Πρόβλημα με εγκατάσταση ηχείων

Reaction score
0
καλησπέρα,

εδώ και καιρό τρίζει η πόρτα του συνοδηγού και σήμερα την ξήλωσα για να δω τι φταίει.

Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα τα παρακάτω:

1) Αντι για τα ηχεία που ειχα παραγγείλει ts170 διαιρουμενα είδα τα tsg1712 ομοαξονικά. (100 ευρω διαφορα)

2) ομοαξονικά τα κάτω με το μαμα tweeter ( ή κάποιο άλλο - δεν μπορώ να ξέρω) στην θέση του και ενα πυκνοτάκι πριν από αυτο!!!!!! Οταν παραπονέθηκα πως τσιριζουν πολύ τα ηχεία μου είχε πει ο μαστορας πως το τουιτερ ειναι πιο ευαισθητο από το woofer και θα ψάξει για xover απο focal που ειναι ρυθμιζόμενα...

3) αντι για dynamat και dynorb που είχα ζητήσει είδα πισοχαρτο και αφρολεξ.

4) Αντι για δακτύλιο που θα πάταγε το ηχείο, είδα το ηχείο να στηρίζεται με 2 βίδες σε τρύπες (καινούργιες) πάνω στην λαμαρίνα της πόρτας.

5) 1 σπασμένο κλιπάκι στην πλαστική επένδυση της πόρτας και 2-3 ακομά από κάθε μεριά που δεν κουμπώνανε εξαιτίας του αφρολεξ με αποτέλεσμα να τρίζει η πόρτα.

Η πληρωμή έχει γίνει με κάρτα και το μόνο που έχω είναι το απόκομα της πληρωμής. Από οτι καταλαβαίνω νομικά δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι.

Από δευτέρα θα πάω από το μαγαζί του "μάστορα" μήπως και βγάλω άκρη.

Συμβουλές - σχόλια???

Reaction score
41
Απάντηση: Πρόβλημα με εγκατάσταση ηχείων

Στην απόδειξη της πιστωτικής φαίνεται το σύνολο μόνο.
Δεν έκοψε απόδειξη που αναφέρει αναλυτικά τι αγόρασες?

Αν δεν έχεις τέτοια μάλλον την πάτησες......
Κρίμα.
Πήγαινε στο κατάστημα και ζήτησε εξηγήσεις.
Που έκανες την εγκατάσταση?
Αθήνα?

Μπορείς να κάνεις καταγγελία αν μου στείλεις τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

καλησπέρα,

εδώ και καιρό τρίζει η πόρτα του συνοδηγού και σήμερα την ξήλωσα για να δω τι φταίει.

Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα τα παρακάτω:

1) Αντι για τα ηχεία που ειχα παραγγείλει ts170 διαιρουμενα είδα τα tsg1712 ομοαξονικά. (100 ευρω διαφορα)
Όποια αλλαγή κι αν έκανε ο εγκαταστάτης όφειλε να σε ενημερώσει.

2) ομοαξονικά τα κάτω με το μαμα tweeter ( ή κάποιο άλλο - δεν μπορώ να ξέρω) στην θέση του και ενα πυκνοτάκι πριν από αυτο!!!!!! Οταν παραπονέθηκα πως τσιριζουν πολύ τα ηχεία μου είχε πει ο μαστορας πως το τουιτερ ειναι πιο ευαισθητο από το woofer και θα ψάξει για xover απο focal που ειναι ρυθμιζόμενα...
Το τσίριγμα δεν έχει να κάνει με το πυκνωτάκι (το αμάξι είναι VAG)? Το χψ xover δεν θα σου λύσει το πρόβλημα...

3) αντι για dynamat και dynorb που είχα ζητήσει είδα πισοχαρτο και αφρολεξ.
Ίδιο με το 1) με τη διαφορά οτι δεν τοποθετούμε αφρολέξ στις πόρτες διότι μετά απο λίγο καιρό θα εμφανιστεί σκουριά.

4) Αντι για δακτύλιο που θα πάταγε το ηχείο, είδα το ηχείο να στηρίζεται με 2 βίδες σε τρύπες (καινούργιες) πάνω στην λαμαρίνα της πόρτας.
Χωρίς σχόλιο...

5) 1 σπασμένο κλιπάκι στην πλαστική επένδυση της πόρτας και 2-3 ακομά από κάθε μεριά που δεν κουμπώνανε εξαιτίας του αφρολεξ με αποτέλεσμα να τρίζει η πόρτα.
Τα κλιπς σπάνε εύκολα και ειδικά στην εξαγωγή της ταπετσαρίας όταν κάνει κρύο.

Η πληρωμή έχει γίνει με κάρτα και το μόνο που έχω είναι το απόκομα της πληρωμής. Από οτι καταλαβαίνω νομικά δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι.

Από δευτέρα θα πάω από το μαγαζί του "μάστορα" μήπως και βγάλω άκρη.

Συμβουλές - σχόλια???
Ότι είπε ο Γιάννης Δημητρόπουλος.

Αν θες ανέβασε φωτογραφίες.

Reaction score
0

Αναλυτική απόδειξη δεν έχω. Ακόμα και το απόκομα της κάρτας που πίστευα πως θα έβρισκα, δεν υπάρχει γιατί η τράπεζα κρατάει online αρχείο 1 χρόνου. Η εγκατάσταση έγινε 11/09.

Το πρόβλημα με τα πριμα είναι πως έχω 2 τουιτερ! ενα στο ομοαξονικο και ενα ακόμα στην θέση του προβλέπεται στο τριγωνάκι του καθρέφτη. Το αμαξι ειναι subaru forester και ενισχυτης o alpine pdx-5.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η ερασιτεχνική εγκατάσταση.

Τον ανθρωπο τον εμπιστευτηκα και του πηγα το αμαξι το πρωι και του ειπα πως θα το παρω το απογευμα.
Δεν είναι τόσο τα λεφτά που μου έφαγε κοντά 150 ευρώ αλλά η κοροιδία. Τα χερια μου πιάνουν και έχω φτιάξει πολλά πράγματα στο αμάξι. Στα ηχεία πήγα σε μάστορα για να γίνει σωστά η δουλειά. και βλέπω αυτό το χάλι.

Παρόλο που το παλικάρι μου είχε κάνει καλή εντύπωση το όλο σκηνικό δεν μου αφήνει περιθώρια να τον δικαιολογήσω. Θα πάω την Δευτέρα από εκεί μήπως και βγει από φιλότιμο τίποτα. Καταγγελία χωρίς αποδείξεις δεν νομίζω πως μπορώ να κάνω. Απλά τα γράφω εδώ για να πώ τον πόνο μου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Πολύ πρόχειρη δουλειά
Το surround του μεγαφώνου έχει τσακίσει...

Reaction score
4

Πωπωπω :( παιδιά οτι μπορώ και κάνω μόνος μου το φτιάχνω χωρίς μάστορα για αυτόν ακριβός τον λόγο.Πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Πωπωπω :( παιδιά οτι μπορώ και κάνω μόνος μου το φτιάχνω χωρίς μάστορα για αυτόν ακριβός τον λόγο.Πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες....
Δεν έχεις δίκαιο.
Εκτός του ότι δεν είναι όλοι σκιτζήδες, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνονται απο επαγγελματίες.

Reaction score
38

Συγνώμη που θα το ρωτήσω, αλλά από το Νοέμβριο του 2009, δεν κατάλαβες (είδες / άκουσες) ότι τα μπροστινά ηχεία δεν ειναι διαιρούμενα, αλλά ομοαξονικά;
100% απαράδεκτος ο μάστορας, αλλά κι εσύ πήγες ως πρόβατο στη σφαγή...

Πάντως εγώ δεν θα το άφηνα έτσι. Θα περνούσα μια βόλτα από το μαγαζί και θα απαιτούσα αυτά για τα οποία πλήρωσα!
Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.

Reaction score
0

προβατο δεν λες τιποτα.
Ηταν φοβερή βελτίωση από τα μαμα και χαιρόμουν.

Ελεγα πως τσιριζουν πολύ τα ηχεία, αλλά ειναι τα πρωτα ηχεια μου. Δεν εχω καμία εμπειρία. Δεν φαίνονται μεσα από την γρίλια.
Λίγο που διαβαζα πως τα ts170 ειναι πριμαριστα, οτι το carpc βγαζει σκληρό ήχο και ότι έχω ψηφιακό ενισχυτή, είχα αποδεχθεί πως είναι πρόβλημα του setup (δηλαδή δικό μου) και δεν μπήκα στον κόπο να ξηλώσω την πόρτα.

Θα παω σημερα μετα τη δουλεια μήπως και φιλοτιμηθεί, γιατί δεν νομίζω πως μπορώ να απαιτήσω τίποτα...

Reaction score
38

Μια και είσαι φρέσκος στο χώρο του car-audio κι επειδή ο μάστορας φαίνεται απατεωνίσκος και μπορεί να προσπαθήσει να σε δουλέψει να σου πω και κάτι ακόμα:

Διαιρούμενα ηχεία βάζουμε για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε το tweeter ψηλά στην πόρτα (πίσω από τους καθρέφτες συνήθως) ή στο ταμπλό, ώστε να έχουμε σωστή εικόνα και χροιές (οι ψηλές συχνότητες είναι πολύ κατευθυντικές) και όταν το tweeter είναι τοποθετημένο χαμηλά, απλώς χάνουμε ένα μεγάλο μέρος. Επιπροσθέτως, τα διαιρούμενα ηχεία, ως κατά τεκμήριο πιο ακριβά, έχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα μεγαφώνων από τα ομοαξονικά.

Προχώρα λοιπόν οπλισμένος με αποφασιστικότητα, απαιτώντας (όχι παρακαλώντας) αυτά που είχατε συμφωνήσει και πλήρωσες.

Reaction score
0

τελικά ο άνθρωπος χωρίς να θυμάται τι και πως (λογικό), δέχθηκε αυτά που του είπα σε πολύ ήρεμους τόνους και θα μου αντικαταστήσει τα ηχεία με αυτά που είχα ζητήσει-πληρώσει.

Δεδομένου πως δεν έχω την παραμικρή απόδειξη εκτιμώ την άμεση ανταπόκριση του. απλά ξενερώνω που έπρεπε να γίνει έτσι.

Reaction score
41

τελικά ο άνθρωπος χωρίς να θυμάται τι και πως (λογικό), δέχθηκε αυτά που του είπα σε πολύ ήρεμους τόνους και θα μου αντικαταστήσει τα ηχεία με αυτά που είχα ζητήσει-πληρώσει.

Δεδομένου πως δεν έχω την παραμικρή απόδειξη εκτιμώ την άμεση ανταπόκριση του. απλά ξενερώνω που έπρεπε να γίνει έτσι.

Ευτυχώς!!!
Είσαι πραγματικά τυχερός....

Μην ξεχάσεις να του ζητήσεις να σου βάλει και το dynamat στις πόρτες αφού καταργήσει το αφρολέξ

Reaction score
4

Δεν έχεις δίκαιο.
Εκτός του ότι δεν είναι όλοι σκιτζήδες, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνονται απο επαγγελματίες.
Νίκο ότι αγαπώ θέλω να βάζω μόνο το δικό μου χέρι.Τώρα στο σχόλιο σου θα συμφωνήσω μιας και αν θέλω να ρίξω κανένα τοίχο η να συνδέσω κάτι περίπλοκο δεν το κάνω μόνος μου άλλα πάνω από το 50% μέσα σε ένα σπίτι μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου.

Και θα σου πω ότι για να δεις αν είναι σωστός η όχι ο μάστορας κανε το χαζό και αστον να σου πει την γνώμη του για κάτι που ξέρεις καλά πως γίνεται.Αυτό κάνω πάντα και 3 στους 4 είναι όπως λες σκιτζήδες.:136:

Reaction score
4

Μην το πεις ούτε του παπά....:142:

Reaction score
0

Επειδή είχα ένα πρόβλημα με το tweeter μου, είπα να περάσω μια βόλτα από την Alfa Sound να γνωρίσω από κοντά τον Νίκο.

Ο άνθρωπος έδειξε ενδιαφέρον και ασχολήθηκε αρκετή ώρα με το μπάχαλο του αυτοκινήτου μου, δείχνοντας πως είναι άνθρωπος με μεράκι. Επίσης βελτίωσε σημαντικά τον ήχο στο αυτοκίνητο μου παρόλο που δεν έχει κάνει ο ίδιος την εγκατάσταση.

Τον ευχαριστώ και πάλι μέσα από τον φόρουμ και παρόλο που δεν έχω τεχνικές γνώσεις, συστήνω σε οποιοδήποτε θέλει να αναβαθμίσει τον ήχο του να περάσει μια βόλτα από την alfa sound.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Car pc ενισχυτής ηχεία και να μην παίζει καλά μ' έβαλε στο τρυπάκι να δω το γιατί.
Τελικά θα επαναλάβω ότι όταν υπάρχει δυνατότητα ρυθμίσεων "αυτή" πρέπει να γίνεται.
Πολλές φορές έχουν χαντακωθεί καλά μηχανήματα λόγω κακών η μη ρυθμίσεων.

Reaction score
245

Επειδή είχα ένα πρόβλημα με το tweeter μου, είπα να περάσω μια βόλτα από την Alfa Sound να γνωρίσω από κοντά τον Νίκο.

Ο άνθρωπος έδειξε ενδιαφέρον και ασχολήθηκε αρκετή ώρα με το μπάχαλο του αυτοκινήτου μου, δείχνοντας πως είναι άνθρωπος με μεράκι. Επίσης βελτίωσε σημαντικά τον ήχο στο αυτοκίνητο μου παρόλο που δεν έχει κάνει ο ίδιος την εγκατάσταση.

Τον ευχαριστώ και πάλι μέσα από τον φόρουμ και παρόλο που δεν έχω τεχνικές γνώσεις, συστήνω σε οποιοδήποτε θέλει να αναβαθμίσει τον ήχο του να περάσει μια βόλτα από την alfa sound.
Και που να δεις,η' μαλον να ακουσεις αμαξι με καλα πραγματα και που το εχει το εχει φτιαξει απο την αρχη.Θα σου πεσουνε τα σαγωνια φιλε.
Νικο πλησιαζει ο καιρος,ερχεται η ανοιξη και μαζι ενα αμαξι με πολλα πραγματα στο πορτ μπαγκαζ που πρεπει να τα τοποθετισεις,ωστε να ακουω τα αγαπημενα μου τραγουδακια.
Θα εχεις πλεον και δευτερο πετρελαια στο μαγαζι που θα σε κανει χαρουμενο.

Υ.Γ
Σε λιγες ημερες θα μου ερθει η επιταγη:126:

Reaction score
0

Νικος σημαινει καλλιτεχνης τουλαχιστον...

μηπως ρε παιδια να ανοιξουμε ενα AlfaSound Fun Club???

ειμαστε λιγο off topic το ξερω αλλα εγω ψηνομαι ασχημα!

Reaction score
245

Νικος σημαινει καλλιτεχνης τουλαχιστον...

μηπως ρε παιδια να ανοιξουμε ενα AlfaSound Fun Club???

ειμαστε λιγο off topic το ξερω αλλα εγω ψηνομαι ασχημα!
Μεσα ειμαι για το club,ομως θα πρεπει να ορισουμε και προεδρο,που να ξερει να κανει ωραια μπριζολομπιφτεκια,στις συναντισεις των μελων του club.Μη μας θερισει και η λορδα ρε παιδακι μου:140:
Αυτο και αν ειναι off topic ε????????:135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.089
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21