Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Ειλικρινά όταν διάβασα παραπάνω, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ότι οι υψηλές συχνότητες υστερούσαν κατά πολύ στην αναλογική πηγή, σε σημεία να είναι ανύπαρκτες σε σχέση με την ψηφιακή, δεν το πίστευα.

Πιθανές αιτίες για αυτό δύο... ή η κεφαλή ή ο προενισχυτής phono.
Ζήτησα κάποια διευκρίνηση για τον προ του συστήματος και η απάντηση που εισέπραξα: <<Τίποτα άλλο?>>

Κατανοώ το γιατί.
Ξαναρωτάω: ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ;;
Το σύστημα ειναι το ιδιο με αυτό που άκουσες και σου άρεσε. [Τώρα με τα νεώτερη έκδοση των ηχείων θα σου άρεσε ακόμη περισσότερο]. Έχεις γράψει τις εντυπώσεις σου. Τότε δεν ρώτησες να δεις το κυκλωματικό σχέδιο του προενισχυτή.
Διάβαζε κριτικά όσα διαβάζεις και μην τα θεωρείς δεδομένα. Λ.Σ.

Reaction score
2.053
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Λουκά θα σε παρακαλούσα πολύ να γράψεις και εσύ την άποψη σου!

Για πάρα πολλούς είναι σημαντική!

Reaction score
59
Από χθες δεν ακούγονται "τσικ". Και τώρα τί θα κάνουμε χωρίς "τσικ"; Φαίνεται να ήταν και αυτά μια κάποια λύση, για νάχαμε να λέγαμε, Λ.Σ.

Reaction score
140
Τι ευγένειες και σαχλαμάρες είναι αυτές , τα κάνουν οι επαγγελματίες reviewers για επαγγελματικούς λόγους στα περιοδικά και στο ιντερνετ
Να τα κάνουν και οι χομπιστες ?

Το thread το αναρτήσατε στην κατηγορία συγκριτικά , αν ήταν βόλτα για χαβαλε ας έμπαινε σε άλλη κατηγορία

Τι επόμενη φορά να κάνετε συγκριτικό σε σύστημα με καμένα τουιτερ αλλά μην το πείτε στον οικοδεσπότη , να είστε ευγενικοί

Μιας και το έφερε η κουβέντα , ο κ,στεφανιδης δεν θα μοιραστεί την εμπειρία του από την συνάντηση σας?

Και άλλη μια ερώτηση , ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα που δεν έπαιζε το ντακ εν αρχής ?

Reaction score
59

Λουκά θα σε παρακαλούσα πολύ να γράψεις και εσύ την άποψη σου!

Για πάρα πολλούς είναι σημαντική!
Περιμένω αφ'ενός να τελειώσουν οι συνακροατές μου τις τοποθετήσεις τους [προϋπώθηκε ότι θα επέμβω στην κρίση τους] και αφ'εταίρου να τελειώσουν οι γκουρού των ηλεκτρονικών και του στησίματος συστημάτων.
Οι απόψεις του ΕΑΡ αξιολογούνται από τον ίδιο τον Dr.West ο οποίος είναι πραγματικά πολύ προβληματισμένος μέχρι που σκέφτεται να τον καλέσει στην Αμερική για πιθανή υλοποίηση των αξιόλογων ιδεών του. Απορεί ο άνθρωπος πώς του ξέφυγαν τέτοιες ιδέες!!!
Τον δε Σκαλούμπακα, τον ξαναθυμήθηκε από την προηγούμενη φορά, σκέφτεται να τον προσλάβει για το στήσιμο συστημάτων στην Αμερική αλλά πολύ πιθανόν και για όλο τον κόσμο.
Όταν τελειώσουν οι καφετζούδες θα πω τη γνώμη μου με τον καλύτετρο δυνατόν τρόπο ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας όσοι δεν παραβρεθήκατε. Όντως έχει πολύ ενδιαφέρον, επιστημονικό κοινωνιολογικό ενδιαφέρον. Είναι απίστευτο το πως κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα. Λ.Σ.

Reaction score
877
Oι προσπαθειες αυτες ειναι το ζουμι ενος φορουμ.

Δεν ειμαστε ολοι οι καλυτεροι , απλα.

Αλλα το παλεψαμε αρκετα νομιζω για να μαστε πολυ αντικειμενικοι, στο συγκεκριμενο χωρο με το υπαρχον συστημα κ με τα παροντα αυτια.
Οι ταπεινοί άνθρωποι είναι καλύτεροι...

Αλοίμονο από τους αλαζόνες τους φλαφλατάδες και τους ξερόλες...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Oι προσπαθειες αυτες ειναι το ζουμι ενος φορουμ.

Δεν ειμαστε ολοι οι καλυτεροι , απλα.

Αλλα το παλεψαμε αρκετα νομιζω για να μαστε πολυ αντικειμενικοι, στο συγκεκριμενο χωρο με το υπαρχον συστημα κ με τα παροντα αυτια.
Γιάννη, έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς όμως σκέφτεσαι μόνο λαμβάνοντας υπόψη σου την καλή σου την καρδιά και το χομπίστικο πνεύμα. Οι προθέσεις φίλε μου δεν είναι πάντα αγνές.

Οι επαγγελματίες του hi fi είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι στο χόμπι μας και καμιά φορά είναι αυτοί που βλέπουν πράγματα πριν από εμάς. Πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε επαγγελματίες που πάνω από όλα ξέρουν να συζητούν και δεν το παίζουν αυθεντίες. Οι πραγματικές αυθεντίες δεν συμπεριφέρονται ποτέ σαν θορυβώδεις τενεκέδες. Είναι τεχνοκράτες, είναι άνθρωποι που ξέρουν καλά τι κάνουν και μπορούν να το αποδείξουν ανά πάσα στιγμή. Σε όλα τα επαγγέλματα του κόσμου, σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα επίπεδα γνώσης, οι πραγματικοί γνώστες είναι αυτοί που έχουν το ψυχικό σθένος (και την ψυχική ισορροπία) να ξεστομίσουν αυτό το μαγικό: "δεν γνωρίζω". Άλλωστε αυτή η παραδοχή, τους οδηγεί να μαθαίνουν όλο και περισσότερα.

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Στο σκοταδι οταν ακους μουσικη και καποιος τριτος βαζει μουσικη δεν θα παρεις χαμπαρι με τιποτα το τι παιζει (μιλαμε παντα για κορυφαιες πηγες).
Mόνο που η μία κορυφαία κάνει 3 χιλιάρικα και η άλλη 43 (και μερικές ακόμα χιλιάδες σε "εργατοώρες" για να τη στήσεις και να τη συντηρείς).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ζήτησα κάποια διευκρίνηση για τον προ του συστήματος και η απάντηση που εισέπραξα: <<Τίποτα άλλο?>>
Ενδεικτικό αλαζονικής και φασιστικής συμπεριφοράς ενός "κενού" ανθρώπου που απλά έχει μεγάλη εντύπωση για τον εαυτό του.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Mόνο που η μία κορυφαία κάνει 3 χιλιάρικα και η άλλη 43 (και μερικές ακόμα χιλιάδες σε "εργατοώρες" για να τη στήσεις και να τη συντηρείς).
Ναι ρε φίλε αλλά και τα κέρδη είναι ανάλογα οπότε θα υποστηρίζουμε όποια μας βολεύει. :126:

...

Reaction score
140

Ναι ρε φίλε αλλά και τα κέρδη είναι ανάλογα οπότε θα υποστηρίζουμε όποια μας βολεύει. :126:

...
Νικο όταν ζητάνε αυτό 3400 , δεν πουλάνε χαρίζουνε ?

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Γιάννη...ΔΕΝ θέλω να θίξω εσένα και τα παιδιά που εκτέλεσαν το τεστ απλά θέλω να δηλώσω πως αμφισβητώ το αποτέλεσμα, γιατί πιστεύω πως όλες οι παράμετροι ήταν λάθος...

Ο χρόνος, η αγχωτική μέθοδος του Α/Β, η ψυχολογία των πολλών υπέρ του το ψηφιακού μέσου, το υλικό*...

Φυσικά και η προσπάθειά σας είναι αξιέπαινη και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να γίνονται συχνότερα...

*
(το jazz at the pawnshop είναι από τα ελάχιστα έργα που το xrcd παίζει καλύτερα από το lp)
Ας τα παρουμε ενα-ενα.
Πρωτον δεν καταλαβαινω τι εννοεις χρονο, οποτε αν το διευκρινησεις να το συζητησουμε για το που ειναι το λαθος.

Δευτερον η αγχωτικη μεθοδος Α/Β. Εδω δοκιμασαμε δυο διαφορετικους τροπους. Ο ενας περιελαμβανε 20" απο το ενα μεσο και 20" απο το αλλο για να μπορει η ακουστικη μνημη να μας βοηθαει. Ο δευτερος ηταν να παιζουν παραλληλα και σε παραλληλους χρονους. Πρεπει να πω οτι ο Kotsidisjohn ειχε καταπληκτικο χερι. Μεσα σε λιγο χρονο καταφερνε να κανει τον απολυτο συγχρονισμο. Ετσι σε μια φωνη πριν προλαβει η τργουδιστρια να ολοκληρωσει την φραση της αν γινοταν η αλλαγη δεν καταλαβαινες την αλλαγη του μεσου.Οταν επαιζαν οι ιδιες νοτες και το ιδιο τεμπο σε ενα κομματι αναλογα με το ποια περιοχη ηταν τονισμενη εκεινη την στιγμη καταλαβαινες την αλλαγη απο πικαπ σε Weiss και το αντιστροφο. Και 5 ωρες να μεναμε δεν θα ειχαμε κατι διαφορετικο. Βεβαια ισως καποιος τριτος να εχει τις αμφιβολιες του, ομως για τους παρευρισκομενους τα πραγματα ηταν σαφη, τα επαναλαβαμε και βγαζαμε τα ιδια συμπερασματα, οποτε αν μεναμε παραπανω θα καναμε απλως παραπανω χαβαλε.

Η ψυχολογια των πολλων υπερ του ψηφιακου μεσου. Αυτο παλι απο που βγαινει. Τον Λουκα τον ξερεις. Τον Kotsidisjohn αν δεν τον ξερεις να σου πω οτι πολλες φορες εχει ταχθει υπερ του αναλογικου μεσου ασχετως αν ακουει και απο σκληρο. Οσο για μενα και τον Flash ακουμε και απο τα δυο μεσα. Το γεγονος οτι προτιμω το ψηφιακο δεν εχει να κανει με την ποιοτητα (δεν με αποσχολει ιδιαιτερα) αλλα με αλλους λογους (παντως αυτην την στιγμη ακουω απο πικαπ ενα δισκο του Sinatra που προσφατα αγορασα).

Οσο τελος για το υλικο
, η επιλογη ηταν τυχαια, θα μπορουσαμε ετσι στην τυχη να ειχαμε διαλεξει τελειως διαφορετικα αλμπουμ. Τι να καναμε δηλαδη? Στο κατω κατω τι γραφης οταν πας σε ενα δισκοπωλειο δεν του λες θελω εκεινη το αλμπουμ που αποδεδειγμενα παιζει καλλυτερα απο το σιντι. Αλλα ρωτας "εχετε πχ την B Holiday το ταδε δισκακι?" Αν την εχει το χτυπας και μπορει εκ των υστερων να διαπιστωσεις οτι σε σιντι παιζει καλλυτερα. Τοτε τι θα γινει, θα σπασεις το βινυλιο?

Με λιγα λογια. Το ψηφιακο ειναι ανταξιο στην ποιοτητα κορυφαιων και πανακριβων υλοποιησεων αναλογικων. Με σαφως πολυ λιγοτερα χρηματα ενας νεος κανει ενα συστημα (σε θεμα πηγης) εχοντας κορυφαια ποιοτητα αναπαραγωγης. Το αν καποιο πικαπ των 100 η διακοσιων χιλιαδων παιξει καλλυτερα αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα στη νεα γενια. Ουτε εξελιξη ειναι ουτε υπεροχη του μεσου ειναι. Αυτο που απασχολει τον πολυ κοσμο ειναι τι μπορει να παρει με 200-300 ευρω, καποιους λιγωτερους με 1.000-2.000 ευρω και ακομη λιγωτερους με 3.000-5.000. Ε τωρα αν μιλαμε για ποσα που κινουνται σε επιπεδα 30-50 Κ. Ας χαρισθει το πλεονεκτημα στο βινυλιο η στο γραμοφωνο. Αν εχετε τετοιο ζορι κομματια να γινει, νικηστε ανευ αγωνος! Εγκαταλειπουμε:142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Νικο όταν ζητάνε αυτό 3400 , δεν πουλάνε χαρίζουνε ?
Κατανοητό το σκεπτικό σου. Οι αναλογίες margin είναι αντίστοιχες, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Εσύ όμως αν είχες ένα προϊόν των 3k και ένα των 33k που σου άφηναν το ίδιο ποσοστό κέρδους ποιό θα ήθελες να πουλάς περισσότερο; Προς τα που θα προσπαθούσες να μανιπιουλάρεις την αγορά; Προς το φθηνό; Δεν νομίζω. :126:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν γράφετε ξανά τα tracks που ακουσατε και σε βινύλιο και σε 24/92 και να μας τα περιγράψετε ένα-ένα τι ακούσατε στο περίπου?

Reaction score
4.250

Δεν γράφετε ξανά τα tracks που ακουσατε και σε βινύλιο και σε 24/92 και να μας τα περιγράψετε ένα-ένα τι ακούσατε στο περίπου?
Αυτο ειναι τιμωρια?:142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οχι βρε Βασίλη, αλλά τουλάχιστον εγώ έχω μείνει με την εντύπωση ότι ακούσατε λίγο Dianna Krall και λίγο Jazz at the Pownshop...

Κανένα μεγάλο Ορχηστρικό ακούσατε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Περίμενε ντε! Θα μας τα αναλύσει διεξοδικά ο ΛουΣου! :142:

...

Reaction score
4.250

Οχι βρε Βασίλη, αλλά τουλάχιστον εγώ έχω μείνει με την εντύπωση ότι ακούσατε λίγο Dianna Krall και λίγο Jazz at the Pownshop...

Κανένα μεγάλο Ορχηστρικό ακούσατε?
Ξερεις ρε Χρηστο. Αν πας στον Λουκα δεν γινεται να μην ακουσεις το αγαπημενο του "Ραψωδιες απο Λιστ σε Στοκοβσκι" (δεν το λεω απο κακια - κι εγω οταν ερχεται καποιος στο σπιτι μου εχω κανα δυο δισκακια που θα τα βαλω οπωσδηποτε να τα ακουσει). Αλλα μονο αυτο. Γιατι οπως εγραψε και ο Kotsidisjohn δεν ειναι ευκολο να βρεις σε 24/96 παλιες ηχογραφησεις σε κλασικη μουσικη (φυσικα δεν μιλαμε για ριπαρισμενα βινυλια σε 24/96). Οπως επισης και το αντιστροφο, τα εργα σε κλασικη μουσικη που εχουμε και ειναι 24/96 δεν υπαρχουν σε βινυλιο γιατι ειναι συγχρονες παραγωγες.

Ενταξει μας εμεινε κατι σαν απωθημενο, εχω την εντυπωση οτι ο Θεμης προτεινε καποιες λυσεις, αλλα δεν υπηρχε ο χρονος (αυτο αραγε εννοουσε ο Sudoku?) για να ερθουμε σε επαφη μαζι του να μας στειλει τα κομματια που ενδεχομενως εχει και πιθανον να εχει και ο Λουκας σε βινυλιο.

Παντως Χρηστο, γιατι εχω μια υποψια οτι και σε κλασικη μουσικη αναλογα με το ειδος των οργανων που θα συμμετειχαν, θα πλεονεκτουσε το ενα η το αλλο μεσον.

Reaction score
2.053

Παντως Χρηστο, γιατι εχω μια υποψια οτι και σε κλασικη μουσικη αναλογα με το ειδος των οργανων που θα συμμετειχαν, θα πλεονεκτουσε το ενα η το αλλο μεσον.
Γιατί δεν έχεις κολλημένο μυαλό! :144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv