Μονωση αποθηκης.

Reaction score
5.826
Στην ταρατσα του σπιτιου,εχω μια αποθηκη 2,30Χ2,30 και υψος 2,30, που ειναι αδεια.Σκεφτηκα να την φτιαξω ωστε τον χειμωνα να το εχω σαν καπνιστηριο:121: Η οροφη ειναι απο μεταλικο ελλενιτ,που στηριζεται σε ξυλινους δοκους. Ψαχνω να δω πως θα μονωσω την οροφη,ωστε να εχω ζεστη τον χειμωνα,και να μην βραζει το καλοκαιρι.
Φυσικα στον χωρο αυτο θα μπει και ενα μικρο ηχοσυστημα,ωστε να εχουμε και μουσικουλα, οταν θα ερχεται κανενας φιλος.
Για ριχτε καμμια ιδεα ωστε να δω τι θα χρειαστω απο υλικα.

Reaction score
0
Απάντηση: Μονωση αποθηκης.

Οταν λες μεταλλικο ελλενιτ τι εννοεις?
Το κλασικο ελλενιτ παντως ειναι επικινδυνο για την υγεια καθως περιεχει αμιαντο. Νομιζω οτι πρωτα πρεπει να απομακρυνεις το ελλενιτ (σε καμια περιπτωση μονος σου καθως ειναι επικινδυνο) και να το αντικαταστησεις και μετα να μιλησεις για την μονωση. Μπορω να αναφερω και περισσοτερες λεπτομερειες αν θελετε για την απομακρυνση του υλικου.

Reaction score
5.826

Το ''ελλενιτ'' ειναι απο λαμαρινα. Μπηκε πριν δυο χρονια περιπου καινουργιο.
Αν θα μπορεσω αυριο θα ανεβασω φωτο του χωρου.

Reaction score
0

Ανεβασε φωτο γιατι δεν υπαρχει ελλενιτ λαμαρινα. Κατι αλλο θα ειναι. Το ελλενιτ ειναι φυλλο αμιαντοτσιμεντου.
Το πανελ στο link που εβαλες δεν αναφερει πυκνοτητα του πετροβαμβακα. Τοποθετησε φυλλο με 10cm πετροβαμβακα και πυκνοτητα ιση η μεγαλυτερη των 75Κgr ανα μ3 (κυβικο) .
***Ο πετροβαμβακας εχει πολυ καλυτερη ηχομονωση αλλα υστερει σε θεματα με την υγρασια. Θα πρεπει να εξασφαλισεις την στεγανοτητα της κατασκευης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

τι ειναι αφτα που διαβαζω.....πωπω ελεος......................ακου επικινδυνο το ελενιτ ?

Reaction score
3

Φίλε Γιάννη νομίζω πώς ένα 6άρι φελιζόλ κομμένο προσεκτικά για να σφηνώνει ανάμεσα στα ξύλα είναι μια χαρά για αυτό που θέλεις, κ αν σου αρέσει το κάλιο γαιδουρό 'δενε παρα γαιδουρο γύρευε (όπως σε 'μένα) λίγα ξύλινα πυχάκια ή και σκέτα καρφιά και λίγη πολυορεθάνη ή ακόμη και σιλικόνη θα σε καλύψουν μια χαρά. Και το κόστος είναι ελάχιστο...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

προσοχη στην πολυουρεθανη, η διογκωση μπορει να σου τιναξει τα ελενιτ και να πας για αλλα................

Reaction score
3

Πολύ σωστή παρατήρηση φίλε argi, ξέχασα πριν να πώ ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη πολυορεθάνη η οποία διογκόνεται μέχρι να βρεί μια μικρή αντίσταστη οπότε και σταματάει να διογκόνεται, φυσικά και θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη. Εγώ τη χρησιμοποίησα αφού πέρασα λαμινατ στο σπίτι, διότι στη μέση του δωματίου όπου είχε τοίχο τον οποίο εριξα τα λαμινατ δε πατούσαν καλά και έκαναν σαν μικρή τραμπάλα τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, μου την έιχε συστήσει ένας φίλος μαραγκός.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

η μαυρη- που εχει κεραμιδια στο κουτι, τετοια δουλεψα και εγω.................ελεγχομενης διογκωσης........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

I do not think so,
το ελενιτ προκαλει θεματα οταν κοβεται τριβεται , με λιγα λογια η σκονη του.
Αν βαφτει, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ο δημοκριτος ειχε κανει ερευνα για την δουλεια μου ..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

οσο αφορα τα <επικινδυνα> υλικα (μεσα σε αυτα και η χλωρινη -αλουμινιο> πρεπει να υπαρχει εκτεταμενη χρηση , και να μην χρησιμοποιουμε μεσα ατομικης προστασιας .Καθως ο κληρονομικοτητα και η προδιαθεση..........εχω κανει 2 σεμιναρια πανω στα επικινδυνα υλικα .........

Reaction score
5.826

Λοπον αυτο ειναι το ''ελλενιτ'' απο λαμαρινα που λεω και εγω,για να παρετε μια ιδεα τι λεω. Ειναι φυλλο λαμαρινας κυματιστο. Και αυτο ειναι το δοκαρι που στηριζεται στο κεντρο της αποθηκης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

μια λυση ειναι να γεμισεις τα κενα με αναολογη πολυουρεθανη, και απο κατω να μπει καποιο μονωτικο, και μετα ακομα κατι σαν εξτρα προστασια-εμφανιση.Εχε υποψη σου οτι ενα κλιματιστικο θα ειναι Must οχι μονο για το τι θα μπαινει απο πανω , αλλα και απο τους παλινους τοιχους....................

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Μονωση αποθηκης.

I do not think so,
το ελενιτ προκαλει θεματα οταν κοβεται τριβεται , με λιγα λογια η σκονη του.
Αν βαφτει, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ο δημοκριτος ειχε κανει ερευνα για την δουλεια μου ..........
+1000. Υπαρχουν πολλοι μυθοι....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μονωση αποθηκης.

αντε απο δω ρε , που θες να σου κοψουν και ενα 50αρικο.......:143:
μυθος ειναι και αυτο.........μηπως να στο στειλουμε και σπιτι..........................:143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.481
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134