο I LOVE WAV και να μην γυρίσει η συζήτηση στα καλώδια
είπα και εγώ,
Δεν έχεις κι άδικο, συγγνώμη για την παρέκβαση, ένα παράδειγμα έφερα. Αλλά τί να κάνω κι εγώ ο καψερός. Εδώ όλος ο κόσμος έχει πεισθεί και έχει αγκαλιάσει τους μη απωλεστικούς αλγορίθμους συμπίεσης, κι ας μη ξέρει μη γραμμική άλγεβρα, εδώ μέχρι και μέσα στο Σωματείο Ασχέτων βρέθηκαν κάποια παιδιά που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω και έκαναν και σχετική περί αυτών εκδήλωση στην περισινή έκθεση, κι εσείς συζητείτε ακόμα και λέτε "Ι love wav".

Πήγα και τις προάλλες στο ψηφιοαναλογικό άντρο γνωστού και μη εξαιρετέου αναλοντιτζιταλοφρίκουλα, και έπαιζε wav, και ψιλοέπαθα ένα σοκ! Αλλά έτσι είναι ο έρωτας! Παραδίδεσαι άνευ όρων. Βρε η άλλη είναι πιο λεπτή, πιο όμορφη και ξέρει και να μαγειρεύει! Όοοοοχι, εσείς θέλετε τη χοντρή! :116:

Ααααχχχ, I love Nicole Kidman...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778

Βέβαια, εδώ που τα λέμε δηλαδής, και τί έγινε που έχω τα ίδια -όταν λέμε τα ίδια, ακριβώς τα ίδια- σε έναν 640άρη; Τί κοστίζει ο χιλιάρης δίσκος; Δέκα ευρά παραπάνω, σλόου δη έγκς.

Γουάβ!

(Νιάου...)

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

Δεν έχεις κι άδικο, συγγνώμη για την παρέκβαση, ένα παράδειγμα έφερα. Αλλά τί να κάνω κι εγώ ο καψερός. Εδώ όλος ο κόσμος έχει πεισθεί και έχει αγκαλιάσει τους μη απωλεστικούς αλγορίθμους συμπίεσης, κι ας μη ξέρει μη γραμμική άλγεβρα, εδώ μέχρι και μέσα στο Σωματείο Ασχέτων βρέθηκαν κάποια παιδιά που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω και έκαναν και σχετική περί αυτών εκδήλωση στην περισινή έκθεση, κι εσείς συζητείτε ακόμα και λέτε "Ι love wav".
Να μετονομαστεί το thread σε I LOVE PCM αν θέλετε να είστε τεχνοκράτες σωστοί :144:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: I Love 'WAV'

[φυτίλι]

Πάω στοίχημα πως αν κάνω compile αυτούσιο τον κώδικα του Foobar ή του Audacity, του βάλω ένα ωραίο skin και το ονομάσω Lyra και βγω να το πουλάω 1500 δολλάρια, αμέσως θα ακούγεται το ίδιο καλά με το Amarra, (ενώ αν το πουλήσω 2500 δολλάρια, θα ακούγεται σαφώς καλύτερα).

[/φυτίλι]
Σωστόοοοος! :444: :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

εφόσον δεν υπάρχει γαλβανική απομόνωση, περνάν τα παράσιτα των τροφοδοτικών (πι-σιού ή media player) στο ντακ, και χειροτερεύουν την κατάσταση. Ομοίως περί ρολογιού, τζίτερ, κλπ. Αν στο media player βάλεις μετασχηματιστή στο ψηφιακό σήμα (έτσι το δούλευα τόσο καιρό) αυτά παν περίπατο. Μένει ένα ρολογάκι της προκοπής, οπότε αν επαναχρονίζεις την έξοδο του media player πχ με το ultramatch, κι αυτό πάει περίπατο. Βέβαια το ultramatch δεν έχει ρολόι της προκοπής, αλλά αν το βελτιώσεις, κι αυτό παίζει. Πάντως, από οποιοδήποτε media player, έχει καλύτερο ρολόι.
Παναθεμα σε κακουργε.Παλι σε εξοδα μας βαζεις.............
Για λεγε τι κοστιζει ενα τετοιο σετακι....Μ/Σ στο σημα.Το αλλο το ξερουμεhttp://www.thomann.de/gr/behringer_ultramatch_pro_src_2496.htm

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

δε κοστίζει κάτι ιδιαίτερο, αλλά ούτε εύκολο είναι να το βρεις, ούτε εύκολο να το υλοποιήσεις.

όποιος όμως έχει διάθεση να το ψάξει περαιτέρω, ιδού η ρόδος. έχει και κάτι ωραία pdf εκεί πέρα, για όποιον θέλει να ξέρει τι κάνει. με τη στάμπα της φιλενάδας μου της αές...

εγώ χρόνια ψωνίζω από κει, όπως κι ο μπαρμπα βέις, ο μπαρμπα λινξ, και πολλοί άλλοι μπάρμπες...:143::135::138::137:

(επίσης τα έχω ξαναπεί, τα έχω ξαναγράψει, δε κρατάω μυστικά, αλλά στου Κου-Φού την πόρτα -μόνο- ακούγομαι...)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Μωρε και αλλου ακουγεσαι...........αλλα ποιος το φτιαχνει αυτο το μαραφετι

Εναλλακτικα η λυση καποιου καλου τροφοδοτικου για να πεταχτουν τα κουτακιατης πριζας θα εκανε δουλεια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

όχι, διότι θα κόστιζε >20 φορές το κόστος της συσκευής.

Reaction score
777
[φυτίλι]

Πάω στοίχημα πως αν κάνω compile αυτούσιο τον κώδικα του Foobar ή του Audacity, του βάλω ένα ωραίο skin και το ονομάσω Lyra και βγω να το πουλάω 1500 δολλάρια, αμέσως θα ακούγεται το ίδιο καλά με το Amarra, (ενώ αν το πουλήσω 2500 δολλάρια, θα ακούγεται σαφώς καλύτερα).

[/φυτίλι]
δε μου λές ρε μεγάλε...επειδή σε αυτό το σάιτ όλο φρου φρου και αρώματα είστε...
αν θεωρείς οτι έστω και στο ελάχιστο μπορείς να κάνεις όλο το παραπάνω κόνσεπτ κάντο.
υπάρχουν αξιόλογα και μή άτομα που το έκαναν και βούτηξαν στο τάλιρό.

γιατί μεταξύ μας θυμάμαι οτι η τελευταία επενδυτική απόπειρα σου (σεμινάρια επι πληρωμή) κατέληξε κάπως...άδοξα...βέβαια μακάρι να το ξανατρέξεις και να γίνεις και διάσημος...μέχρι τότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.:144:

Reaction score
140
δε μου λές ρε μεγάλε...επειδή σε αυτό το σάιτ όλο φρου φρου και αρώματα είστε...
αν θεωρείς οτι έστω και στο ελάχιστο μπορείς να κάνεις όλο το παραπάνω κόνσεπτ κάντο.

γιατί μεταξύ μας θυμάμαι οτι η τελευταία επενδυτική απόπειρα σου (σεμινάρια επι πληρωμή) κατέληξε κάπως...άδοξα...βέβαια μακάρι να το ξανατρέξεις και να γίνεις και διάσημος...μέχρι τότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
έχω και έτοιμο το όνομα του πλαιερ
κομμαρα ( κογιας +αμαρα ) :142::142:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778

γιατί μεταξύ μας θυμάμαι οτι η τελευταία επενδυτική απόπειρα σου (σεμινάρια επι πληρωμή) κατέληξε κάπως...άδοξα...βέβαια μακάρι να το ξανατρέξεις και να γίνεις και διάσημος...μέχρι τότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.:144:
Κοίταξε να δεις, τα σεμινάρια εξακολουθούν να είναι μια καλή σκέψη, αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον! (Εδωνάς που τα λέμε, στην πλάκα το ξεκίνησα, και αν το κάνω πράξη θα σου δώσω προμήθεια... :137: )

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778

Θυμάμαι τότενες μου την είχε πει κι ο Σιντερέλας! :114: Πού είναι αυτή η ψυχή, χάθηκε...

Reaction score
4

Πού τις είδες τις επιπλέον μετατροπές; Εγώ όταν κάνω ripping από CD το κάνω απευθείας σε .flac εσύ το κάνεις σε .wav Την ίδια δουλειά κάνουμε είτε έτσι είτε αλλιώς.
Ομοίως όταν θέλω να γράψω audio CD βάζω τα .flac στο nero και το γράφει, όπως βάζεις εσύ τα .wav Πάλι η ίδια ακριβώς δουλειά χωρίς μετατροπή!

.. και έχασες και όλη την πληροφορία για το album, καλλιτέχνη, χρονολογία κλπ.

Εσύ μάλλον δεν κατάλαβες ότι η ταξινόμηση στις data bases των players γίνεται αυτόματα και όχι "με το χέρι" οπότε δεν χρειάζεται να είσαι μπροστά στον Η/Υ

...
Ρε c επειδή συμφωνώ με τα περισσότερα απόσα γράφεις προσπάθησε να καταλάβεις το νόημα και μην πιάνεσε στις λέξεις... δεν διαφωνούμε σε τίποτα απλά έχουμε διαφορετικά γούστα... :137:
Αφού το είπα και πριν... μάλλον είναι θέμα χαρακτήρα.

Ένας γείτονας θέλει να του γράψω ένα cd γιατί ακούω ωραία μουσική λέει... :137:
Αν πάρω τα wav και τα βάλω σε ένα cd θα τα ακούει.
Άμα πάρω τα φλάκ και τα βάλω σε ένα cd θα χαλάσει η φήμη μου... :138:
Έτσι εννοώ το "μετατροπή".

Για την ταξινόμηση καταλαβαίνω τι λες...έχω δοκιμάσει πολύ καιρό το winamp και πράγματι είναι εύκολο όπως το λες.
Και το φούμπαρ το κάνει αλλά έπρεπε να ασχοληθώ διαβάζοντας το πως... και κανοντάς το πράξη.
Ε.., δεν το έκανα ποτέ και πήγα να ακούσω μουσική... :611:

Reaction score
1.188

Ένας γείτονας θέλει να του γράψω ένα cd γιατί ακούω ωραία μουσική λέει... :137:
Αν πάρω τα wav και τα βάλω σε ένα cd θα τα ακούει.
Άμα πάρω τα φλάκ και τα βάλω σε ένα cd θα χαλάσει η φήμη μου... :138:
Έτσι εννοώ το "μετατροπή".
Αν του το γράψεις ως data CD (CD-ROM ISO στο nero) είτε .wav του βάλεις μέσα, ειτε .flac δεν θα μπορέσει να το ακούσει.
Αν του το γράψεις ως Audio CD θα το ακούσει είτε του βάλεις .wav είτε .flac
Αρα ισοπαλία 1-1 σημειώσατε Χ :142:

Για την ταξινόμηση καταλαβαίνω τι λες...έχω δοκιμάσει πολύ καιρό το winamp και πράγματι είναι εύκολο όπως το λες.
Και το φούμπαρ το κάνει αλλά έπρεπε να ασχοληθώ διαβάζοντας το πως... και κανοντάς το πράξη.
Ε.., δεν το έκανα ποτέ και πήγα να ακούσω μουσική... :611:
Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Τον foobar εγώ δεν το χρησιμοποιούσα, τον έβαλα όμως γιατί όλοι εδώ μέσα τον υποστηρίζουν.
Είναι τόσο δύστροπος όμως μέχρι να τον φέρεις στα μέτρα σου που όταν ασχολήθηκα κατέληξα πιο πολύ να διαβάζω στα forum και να προγραμματίζω παρά να ακούω μουσική.
Αν θέλω να ακούσω μουσική χωρίς σκοτούρες προτιμώ 1000 φορές το WinAmp ή το MediaMonkey.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale