24/96 vs Vinyl

Reaction score
59
Όσοι φίλοι επιθυμούν να δουν το σύστημα με τα προηγούμενα ηχεία μπορούν να μπουν στο "ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ,ΑΚΡΟΆΣΕΙΣ, ΔΟΚΙΜΕΣ και να δούν την προηγούμενη παρουσίαση "Επίσκεψη στο Λουκά Στεφανίδη (Θεσσαλονίκη)"
Ευχαριστώ. Λ.Σ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΝΚ

Reaction score
777
Εδώ του είπαμε του άλλου του πολύξερου ότι δεν χρειάζεται να κουβαλήσει κανένας τίποτα, ότι όλα είναι στημένα και μάλιστα με ίδιας κατηγορίας μηχανές, σε μετρημένο "σωστό" χώρο με "σωστές" μηχανές και δεν δέχτηκε συγκριτικό στην Τηλεοπτική. "ΝΑ" του πήγε, ακόμη μυρίζει... :405:

Κάντε εκεί ότι είναι να κάνετε...

...
Νίκο, σοβαρέψου πχια...

άκου εκεί...b&w για συγκριτικό...ξεπέσαμε...:142:

πάντως πλάκα θα είχε να γινόντουσαν δύο τέστ ταυτόχρονα ένα στο Λουκά και ένα στου ίαρ.
λέτε να κατέληγαν στο ίδιο αποτέλεσμα?:142:

Reaction score
59
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σελίδα 3 με τις εντυπώσεις του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ μας Νίκου Τσαρουχά Παραθέτω μερικές από το "Επίσκεψη στο Λουκά Στεφανίδη (Θεσσαλονίκη)":
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ:
"Πάμε για μερικές εντυπώσεις από χθες.

Χθες ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό θέμα σε ένα σύστημα είναι να καταφέρεις να κάνεις κέντρο της προσοχής... την μουσική. Αυτό ακριβώς είναι το επίτευγμα στο σύστημα του Λουκά. Πάνω από όλα η μουσική. Με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, σταματάς να ασχολείσαι με μηχανές, ηχεία κλπ, και επικεντρώνεσαι σε αυτό για το οποίο ξεκινήσαμε όλοι κάποτε να φτιάξουμε ένα συστηματάκι της προκοπής."

"Το αγαπημένο μου Buena Vista Social Club ειδικής κοπής, έπαιξε εξαιρετικά, με λεπτομέρεια αλλά και έμφαση στην πληροφορία χώρου που το μουσικό θέμα έχει γραμμένη στο μέσο. Οι φωνές γλυκές και ανθρώπινες.

Εκεί όμως που το σύστημα - χώρος δίνει ρέστα, είναι στα θέματα που κάνουν την ήρα να ξεχωρίζει από το στάρι, δηλαδή στα μεγάλα ορχηστρικά και στην κλασική μουσική γενικότερα. "

"Μεγάλα μεγέθη αλλά όχι τεράστια και αφύσικα. Αναλόγως της ηχογράφησης, η ορχήστρα απλώνεται εμπρός σου και τα όργανα αποκτούν συγκεκριμένες θέσεις. Συχνοτικό εύρος που μπορεί να αποδώσει τα πάντα και μεσαία περιοχή που μόνο ένα full range ηλεκτροστατικό θα μπορούσε να αποδώσει.

Οι μεγάλοι atmasphere δείχνουν να οδηγούν ιδανικά τα τεραστίων διαστάσεων πάνελ, ενώ ο προσεγμένος χώρος δίνει τον αέρα που χρειάζονται ηχεία όπως αυτά."

"Ο συνδυασμός των μεγάλων ηλεκτροστατικών με τους atmasphere τελικά είναι υπεράνω κριτικής. Ψαγμένες μηχανές για ψαγμένους ανθρώπους. Φαντάζομαι ότι όσοι έχουν υψηλές προσδοκίες και ειδικά οι πανελάκηδες, οφείλουν να δοκιμάσουν τα εν λόγω ενισχυτικά. Υποψιάζομαι ότι ο πρόεδρος του aca, που από ότι έμαθα, μια-δυό μέρες πριν άκουγε το εν λόγω σύστημα, (έκανα το ανάλογο ευχέλαιο πριν κάτσω στον καναπέ ), έχει ζωθεί από φίδια. Ε, ίσως ήρθε η ώρα να δώσει στα ribbon του λίγη... ατμόσφαιρα.

Ίσως θα έπρεπε να κάνω το ίδιο με τα magnepan. Ενδεχομένως μια δοκιμή στο μέλλον να μας λύσει τις απορίες. "

"Τελικά οι δίσκοι του Λουκά είναι περίπου 15000. Πρόκειται για μια τρομερή συλλογή, δεν ξέρω πόσοι έχουν παρόμοια συλλογή στην Ελλάδα. Εύχομαι να έχει πάντα χρόνο να την χαίρεται.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Λουκά για την ανοχή του και την φιλοξενία του. Δυστυχώς γι αυτόν, μιας και είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου, θα με έχει συχνό επισκέπτη. Το επόμενο ραντεβού μας βέβαια, θα είναι στο δικό μου ράντσο."

"Χθες το πρωί πήγαμε μια βολτίτσα με τον PeterMeni σου Λουκά. Ο Πέτρος ήθελε να πάρει μια άποψη για το σύστημα, μιας και ήταν στην πόλη."
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ.
Δεν νομίζω να χρειάζονται σχόλια. Όλα μιλούν από μόνα τους και δίδουν τις πρέπουσες απαντήσεις.
Ευχαριστώ και σας περιμένω. Λουκάς Στεφανίδης

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ελα ρε Νικο τωρα..κατ αρχην δε Λουκανιζω. Επισης η αληθεια ειναι οτι βαριεμαι να ξεστηνω να στηνω κ να ξαναστηνω το πλατω μου λογικο δεν ειναι;
Δηλαδή είναι ευκολότερο για τον αδερφό μου να ξεστήσει το... ψηφιακό του; :114:
Δηλαδη σ αυτο με το χωρο τι εννοεις; Οτι στου Λουκα ας πουμε το συστημα ειναι "μιλημενο" το βινυλιο να παιξει καλυτερα; Η οτι δεν αναδυκνυει διαφορες; Γιατι αν ειναι πχ θεμα χωρου χαλια θα παξουν παρεα κ τα δυο. Η να κουβαλησει ο λουκας το πλατω του ;; Κομματακι δυσκολο.
Άσε γιατί άμα αρχίσω δεν πρόκειται να τελειώσω ποτέ.

...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Δηλαδή είναι ευκολότερο για τον αδερφό μου να ξεστήσει το... ψηφιακό του; :114:

...
δε μου λες για να καταλαβω πιστευεις οτι τα πειραγμενα Beringher εχουν ελπιδα μπροστα στο πικαπ του Λ. Στεφανιδη? Εγω ουτε το Medea η το Emm Labs Dac2 δε θα τολμουσα να βαλω διπλα του...

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

δε μου λες για να καταλαβω πιστευεις οτι τα πειραγμενα Beringher εχουν ελπιδα μπροστα στο πικαπ του Λ. Στεφανιδη? Εγω ουτε το Medea η το Emm Labs Dac2 δε θα τολμουσα να βαλω διπλα του...
Κακώς. Και το dac 202 είναι πολύ ανώτερο...:113:(του πικαπίου)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ.
Έχει πολύ πλάκα το προβοκατόρικο στυλάκι σου. Χρησιμοποιείς μέρη από τις απόψεις που με περίσσεια ευγένεια κατέγραψα για το σύστημά σου, ώστε να δημιουργήσεις ψευδείς εντυπώσεις. Τα υπόλοιπα εντέχνως όμως δεν τα αναφέρεις. Για ψάξε τα γραπτά να μας πεις και για τα υπόλοιπα, αυτά που σου έγραψα κι εγώ και ο Σκαλούμπακας για την αδυναμία των ενισχυτικών σου να οδηγήσουν τα ηχεία σου, για την αδυναμία των ηχείων σου να αποδώσουν κρουστικούς ήχους χαμηλών συχνοτήτων (πάνελς γαρ), για την κακή τοποθέτηση ηχείων και θέσης ακρόασης καθώς και για τον μη προσεγμένο ακουστικά χώρο. Αυτά δεν ψάχνεις να τα βρεις γιατί δεν σε συμφέρουν...

Λουκά κακώς ασχολούμαι μαζί σου, έχεις αποδείξει ότι δεν το αξίζεις και έχω μετανιώσει που σε έχω βοηθήσει κατά καιρούς. Έχεις γράψει απίστευτα πράγματα, όπως και απίστευτες κακίες για άλλους συναδέλφους σου. Η ιστορία με το συγκριτικό HD και πικάπ δεν είναι καινούρια, κρατάει χρόνια. Στο προηγούμενο επεισόδιο δε, που την είχες κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και δεν αποδέχτηκες το συγκριτικό, έκανες κι εκείνη την απαράδεκτη δήλωση ότι το σύστημά σου είναι 1000 φορές καλύτερο από εκείνο της Τηλεοπτικής με τα 802D. Όλα είναι εδώ μέσα γραμμένα...

Άντε πάτε να κάνετε το κατ' επίφαση συγκριτικό (δεν έχεις απολύτως καμία ιδέα του τι είναι και πως γίνεται ένα πραγματικό συγκριτικό), φάτε κανα πτι φουρ, βγάλτε και καμιά φωτογραφία και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Η ζωή είναι ωραία.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Η Lynx καταπίνει για πλάκα το καβουρντιστήρι του εν λόγω. Τα DACs είναι αρκούντως καλά και η διαφορά σε επάρκεια ισχύος, στησίματος και χώρου, απλά χαοτική. Άμα φέρει το πικαπάκι του στον Κώστα, θα φάει τέτοια ροπαλιά που θα την θυμάται για όλη του τη ζωή.

...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Κακώς. Και το dac 202 είναι πολύ ανώτερο...:113:
ενταξει τοτε....

θα ξεχασω αυτα που εχω ακουσει με τα αυτια μου και θα περιμενω να κανετε τις ακροασεις σας....

να σου υπενθυμισω παντως οτι το τοσο το Emm Labs οσο και το Weiss Medea (του οποιου ειμαι κατοχος) τα εχω ακουσει απειρες φορες και διπλα σε πικαπ και ακριβης και φτηνης κατηγοριας.... Το αποτελεσμα δεν μου φανηκε τοσο ξεκαθαρο οσο ισχυριζεσαι οτι θα επρεπε να ειναι....

Anyway περιμενω να ακουσω και εγω τι ακουσατε...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Η Lynx καταπίνει για πλάκα το καβουρντιστήρι του εν λόγω. Τα DACs είναι αρκούντως καλά και η διαφορά σε επάρκεια ισχύος, στησίματος και χώρου, απλά χαοτική. Άμα φέρει το πικαπάκι του στον Κώστα, θα φάει τέτοια ροπαλιά που θα την θυμάται για όλη του τη ζωή.

...
προφανως το συγκεκριμενο πικαπ δε κουβαλιεται..

γιατι δε δοκιμαζετε να φερετε κανενα πιο μικρο πικαπ στο σπιτι του Κωστα? αρκει να κουβαλησετε μαζι και κανενα σοβαρο phono stage...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

γιατι δε δοκιμαζετε να φερετε κανενα πιο μικρο πικαπ στο σπιτι του Κωστα? αρκει να κουβαλησετε μαζι και κανενα σοβαρο phono stage...
Γιατί δεν έχει νόημα η σύγκριση, την έχουμε κάνει αλλού (Τηλεοπτική) και μπορούμε να την ξανακάνουμε (μπορεί ο καθένας να πάει να ακούσει). Με ένα υπέροχο σύστημα, σε προσεγμένο χώρο, με ιδανικές συνθήκες και με πολύ καλές πηγές ίδιας χρηματικής αξίας, καταναλωτικής φύσεως (όχι diy ή πειραγμένες γενικώς καταστάσεις) και υλικό από ίδια masters. Για ποιόν λόγο να το κάνουμε σε ένα τυχαίο σπίτι ή να ταλαιπωρήσουμε τους εαυτούς μας; Επειδή ο Λουκάς θέλει να μαζεύει κόσμο στο μαγαζί του και να βγάζει φωτογραφίες στο internet; :142:

...

Reaction score
777
πάντως αν κρίνω απο την ροή του θέματος, θα έπρεπε κάθε φορά που κάνω ένα συγκριτικό να βάζω μέχρι και ειδική βάση για να στηρίζω το κεφάλι.:142:

ηρεμήστε παιδιά...τα πράματα είναι αρκετά απλά...σε ένα A/B τέστ είναι αδιανόητο να μήν φανούν διαφορές σε αξιοπρεπή και άνω συστήματα.

το ερώτημα είναι αν γνωρίζουμε οτι τα δύο master είναι πανομοιότυπα και βέβαια...αν τελικά αυτό που ακούμε ως καλύτερο είναι και..."σωστότερο"...:137:

έχω πέσει πολλές φορές στην παγίδα...:126:

Reaction score
777

Γιατί δεν έχει νόημα η σύγκριση, την έχουμε κάνει αλλού (Τηλεοπτική) και μπορούμε να την ξανακάνουμε (μπορεί ο καθένας να πάει να ακούσει). Με ένα υπέροχο σύστημα, σε προσεγμένο χώρο, με ιδανικές συνθήκες και με πολύ καλές πηγές ίδιας χρηματικής αξίας, καταναλωτικής φύσεως (όχι diy ή πειραγμένες γενικώς καταστάσεις) και υλικό από ίδια masters. Για ποιόν λόγο να το κάνουμε σε ένα τυχαίο σπίτι ή να ταλαιπωρήσουμε τους εαυτούς μας; Επειδή ο Λουκάς θέλει να μαζεύει κόσμο στο μαγαζί του και να βγάζει φωτογραφίες στο internet; :142:

...
Υπάρχει κάποιο link με τη σύγκριση ή δέν την δημοσιεύσατε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Υπάρχει κάποιο link με τη σύγκριση ή δέν την δημοσιεύσατε?
Δεν έγινε κάποια "ομαδική" ακρόαση για για να καλυφθεί ως θέμα. Άσε που μεταξύ μας, οι ομαδικές ακροάσεις δεν προσφέρονται για συμπεράσματα αφού ο κάθε ακροατής θέλει τον χρόνο του. Εξάλλου όποιος θέλει κανονίζει ραντεβού και ακούει. Ίσως θα έπρεπε να γίνει αλλά να σου πω την αλήθεια ρε Άλεξ αφ' ενός έχω ξενερώσει και αφ' ετέρου σε προσωπικό επίπεδο δεν με ενδιαφέρει πλέον γιατί έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Όσοι θέλουν να ζούνε στον κόσμο τους, ας παραμείνουν εκεί. Όσοι θέλουν να κάνουν συγκριτικά η κατ' επίφαση συγκριτικά, ας τα κάνουν. Δεν ενοχλούν κανέναν.

...

D

Deleted member 8307

Guest
... Επίσης καλό θα ήτανε να διαβάσουνε όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για το θέμα των επανεκδόσεων βινυλίου την συνέντευξη του Michael Hobson, ιδρυτή της Classic Records, στον HP στο ΤΑS δεκεμβρίου 2010 στην οποία γράφονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα :126:.
Μήπως θα ήταν δυνατόν να σκαναριστούν η να φωτογραφηθούν οι σελίδες αυτές του TAS και να τις δούμε σε post? :139:
οκ, θα ζητήσω την άδεια του RH ... αν απαντήσει θετικά θα το κάνω.
Έχω το τεύχος Χρήστο. Είναι 5 σελίδες. Σκάνερ έχω. Λ.Σ.
Χρήστο σου έστειλα τις σελίδες σε ένα email για να τις ανεβάσεις. Λ.Σ.
... έχουμε την άδεια του TAS να αναρτήσουμε την συνέντευξη με την προηπόθεση σε κάθε post να αναγράφουμε τα εξής:

---
HP Interviews Classic Records' Michael Hobson," The Absolute Sound, December 2010
copyright, Nextscreen, LLC, 2010
www.avguide/the-absolute-sound -> με link
---
την σχετική αλληλογραφία με το TAS την έστειλα στον Bλάση με pm.

Xρήστο άμα έχεις τα αρχεία στείλτα στο [email protected] ή ανέβασε τα, η φωτογραφική μηχανή είναι σε κάποια κούτα ...
δεν θα επέμενα αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον σε σχέση με αυτά που γράφτηκαν ...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Μερικές τελευταίες συμβουλές για το συγκριτικό σας:
1. Διασφαλίστε, όπως ελέχθη, το βινύλιο να έχει προέλθει από απείρακτο το HD που θα συγκριθεί μαζύ του. (Δεν μπορώ να σας υποδείξω πως θα σιγουρευτείτε).
2. Συγκρίνετε μία πολύ καλή παλιά αναλογική σε βινύλιο που σέβονται οι αναλογικοί με μία σύγχρονη πολύ καλή HD (π.χ μία από τις ψηφιακές RR)
3. Το πικάπ πολύ καλά κάνει και είναι ακριβό, αντίστοιχα εγώ θεωρώ το 202 πάνω από επαρκές για την σύγκριση.
4. Προσέξτε τις εντάσεις σχολαστικά
5. Μην πετάγεστε με σχόλια κατά την ακρόαση, απλά σημειώνετε και μιλήστε όταν σας συζητηθεί.
Μην για παράδειγμα ακουστεί αυτό που ελέχθη από τον οικοδεσπότη παλαιότερου συγκριτικού όταν μετά το ψηφιακό έμπαινε το βινύλιο:
"και τώρα ας ακούσουμε και λίγη μουσική επι τέλους":142:

Reaction score
70
Μην για παράδειγμα ακουστεί αυτό που ελέχθη από τον οικοδεσπότη παλαιότερου συγκριτικού όταν μετά το ψηφιακό έμπαινε το βινύλιο:
"και τώρα ας ακούσουμε και λίγη μουσική επι τέλους"
Κορυφαίο:136::138::143:

Μετά όταν μιλάμε για την αυθυποβολή έχουμε άδικο..

Υ.Γ Πάντως η όλη διαδικασία ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει την σωστή και ελεγχόμενη διαδικασία ενός συγκριτικού που δεν γίνεται σε σπίτι άλλα σε μελετημένους χώρους και μόνο. Οπότε όποιος και να βγει νικητής εμένα προσωπικά δεν μου λέει και κάτι.

Reaction score
59
Κορυφαίο:136::138::143:

Υ.Γ Πάντως η όλη διαδικασία ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει την σωστή και ελεγχόμενη διαδικασία ενός συγκριτικού που δεν γίνεται σε σπίτι άλλα σε μελετημένους χώρους και μόνο. Οπότε όποιος και να βγει νικητής εμένα προσωπικά δεν μου λέει και κάτι.
Πώς συμπεραίνεις οτι ο χωρος μου στον οποίο θα γίνει το συγκριτικό, δεν είναι μελετημένος. Θέλεις μήπως και πιστοποιητικό; Δεν σου αρκεί ούτε η δήλωση Τσαρουχά περί του χώρου μου στο ποστ 1044; Για σοβαρέψου λίγο! Δεν έχεις τίποτε να πεις, φαίνεται. Λ.Σ.

Reaction score
70
Πώς συμπεραίνεις οτι ο χωρος μου στον οποίο θα γίνει το συγκριτικό, δεν είναι μελετημένος. Θέλεις μήπως και πιστοποιητικό; Δεν σου αρκεί ούτε η δήλωση Τσαρουχά περί του χώρου μου στο ποστ 1044; Για σοβαρέψου λίγο! Δεν έχεις τίποτε να πεις, φαίνεται. Λ.Σ.
Όταν λέω μελετημένος εννοώ σε εργαστήριο.Δεν νομίζω να πλησιάζει ο χώρος σου συνθήκες εργαστηρίου εε??

Ούτε ο χώρος του Costas ear είναι κατάλληλος για σοβαρή δοκιμή για αποτελέσματα που μπορούν να δημοσιευθούν στην AES. Και επίσης ούτε τα λόγια του τσαρούχα για τον χώρο σου μου λέει κάτι αν και νομίζω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου για τις ελεγχόμενες συνθήκες. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι χρειάζεται πολύ μελέτη πριν από εργαστηριακές μετρήσεις και συγκρίσεις..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll