XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφραγίδα του Σταματάκου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
βρίσκεται εδώ.

Για όσους βαριούνται, κακώς, να μη βαριούνται, να το διαβάσουν όλο.:136:

Το συμπέρασμα πάντως του Σταματάκου, είναι ιδιαίτερα κολακευτικό.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφραγίδα του Σταματάκου

είναι κάτι που ξεπερνιέται με ενεργή πολυενίσχυση, όπου τις φάσεις των μονάδων τις παίζεις μπάλα πιο εύκολα απ'ότι με παθητικά κρος.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφραγίδα του Σταματάκου

είναι κάτι που ξεπερνιέται με ενεργή πολυενίσχυση, όπου τις φάσεις των μονάδων τις παίζεις μπάλα πιο εύκολα απ'ότι με παθητικά κρος.
φχστω... δεν το ειχα σκεφτει...

Reaction score
4.250

Σε e-mail που εστειλα στην εταιρια ρωτησα κατα ποσο ειναι εφικτη η ημιενεργη ενισχυση του ηχειου. Αυτο το αναφερρει ρητα ο Σταματακος στο σχετικο αρθρο του.

Η απαντηση που πηρα ειναι η εξης:
There are direct inputs to the drivers, and you can disconnect the woofers from the built in passive crossover and use an external amp, (Maybe Sub Amp 1) to drive the woofers. And you own amp to drive the rest

Θεωρειτε οτι για να πετυχεις κατι τετοιο ειναι απαραιτητο το εξωτερικο κροσοβερ? Για καντε το λιγο πιο λιανα πως μπορει να γινει αυτο στην πραξη.

Reaction score
4.250

Τεμπεληδες, κανενας δεν μου απαντησε.

Ευτυχως η XTZ εστειλε απαντηση! Αν χρησιμοποιησεις τον δικο της ενισχυτη για σαμπ που εχει η εταιρια, αυτος εχει ΚΑΙ κροσοβερ και κανεις με τον πλεον ιδανικο τροπο την δουλεια σου, εφοσον βεβαια επιθυμεις να πας σε μια τετοια λυση.

Reaction score
4.250

Η μεγαλη μου αδυναμια ειναι τα VMPS RM 40. Ωστοσο το ταξιδι απο USA ειναι μεγαλο, και υπαρχουν πολλα εξτρα εξοδα (οχι μονο σε μεταφορικα, τελωνεια, ΦΠΑ αλλα και σε βελτιωσεις που εχω μιλησει με τον κατασκευαστη) Ετσι μαλλον καταληγω στα ΧΤΖ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Σ Θεωρειτε οτι για να πετυχεις κατι τετοιο ειναι απαραιτητο το εξωτερικο κροσοβερ? Για καντε το λιγο πιο λιανα πως μπορει να γινει αυτο στην πραξη.
ναι.

το σήμα επιπέδου line level ή ψηφακό πάει σε ενεργό κρος, γίνεται κροσάρισμα 2 δρόμων, ένα για το γούφερ και ένα για τα υπόλοιπα, και μετά θες 2 ενισχυτές, έναν για το γούφερ κι έναν για τα υπόλοιπα.

με τον ίδιο τρόπο το κάνεις 3 ή 4 δρόμων.

το σαμπ είναι ένας "δρόμος" ακόμα, πέραν των "δρόμων" του ηχείου (όχι μεγαφώνων, διότι σε ένα δρόμο μπορεί να είναι 2 ή και περισσότερα μεγάφωνα).

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφραγίδα του Σταματάκου

Ετσι μαλλον καταληγω στα ΧΤΖ.
Άντε με το καλό! Τα σκεφτόμουν κι εγώ τα Divine αλλά δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τα πάνελ τελευταία και τείνω προς Magnepan μεριά.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφραγίδα του Σταμ

Άντε με το καλό! Τα σκεφτόμουν κι εγώ τα Divine αλλά δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τα πάνελ τελευταία και τείνω προς Magnepan μεριά.
Tα 1.7 θέλουν 3.300 Ε και δε νομίζω ότι μπορούν να σου δώσουν την εικόνα των ΜΛ.
Τα άκουσα.
Ένα κλικ καλύτερα στις ψηλές.
Θάλεγα ποιό ομοιογενές δέσιμο χαμηλού-μεσαίων αλλά κρίνοντας απο τα 12 sub που χρησιμοποιείς....

Reaction score
1.772

Η μεγαλη μου αδυναμια ειναι τα VMPS RM 40. Ωστοσο το ταξιδι απο USA ειναι μεγαλο, και υπαρχουν πολλα εξτρα εξοδα (οχι μονο σε μεταφορικα, τελωνεια, ΦΠΑ αλλα και σε βελτιωσεις που εχω μιλησει με τον κατασκευαστη) Ετσι μαλλον καταληγω στα ΧΤΖ.
μα δεν υπαρχουν και στην ελλαδα τα vmps;

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφραγίδα του

Tα 1.7 θέλουν 3.300 Ε και δε νομίζω ότι μπορούν να σου δώσουν την εικόνα των ΜΛ.
Τα άκουσα.
Ένα κλικ καλύτερα στις ψηλές.
Θάλεγα ποιό ομοιογενές δέσιμο χαμηλού-μεσαίων αλλά κρίνοντας απο τα 12 sub που χρησιμοποιείς....
Για άλλον χώρο θα είναι, όχι για το home cinema στο σαλόνι.

Το ένα κλικ καλύτερο στις ψηλές και το πιο ομοιογενές δέσιμο χαμηλού-μεσαίων μια χαρά μού ακούγεται. Ό,τι γράφεται και στα reviews.

Περιμένω να βγουν και τα 3.7 και βλέπουμε.

Μένοντας στο θέμα, τα XTZ Divine θεωρώ ότι θέλουν μεγάλο χώρο.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTZ Divine 100.49 : ακόμα ένα Review, με τη σφρ

Για άλλον χώρο θα είναι, όχι για το home cinema στο σαλόνι.

Το ένα κλικ καλύτερο στις ψηλές και το πιο ομοιογενές δέσιμο χαμηλού-μεσαίων μια χαρά μού ακούγεται. Ό,τι γράφεται και στα reviews.

Περιμένω να βγουν και τα 3.7 και βλέπουμε.

Να σου πω η αλήθεια είναι ότι το χαμηλό δένει καλύτερα...αλλά πρέπει νάχεις φαντασία για να το ακούσεις...

Οι μεσαίες καταφανώς σκοτεινώτερες κ παρασσάγγας απέχουν απο τη δημιουργία stage του μικρού ΜΛ.

Το 3.7 ίσως νάχει ενδιαφέρον...ο υπεύθυνος μου είπε ότι το 1.7 έχει καλύτερο χαμηλό απο το 3.6.....

Τεσ πα, τα Λιπίνσκι 707 του Χατζηστάμου τάκουσες?

Αν όχι....φταίς!!!

Reaction score
3.967

Ζητώ συγνώμη, τώρα είδα ότι είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτος θέματος και μάλιστα άλλου ηχείου.

Θα μπορούσε να διαγραφεί το μήνυμά μου χωρίς πρόβλημα, ήταν αγενές ως προς θέμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef