- Reaction score
- 58.175
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ????
Θεωρώ ότι οι πιθανές απώλειες από χρήση μεγαλύτερου μήκους καλωδίων διασύνδεσης προενισχυτή-τελικού είναι μικρότερες από την υποβάθμιση που συνεπάγεται η τοποθέτηση του ικριώματος των συσκευών στην παρούσα θέση.
Ο καναπές αυτός αποτελεί τη θέση ακρόασης;Εάν όχι,όταν κάθεσαι στη θέση ακρόασης,μήπως το αριστερό ηχείο με την παρούσα κλίση ακτινοβολεί άμεσα προς αυτόν;Επίσης τί ακριβώς αντικρίζεις στη δεξιά πλευρά σου;
Ανακλάσεις και περιθλάσεις δεν υπάρχουν στον χώρο
τα καμπανάκια του chang γιά εμένα προσωπικά κάνουν δουλειά
Δυστυχώς δεν θα μπορούσα να βάλω σε άλλο σημείο τις υπόλοιπες συσκευές λόγω καλωδίων σύνδεσης.Tο έπιπλο είναι ενας καναπές
Aς υποθέσουμε χάριν διαλεκτικής ότι υπάρχει μιά ΄΄υπέρτατη΄΄ μονάδα φροντίδας χώρου η οποία ταπεινώνει τις ανακλάσεις και τις περιθλάσεις,έτσι ώστε στη θέση ακρόασης να δέχεσαι ως επί το πλείστον άμεσο ήχο.Ποιά είναι ακριβώς η αρχή λειτουργίας της συγκεκριμένης;Eάν πρόκειται γιά συντονιστές Helmholtz,σε ποιό συχνοτικό ύψος είναι αυτοί συντονισμένοι;αλήθεια τώρα, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις? :140:εκεί μέσα γίνεται της μουρλής το ανάγνωσμα, τα καμπανάκια του τσινγκ-τσανκγ-τσονγκ σε μάραναν, που κάνουν απλή συνήχηση σε κάποιες συχνότητες....:135:
τες πα, σοβαρά τώρα, την ειλικρινή μου άποψη (και με προτεινόμενες "λύσεις") την εξέφρασα εδώ, και οι λύσεις που προτείνω δεν έχουν καμιά σχέση με το τι νομίζω πως ακούς εκεί μέσα, έχουν σχέση με τις διαστάσεις του χώρου σου και τον χαμό των πρώτων αντανακλάσεων που επικρατούν στο χώρο σου, μην επιτρέποντάς σου ουσιαστικά να ακούς τα ηχεία σου (αποκλείεται να ακούς πάνω από 10% ενέργεια προερχόμενη από άμεση ακτινοβολία των ηχείων σου, κι είμαι λίαν επιεικής στη διατύπωση του ποσοστού αυτού). Σε αυτήν την παραπάνω πρότασή μου, να προσθέσεις και το εξής: δώσε πολύ μεγαλύτερη κλίση των ηχείων προς τα έσω, ώστε το κέντρο των μεγαφώνων των ηχείων L-R να "ενώνεται" ~20cm μπροστά από τη μύτη σου όταν κάθεσαι στη θέση "ακρόασης", ώστε να μειώσεις τρόπον τινά τις πλευρικές αντανακλάσεις.
Θεωρώ ότι οι πιθανές απώλειες από χρήση μεγαλύτερου μήκους καλωδίων διασύνδεσης προενισχυτή-τελικού είναι μικρότερες από την υποβάθμιση που συνεπάγεται η τοποθέτηση του ικριώματος των συσκευών στην παρούσα θέση.
Ο καναπές αυτός αποτελεί τη θέση ακρόασης;Εάν όχι,όταν κάθεσαι στη θέση ακρόασης,μήπως το αριστερό ηχείο με την παρούσα κλίση ακτινοβολεί άμεσα προς αυτόν;Επίσης τί ακριβώς αντικρίζεις στη δεξιά πλευρά σου;