HARMAN/KARDON HK 990

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ηρθε η ωρα των ακροασεων με τον ΗΚ που προσφατα πηρα προς αναβαθμιση του ηχητικου μου...περιβαλλοντος!
Πρωτες εντυπωσεις: δυνατος, πολυ δυνατος. Οχι μονο σε βαττ (ανω των 200/καν συμφωνα με τεστ) αλλα κυριως σε αυτο που οι "αρρωστοι" λενε ...ρευματα! Εκανε τα αναισθητα (84db λεει η εταιρεια) Mobile Fidelity, να βγουν στο... παραθυρι και να κελαηδησουν! Καμια σχεση με τον ηχο του πολυκαναλου Pioneer (2Χ128 λεει σε στερεο λειτουργια - οχι ασχημα, στα χαρτια!), αλλα η δυναμη και η ποιοτητα του ΗΚ δεν εχει καμια σχεση μ΄αυτον. Και πιστευω και με καθε πολυκαναλο τουλαχιστον και λιγο παραπανω απο την τιμη του. Φυσικα τα αρκετα καλουδια που κουβαλαει, μπορει να εξυπηρετουν και αλλες "καταστασεις" αλλα απαιτειται χρονος και χρημα (πχ για προσθεση σαμπ) γι΄αυτα. Ο ΗΧΟΣ στο τεστ που ειχε κανει, ειχε γραψει πως θα τον ηθελε με λιγο πιο audiophille ποιοτητα - πιθανως σωστα, γιατι εχει μια γλυκεια "σκληροτητα", καταλληλη ισως για ροκ ακουσματα και συναφους ποιοτητας ηχους, αλλα οχι για "βαρια" κλασσικη (εννοω ορχηστρων λιγων οργανων, κυριως πνευστων και ισως και του πιανου - απο το λιγο που ακουσα). Βεβαια αυτη η "κριτικη" εχει αμεση σχεση και με τα ηχεια, αλλα εχοντας υπ οψη τις κριτικες για αυτα (τα παρουσιαζουν ως αρκετα "μουσικα") και την δικη μου ακοη, νομιζω οτι ο ενισχυτης αυτος καλυπτει την συντριπτικη πλειοψηφια των "αναγκων" μας. Ενα παραδειγμα ως προς την ποιοτητα (ανεπαρκες ισως) ειναι το οτι, κατα την ακροαση αρχειων hd* μουσικης (με dac κλπ), ακουγοντας την φυσαρμονικα του Ντυλαν και παιζοντας ζωντανα το ιδιο κομματι (με μια Χοφμαν για οσους ξερουν - δικη μου μεν, αλλος ο "παικτης") η αποδοση του σετ κριθηκε ισαξια (σχεδον ε;:126:) της ζωντανης παρουσιας αλλα...με αυτην την ελαχιστη τρανζιστορατη σκληροτητα!** Οποτε...αριστη αγορα!

*φοβερη...ανακαλυψη!
** με πιανο δεν ηταν δυνατη η αντιπαραθεση - ειναι σε 3 χλμ αποσταση και βαρυ!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.399
Απάντηση: HARMAN/KARDON HK 990

Αντε μεγειές καλοάκουστος, καλά ακουστικά ταξίδια παπού λάκη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Να επανελθω στο θεμα του ΗΚ, αναφεροντας σχετικα με τη ακροαση μεσω διαφορων συνδεσεων.
Λενε οτι με balanced (xlr) συνδεση επιτυγχανει καλλιτερη ποιοτητα και μεγαλυτερη ενταση εναντι των αλλων συνδεσεων, unbalanced (rca)- coaxial/digital(οπτικης).
Εκανα και τις τρεις συνδεσεις μεσω του Dac magic παρακαμπτοντας εντελως το ντακ του ενισχυτη (λειτουργια direct path) με αρχεια hd 24-96.
Συγκρινομενες αμεσα οι συνδεσεις μεταξυ τους:
α) η οπτικη και xlr ακουγονται ελαχιστα καλλιτερα μεν απο την rca, αλλα μεταξυ τους καμια διαφορα!
β) αυξηση εντασης με την xlr δεν ειδα!

Τι δεν κανω σωστα και δεν βλεπω (ακουω) ο,τι και οι αλλοι;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Με τα λίγα που ξέρω , δεν θα περίμενα αυξηση της έντασης μέσω balanced.

Επειδή τον έχω ακούσει αρκετά , νομίζω πως τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσω του μικροφώνου ισοστάθμισης που έχει ο ενισχυτής.

Reaction score
47
Re: Απάντηση: HARMAN/KARDON HK 990

Να επανελθω στο θεμα του ΗΚ, αναφεροντας σχετικα με τη ακροαση μεσω διαφορων συνδεσεων.
Λενε οτι με balanced (xlr) συνδεση επιτυγχανει καλλιτερη ποιοτητα και μεγαλυτερη ενταση εναντι των αλλων συνδεσεων, unbalanced (rca)- coaxial/digital(οπτικης).
Εκανα και τις τρεις συνδεσεις μεσω του Dac magic παρακαμπτοντας εντελως το ντακ του ενισχυτη (λειτουργια direct path) με αρχεια hd 24-96.
Συγκρινομενες αμεσα οι συνδεσεις μεταξυ τους:
α) η οπτικη και xlr ακουγονται ελαχιστα καλλιτερα μεν απο την rca, αλλα μεταξυ τους καμια διαφορα!
β) αυξηση εντασης με την xlr δεν ειδα!

Τι δεν κανω σωστα και δεν βλεπω (ακουω) ο,τι και οι αλλοι;

Μήπως οι XLR έξοδοι του DACMagic δεν είναι fully balanced αλλά ψευδο-balanced? Σε μένα είχε διαφορά στην στάθμη από τις XLR εισόδους ο ΗΚ990

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Με τα λίγα που ξέρω , δεν θα περίμενα αυξηση της έντασης μέσω balanced.

Επειδή τον έχω ακούσει αρκετά , νομίζω πως τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσω του μικροφώνου ισοστάθμισης που έχει ο ενισχυτής.
Αυτη η ρυθμιση εγινε μια φορα κατα την εγκατασταση
Μήπως οι XLR έξοδοι του DACMagic δεν είναι fully balanced αλλά ψευδο-balanced? Σε μένα είχε διαφορά στην στάθμη από τις XLR εισόδους ο ΗΚ990
Χμ...νομιζω οτι καπου διαβασα (εδω μεσα) οτι ειναι full. Αλλα θα δοκιμασω ΚΑΙ με το Dacmagic εκτος, αλλα, εαν πραγματι εχει ανεβασμενη ενταση παλι θα ενεργοποιησω το ντακ, ποιοτητα γυρευουμε, σωστα;

Reaction score
5
Απάντηση: Re: HARMAN/KARDON HK 990

Τον είδα από κοντά, όμορφος σχεδιαστικά, ζεματάει , μοιάζει όμως και λίγο με πολυκάναλο, και το ρυθμιστικό έντασης full πλαστικό και ζουλιέται... εκτώς αυτού σκέφτομαι και Cambridge Audio Azur 840a v2, Nad c375BEE , και Yamaha s2000. Γνώμες? έχω και σχετικό πόστ εδώ

Rodemis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
359
Αξιζει να κανει καποιος αναβαθμιση στον ΗΚ990; κ αν ναι τι διαφορες παρατηρησε/ακουσε;
Ευχαριστω...

Reaction score
1
Tον HK990 τον έχω με τα JBL ES100 και τα σπάει, ηδικα σε ροκ, ντίσκο, ραπ, ασιντ-τζαζ ακούσματα τα 4 γούφερ των
10'' και χωρίς σαμπ γούφερ, το μπάσο τους είναι τόσο καθαρό και δυνατό που τρίζει τα ποτήρια στο σκρίνιο χαχαχα.
Αλλά και με κλασική, τζαζ δεν έχω παράπονο αν και δεν είμαι τόσο φίλος, για Ελληνικά κομμάτια δεν το συζητάω...
Έχω διαβάσει ότι είναι λίγο σκληρός, δεν ξέρω και δεν αντιλέγω αλλα τα δικά μου ακούσματα για τις μουσικές
που ακούω ηδικα ροκ είναι μια χαρά!
Το μόνο που με ενοχλεί είναι το κουμπί της έντασης, θα μπορούσε να ήταν ποιό ποιοτηκό και ο χειρισμός του
ενισχυτή ποιό απλός, αν ήταν ολα τέλεια θα είχε κι άλλη τιμή, εγώ τον χειρήζομαι περισσότερο από το τηλεκοντρόλ.
Εν κατακλήδει η αποψή μου είναι ότι με την χριστηκότητα που έχει και με αυτή την τιμή αγοράς ανταγωνίζεται
μηχανάκια των 4-5.000 ευρώ.

Yiannis S.

Reaction score
6.910
Εν κατακλήδει η αποψή μου είναι ότι με την χριστηκότητα που έχει και με αυτή την τιμή αγοράς ανταγωνίζεται
μηχανάκια των 4-5.000 ευρώ.
Τιμή αγοράς για κάτι που δεν παράγεται, όχι μόνο σαν μοντέλο, αλλά και γιατί η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή ενισχυτικών (αφού έχει αγοράσει την arcam)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent