Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια

συγγνωμη ρε Κωστα αλλα στις συγκεκριμενες φωτο που βλεπω, θεωρητικα παντα , μπορουν να βγουν και οι 3 με μια καλη καλη κομπακτ...
εντάξει αγόρι μου, ότι πεις, όμως τότε χάρισέ μου τον εξοπλισμό σου και γω θα σου χαρίσω όχι 1, αλλά 5 κόμπακτ, όποιες θες, ότι κυκλοφορεί στην αγορά, διάλεξε εσύ τις κόμπακτ που θες κι έρχομαι το απόγεμα να στις παραγγείλω ηλεκτρονικά αλλά και να παραλάβω τη phase one και την D3s με τα φακουδάκια σου, στις 7.00 ακριβώς θα είμαι σπίτι σου, ετοίμασέ τα.:137::136:

άντε, τρέχα.:138:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
Μπα πρωτα πρεπει να δεησει ο παναγαθος μπας και τελειωσει καποιος και μου φερει μια βαση τηλεορασης που εχω παραγγειλει εδω κ 3-4 περιπου μηνες κ μετα οτι θελεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Απάντηση: Re: Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια ?

Βλαμμένοι εμείς?!?!? :121:
Βλαμμένος μουά?:111:
Παρακαλώ πολύ.... :138:
:143:
κοίτα να δεις αρχηγόπουλέ μου,
εμείς εδώ στη σαλόνικα μπιτς, που είμαστε τελείως μα τελείως συνειδητοποιημένα και σωστά παιδιά, έχουμε πλήρη επίγνωση του πόσο βλαμμένοι είμεθα, οπότε και δημιουργήσαμε κλαμπ βλαμμένων, την ΕΒΒΕ (Ένωση Βλαμμένων Βορείου Ελλάδος) με πρόεδρο τον αρχιβλαμμένο κ.κ. Μελίδη Μιχάλη, στου οποίο το μαγαζί όποτε και να πας έχει δίπλα στον τόρνο 2-3 προβολείς, 3-4 μπλού ρέι πλέιερς, 3 τουλάχιστον PC να λειτουργούν (τα 2 συνήθως αντιγράφουν ταινίες από ένα σκληρό σε άλλο), 2 τουλάχιστον πανιά προβολής, διάφορα τυχαία μηχανήματα (από λαμπάτους τελικούς μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς) και 1 στις 3 έχει κάτι να ψήνεται ή στο φούρνο ή στα κάρβουνα.

μα τι λέμε τώρα, ξέρουμε ότι είμαστε βλαμμένοι! Το γνωρίζουμε καλά!

Εσείς, αν έχετε απορίες για την προσωπικότητά σας, ρωτήστε φίλους σας που δεν έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σας και που θα είναι αρκετά φίλοι σας ώστε να σας πουν ωμή την αλήθεια.

και μετά, το ξανασυζητάμε.:136::136::136:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
Βεβαια το ερωτημα μου παραμενει ας το πουμε, ψιλο "φιλοσοφικο" , δηλαδη δε θελω να μιλησω με παραδειγματα φωτογραφιων και πως θα ηταν αν ειχαμε καλο η κακο εξοπλισμο κτλπ.

αλλα μιλωντας για την φωτογραφια σαν τεχνη και οχι σαν επαγγελμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

Μπα πρωτα πρεπει να δεησει ο παναγαθος μπας και τελειωσει καποιος και μου φερει μια βαση τηλεορασης που εχω παραγγειλει εδω κ 3-4 περιπου μηνες κ μετα οτι θελεις.
στη φέρνω σήμερα εγώ. ετοίμασε εσύ τον εξοπλισμό, βάλε μέσα και τριπόδια, τι να τα κάνεις, και φλας και ομπρέλες και τα συναφή, κι έρχομαι γω!

Μελίδη.......... κουνήσου! :138::137:

ρε συ, στα βίδωσε ο μάριος τα υπόλοιπα χθες?

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Re: Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια ?

εμείς εδώ στη σαλόνικα μπιτς, που είμαστε τελείως μα τελείως συνειδητοποιημένα και σωστά παιδιά, έχουμε πλήρη επίγνωση του πόσο βλαμμένοι είμεθα, οπότε και δημιουργήσαμε κλαμπ βλαμμένων, την ΕΒΒΕ (Ένωση Βλαμμένων Βορείου Ελλάδος) με πρόεδρο τον αρχιβλαμμένο κ.κ. Μελίδη Μιχάλη, στου οποίο το μαγαζί όποτε και να πας έχει δίπλα στον τόρνο 2-3 προβολείς, 3-4 μπλού ρέι πλέιερς, 3 τουλάχιστον PC να λειτουργούν (τα 2 συνήθως αντιγράφουν ταινίες από ένα σκληρό σε άλλο), 2 τουλάχιστον πανιά προβολής, διάφορα τυχαία μηχανήματα (από λαμπάτους τελικούς μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς) και 1 στις 3 έχει κάτι να ψήνεται ή στο φούρνο ή στα κάρβουνα.

Εσείς, αν έχετε απορίες για την προσωπικότητά σας, ρωτήστε φίλους σας που δεν έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σας και που θα είναι αρκετά φίλοι σας ώστε να σας πουν ωμή την αλήθεια.

ΧΑ! Σιγά τα ωά! :136:
Ξέρεις πχιός είμαι εγώ ρε? :138:
Όχι ξέρεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

...αλλα μιλωντας για την φωτογραφια σαν τεχνη και οχι σαν επαγγελμα.
α, έτσι αλλάζει το πράμα.

τέχνη κάνεις και με το κινητό. μια χαρά φωτός βγάζει.

και με κόμπακτ, φυσικά.

άλλωστε, είναι γνωστοί κάποιοι πραγματικά μεγάλοι φωτογράφοι, που οι φωτός τους είναι αριστουργήματα, οι οποίοι δουλεύουν μόνο με κόμπακτ.

και συχνά λέν πως τις προτιμούν για 2 λόγους: 1) να μην φοβίζουν το προς φωτογράφηση ανυποψίαστο κοινό, καθώς τα μεγάλα σώματα είναι σα κανόνια και σκορπαν το φόβο και το δέος στον κόσμο στο δρόμο, και 2) για να την έχουν πάντα μαζί τους, να "πιάσουν" τη στιγμή. Ε, λογικό, καθώς μια βαλίτσα φακούς και τριπόδια δε μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου...:137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογρα

ΧΑ! Σιγά τα ωά! :136:
Ξέρεις πχιός είμαι εγώ ρε? :138:
Όχι ξέρεις?
ξέρεις κάτι; αυτοί που συνήθως ρωτάν το "ξέρεις ποιος είμαι γω", παίρνουν από μένα την απάντηση "αν δε μπορείς να θυμηθείς ποιός είσαι, εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω", αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η απάντηση είναι "ναι, ξέρω, είσαι μέλος στο κλαμπ μας, σε έχρισε ο Μελίδης.." :143::135::137::138:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
Re: Απάντηση: Re: Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια ?

στη φέρνω σήμερα εγώ. ετοίμασε εσύ τον εξοπλισμό, βάλε μέσα και τριπόδια, τι να τα κάνεις, και φλας και ομπρέλες και τα συναφή, κι έρχομαι γω!

Μελίδη.......... κουνήσου! :138::137:

ρε συ, στα βίδωσε ο μάριος τα υπόλοιπα χθες?
ναι τα βιδωσαμε, ετοιμα εκτος της τι-βι.Θα τα κανω ολα μονος μου σημερα τοτες..

ας προσευχηθουμε ολοι λοιπον να φωτιστει κανα κεφαλακι να δουμε κανα καναλακι στην τι-βι , απ τον Οκτωβρη....

ΠΟΣΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ??:145:

Reaction score
33
Λεπόν για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους κύριε Κωσταυτιά....
τυγχάνει να μιλάς με το ιδρυτικό μέλος,τον πρόεδρο,τον διευθύνοντα σύμβουλο και όλα τα μέλη* της ΕΒΒΔΕ!!! :144:

*μόνος μου είμαι... :138:

Reaction score
33
Κάνουμε έγγραφές όμως Κώστα! και φυσικά θα είσαι επίτιμο μέλος άμα τη εμφανίσει!

Reaction score
143
Απάντηση: Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια ?

Αλήθεια, γιατί η πρώτη μπήκε στις κορυφαίες φωτογραφίες δεν καταλαβαίνω.
Ίσως πρόκειται για καταγραφή σημαντικού αθλητικού γεγονότος που ωστόσο μου διαφεύγει.
Βεβαια το ερωτημα μου παραμενει ας το πουμε, ψιλο "φιλοσοφικο" , δηλαδη δε θελω να μιλησω με παραδειγματα φωτογραφιων και πως θα ηταν αν ειχαμε καλο η κακο εξοπλισμο κτλπ.

αλλα μιλωντας για την φωτογραφια σαν τεχνη και οχι σαν επαγγελμα.

Με αφορμη τα παραπανω και τις δυο φωτο απο χοκει που εβαλα νωριτερα ας βαλω στην κουβεντα και τη μοναδικοτητα της ληψης...

Δηλαδη, αν οι παραπανω φωτο (του χοκει) ειναι δυο στιγμιοτυπα απο ενα αγωνα περιφερειακου πρωταθληματος, εχουν την ιδια αξια με το να ειναι πχ ο πανηγυρισμος κατακτησης του παγκοσμιου πρωταθληματος μετα απο 20 χρονια μιας ομαδας ή το νικητηριο γκολ του αγωνα αυτου...???

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

Κάνουμε έγγραφές όμως Κώστα! και φυσικά θα είσαι επίτιμο μέλος άμα τη εμφανίσει!
εννοείται! δήλωσέ με γραμματέα! :137::138::143:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004

ψεύδεσαι, δεν νομιζω ο,τι συμβαίνουν τέτοια πράματα.:116:
Πληροφοριακά πάντως μια φίλη της γυναίκας μου που ήρθε επίσκεψη, τΗΝ ρώτησε που βρήκε το διαχωριστικό τραπεζαρίας και σαλονιού, βλέπε πανί προβολέα.:142:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.262

Με αφορμη τα παραπανω και τις δυο φωτο απο χοκει που εβαλα νωριτερα ας βαλω στην κουβεντα και τη μοναδικοτητα της ληψης...

Δηλαδη, αν οι παραπανω φωτο (του χοκει) ειναι δυο στιγμιοτυπα απο ενα αγωνα περιφερειακου πρωταθληματος, εχουν την ιδια αξια με το να ειναι πχ ο πανηγυρισμος κατακτησης του παγκοσμιου πρωταθληματος μετα απο 20 χρονια μιας ομαδας ή το νικητηριο γκολ του αγωνα αυτου...???
Είναι σαν να ρωτάς εάν έχουν την ίδια αξία εάν η μία απεικονίζει φάση με τον Ρονάλντο και η άλλη αγώνα Β' Εθνικής. Η διαφορά τους δεν έχει να κάνει ούτε με τον εξοπλισμό, ούτε με το τυχαίο, ούτε με την ικανότητα του φωτογράφου (που σαν κάδρο εκείνο με τον Ρονάλντο μπορεί να είναι και χειρότερο). Η διαφορά στην αξία τους οφείλεται 100% στο γεγονός ή το πρόσωπο που απεικονίζεται.

Reaction score
11.413

που βρήκε το διαχωριστικό τραπεζαρίας και σαλονιού, βλέπε πανί προβολέα.:142:
Τιμή της είπατε;:142:

Reaction score
4

Kαλησπερα.
Διαφευγει σε ολους σας, οτι ολοι αυτοι που εκαναν σημαντικες φωτογραφιες (ansel adams, cartie bresson ... ), και καθορισαν την φωτογραφια σαν τεχνη, ειχαν μηδαμινο, και αθλιο (με τα σημερινα στανταρντ) εξοπλισμο. Παραυτα, οι φωτογραφιες τους ειναι αξεπεραστες, και θαυμαζονται μεχρι σημερα διοτι ειναι γεματες πνευμα και αισθημα.

Reaction score
1.246

Και η μεγάλη πλειοψηφία τους Σκηνοθετιμένες και Στημένες ! ! !

Χωρίς αυτό να μην αναδεικνύει την σκηνοθετική ικανότητα του φωτογράφου καθώς αυτός δεν απλά διαλέγει την θέση του αλλά επεμβαίνει και στο θέμα για να το κάνει όπως αυτός επιθυμεί !

Reaction score
15.543

Αν και το θεμα ειναι παλιο...
..και δεν μπαινω στη κατηγορια της φωτογραφιας να διαβαζω....
..θα ελεγα περι του θεματος μιας και μπηκα"Ο εξοπλισμος κανει το φωτογραφο ή ο φωτογραφος τη φωτογραφια ?"

Η φωτογραφια ειναι σαν τον ηθοποιο.....τοχεις η οχι....οπως ισχυει και με το χιουμορ κ.λ.π.

Η μηχανη απλα βοηθαει να τελειοποιηση ο καλλιτεχνης αυτο που θελει....

Οποτε,μην ψαχνετε μια καλη φωτογραφικη μηχανη για να τελειοποιησετε αυτο που μπορει να μην εχετε..

Αυτο θα το δειτε(αν τοχετε η οχι) και με μια απλη μηχανη......
.....και ειδικα σημερα με χαμηλο κοστος αγορας βγαζεις πολυ ωραιες φωτο.

καλα κλικ σε ολους σας....:403:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ