BOSE Car Audio

Reaction score
1
ρε παιδια,για πειτε μου...
ειμαι ετοιμος να παραγγειλλω ενα νεο Alra Romeo το οποιο εχει πανω φορεμενο Bose Sound system
Eχει κανεις προσωπικη εμπειρια απο ενα τετοιο ηχοσυστημα???
γιατι πολλα χρονια τωρα ακουω με peerless ηχεια και audison ενισχυτες και δεν ξερω αν θα με ικανοποιησει το συγκεκριμενο συστημα...
αυριο μαλλον θα το ακουσω,αλλα παιζει και να μη μπορω,γι αυτο ρωταω
απο ποιοτητα τη λενε τα Bose,ξερω οτι ειναι πολυ μεγαλο ονομα,απο χροια ηχου? απο δυναμη?απο αξιοπιστια?
οχι τιποτα,μη το παραγγειλω και παει χαμενο...

Reaction score
0
Απάντηση: BOSE Car Audio

Έιχα στο 147 μου παλιοτερα, το παρηγγειλα στο μχ5 για να μη βαλω χερι στη καμπινα... Αδικος κοπος, καμια συγκρηση με τις επιλογες που δημοσιευσες. Αν απλα ακους απο μια εργοστασιακη πηγη ναι ειναι πιο ψαγμενο το bose απλα μη περιμενεις ποιοτητα. Μελετη ναι θα υπαρχει αλλα με γυφτικες υλοποιησεις του στυλ ριχνω την εμπεδηση για να κερδισω σε ενταση, πλαστικο σαμπακι για καλυψη των χαμηλων η ακομα κ φιλτραρισμα των πισω ηχειων για να γεμιζουν το μπασο της καμπινας. Αν στο κανουν δωρο εχει καλως, ειναι λιγο καλυτερο απο την εργοστασιακη πηγη λογω καλυτερης μελετης αλλα μεχρι εκει. Αν δε θελεις να ξηλωσεις τα πλαστικα τοτε απλα το συνηθιζεις, δεν εχει ουδετερο ηχο αλλα ακουγεται. Επισης δε σε αφηνει να ρυθμισεις πολλα εκτος κ αν αλλαξεις πηγη κ εκει μπαινεις στο τρυπακι κ το ξηλωνεις ολοκληρο!

Reaction score
24.767

ο κλασσικος ηχος της bose στο αυτοκινητο συνοψιζεται στα παρακατω:
no lows, no highs (και απο μεσαια αστα να πανε)
φυσικα ενσωματωνει ολη τη φιλοσοφια της εταιριας στο θεμα του dsp οπου δινει ενα πολυ καλο αποτελεσμα σε επιπεδο staging/imaging αλλα γενικα δεν κοβεις φλεβες.
οπως ειπε πανω το παλίκαρι αν δε θες να μπλεκεις με αισθητικες επεμβασεις το βαζεις και τελειωνεις.
αν θες να ακουσεις μουσικη θελεις κατι αλλο.

Reaction score
1

Έιχα στο 147 μου παλιοτερα, το παρηγγειλα στο μχ5 για να μη βαλω χερι στη καμπινα... Αδικος κοπος, καμια συγκρηση με τις επιλογες που δημοσιευσες. Αν απλα ακους απο μια εργοστασιακη πηγη ναι ειναι πιο ψαγμενο το bose απλα μη περιμενεις ποιοτητα. Μελετη ναι θα υπαρχει αλλα με γυφτικες υλοποιησεις του στυλ ριχνω την εμπεδηση για να κερδισω σε ενταση, πλαστικο σαμπακι για καλυψη των χαμηλων η ακομα κ φιλτραρισμα των πισω ηχειων για να γεμιζουν το μπασο της καμπινας. Αν στο κανουν δωρο εχει καλως, ειναι λιγο καλυτερο απο την εργοστασιακη πηγη λογω καλυτερης μελετης αλλα μεχρι εκει. Αν δε θελεις να ξηλωσεις τα πλαστικα τοτε απλα το συνηθιζεις, δεν εχει ουδετερο ηχο αλλα ακουγεται. Επισης δε σε αφηνει να ρυθμισεις πολλα εκτος κ αν αλλαξεις πηγη κ εκει μπαινεις στο τρυπακι κ το ξηλωνεις ολοκληρο!
αυτο θελω να αποφυγω...το ξηλωμα...
τα προηγουμενα (πηγη ηχεια ενισχυτης)τα εχω ακομα,και δεν ξερω τι να κανω...
by the way λες μου το ζητησω δωρο???
μετρητοις αγοραζω,λες να το δωσει?

Reaction score
41

ρε παιδια,για πειτε μου...
ειμαι ετοιμος να παραγγειλλω ενα νεο Alra Romeo το οποιο εχει πανω φορεμενο Bose Sound system
Eχει κανεις προσωπικη εμπειρια απο ενα τετοιο ηχοσυστημα???
γιατι πολλα χρονια τωρα ακουω με peerless ηχεια και audison ενισχυτες και δεν ξερω αν θα με ικανοποιησει το συγκεκριμενο συστημα...
αυριο μαλλον θα το ακουσω,αλλα παιζει και να μη μπορω,γι αυτο ρωταω
απο ποιοτητα τη λενε τα Bose,ξερω οτι ειναι πολυ μεγαλο ονομα,απο χροια ηχου? απο δυναμη?απο αξιοπιστια?
οχι τιποτα,μη το παραγγειλω και παει χαμενο...

Για ποια Alfa μιλάς?
Μοντέλο, έκδοση και πόσο στο χρεώνουν? :121:

Reaction score
41

Mito Quadrifoglio Verde 170hp
το χρεωνουν 750 euros και εχει 8 ηχεια(2 ζευγη διαιρουμενα) ενισχυτη και ενεργο sub

8 ηχεία, ε?
Να με συμπαθάς, αλλά πες τους να πάνε να ντιρι-ντιρι
Κόλλησαν και αυτοί τα ψέματα των VWάκηδων.....:141:

8 ηχεία --> 4 σετ διαιρούμενων μεγαφώνων
Δηλαδή μετρούν ξεχωριστά τα tweeters από τα midbass λες και είναι ξεχωριστά μεγάφωνα....

Τεσπα...

Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα.
Πιθανότατα τα ηχεία που έχεις να μην χωρούν στην πόρτα της κούκλας που θα πάρεις, αλλά με καβάτζα 750€ μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα (ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχεις ήδη ενισχυτές)

Να εύχεσαι η πόρτα να έχει χώρο για σοβαρό ηχείο (κυρίως βάθος αλλά και διάμετρο) γιατί στην Α159 το μ@λ@κισε ο Luigi :141:
Δεν θυμάμαι τι ηχείο χωράει....

Ίσως να ξέρει ο Νίκος (Alfa sound Κωνσταντινίδης) και να μας πει όταν δει το thread...

(Υ.Γ.: Η QV είναι πολύ ωραία, ιδιαίτερα σε ένα λευκό/ζαχαρί χρώμα, με γκρίζες ζάντες. Είτε μπομπίνες είτε με τα πολλά μπράτσα....Μου αρέσουν πιο πολύ με τα πολλά μπράτσα. Καλά χιλιόμετρα)

Reaction score
1

8 ηχεία, ε?
Να με συμπαθάς, αλλά πες τους να πάνε να ντιρι-ντιρι
Κόλλησαν και αυτοί τα ψέματα των VWάκηδων.....:141:

Να εύχεσαι η πόρτα να έχει χώρο για σοβαρό ηχείο (κυρίως βάθος αλλά και διάμετρο) γιατί στην Α159 το μ@λ@κισε ο Luigi :141:
Δεν θυμάμαι τι ηχείο χωράει....

Ίσως να ξέρει ο Νίκος (Alfa sound Κωνσταντινίδης) και να μας πει όταν δει το thread...

(Υ.Γ.: Η QV είναι πολύ ωραία, ιδιαίτερα σε ένα λευκό/ζαχαρί χρώμα, με γκρίζες ζάντες. Είτε μπομπίνες είτε με τα πολλά μπράτσα....Μου αρέσουν πιο πολύ με τα πολλά μπράτσα. Καλά χιλιόμετρα)
και εγω ελπιζω να εχειβαθος η πορτα...
μακαρι να ξερει ο Alfa sound..
ετσι ειμαι ετοιμος να την παραγγειλω,οπως λες,ζαχαρη με γκριζες ζαντες!
ευχαριστω φιλε!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

8 ηχεία, ε?
... πες τους να πάνε να ντιρι-ντιρι

8 ηχεία --> 4 σετ διαιρούμενων μεγαφώνων
Δηλαδή μετρούν ξεχωριστά τα tweeters από τα midbass λες και είναι ξεχωριστά μεγάφωνα.... :135: :135:

Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα.
Ούτε κι εγώ.
Να έχω audison peerless και να πάω στο bose? :141:

Ακόμα και ρηχό ηχείο να δέχεται δεν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν πολύ καλά slim.
Διαιρούμενο μπροστά είτε χωράνε τα peerless είτε κάποιο slim,
τα πίσω ηχεία χρήζουν προαιρετικής αλλαγής,
και ένα subάκι πίσω 10 η 12 ίντσες σε κουτί μικρό και τέλος, με την προυπόθεση οτι μιλάμε για ποιοτικό ήχο.

Ποιόν ενισχυτή έχεις?

Reaction score
1

Ούτε κι εγώ.
Να έχω audison peerless και να πάω στο bose? :141:

Ακόμα και ρηχό ηχείο να δέχεται δεν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν πολύ καλά slim.
Διαιρούμενο μπροστά είτε χωράνε τα peerless είτε κάποιο slim,
τα πίσω ηχεία χρήζουν προαιρετικής αλλαγής,
και ένα subάκι πίσω 10 η 12 ίντσες σε κουτί μικρό και τέλος, με την προυπόθεση οτι μιλάμε για ποιοτικό ήχο.

Ποιόν ενισχυτή έχεις?
αυτον
http://www.audison.eu/index_main.php?Section=LRX51k+peerless R6 6.5"

Reaction score
1

Ωραιότατος! Και τα ηχεία μια χαρά.... Είσαι από Αθήνα Σάββα? :121:
Nαι Γαλατσι μενω και εχω μια λολα με τον καλο ηχο χροοοοονια τωρα...αλλα αυτος ο Audison ειναι οτι καλυτερο εχω παιξει μεχρι τωρα σε ενισχυτη

Reaction score
24.767

bose χωρις κεντρικο ?
τοτε δεν το σκεφτεσαι καν.
aftermarket και αγιος ο θεος!

Reaction score
41

Ορίστε λοιπόν: 210 99 50 333
Τηλεφώνησε, μετά τις 11 το πρωί, ζήτα τον Νίκο (Κωνσταντινίδη, Alfa Sound, Car Audio Test) όταν παραλάβεις το εργαλείο και με τον ενισχυτή + ηχεία αγκαλιά πας για εγκατάσταση και ρύθμιση.

Σίγουρο χαρτί, εγγυημένο αποτέλεσμα

Προσωπικά δεν θα έβαζα πίσω ηχεία.
Με τα 4 κανάλια θα οδηγούσα ξεχωριστά midbass και tweeters (ένα κανάλι midbass, ένα κανάλι tweeter X2) και το 5ο κανάλι για το sub.
Ο Νίκος θα αναλάβει την ρύθμιση και θα ξεχάσεις για πάντα την τρελή σκέψη να δώσεις τόσα λεφτά για το bose που θα έπαιζε λιγότερο από το 10% του συστήματος που θα φτιάξετε....

Υπάρχει κάτι άλλο? :126:

Reaction score
0

Ολα μπορουν να γινουν με καλη θεληση. Στο μχ5 δεν υπηρχε χορος στις πορτες κ παρολα ταυτα φορουσε 8ιντσα. Αγορασα ενα καλο σετ slim της polk audio αρκετα ελαφρια αντικατεστησα τον bose ενισχυτη κατω απο την κουκουλα με εναν της genesis, εβαλα κ μια alpine πηγη με εξωτερικο dsp audissey κ μετα απο πολυ ψαξιμο στις ρυθμισεις εχω ενα πολυ καλο αποτελεσμα για την τοσο μικρη κ μυστηρια καμπινα του μχ. Αργοτερα προστεθηκε κ ενα slim 10 αρακι sub κατω απο το καθισμα του συνοδηγου κ βρηκα την υγεια μου. Παντως να ξερεις παντα χρειαζεται καποιος ειδικος με τα καταλληλα οργανα κ εμπειρια για να δεσει το γλυκο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos