I Love 'WAV'

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.922
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

καλα τα λες. αλλα ψαχνοντας θα δεις οτι πολλοι βελτιωσαν το αποτελεσμα του uln8 και με τα μικροτερα ρολογακια της αντιλοπης...
προφανώς.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.922
Απάντηση: I Love 'WAV'

επίσης το θέμα της γαλβανικής απομόνωσης, μη το μπερδεύεις με το re-clocking.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

καλα τα λες. αλλα ψαχνοντας θα δεις οτι πολλοι βελτιωσαν το αποτελεσμα του uln8 και με τα μικροτερα ρολογακια της αντιλοπης...
Το έχω ψάξει , η διαφορά στον ήχο δεν σημαίνει και καλύτερο.

Σημασία έχει η τονική ισσοροπία .... όποιος καταλαβαίνει τι εννοώ.

Επίσης ποιός λέει , τι λέει με τι ακούει κλπ

Καλό το google αλλά ... θέλει προσοχή.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

προφανώς.:126:
Μην έχεις κολλήματα, τα εξωτερικά ρολογάκια δεν χρειάζονται αν
έχεις σοβαρό σύστημα.

Ασχολούμε 2ο χρόνια με ρολόγια, έχουν δεί πολλά τα μάτια μου, να έρχονται και να φεύγουν σαν διάτοντες.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

έχεις σοβαρό σύστημα.

Ασχολούμε 2ο χρόνια με ρολόγια, έχουν δεί πολλά τα μάτια μου, να έρχονται και να φεύγουν σαν διάτοντες.
άστους μωρέ...αφού το ακούνε:142:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

...αφού το ακούνε
Τι να ακούσουνε . . :414:
...εδώ μιλάμε για wav:610: και είναι κάποιοι που δεν ακούνε την "καταστροφή" του άπ-σάμπλινγκ..!!!

Από 44.1 σε 96! τουλάχιστον!!!! 'για να λέει'.... γιατί άμα είσαι ακόμα στο 44.1 είσαι "χιλιάδες" πίσω... :138:

D

deleted user 10898

Guest

άστους μωρέ...αφού το ακούνε:142:
το να κοροιδευεις καποιους που βαλαν στο metri halo τους εξωτερικο ρολοι και ακουσαν διαφορα δεν ειναι νομιζω κατι που σε τιμα.

D

deleted user 10898

Guest

έχεις σοβαρό σύστημα.

αλλο δεν χρειαζονται, αλλο εαν υπαρχει ακουστη διαφορα.
τωρα....για το συστημα... μηπως το δικο σας δεν ηταν τετοιο που να την αναδειξει? τιποτα focal solo 6 be κλπ πχ?

D

deleted user 10898

Guest

πως αλλαζει ενα ρολοι την τονικη ισορροπία?

Reaction score
4

....*άμα λέει και5 όμως . . ??

:137:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

....*άμα λέει και5 όμως . . ??

:137:
ασε να απαντησουν βρε, εσυ εχεις κανει σκονακι....και ξερεις τις απαντησεις...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Ξέρω γω ? ¨Αμα βάζεις την Αντιλόπη και ακούς πιο πολλά ψηλά τα οποία η original πηγή δεν έχει ?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

αλλο δεν χρειαζονται, αλλο εαν υπαρχει ακουστη διαφορα.
τωρα....για το συστημα... μηπως το δικο σας δεν ηταν τετοιο που να την αναδειξει? τιποτα focal solo 6 be κλπ πχ?
Οι διαφορές στα Solo 6 είναι σαν μεγεθυντικός φακός με το βυρίλιο να παίζει flat απο 3000 - 40000 kHz

Τα ATC 200A σου κάνουν ?

Τα Lipinski 707 σου κάνουν ?

Αλλά μάλλον δεν προσέχεις τι γράφω. Άλλο ακούω διαφορά και άλλο έχω πιο πιστό ήχο απο την υποτιθέμενη αλλαγή clock.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.922

έχεις σοβαρό σύστημα.

Αμα βάζεις την Αντιλόπη και ακούς πιο πολλά ψηλά τα οποία η original πηγή δεν έχει ?
κάπου, κάτι, κάνεις λάθος, ασχέτως του πόσα χρόνια ασχολείσαι με αυτό... κι άλλα τόσα χρόνια να ασχολείσαι, μπορεί να συνεχίσεις να κάνεις το/τα ίδια λάθη. καθόλου περίεργο. και ξέρω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ.

η παρουσία ενός ρολογιού ακριβείας έχει νόημα κι ενδιαφέρον μόνο σε ένα σοβαρό σύστημα, όπου η ελάττωση του τζίτερ ακούγεται, και τονικά εκφράζεται-ακούγεται ως "ηπιότερα" πρίμα, χωρίς όμως αντικειμενική πτώση της στάθμης τους. (εκτός βέβαια της τονικής διαφοροποίησης, υπάρχει και διαφοροποίηση στην εικόνα, στο βάθος, στη σταθερότητα και σαφήνεια της θέσης των οργάνων στο χώρο.)

και σε καμιά των περιπτώσεων δεν προβλέπεται να μην υπάρχει βελτίωση του μέτρικ από ένα ρολόι επιπέδου αντιλόπης, καθώς δε συγκρίνεται η ακρίβεια του ρολογιού του μέτρικ σε σχέση με της αντιλόπης, αφού ως γνωστό η αντιλόπη έχει ξεπεράσει ότι κυκλοφορεί σε αυτό το θέμα... φυσικά, ακόμα και με ένα μπιγκ μπεν ή κι ένα νανοκλόκς θα υπάρχει βελτίωση στο μέτρικ. αυτό το επιβεβαιώνουν άπειροι χρήστες στο δίκτυο. κυριολεκτικά άπειροι. με αυτά που λες αποτελείς εξαίρεση του τύπου μύγας μέσα στο γάλα, όλοι οι άλλοι λεν άσπρο και συ λες μαύρο... κι άσε το γκούγκλη στην ησυχία του, ξέρω πολύ καλά που και τι διαβάζω...

σαφώς, κάτι - κάπου κάνεις λάθος.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

κάπου, κάτι, κάνεις λάθος, ασχέτως του πόσα χρόνια ασχολείσαι με αυτό... κι άλλα τόσα χρόνια να ασχολείσαι, μπορεί να συνεχίσεις να κάνεις το/τα ίδια λάθη. καθόλου περίεργο. και ξέρω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ.

η παρουσία ενός ρολογιού ακριβείας έχει νόημα κι ενδιαφέρον μόνο σε ένα σοβαρό σύστημα, όπου η ελάττωση του τζίτερ ακούγεται, και τονικά εκφράζεται-ακούγεται ως "ηπιότερα" πρίμα, χωρίς όμως αντικειμενική πτώση της στάθμης τους. (εκτός βέβαια της τονικής διαφοροποίησης, υπάρχει και διαφοροποίηση στην εικόνα, στο βάθος, στη σταθερότητα και σαφήνεια της θέσης των οργάνων στο χώρο.)

και σε καμιά των περιπτώσεων δεν προβλέπεται να μην υπάρχει βελτίωση του μέτρικ από ένα ρολόι επιπέδου αντιλόπης, καθώς δε συγκρίνεται η ακρίβεια του ρολογιού του μέτρικ σε σχέση με της αντιλόπης, αφού ως γνωστό η αντιλόπη έχει ξεπεράσει ότι κυκλοφορεί σε αυτό το θέμα... φυσικά, ακόμα και με ένα μπιγκ μπεν ή κι ένα νανοκλόκς θα υπάρχει βελτίωση στο μέτρικ. αυτό το επιβεβαιώνουν άπειροι χρήστες στο δίκτυο. κυριολεκτικά άπειροι. με αυτά που λες αποτελείς εξαίρεση του τύπου μύγας μέσα στο γάλα, όλοι οι άλλοι λεν άσπρο και συ λες μαύρο... κι άσε το γκούγκλη στην ησυχία του, ξέρω πολύ καλά που και τι διαβάζω...

σαφώς, κάτι - κάπου κάνεις λάθος.
Δεν είναι τα 20 χρόνια και ούτε λέω πως είμαι αλάνθαστος, είναι το ότι ήταν και είναι 20 χρόνια έρευνας καθημερινής.
Ήμουν beta tester σε διάφορα μηχανάκια , έχω εσωτερική πληροφόρηση σε πολλά θέματα και όταν άκουγα και δοκίμαζα clock το 99 % δεν ήξερε τι είναι ψηφιακός ήχος και βέβαια παρακολουθώ κάθε μέρα τις εξελίξεις από τόσες μεριές που δεν φαντάζεσαι.

Ειδικά με το Nanoclock ο ήχος χαλάει όπως και με το BB.

Με έβαλες να κοιτάξω απο περιέργεια στο Google το οποίο ποτέ δεν χρησιμοποιώ για τέτοια θέματα και οι "μαύρες" γνώμες είναι σχεδόν μοιρασμένες. Διάβασα επίσης κάπου πως τα ηχεία M-audio παίζουν καλύτερα απο τα Solo 6 και η Fireface απο την ULN-2 ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τέλος πάντων κακώς έμπλεξα σε αυτή την κουβέντα γιατί είναι αδιέξοδο. Να φοβάσαι τις "άπειρες" γνώμες άπειρων.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

Οι διαφορές στα Solo 6 είναι σαν μεγεθυντικός φακός με το βυρίλιο να παίζει flat απο 3000 - 40000 kHz

Τα ATC 200A σου κάνουν ?

Τα Lipinski 707 σου κάνουν ?

Αλλά μάλλον δεν προσέχεις τι γράφω. Άλλο ακούω διαφορά και άλλο έχω πιο πιστό ήχο απο την υποτιθέμενη αλλαγή clock.
προσεχω πολυ προσεχτικα τι γραφετε...
ο ποιο "ευκολος" τροπος να ακουσεις την μειωση του jitter ειναι τα ποιο σφιχτα μπασα. ετσι λοιπον οπως ειπα το solo 6 δεν μας κανει για αυτο...
δευτερον, ακουσατε "ποιο πολλα ψηλα που η πηγη δεν εχει" οποτε το ρολοι λαθος?, ή "σφιξανε" τα μπασσα στα λιπινσκι και τονιστηκαν τα πριμα? μμ μαλον το δευτερο...
ετσι επηρεαζει το ρολοι την τονικη ισσοροπια. προσπαθηστε ξανα εχοντας αυτη την γνωση που ενας απειρος διαδικτυακος χρηστης σας παρεχει χωρις κανενα ωφελος.

Reaction score
777

αυτό το επιβεβαιώνουν άπειροι χρήστες στο δίκτυο. κυριολεκτικά άπειροι. με αυτά που λες αποτελείς εξαίρεση του τύπου μύγας μέσα στο γάλα, όλοι οι άλλοι λεν άσπρο και συ λες μαύρο... .
και εσύ αποτελείς εξαίρεση που δέν ακούς τα καλώδια.γι αυτό σε παρακαλώ μήν χρησιμοποιείς τους άπειρους φορουμίστες ως παράδειγμα:135:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Απάντηση: I Love 'WAV'

Λοιπόν, ετοίμασα μια μικρή τυφλή δοκιμή. Ένα πασίγνωστο κομμάτι της Βιεννέζικης σχολής, με τη Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τον Λορίν Μάαζελ. Συμπίεσα το wav σε flac, και κατόπιν το flac πάλι σε wav. Ο όγκος του εξακολουθεί να έχει ακριβώς το ίδιο πλήθος δειγμάτων με το αρχικό:

Επίσης, δύο στιγμιότυπα από το πρώτο μέτρο της σύνθεσης, στα δείγματα 100136 - 103514, από το αρχικό wav και το wav που προήλθε από το flac.

Κατόπιν πήρα το αρχικό wav και το περιέκοψα, για λόγους αντι-πειρατείας, εις τρόπον ώστε να εξακολουθεί να αποτελεί ένα συναφές αρμονικό σύνολο, (άφησα μόνο το εισαγωγικό μέρος και το φινάλε). Χώρισα το κομμάτi στα τέσσερα, συμπίεσα τα δύο από αυτά σε flac και κατόπιν τα αποσυμπίεσα πάλι σε wav. Ένωσα τα δύο αρχικά και τα δύο προερχόμενα από flac, οπότε το κομμάτι είναι ενωμένο σε τρία τυχαία σημεία. Είναι διαθέσιμο να το κατεβάσει όποιος θέλει.

Όποιος θέλει, όποιος μπορεί, όποιος καταδέχεται, όποιος έχει αναλυτικό σύστημα, όποιος δεν έχει αναλυτικό σύστημα, τέλος πάντων όποιος έχει τη διάθεση, ας προσπαθήσει να εντοπίσει πού βρίσκονται οι τρεις ενώσεις, σε ποιο δευτερόλεπτο, και από πού προέρχεται καθεμιά απ' αυτές, από το αρχικό wav ή αυτό που προήλθε από flac.

Κατεβάστε το αρχείο από εδώ, ή εδώ.

Ιδού η Ρόδος...

(Σημείωση: η ένωση της εισαγωγής με το φινάλε είναι πρόσθετη. Οι ζητούμενες ενώσεις είναι σε άλλα σημεία).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale