Δεν αντέχω άλλο forthnet

Reaction score
1.187
Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Ναι, και παρόλο που η Νέα Σμύρνη είναι μία "κακή" περιοχή για την forthnet, απ΄ ότι φαίνεται τελικά τα πάει κι εδώ καλά.
Αλλοι φίλοι μου έχουν forthent σε άλλες περιοχές της Αθήνας συνδέονται πολύ καλύτερα, πάνω από 15 kbps

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Εγώ όσο είχα forthnet αλλά μέσω ΟΤΕ το router συνδεόταν στα 7.6 ~ 8.2 kbps στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Όταν έβαλα double play και απαλλάχτηκα από τον καταραμένο ΟΤΕ των δημοσίων υπαλλήλων που το ξύνουν όλη ημέρα, η σύνδεση ανέβηκε στα 13.3 kbps με το ίδιο router. Στην ουσία όμως η πραγματική ταχύτητα surfαρίσματος και κατεβάσματος υπερδιπλασιάστηκε!

Απόλυτα ικανοποιημένος με την forthnet!!! :444: :447:
Τα έχεις κάνει λίγο μαντάρα...

1. Μbps είναι η μονάδα που μετράμε.

2. Από ΟΤΕ συνδεόσουν μόνο στις περιοχές που δεν κάλυπτε η φόρθνετ και στις οποίες διέθετε πακέτο μέχρι 2mbps. Οπότε εσύ με 7-8 ήσουν ήδη στο δίκτυό της. Στις γραμμές όμως του μπλιαχ-ουστ-ΟΤΕ πατούσες και τότε και μετά που έβαλες DP. Μόνος σου το είπες σε προηγούμενο ποστ σου.
"Άσχετο", αλλά εγώ κλειδώνω στα 19mbps και κατεβάζω με 1mb/s. Ενίοτε δεν μπορώ να ανοίξω ούτε σελίδα, αλλά είμαι και πάλι στα 19. Τα ping μου σε 1000 servers είναι κατά 99,7% πάνω από 100ms αλλά δε βαριέσαι, κλειδώνω στα 19... Είμαι γρήγορος?

3. Αν βάλεις chrome η ταχύτητα σερφαρίσματος μπορεί και να 28πλασιαστεί. Αλήθεια, πώς τη μέτρησες?

4. Τα ping σου σε ξένους servers τα έχεις δει ποτέ? Αν όχι, πάρε ένα πακέτο χαρτομάντηλα πριν τα μετρήσεις...

4. Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτικός.. εκτός αν η DT μας πλήρωσε για να τον κρατήσουμε.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

1. Μbps είναι η μονάδα που μετράμε.
Ναι εντάξει εκεί κόλλησες; Γράψε λάθος.
Η ουσία είναι ότι το modem συνδεόταν στα 7.600 kbps ενώ τώρα αυτή την στιγμή είναι συνδεδεμένο στα 13.388 kpbs

2. Από ΟΤΕ συνδεόσουν μόνο στις περιοχές που δεν κάλυπτε η φόρθνετ και στις οποίες διέθετε πακέτο μέχρι 2mbps. Οπότε εσύ με 7-8 ήσουν ήδη στο δίκτυό της. Στις γραμμές όμως του μπλιαχ-ουστ-ΟΤΕ πατούσες και τότε και μετά που έβαλες DP. Μόνος σου το είπες σε προηγούμενο ποστ σου.
Καλά κρασιά... Η forthnet δίνει 24mbps ακόμα και όταν είσαι συνδρομητής του ΟΤΕ. Απλώς τα κωλοκέντρα του ΟΤΕ δεν επέτρεπαν ταχύτερη σύνδεση από 7.600 kbps

"Άσχετο", αλλά εγώ κλειδώνω στα 19mbps και κατεβάζω με 1mb/s. Ενίοτε δεν μπορώ να ανοίξω ούτε σελίδα, αλλά είμαι και πάλι στα 19. Τα ping μου σε 1000 servers είναι κατά 99,7% πάνω από 100ms αλλά δε βαριέσαι, κλειδώνω στα 19... Είμαι γρήγορος?

3. Αν βάλεις chrome η ταχύτητα σερφαρίσματος μπορεί και να 28πλασιαστεί. Αλήθεια, πώς τη μέτρησες?
Προφανώς έχει πρόβλημα το PC σου διότι όπου και αν έχω τεστάρει τον Chrome 6.0.472.63 (και εδώ και στο γραφείο σε διάφορα PC) o firefox 3.6.10 είναι σαφώς πιο γρήγορος

4. Τα ping σου σε ξένους servers τα έχεις δει ποτέ? Αν όχι, πάρε ένα πακέτο χαρτομάντηλα πριν τα μετρήσεις...
Αλλη μία απόδειξη πως το PC σου ρετάρει. Τρέξε κανά καλό antivirus και κανά καλό anti-spyware πρόγραμμα μπας και το καθαρίσεις και βρεις την υγειά σου.

4. Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτικός.. εκτός αν η DT μας πλήρωσε για να τον κρατήσουμε.
Η νοοτροπία τους όμως εξακολουθεί να είναι δημοσίου. Αν θες να τον πληρώνεις κοροϊδίσια με γεια σου με χαρά σου, δικά σου είναι τα λεφτά μπορείς να τα πετάς όπου θέλεις.

Reaction score
1.264
Εγώ είμαι στον ΟΤΕ και επειδή η μάνα μου πληρώνει κανένα κατοστάρικο λογαριασμό με απεριόριστα σταθερά και 24άρα ταχύτητα και είπα λίγο να το ψιλοψάξω γιατί ένας φίλος μου στη CYTA μου είπε οτι δίνει μόνο 25€ και με έβαλε σε σκέψη.Μετά μου έλεγε "ξέρεις πρέπει να αλλάξεις τις συνδεσμολογίες και όλα τα τηλ να τραβάνε απο το κεντρικό,μετά αν κοπεί δεν έχεις τηλέφωνο,μετά η max ταχύτητα είναι 8αρα,και τέλος μου λέει εγώ σκέφτομαι να πάω στην forthnet" και τώρα είδα το 1ο ποστ με τον αγανακτησμένο χρήστη της forthnet και λέω "δεν κουνάω ρούπι απο εδώ"..

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Η νοοτροπία τους όμως εξακολουθεί να είναι δημοσίου.
Με ποδοσφαιρικού επιπέδου επιχειρήματα δεν θα ασχοληθώ.

Αν τα υπόλοιπα είναι πρωτάκουστα για εσένα κάνε μια βόλτα από adslgr.com και insomnia.gr να συναντήσεις άλλους 2 σαν εσένα και καμπόσες χιλιάδες δυσαρεστημένους.

Reaction score
0

@komhst

Τρεξε ενα pingtest προς τον game server, www.k-play.de, οπως το παρακατω

και ποσταρε το αποτελεσμα. Τα παραπανω ειναι απο γραμμη ΟΤΕ

Reaction score
0
Forthnet σε ώρα ΜΗ αιχμής (06:00πμ)

ενδεικτικά ανεβάζω και το ping στο router από το ολοκαίνουριο pc μιας εβδομάδας που ο φίλτατος διέγνωσε από το σπίτι του ότι ρετάρει...

Περιμένω να δω του komhst
μέχρι τότε... καλή μελέτη:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=407123

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=407566

και το thread με τα περισσότερα παράπονα όλων των εποχών από ερχομού του adsl στην Ελλάδα...
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=299665

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δεν αντέχω άλλο forthnet

και το thread με τα περισσότερα παράπονα όλων των εποχών από ερχομού του adsl στην Ελλάδα...
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=299665
Αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο (εχει τα διπλασια ποστ στο μισο χρονο) ή γενικοτερα σε παρομοια θεματα στο ιδιο φορουμ που ανοιγουν συνεχεια :140:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο (εχει τα διπλασια ποστ στο μισο χρονο) ή γενικοτερα σε παρομοια θεματα στο ιδιο φορουμ που ανοιγουν συνεχεια :140:
A γεια σου αυτό έψαχνα, αν και του ινσομνια είναι... διαχρονικότερο!
:139:

Αυτά να τα βλέπουν όσοι έχουν κολλήσει στο όξω_από_δω-δημόσιο (γενικότερα) και ΟΤΕ ειδικότερα

Η ασυνέπεια είναι Ελληνικό προνόμιο και την πατέντα της δεν την έχει ούτε ο ιδιωτικός ούτε ο δημόσιος τομέας.

Reaction score
4.906

Τα παιδιά μου στην Θεσσαλονίκη απο χτες έφυγαν οριστικά απο Forthnet και πήγαν στην Cyta. Αυτό που μπορώ να πώ είναι πως ενω πριν οταν μιλούσαμε κολλούσαμε το ακουστικό στο αυτί μπας και ακούσουμε τι λένε στο τηλέφωνο, τώρα ακουγονται πεντακάθαρα! Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο που έχουμε κι εμείς Cyta (ίδιο δίκτυο;) αλλά η διαφορά είναι σαν την νύχτα με την μέρα!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

και εγω σημερα εκανα αιτηση μεταφορας στην HOL πακετο με κινητο vodafone. επειδη χρησιμοποιουσα και απλο ιντερνετ με φορθνετ πριν απο πολλα χρονια εχω μονο ασχημες εμπειριες. και τοτε την ειχα διακοψει και ειχα παει οτενετ.

Reaction score
1.825

καλό θα ήταν να υπήρχε μια database στην οποία ο καθένας θα έγραφε τις εμπειρίες του για την κάθε εταιρία και για συγκεκριμένη περιοχή.

Γιατί όλα αυτά που ακούω για τη forthnet δε ταιριάζουν στη δική μου εμπειρία με την εταιρία...

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Στέργιο το θέμα το άνοιξα για να λέμε και τα καλά και τα ασχημα. Οπότε καλό είναι εαν εισαι ευχαριστημενος να πεις και την δική σου εμπειρια σε συνδιασμό με την περιοχή στην οποια εχεις κάνει ενεργοποιηση.

Reaction score
1.187

@komhst

Τρεξε ενα pingtest προς τον game server, www.k-play.de, οπως το παρακατω

και ποσταρε το αποτελεσμα. Τα παραπανω ειναι απο γραμμη ΟΤΕ
Ορίστε. Επειδή δεν γνωρίζω, είναι σημαντικά χειρότερο αυτό;

Reaction score
0

Μια χαρα ειναι, αλλα η ωρα δεν ειναι καταλληλη. Για να βγει σωστο αποτελεσμα καλυτερα να γινει 8-10 το βραδυ.

Reaction score
0
Στέργιο το θέμα το άνοιξα για να λέμε και τα καλά και τα ασχημα. Οπότε καλό είναι εαν εισαι ευχαριστημενος να πεις και την δική σου εμπειρια σε συνδιασμό με την περιοχή στην οποια εχεις κάνει ενεργοποιηση.
Σχετικό είναι και αυτό ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας.
Π.χ. αν ανοίγεις youtube, η forthnet είναι τραγωδία, αν κατεβάζεις torrent μια χαρά. Άλλη περίπτωση είναι π.χ. την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν πιο αργός κι από διαδήλωση του κκε, ο συμπατριώτης μου που ποσταρε πιο πάνω κανένα πρόβλημα λέει. To ίδιο βέβαια θα έλεγα κι εγώ πριν 4-5 μήνες που έμπαινα τρεις κι ο κούκος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ο κουμπάρος μου στο μαγαζί που κάνει κάποια πράγματα πάει αέρα πατέρα, στο σπίτι του σέρνεται. Τι να πει αυτός? (κάπου εδώ μέσα τριγυρνάει, κάτσε να του βάλω μια φωνή). Επίσης το τηλέφωνο ας πούμε, το έχουμε στο σπίτι γιατί έχουμε γραμμή. Άλλοι χτυπιούνται για την χάλια ποιότητα, εμείς είμαστε σχεδόν αδιάφοροι στο συγκεκριμένο θέμα.
Οπότε πάνω σε αυτό που λες θα πρότεινα να βάλουμε αξιολόγηση από το 1 έως το 5 για τα παρακάτω:

Browsing
Streaming
Gaming
Downloading
Τηλεφωνία
Ταχύτητα σύνδεσης
(ότι άλλο μου διαφεύγει)

Μετά βέβαια προκύπτουν άλλα θέματα όπως π.χ. πληρώνω 24άρα και κατεβάζω με 1.2mb αλλά πιστεύω λίγο-πολύ έχουμε αποσαφηνήσει το συγκεκριμένο. Αν όχι εδώ είμαστε να τα συζητάμε όλα.

Κάνω την αρχή και αξιολογώ.

FORTHNET adsl economy:

Browsing: 4 (ανά διαστήματα 1)
Streaming: 2
Gaming: 2
Downloading: 4
Τηλεφωνία: 3 (πολύ θόρυβος, περιστασιακή διακοπή υπηρεσίας (1-2 φορές το χρόνο, έχει τύχει και ολόκληρο ΣΚ)
Ταχύτητα σύνδεσης: 3 (όταν μας πρωτοήρθε κλείδωνα στα 19mbps, μετά ή απομακρύνθηκε το κτήριο του ΟΤΕ ή γίναμε πολλές και έπεσα σταδιακά στα 14) :D

Ορίστε. Επειδή δεν γνωρίζω, είναι σημαντικά χειρότερο αυτό;
Για forthnet τέλειο είναι (και πολύ σταθερό)
Ξαναδες το τις ώρες που σε έιπε ο geofak, έτσι από περιέργεια.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

πως μπορώ να ποστάρω τα στατιστικά της γραμμής μου????
Αν εννοείς να προβάλεις screenshot όπως τα παραπάνω:
Έχεις ανοιχτό το παράθυρο στην οθόνη, πατάς το πλήκτρο print screen στο πληκτρολόγιο, ανοίγεις τη ζωγραφική κάνεις επικόληση, κόβεις το κομμάτι που θες με το crop tool ή το αφήνεις όπως είναι και κάνεις αποθήκευση. Μετά ανεβάζεις το αρχείο σε μια υπηρεσία photo-hosting (εγώ αχρησιμοποιώ photobucket.com) και ποστάρεις εδώ το IMG code που σου δίνει.
Αν κατάλαβες με τη μία έτσι περιληπτικά που τα έγραψα είσαι διάνοια!
:137:

Reaction score
378

Kάθε γραμμή ,κάθε σύνδεση πρέπει να αντμετωπίζεται διαφορετικά.
Αν η γραμμή σου είναι καλή δεν θα έχεις πρόβλημα σχεδόν σε κανένα πάροχο.
Από κει και πέρα τα down/up rates ή τα pings αφορούν τις ιδαιτερότητες και τις συνήθειες του καθενός από μας. (π.χ gamers).
H αλήθεια είναι πως χρειάζονται όλες οι εταιρίες για να λειτουργήσει έστω κάποιος ανταγωνισμός , και ο καθένας επιλέγει τι θέλει.
Εγώ π.χ με ενδιαφέρει η σταθερότητα της γραμμής μου, pings δεν τρελαίνομαι, με ενδιαφέρει περισσότερο το upload -δεν μπορώ να καταλάβω τι κατεβάζετε όλη μέρα και που τα αποθηκεύετε !! - η aftersales εξυπηρέτηση κλπ.
Αν και ο οτέ που έχω δεν είναι και η αθώα περιστερά στον "πόλεμο" που γίνεται, ξέρω ότι μου τα δίνει στην καλύτερη ποιότητα και ας πληρώνω περισσότερα.
Γιατί εγώ σαν μεμονωμένος πελάτης δύσκολα θα βγάλω άκρη με δαύτους αν κάτι δεν πάει καλά.
Και δεν έχω την σούπερ ντούπερ γραμμή ,αλλά από προσωπική εμπειρία δικιά μου κ φίλων κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. (κάλλιο 10 κ στο χέρι παρά 5 και καρτέρι). :145:

Reaction score
1.825
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν αντέχω άλλο forthnet

Αν εννοείς να προβάλεις screenshot όπως τα παραπάνω:
Έχεις ανοιχτό το παράθυρο στην οθόνη, πατάς το πλήκτρο print screen στο πληκτρολόγιο, ανοίγεις τη ζωγραφική κάνεις επικόληση, κόβεις το κομμάτι που θες με το crop tool ή το αφήνεις όπως είναι και κάνεις αποθήκευση. Μετά ανεβάζεις το αρχείο σε μια υπηρεσία photo-hosting (εγώ αχρησιμοποιώ photobucket.com) και ποστάρεις εδώ το IMG code που σου δίνει.
Αν κατάλαβες με τη μία έτσι περιληπτικά που τα έγραψα είσαι διάνοια!
:137:
χαχα, αυτά που μου είπες τα ξέρω!

Πως εμφανίζω το παράθυρο και τι γράφω για να βγάλει αυτά που βγάζει δε ξέρω!

χαχαχαχα :143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.296
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924