Είμαστε πολλοί και γράφουν μια χούφτα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα......

Ακόμα και σε αυτό το νήμα, που θεωρώ πως ξεκίνησε έχοντας ενωτικό χαρακτήρα, παρατηρώ τις γνωστές ρατσιστικές απόψεις.

Δηλαδή, για ορισμένους, σε κάθε τομέα της ζωής μας που κάποια στιγμή κάναμε μια δαπανηρή αγορά θα πρέπει να έχομε και μάστερ γνώσεων.
Καλό και αυτό.
Προσωπικά πάντως δεν παρατηρώ να αυξήθηκαν οι μηχανικοί αυτοκινήτων ή οι αρχιτέκτονες.
Τώρα γιατί θα πρέπει να αυξηθούν οι <<Μάστερ Υψηλής Πιστότητας>> δεν ξέρω.

Αυτή η χιλιοβιασμένη έννοια του σεβασμού των επιλογών του άλλου και της αποδοχή της διαφορετικότητας, που όλοι την χρησιμοποιούμε θεωρητικά, να δω πότε θα γίνει πράξη.
Εκεί θα συντελεστεί ένα τεράστιο βήμα της κοινωνίας μας προς τα εμπρός.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.725
Απάντηση: Η...τοξική διαφορά

Ακόμα και σε αυτό το νήμα, που θεωρώ πως ξεκίνησε έχοντας ενωτικό χαρακτήρα, παρατηρώ τις γνωστές (?)ρατσιστικές απόψεις(?).
Μήπως εννοείς ΄΄προκατειλημμένες απόψεις΄΄;Καθότι ο μόνος ενωτικός χαρακτήρας που συνδέεται με το ρατσισμό βρίσκεται στην εξωτερίκευση απωθημένων.:126:
Δηλαδή, για ορισμένους, σε κάθε τομέα της ζωής μας που κάποια στιγμή κάναμε μια δαπανηρή αγορά θα πρέπει να έχομε και μάστερ γνώσεων.
Καλό και αυτό.
Προσωπικά πάντως δεν παρατηρώ να αυξήθηκαν οι μηχανικοί αυτοκινήτων ή οι αρχιτέκτονες.
Τώρα γιατί θα πρέπει να αυξηθούν οι <<Μάστερ Υψηλής Πιστότητας>> δεν ξέρω.
Διότι το να ξέρουμε τί παίρνουμε είναι προτιμότερο από το να μην ξέρουμε-ανεξαρτήτως δαπάνης.:612:
Αυτή η χιλιοβιασμένη έννοια του σεβασμού των επιλογών του άλλου και της αποδοχή της διαφορετικότητας, που όλοι την χρησιμοποιούμε θεωρητικά,να δω πότε θα γίνει πράξη.Εκεί θα συντελεστεί ένα τεράστιο βήμα της κοινωνίας μας προς τα εμπρός.
Όποτε γίνει πράξη το να δίνουμε σημασία και σ'αυτά που δεν βολεύουν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα......

Αυτή η χιλιοβιασμένη έννοια του σεβασμού των επιλογών του άλλου και της αποδοχή της διαφορετικότητας, που όλοι την χρησιμοποιούμε θεωρητικά, να δω πότε θα γίνει πράξη.
Εκεί θα συντελεστεί ένα τεράστιο βήμα της κοινωνίας μας προς τα εμπρός.
Το τεράστιο βήμα της κοινωνίας προς τα εμπρός, δεν πρόκειται να έρθει διαιωνίζοντας την αξίωση του κάθε ανισόρροπου για σεβασμό. Αυτό ακριβώς μας έχει καταστρέψει ως έθνος. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μισός Έλληνας που να είναι σε θέση να πει εκεί το μαγικό: "δεν το γνωρίζω". Κάνε ένα θέμα και ρώτα για διαστημικά λεωφορεία. Θα δεις ότι θα σου απαντήσουν καμιά 30αριά. Το βήμα προς τα εμπρός λοιπόν θα έρθει μόνον όταν ο κάθε ένας από εμάς υπερασπίζεται την "άποψή του" επειδή αυτή έχει κάποιο αντίκρυσμα και όχι γιατί απλά είναι η δική του επιλογή ή η δική του θεωρία.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858

Αγαπητε Νικο σεβαστα οσα γραφεις αλλα και σεβαστα και οσων διαφωνουν μ' εμενα, μ' εσενα και μ' οποιονδηποτε εδω μεσα. Αυτο ομως που δεν ειναι σεβαστο, ειναι η ειρωνεια, απο οπου και αν προερχεται. Γιατι ειμαστε διαφορετικοι ανθρωποι, με αλλη προσωπικοτητα ο καθενας μας.
Αλλος που θα ακουσει την γνωμη μου οσο δικιο και να εχω θα πει οτι λεω σαχλαμαρες. Σεβαστο, τι πρεπει να κανω να αρχισω να τον ταπεινωνω; Τι θα κερδισω; Και ενα τελευταιο, αν δεν παθεις ο ιδιος, δεν μαθαινεις συνηθως απο τους αλλους.
Φιλικα Σακης.
Εγώ αυτήν την ιστορία με τον σεβασμό στις απόψεις δεν την καταλαβαίνω αλλά ακολουθώντας τον δικό σας συλλογισμό, διαπιστώνω ότι εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο. Εάν θέλουμε όλες οι απόψεις να είναι σεβαστές, πρέπει να σεβόμαστε και την ειρωνεία ή την σάτιρα. Ο δηκτικός λόγος, η προκλητικότητα αλλά και η οξύτητα είναι στοιχεία της καθημερινότητας τα οποία επαναλαμβάνω έχουν άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Δεν νομίζω να άρχισε κανείς εκ των "κατηγορουμένων" να ρίχνει ωμά μπινελίκια ή να βρίζει γενεαλογικά δέντρα. Συνεπώς, μιας και μας ενδιαφέρει ο σεβασμός όλων των απόψεων, ας γίνουν και αυτές σεβαστές να τελειώνουμε.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Και κάτι ακόμη...
Αυτοί που αντιδρούν όταν εισπράττουν ειρωνικά σχόλια από όσους επικρίνουν τις επιλογές τους τονίζοντας εμμέσως το έλλειπες γνωσιακό τους υπόβαθρο, είναι οι ίδιοι που απαξιώνουν εντελώς ειρωνικά τις απόψεις όσων δεν έχουν ακουστικές εμπειρίες από σούπερ ντούπερ ακριβές μηχανηματάρες. Τι να μας πει και ο ασχετίδης που το καλύτερο στέρεο που έχει ακούσει είναι SONY All in One; Είναι οι ίδιοι που πριν ζητήσουν την γνώμη σου, σου ζητάνε βιογραφικό εμπειριών. Αν δεν έχεις παρευρεθεί σε 45 ακροάσεις πανάκριβων μηχανών έστω και στα όρθια (είτε εκθέσεις είτε πτιφουρομαζώξεις), δεν έχεις δικαίωμα να ομιλείς. Εκεί βέβαια, η απαξίωση είναι θεμιτή και ο σεβασμός στην "άποψη" του άλλου πάει περίπατο.

...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα..........

...............................................................

B] Το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης, δεν συνεπάγεται την υποχρέωση σεβασμού σε όσα λέγονται.[/B] Προσωπικά προτιμώ να γίνομαι κακός παρά να κάνω τον κινέζο για να λέω ότι εδώ γράφουν όλοι. Όχι να μην γράφουν όλοι. .....................................
Φυσικά και συνεπάγεται σεβασμός στην άποψη σε κάθε δημοκρατικό σύστημα...
Αλλά όχι σε ένα Hi Fi forum...
Φυσικά και έχεις δίκιο στις όποιες αναφορές σου περί ασχετίδηδων...αλλά μη το περιορίζεις γιατί δεν συμβαίνει μόνο τότε...
Κι όταν επισημαίνεται από κάποιους το άκομψο κάποιας συμπεριφοράς,συχνά πυκνά,μια απάντηση του στύλ..."άσε δεν ξέρεις τί παίζει από πίσω" θολώνει τα νερά...
Γιατί εγώ για παράδειγμα,δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει "τι παίζει από πίσω"...διαβάζω όμως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς δημόσια...
Για αυτό επιμένω,ως άνθρωπος που επαγγελματικά διοικεί κόσμο,ότι το να κάνεις διοίκηση,δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και το βασικότερο προσόν όσων από εσάς κάνουν τελικά διοίκηση είναι να ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι με απλό,σκληρό αλλά και επικοινωνιακό τρόπο...
Γιατί είστε (είμαστε) forum και όχι μια "κλειστή" εταιρεία....
Έχω κι εγώ τιμωρηθεί γιατί διεκδίκησα κάτι δίκαιο, με λάθος τρόπο...και τιμωρήθηκα δίκαια...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083
Απάντηση: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα..............

Μάλλον ξεφύγαμε, και πρώτος απ' όλους εγώ. Το ερώτημα παραμένει: Γιατί διαβάζουν χίλιοι και γράφουν πενήντα - τριάντα, εκατό, δεν ξέρω πόσοι. Προσπαθώντας κατά καιρούς να κωδικοποιήσω αυτήν την κατάσταση, να ομαδοποιήσω αυτούς που δεν γράφουν, καταλήγω χοντρικά στις εξής ομάδες:

1. Κάποιοι δεν έχουν το χρόνο, και ποστάρουν αραιά και πού, και φυσικά σε θέματα που τους αγγίζουν.
2. Κάποιοι βαριούνται.
3. Κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν το site ούτως ειπείν ως ανάγνωσμα, ως περιοδικό (εξειδικευμένης, ή ποικίλης ύλης, δεν έχει σημασία).
4. Κάποιοι εντρέπονται, υπό την έννοιαν ότι μεγαλοποιούν τη δημοσία έκθεσή τους (διότι τελικά περί αυτού πρόκειται) ως ανυπέρβλητο τείχος.
5. Κάποιοι μπορεί να είναι μαλωμένοι με κάποιους από εδώ μέσα, και την έκαναν κανονικά, ή παρακολουθούν σιωπηρώς.
6. Κάποιοι ακόμα (υποθέτω λίγοι), απέχουν γιατί αλλιώς θα "τους την πει" ο τάδε ή ο δείνα, και απλώς δε γουστάρουν τέτοια. ("Τί να κάτσω να γράψω; Για να μου μπει ο κάθε μ@λ@κας; Βρε δε μπα να...")

Οκ, δεκτά όλα αυτά, τουλάχιστον από μέρους μου. Και μιλάμε πάντα για άτομα που προσπελαύνουν τον Ιστό τουλάχιστον δυό - τρείς φορές την εβδομάδα, διότι υπάρχουν και άνθρωποι σχετικοί με το χόμπυ (του hi-fi, του hiend, της εικόνας, δεν ξέρω τί άλλο) - και μάλιστα όχι λίγοι, που δεν (θέλουν καν να) ξέρουν τί εστί ποντίκι και πληκτρολόγιο. Έχουν ένα κομπιουτέρι για τη δουλειά τους, πατάνε το κουμπί, βγαίνει η χοντρή, κάνουν τη δουλειά τους, και μετά το κλείνουν και πάνε σπιτάκι τους.

Αυτή η ιστορία, της (κατά πολύ) υπεραριθμίας των αναγνωστών έναντι των κατά καιρούς γραφόντων, είναι πολύ παλιά. Το ερχόμενο καλοκαίρι συμπληρώνει 11 χρόνια, και την έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν - το παρόν θέμα δεν είναι κάτι νέο! Προσωπικά τη δέχομαι. Στο κάτω της γραφής, τί να κάνουμε δηλαδή; Να τους δείρουμε; Να τους βάλουμε κάτω με το ζόρι;, έλα δώ ρε!, κάτσε κάτω και γράφε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα..........

Φυσικά οι περιπτώσεις που αναφέρομαι είναι μηδαμινές μπροστά στον όγκο των μηνυμάτων που διακινείται κάθε μέρα...και για αυτό λέω ότι οι διαχειριστές τα πάνε πολύ καλά,κατά τη γνώμη μου...
Εχθρός του καλού είναι όμως πάντα το καλύτερο και πρέπει όλοι να προσπαθούμε...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.802

@Costas Coyias: δεν ξέρω αν αποτελώ μέρος ομάδας, αλλά υπάρχει η κατηγορία συμμετεχόντων που περιγράφω στο post 86. Μπορεί να εντασσόμαστε εν μέρει στην ομάδα 1 και στην ομάδα 3, δεν ξέρω, πάντως υπάρχουμε! :107:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πιστεύω ότι ο καθένας μας πρέπει να δεχτεί ότι η γραφή γίνετε και παρεξηγήσιμη. Όταν το δεχτεί δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποιοι "τσακωμοί" είναι λογικό να υπάρχουν από την στιγμή που τα μέλη είναι πολλά. Είναι σαν να έχω απαίτηση να πάω γήπεδο και να μην ακούσω από το φίλαθλο κοινό βρισιές. Χθες π.χ. οι ίδιοι οι παοκτσήδες οπαδοί δεν τα βρίσκαν μεταξύ τους κάνοντας κακό στην ομάδα τους.

Όταν γράφονται λέξεις τύπου (βλ@κ@, χ@ζομ@ρες κλπ) πέφτει το επίπεδο όχι των γνώσεων του εκάστοτε αλλά το προσωπικό του. Σίγουρα οι συντονιστές πρέπει να βάζουν μια τάξη σε διάφορα ευτράπελα που διαβάζουν, που ευτυχώς το κάνουν, επίσης κάνουν την περισσότερη δουλειά ελέγχοντας το τι γράφει ο καθένας μας, κάτι σαν σκούπα. Αν δεν υπήρχαν, θα είχε γίνει ένα μπάχαλο.

Παν μέτρον άριστον, ούτε χλευασμούς, ούτε και πείσματα, ούτε και ντροπές στο αν γνωρίζουμε η όχι ένα θέμα (πρόσφατα έκανα χαζή ερώτηση στο θέμα τηλεόραση με usb) ε και τι έγινε, χάλασε η μπεσαμέλ?

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι όταν γνώρισα από κοντά ανθρώπους που κατά μερικούς είναι "απότομοι", σε συζήτηση που είχα μεταξύ τους, ήταν άψογοι, ομιλητικοί, ανταλλάσσοντας τις γνώμες μας σε πολύ ήπιο τόνο και με ενδιαφέρον, που επαληθεύετε ότι ο γραπτός λόγος είναι διαφορετικός και πολλές φορές παρεξηγήσιμος. Ας συνεργαστούμε όλοι με αυτόν. :619:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα..............

Εσυ την θαβεις φιλε......και μαλλον αυτο εχεις αναγκη!
Αυτο θα ελεγα οτι σε ικανοποιει περισσοτερο μην εχοντας τιποτε ουσιαστικο να προσφερεις παρα μονο εξυπναδες σαν αυτην σου την τοποθετηση!!!

Γιατι γραφεις ακομα και βολταρεις εδω μεσα βρε Iron?
ε?

Αφου σου ξυνιζει ο χωρος και τα μελη του γιατι δεν κανεις ενα αντρικιο Log Out και να πας σε αλλο τσαρδι να τους πεις την αποψη σου!!αυτην περι της δικης σου υψιλης πιστοτητας!

Αφου για σενα ειναι τοσο ανιαρος αυτος ο ιστοτοπος και δεν σε εκφραζει γιατι εχεις ξοδεψει τοση φαια ουσια για να γραψεις 497 μηνυματα....για υποδειξεις -συμβουλες-γνωση?

Να σου πω εγω φιλε.....παπαρια ......ιντερνετικες χαζομαγκιες πισω απο ενα πληκτρολογιο και μια οθονη ...μια ανουσια προσφορα απο την μερια σου εχοντας--και καλα-- πεσει στον βωμο της υψιλης πιστοτητας την οποια ειμαι σιγουρος οτι ακομα την ψαχνεις ως εννοια στον Google!!!

Aντε αγορι μου .........επανω δεξια γραφει log out .....θελει αρετη και τολμη η ελευθερια ελεγαν...εδω απλα πατας το κουμπακι και λυτρωνεσαι απο αυτον τον ανιαρο χωρο.....!!!!
Και εμεις φυσικα...........
Δυστυχώς δεν θα σου κάνω την χάρι αυτή
Ο λόγος που έγραφα κάποτε στον χώρο ήταν πραγματικά η ανταλλαγή απόψεων
και η γνώση κατι που δεν βρήκα στον χώρο αυτό
Δυστυχώς αυτό που με κάνει να βολτάρω όπως γράφεις είναι
το οτι έχω χρόνο κάποιες στιγμές να το κάνω γιά πλάκα...
με ενδιαφέρει βέβαια απο περιέργεια και μόνο η διαστρέβλωση που κάνεται στα πάντα περί ΧΑΛΙ ΦΙΝΤΕΛΙΤΥ γιά δικού σας λόγους μάλλον...
ή....
λογω άγνοιας ίσως....
που δεν το πιστεύω!!!!
εξαπατώντας πολλά μέλη
με αποτέλεσμα την μη συμμετοχή τουυς στον χώρο
δυστυχώς σας εχουν πάρει μυρωδιά .....
αντί να κάνω εγώ long out καλύτερα θα ήταν............να γινει εξοδος
απο πολλούς εδώ μέσα

Reaction score
11.441

η διαστρέβλωση που κάνετε στα πάντα περί ΧΑΛΙ ΦΙΝΤΕΛΙΤΥ γιά δικού σας λόγους μάλλον...
(...)
εξαπατώντας πολλά μέλη
Ποιος με εξαπατά και γιατί; Τι μου λέει; Δεν έχω καταλάβει τίποτα, σε παρακαλώ εξήγησε μου. Δεν μου αρέσει να με εξαπατάνε.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.350

Δυστυχώς δεν θα σου κάνω την χάρι αυτή
Ο λόγος που έγραφα κάποτε στον χώρο ήταν πραγματικά η ανταλλαγή απόψεων
και η γνώση κατι που δεν βρήκα στον χώρο αυτό
Δυστυχώς αυτό που με κάνει να βολτάρω όπως γράφεις είναι
το οτι έχω χρόνο κάποιες στιγμές να το κάνω γιά πλάκα...
με ενδιαφέρει βέβαια απο περιέργεια και μόνο η διαστρέβλωση που κάνεται στα πάντα περί ΧΑΛΙ ΦΙΝΤΕΛΙΤΥ γιά δικού σας λόγους μάλλον...
ή....
λογω άγνοιας ίσως....
που δεν το πιστεύω!!!!
εξαπατώντας πολλά μέλη
δυστυχώς σας εχουν πάρει μυρωδιά .....
απο πολλούς εδώ μέσα
Βρε συ.....

και εχουμε ανταλλαξει και ωραιες κουβεντες στο παρελθον..

και φαινεσαι πολυ καλος και σωστος ανθρωπος..

Γιατι ετσι? γιατι το κανεις αυτο?
ο καθενας εχει την αποψη του
ολοι λεμε κι απο κατι σωστο και κανουμε κ λαθη βεβαια.
ουδεις αναμαρτητος.

στο κατω κατω μη τα δεχεσαι ολα οτι βλεπεις ρε συ ...
κρατα αυτα που σ αρεσουν, η που πιστευεις πως ειναι σωστα.

Αλλα δεν υπαρχει λογος κ δεν αξιζει να συμπεριφερομαστε ετσι.
Δε συμφωνεις?

D

Deleted member 23222

Guest

:623:Είσαι προβοκάτορας!!!!
Το καλύτερο που μπορώ να φανταστώ είναι αυτό....

Reaction score
250

.............
ή....
λογω άγνοιας ίσως....
που δεν το πιστεύω!!!!
εξαπατώντας πολλά μέλη
δυστυχώς σας εχουν πάρει μυρωδιά ..
...
απο πολλούς εδώ μέσα
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν αναφερόσουν με σαφή και απόλυτα ευκρινή τρόπο στα εξής :

1) Ποιοι εξαπατούν εδώ μέσα άλλα μέλη :
2) Σε ποια threads-posts υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ή ενδείξεις εξαπάτησης ;

Οι "καταγγελίες" σου είναι βαρύτατες . Κατά συνέπεια οφείλεις να αναφερθείς με ακρίβεια σε πρόσωπα και πράγματα! Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την σχετική λεπτομερή προσπάθεια που θεωρώ δεδομένο ότι θα υλοποιήσεις ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Είστε απατεώνες που εξαπατάτε τον κόσμο. Τάδε έφη χομπίστας το σύστημα του οποίου κατά δήλωσή του δεν μασάει από βασικές αρχές ακουστική χώρων. :405:

Ρε συ Σάκη με καταλαβαίνεις;

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.725
Απάντηση: Re: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα..............

...δεν μασάει από βασικές αρχές ακουστικής χώρων. :405:...
Μη θορυβείσαι.Πρόκειται γιά κατηγορία χαπιών που καταπίνονται...αμάσητα.:612:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.858
Re: Απάντηση: Re: Ειμαστε πολλοι και γραφουν μια χουφτα..............

Μη θορυβείσαι.Πρόκειται γιά κατηγορία χαπιών που καταπίνονται...αμάσητα.:612:
Αυτό που βασικά με θορυβεί είναι ότι μάλλον η εξελικτική διαδικασία έχει κενά. Κάτι δεν μας λέει καλά ο Δαρβίνος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. :116:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90