Ράδιο αρβύλα

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Απάντηση: Ράδιο αρβύλα

Αν δεν ειναι η turbo δεν.. :114:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.733

Η αναγωγή σε αυτοκινητικά ανάλογα αποτυγχάνει από τη στιγμή που η πώληση των δεύτερων μπορεί να σχετίζεται και με φορολογικά κριτήρια.

Reaction score
6.834

Ενταξει μην το παραχεσουμε.

Το γεγονος οτι πουλαει στην ξεφτιλα το ηχειο δεν σημαινει οτι το ηχειο δεν ειναι καλο. Πανακριβα ηχεια εχει αγορασει πολυς κοσμος. Το γιατι τα πουλανε καποιοι και μαλιστα σε τιμες χωμα σε σχεση μ αυτα που εδωσαν δεν σημαινει οτι οπωσδηποτε το ηχειο παιζει χαλια.

Ο Μιχαλης για παραδειγμα πουλησε καποια πραγματα σε τιμες απιστευτα χαμηλες. Αυτο δεν σημαινει οτι τα μηχανηματα που εδωσε ηταν χαλια. Ο ιδιος ξερει ομως καλλυτερα απο τον καθενα γιατι τα εδωσε σε τετοιες τιμες.
Αν υπάρχει ανάγκη , παίρνω πίσω τον γέλωττα. Αλλά όταν ακούω τέτοια ποσά για ηχεία
το μυαλό μου πάει περισσότερο σε καταναλωτική μανία και επιδειξιομανία.
Αν κάνω λάθος πάντως, ζητώ συγνώμη και πάλι.

Reaction score
6.834

ΚΑΙ ΕΔΩ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΝ S ΜΕ 65,000ΧΛΜ 22,000 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!!"
Μετά τις 30/6 όντως θα πέσουνε κορμιά.

Reaction score
250

Όταν μιλάμε για ηχητικές μηχανές αυτού του βεληνεκούς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ! Απλά προσεκτικοί ! Οι αφοριστικές , απαξιωτικές προσεγγίσεις στο audio είναι συνήθεις . Και αφορούν σε συγκεκριμένα προϊόντα , σχεδιαστικές προσεγγίσεις , αρχές λειτουργίας κ.λ.π., κ.λ.π.. Για να απορρίψεις μετά βδελυγμίας ένα μηχάνημα φιλόδοξων προδιαγραφών , θα πρέπει να το έχεις ακούσει επανειλημμένα ,σε πολλά setup και σε συνθήκες "Hi end" ηχητικού περιβάλλοντος .Ας μου πουν εκείνοι που "φτύνουν" τα Utopia πόσες φορές το άκουσαν , για πόσο χρόνο και κυρίως σε ποιες συνθήκες χώρων.......

Reaction score
4.245

Μαλιστα και τα μικρωτερα μοντελα της εταιριας "κελαιδανε"

Τωρα οσον αφορα την τιμη τους, ενταξει ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι θα ειναι που ζητανε τοσα λεφτα. Εδω βλεπουμε ηχεια μινιατουρες που ζητανε ενα καρο λεφτα. Τωρα βεβαια θα πει καποιος με το κιλο πανε?
Αλλα ρε γαμωτο να δικαιολογησουν κατι και με τα υλικα που χρησιμοποιουν. Γιατι βαρεθηκαμε να ακουμε οτι πληρωνουμε την τεχνογνωσια τους. Ολοι τεχνογωσια πουλανε. Λες και ειναι πυρηνικη φυσικη.

Reaction score
4

Τήνε γλέντησε άλλος = μισή τιμή
(όσο πιο ακριβό μηχάνημα τόσο πιο κοντά στην σχέση)

:616:

Reaction score
371

Όταν μιλάμε για ηχητικές μηχανές αυτού του βεληνεκούς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ! Απλά προσεκτικοί ! Οι αφοριστικές , απαξιωτικές προσεγγίσεις στο audio είναι συνήθεις . Και αφορούν σε συγκεκριμένα προϊόντα , σχεδιαστικές προσεγγίσεις , αρχές λειτουργίας κ.λ.π., κ.λ.π.. Για να απορρίψεις μετά βδελυγμίας ένα μηχάνημα φιλόδοξων προδιαγραφών , θα πρέπει να το έχεις ακούσει επανειλημμένα ,σε πολλά setup και σε συνθήκες "Hi end" ηχητικού περιβάλλοντος .Ας μου πουν εκείνοι που "φτύνουν" τα Utopia πόσες φορές το άκουσαν , για πόσο χρόνο και κυρίως σε ποιες συνθήκες χώρων.......
Πες τα Βασίλη μου, γιατί αυτή η απαξίωση (όπου δεν μπορούμε/αντέχουμε) έχει καταντήσει πια ενοχλητική.

Reaction score
662

Το Grande Utopia που πουλιοταν 10000 Ευρω το ειχα ακουσει πολλες φορες σε δυο διαφορετικους χωρους (ο ενας πολυ φροντισμενος ηχητικα) με διαφορετικα συνοδα... Ποτε δε μου εκανε κλικ αλλα ετσι για το γαμωτο ειχα ρωτησει τον ιδιοκτητη του που ειναι γνωστος εαν πιστευει οτι αξιζει να το παρω....

Μου ειχε πει επι λεξη... "Γιατι να το παρεις? Αφου το δικο σου ειναι καλυτερο!!!!!"

Προς ενημερωση το ηχειο μου κανει 6000 Ευρω....

Reaction score
1.826

θα συμφωνήσω απόλυτα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.733

Πες τα Βασίλη μου, γιατί αυτή η απαξίωση (όπου δεν μπορούμε/αντέχουμε) έχει καταντήσει πια ενοχλητική.
Αν και βρίσκω ενδιαφέρoυσα την αποφυγή απαξιωτικής δακτυλοδειξίας προς ονομαστά προϊόντα που δεν βρίσκονται στην κατοχή μας,μου δημιουργείται η απορία:Γιά ποιούς ακριβώς έχει "καταντήσει πιά ενοχλητική"; Μήπως γιά όσους τείνουν ν'απαξιώνουν τους...απαξιούντες;:126:

Reaction score
4.245

Το Grande Utopia που πουλιοταν 10000 Ευρω το ειχα ακουσει πολλες φορες σε δυο διαφορετικους χωρους (ο ενας πολυ φροντισμενος ηχητικα) με διαφορετικα συνοδα... Ποτε δε μου εκανε κλικ αλλα ετσι για το γαμωτο ειχα ρωτησει τον ιδιοκτητη του που ειναι γνωστος εαν πιστευει οτι αξιζει να το παρω....

Μου ειχε πει επι λεξη... "Γιατι να το παρεις? Αφου το δικο σου ειναι καλυτερο!!!!!"

Μεχρι εδω ολα καλα.
Ομως ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι κατοχοι του συγκεκριμενου ηχειου πριν προβουν στην αγορα του ακουσαν κι αλλα ηχεια (και προφανως υψηλης κατηγοριας τιμης) και κατεληξαν σ αυτα. Οπως ειμαι σιγουρος οτι και καποιοι αλλοι που δεν τα ειχαν αλλα τα ακουσαν καπου δεν αποκλειεται να εντυπωσιαστηκαν (οχι φυσικα μονο απο το μεγεθος).

Εαν το ηχειο πληρη καποιες αρτιες τεχνικες προδιαγραφες, απο κει και περα το να παιξει οπως θα επρεπε ειναι ζητημα και καποιων παραμετρων (χωρος-συνοδα)

Reaction score
2.004

6 εκθέσεις στην Ελλάδα, 2 στο εξωτερικό, 2 αίθουσες αντιπροσώπων και 100μ2 χώρος ιδιώτη ακουστικά μετρημένος νομίζώ είναι αρκετά ώστε να μου επιτρέπουν να εκφέρω άποψη για ένα ηχείο. Δεν είναι θέσφατο, ούτε απαιτώ από κανένα να την ασπαστεί, είναι απλά η άποψή μου.

Reaction score
250

Αγαπητέ Φίλε
Σκέφτηκες ότι το ηχείο αυτό μπορεί να ήταν βανδαλισμένο ; Ξέρεις πόσα ηχεία πουλιούνται από κατόχους οι οποίοι αποσιωπούν αμφιλεγόμενες προηγηθείσες προσπάθειες "βελτίωσης" του προϊόντος;

Σκέφτηκες ότι μια πιθανή αστοχία ενός μη ικανοποιητικά λειτουργούντος στοιχείου του κροσσόβερ (πράγμα όχι ασύνηθες) ευθύνεται για περίεργη ηχητική συμπεριφορά;

Το άκουσες πολλές φορές σε δύο διαφορετικούς χώρους! So what ? Είσαι σίγουρος ότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του χώρου , τα δεδομένα απορρόφησης και διάχυσης ήταν κατάλληλα και σωστά μελετημένα για πλήρη ανάδειξη των δυνατοτήτων ενός τέτοιου μεγέθους και απόδοσης πλήρους συχνοτικού εύρους ηχείου;

Όσον αφορά δε τις εκτιμήσεις του κατόχου επίσης δεν μου λένε τίποτε ! Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων audiophile μηχανών έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τις πραγματικές δυνατότητες των μηχανημάτων τους.....Πλήρης άγνοια σωστής διαχείρισης του hardware , αδιαφορία για το μείζον θέμα της ηχητικής συμπεριφοράς του χώρου και ψυχοπαθολογικές εμμονές στο tuning μέσω φις σούκο , πολύμπριζων και ασφαλειών του πίνακα. Που όντως βοηθούν σε επίπεδο fine tuning και τίποτε περισσότερο ! Γιατί σε ένα ασύμμετρο χώρο με άθλια χαρακτηριστικά αντήχησης και διάχυσης ,συντονισμών κ.λ.π. που οδηγεί το καλύτερο ηχείο σε αποκρίσεις συχνότητας +/- 20 db , όποιο μεγάλο ηχείο και υψηλών προδιαγραφών βάλεις θα ακουστεί άθλιο.Και εκεί δεν σε σώζει κανένα καλώδιο και καμία ασφάλεια..... Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν οι άσχετοι και οι αφελείς και εκποιούν μηχανήματα για ένα κομμάτι ψωμί. Αν το μηχάνημα δεν είναι βανδαλισμένο τότε ένα σοβαρός και έμπειρος καινούργιος κάτοχος θα πίνει στην υγεία του προηγούμενου κορόιδου....

Reaction score
250

6 εκθέσεις στην Ελλάδα, 2 στο εξωτερικό, 2 αίθουσες αντιπροσώπων και 100μ2 χώρος ιδιώτη ακουστικά μετρημένος νομίζώ είναι αρκετά ώστε να μου επιτρέπουν να εκφέρω άποψη για ένα ηχείο. Δεν είναι θέσφατο, ούτε απαιτώ από κανένα να την ασπαστεί, είναι απλά η άποψή μου.
Οι εκθέσεις στην Ελλάδα (και όχι μόνον) δεν λένε τίποτε! έχουν καταστρέψει κατ επανάληψη και κατά συρροήν κορυφαίες μηχανές και κορυφαία συστήματα! όσον αφορά δε στα 100 τ.μ. ομοίως δεν λένε τίποτε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο ακουστικά φροντισμένος χώρος , ποιος τον φρόντισε και ποια τα μετρητικά ντοκουμέντα πριν και μετά την "ακουστική επέμβαση" στον χώρο. Η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά......

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.350
Re: Απάντηση: Ράδιο αρβύλα

Αν το μηχάνημα δεν είναι βανδαλισμένο τότε ένα σοβαρός και έμπειρος καινούργιος κάτοχος θα πίνει στην υγεία του προηγούμενου κορόιδου....
Στην υγεια σου Tidal !:116::116: (χωρις το κοροιδο..δεν ειναι)

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Ράδιο αρβύλα

Αγαπητέ Φίλε
Σκέφτηκες ότι το ηχείο αυτό μπορεί να ήταν βανδαλισμένο ; Ξέρεις πόσα ηχεία πουλιούνται από κατόχους οι οποίοι αποσιωπούν αμφιλεγόμενες προηγηθείσες προσπάθειες "βελτίωσης" του προϊόντος;

...

Όσον αφορά δε τις εκτιμήσεις του κατόχου επίσης δεν μου λένε τίποτε ! Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων audiophile μηχανών έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τις πραγματικές δυνατότητες των μηχανημάτων τους.....Πλήρης άγνοια σωστής διαχείρισης του hardware , αδιαφορία για το μείζον θέμα της ηχητικής συμπεριφοράς του χώρου και ψυχοπαθολογικές εμμονές στο tuning μέσω φις σούκο , πολύμπριζων και ασφαλειών του πίνακα. Αν το μηχάνημα δεν είναι βανδαλισμένο τότε ένα σοβαρός και έμπειρος καινούργιος κάτοχος θα πίνει στην υγεία του προηγούμενου κορόιδου....
Πες τα Βασίλη μου, αυτός ο χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος :612: (copyright Bhutia) ... και τον γνωρίζεις καλύτερα και από τους δημιουργούς του !!!

Reaction score
2.004

Οι εκθέσεις στην Ελλάδα (και όχι μόνον) δεν λένε τίποτε! έχουν καταστρέψει κατ επανάληψη και κατά συρροήν κορυφαίες μηχανές και κορυφαία συστήματα! όσον αφορά δε στα 100 τ.μ. ομοίως δεν λένε τίποτε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο ακουστικά φροντισμένος χώρος , ποιος τον φρόντισε και ποια τα μετρητικά ντοκουμέντα πριν και μετά την "ακουστική επέμβαση" στον χώρο. Η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά......
Δεν έχεις καθόλου άδικο. Θα μπορούσε να είναι ακριβώς όπως τα λες. Όλα τα ηχεία παίζουν διαφορετικά ανάλογα το χώρο απλά επέτρεψε μου σε παρακαλώ να πω ότι τη γενικότερη συμπεριφορά τους αν έχεις την ανάλογη εμπειρία μπορείς να την αντιληφθείς και σε ποιο βαθμό συμβάλει ο χώρος σε αυτό που ακούς. Αναλόγως βγάζεις και τα συμπεράσματά σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90