Golf 5 και 3δρομο

Reaction score
1.258
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !
Είναι η μόνη οδός να δικαιωθείς !
Καλό θα ήταν να βρείς τα περιουσιακά στοιχεία του άλλου οδηγού για να ξέρεις τι να ζητήσεις !
Στην θέση σου θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ 30.000 + την αξία του αμαξιού το λιγότερο !

ΣIΔΕΡΕΝΙΟΣ και καλά ξεμπερδέματα !

(Κάνε και μια ARAG .... )

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Golf 5 και 3δρομο

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !
Είναι η μόνη οδός να δικαιωθείς !
Καλό θα ήταν να βρείς τα περιουσιακά στοιχεία του άλλου οδηγού για να ξέρεις τι να ζητήσεις !
Στην θέση σου θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ 30.000 + την αξία του αμαξιού το λιγότερο !

ΣIΔΕΡΕΝΙΟΣ και καλά ξεμπερδέματα !

(Κάνε και μια ARAG .... )
ARAG??????????
Tι ειναι???

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.053
Απάντηση: Golf 5 και 3δρομο

Η ARAG (όπως και η DAS) είναι εταιρείες που παρέχουν νομική προστασία. Τις πληρώνεις για να σπάνε στο ξύλο όποιον σου χρωστάει. :135:

Πρέπει να δεις εάν το δικό σου ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει ζημίες από ανασφάλιστο όχημα. Αν ναι, τότε η ταλαιπωρία λήγει εκεί (για εσένα) καθώς αποζημιώνεσαι για την ασφαλισμένη αξία του αυτοκινήτου από τη δική σου ασφαλιστική (χρειάζεται προσοχή καθώς πολύ συχνά προσπαθούν να μειώσουν το ποσό με βάσει στοιχεία αγοράς κλπ). Η ασφαλιστική σου μετά ζητά το ποσό από τον άλλο οδηγό. Μπορείς επίσης να ζητήσεις και επιπλέον ποσό λόγω του τραυματισμού, καθώς μπορείς να επικαλεστείς αδυναμία εργασίας για ορισμένο διάστημα κλπ.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ισχύσουν τα παραπάνω. Σίγουρα θα πρέπει το συμβάν να έχει καταγραφεί από την αστυνομία (ΤΟΤΑ, το ανακριτικό Τροχαίας), και από την ασφαλιστική σου επίσης. Πρέπει να έχεις και χαρτί από το νοσοκομείο στο οποίο εισήχθης όπου να αποδεικνύεται εγγράφως και εγκύρως ο τραυματισμός. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα, ο ασφαλιστής σου θα σε ενημερώσει.

Αν από την άλλη, το ασφαλιστήριό σου συμβόλαιο δεν έχει τέτοια κάλυψη, τότε δυστυχώς θα πρέπει μάλλον να κινηθείς νομικά εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Αυτή είναι όπως φαντάζεσαι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Υπάρχει και άλλη λύση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι συμφέρουσα (αλλάζει κατά περίπτωση). Μπορείς να βρεις κάποιο συνεργείο ή αντιπροσωπεία που να ενδιαφέρεται να επισκευάσει το αυτοκίνητο, να τους το πουλήσεις στην εμπορική του αξία (προ του ατυχήματος, εννοείται) και να τους κάνεις δικαιούχους της αποζημίωσης από την ασφαλιστική (ή το δικαστήριο) με μια εξουσιοδότηση/δήλωση. Με άλλα λόγια, παίρνεις τα χρήματα που θα έπαιρνες ΤΩΡΑ και αφήνεις εκείνους να τα πάρουν ΑΡΓΟΤΕΡΑ. Προφανώς αυτό προϋποθέτει ψάξιμο και τρέξιμο που δε γνωρίζω κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να κάνεις, αλλά είναι μια επιπλέον εναλλακτική.

Οταν το 2005 υπήρξε μια αντίστοιχη περίπτωση με τον πατέρα μου, τον οποίο τράκαρε γυφτάκι (13-14 ετών?) με κλεμμένο και χωρίς στοιχεία Opel Kadett 20ετίας (το οποίο είχαν μετατρέψει σε φορτηγάκι), έτσι κάναμε. Η επισκευή της Citroen C5 μας κρίθηκε ασύμφορη για ιδιώτη, όμως αντιπροσωπεία της Citroen μας έδωσε ποσό που σχεδόν αντιστοιχούσε στην τότε τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Και πάλι καλά, γιατί αλλιώς δε θα μπορούσαμε να την πουλήσουμε (ούτε ατρακάριστη) με τίποτα. Δίλιτρη γαρ. :142:

Επειδή είμαι παθών και μαθών, γι'αυτό όλα μου τα αυτοκίνητα έχουν νομική προστασία και μεικτή ασφάλιση, κι ας μου κοστίζει παραπάνω βραχυπρόθεσμα. Μια φορά αν γίνει η στραβή, έχεις κάνει απόσβεση.

Reaction score
245

Νικολα εχω νομικη προστασια,εξιτηριο απο νοσκομειο οπου εκανα εισαγωγη και προστασια απο ανασφαλιστο οχημα για ποσο 6.000 ευρω.Το γκολφακι ομως βαση του auto τριτη εχει εμπορικη αξια 10.100 ευρω.Εβαλα ομως δικο μου δικηγορο που ειναι μανουλα σε θεματα τρακαρισματος,γιατι τα 6.000 ευρω τα θεωρω λιγα για το αμαξι μου.Θα παρει καιρο το θεμα,αλλα αποφασησα να βγαλω μεγαλο δοντι που θα δαγκωσει αγρια οσους πιστευουνε οτι μπορουνε να το παιζουνε μαγκες κυκλοφοροντας με αμαξι ανασφαλιστο.1 μηνα αναρωτικη μου δωσανε και πιθανον να γινουνε 2 οι μηνες.Τα εχω παρει αγρια φιλε και δεν κανω πισω.

Reaction score
1.258
Νομική προστασία είναι μόνο η ARAG ή η DAS !
Η νομική προστασία από την ασφαλιστική σου εταιρία είναι μόνο στα χαρτιά !
Είμαι μαζί σου σε κάθε αγώνα ενάντια σε ασφαλιστικές και Μ@λάκες οδηγούς ! ! !
Καλή δύναμη !

Reaction score
0

Φιλαρακο ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα και να δωσεις ενα μαθημα σε ολους αυτους που δεν υπολογιζουν τπτ και βγαινουν εξω χωρις ασφαλεια.
Οτι χρειαστεις ριξε συρμα.
Για ξανασκεψου το επομενο μηπως το βγαλεις και εσυ αγοραιο!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Με 47lt βγαζω 850-900 χλμ.Καθολου ασχημα μπορω να πω!

Reaction score
245

Φιλαρακο ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα και να δωσεις ενα μαθημα σε ολους αυτους που δεν υπολογιζουν τπτ και βγαινουν εξω χωρις ασφαλεια.
Οτι χρειαστεις ριξε συρμα.
Για ξανασκεψου το επομενο μηπως το βγαλεις και εσυ αγοραιο!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Με 47lt βγαζω 850-900 χλμ.Καθολου ασχημα μπορω να πω!
Ταριφφφφφφφ.
Δεν παιζει φραγκο για αμαξι καινουργιο.Σε 1-2 χρονια και βλεπουμε φιλε,αλλα και ενα μικρο των 1.500 ευρω να παρω κατα την ανοιξη θα ειναι πολυ-πολυ απλο και παλιο αμαξι.Μονο να μας πηγαινει στην δουλεια.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τάκη, επειδή περνάς δύσκολα και έπεται συνέχεια, για οτι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω είμαι παρών.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τσέκαρε την ασφάλειά σου μήπως έχει: υλικές ζημιές απο ανασφάλιστο όχημα. Αν το έχει, δίπλα γράφει και το ποσό.

Reaction score
245

Τσέκαρε την ασφάλειά σου μήπως έχει: υλικές ζημιές απο ανασφάλιστο όχημα. Αν το έχει, δίπλα γράφει και το ποσό.
Ναι εχει και γραφει 6.000 ευρω.Τοσο μονο εχει σημερα ενα αμαξι σαν το δικο μου?οχι.Ενα 10αρικο κανει συμφωνα με τον καταλογο του autoτριτη,οποτε τον λογο εχει ο δικηγορος μου

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Κακώς είναι για 6000Ε, τόσο έχω στον κουβά μου που είναι 10 ετών. Θα έπρεπε ο ασφαλιστής να σε ενημέρωνε γι αυτή την αξία που μαζί με αυτόν την επιλέγεις.

Κοίτα αν η ασφάλειά σου σε καλύπτει με νομική προστασία ώστε να μην πληρώνεις έξτρα δικηγόρους.

Reaction score
245

Κακώς είναι για 6000Ε, τόσο έχω στον κουβά μου που είναι 10 ετών. Θα έπρεπε ο ασφαλιστής να σε ενημέρωνε γι αυτή την αξία που μαζί με αυτόν την επιλέγεις.

Κοίτα αν η ασφάλειά σου σε καλύπτει με νομική προστασία ώστε να μην πληρώνεις έξτρα δικηγόρους.
και απο αυτο εχω στο ασφαλιστρο μου .Αλλα τωρα που την επαθα καταλαβα οτι ειναι για τον σουτσο η ασφαλιστικη μου.Μου τα λεγανε και δεν τα πιστευα οτι ειναι κολοασφαλεια αυτη που εχω.Δικο μου δικηγορο ωστε να τους παει γα@@ντας με 200 χλμ/ωρα.
Νικο εμπλεξα ασχημα,αλλα αν μπορεσω θα τους ............. πολυ σκληρα

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.353

ειναι το χειροτερο σημειο στον κομβο
πολλοι βγαινουν απο τον παραδρομο, με κατευθυνση προς λαρισα
και κανουν αναστροφη για να πανε βολο-λαμια πχ πατωντας ετσι διπλη γραμμη
(και να σκεφτεις στα 100 μετρα ποιο πισω εχει φαναρι!!)

Reaction score
245

το οποιο φαναρι με ''επιασε''.Φαντασου να ειχε πρασινο και να περναγα καμια 80αρα απο εκει που τρακαρα.Ακομα και οταν ηρθανε περιπολικα και ΤΟΤΑ (ανακριτικο),πολοι συνεχιζανε να κανουνε αναστροφη μπροστα στα ματια την αστυνομικων.Ενας βεβαια πολυ τυπικος οδηγος.....εβγαλε και αριστερο φλας την ωρα της αναστροφης:139:

Reaction score
1.258
ΜΟΝΟ ο δικός σου δικηγόρος θα πράξει τα δέοντα για να πάρεις εσύ την πλήρη αποζημίωση ! Ο δικηγόρος της αφαλιστηκής 99 στις 100 φορές είναι μόνο στα χαρτιά !
Ζήτα ΠΟΛΛΑ , Βάλε αποδείξεις , βάλε γνωματεύσεις βάλε τα όλα ! ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ και όσο τα δικαιούσαι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ !
Είμαι μαζί σου !

Reaction score
245

αυτο ακριβως εκανε και οδηγος με το τζιπ,αναστροφη,αλλα μου πεταχθηκε απο δεξια απο το παρκινγκ της Wurth.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.353

αυτο ακριβως εκανε και οδηγος με το τζιπ,αναστροφη,αλλα μου πεταχθηκε απο δεξια απο το παρκινγκ της Wurth.

το καταλαβα γιατι περναω καθε μερα πολλες φορες για να παω στο εμπορικο απο εκει και τα βλεπω συνεχεια
εκεινη την ημερα ειδα μονο τα πλαστικα που ηταν στο οδοστρομα
και σκεφτικα οτι κατι εγινε παλι...

Reaction score
245

το καταλαβα γιατι περναω καθε μερα πολλες φορες για να παω στο εμπορικο απο εκει και τα βλεπω συνεχεια
εκεινη την ημερα ειδα μονο τα πλαστικα που ηταν στο οδοστρομα
και σκεφτικα οτι κατι εγινε παλι...
οι φωτογραφιες νομιζω οτι λενε πολλα σε καποιον σαν εσενα που ξερεις την περιοχη του ατυχηματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.099
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos