Linkwitz Orion

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Linkwitz Orion

Ώπα ώπα λίγο pause! Δεν είπα κάτι για το ηχείο, μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου, τα καραγκιοζιλίκια του reviewer σχολίασα. Φυσικά το καταλάβατε αλλά θέλατε να παίξετε τη κασέτα πάλι. Mπορείτε να συνεχίσετε.
Για ποια καραγκιοζιλίκια μιλάς;
Ρωτάω ειλικρινά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

...
Κάτι ανάλογο λούζομαι κι εγώ αυτήν την εποχή.
...
Πέστο βρε άνθρωπε να "λουστούμε" κι εμείς και δε μου έχει μείνει τρίχα στο κεφάλι...:405:

(Τσίμπα κι ένα ευχαριστώ για τα μαλλιά που θα μου σώσεις...):403:

...
μου είπε πως ο τάδε αντιπρόσωπος με έχει στον πάγο...
Καλά σου κάνει!:413:

Είσαι ο τρίτος πιο ΚΑΚΟΣ άνθρωπος στο χώρο του ελληνικού audio μετά το Zonepress - RDoherty κι εμένα...:437:

Reaction score
2.051

Ρωτάω ειλικρινά.
Τα καραγκιοζιλίκια του στυλ "Το τάδε παίζει 47.5χ τα λεφτά του" κλπ κλπ που χρησιμοποιούν όλοι οι reviewer's να "κλείσουν" τα review που γράφουν και έχουμε σχολιάσει τόσες φορές αρνητικά σε αυτό εδώ το forum.

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Θα κάνω μια ψιλοπαρουσίαση όταν τελειώσω, που θα έχω και το τελικό κόστος, αλλά γενικά (ήμουν φουλ κολόφαρδος) και μέχρι τώρα μου έχει βγει φθηνότερα από ότι υπολόγιζα...

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Έτσι για να ρίξω λίγο λάδι...έχει ανοίξει αυτές τις μέρες ένα θέμα στο φόρουμ των κατόχων των ηχείων αυτών, σχετικά με το ποιά ηχεία είχαν πριν φτιάξουν και καταλήξουν στα οριον.
Να μερικά από copy paste:

Vandersteen Model 3A Signature
Revel Ultima Salon
Quad ESL-63 + Gradient SW63
Martin Logan Aerius, Aeon, and Ascents
Harbeth Monitor 40
B&W 801
JBL L100
Wilson Watt/Puppy
Magneplanar 1.6QR
Genesis V
Martin Logan CLS
Gallo Nucleus Reference
Newform R645
Infinity Prelude MTS

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Ρωτάω ειλικρινά.
Τα καραγκιοζιλίκια του στυλ "Το τάδε παίζει 47.5χ τα λεφτά του" κλπ κλπ που χρησιμοποιούν όλοι οι reviewer's να "κλείσουν" τα review που γράφουν και έχουμε σχολιάσει τόσες φορές αρνητικά σε αυτό εδώ το forum.

Συμφωνώ τόσο μαζί σου όσο και με το Χρήστο (ChrisHat) ότι οι γενικεύσεις είναι πολλές φορές άστοχες.

Όμως:
1. Και εσύ έχεις γράψει κατά καιρούς ότι ένα Bechmark DAC είναι υπεραρκετό για το 99% των συστημάτων. (Δε διαφωνώ)
2. Και εσύ έχεις κατακρίνει την πλειοψηφία των χαϊεντοηχείων ως υπερτιμημένες κατασκευές, τα περισσότερα εκ των οποίων απλά "πουλάνε άποψη" σε αντίθεση με τα Tidal.
3. Υπάρχει πολύ σοβαρός diyer με πάμπολλες κατασκευές ηχείων στο ενεργητικό του, μερικές εκ των οποίων ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, και ο οποίος μόλις έφτιαξε μια παραλλαγή των Orion για έναν φίλο του αναγκάστηκε να εξοβελίσει τα "monkey coffins" που λέει και ο Aczel από το προσωπικό του σύστημα και "να το γυρίσει" σε open baffle ηχεία.

Κατά τα άλλα, δε χρειάζεται ούτε να κάνουμε θεό τον Aczel (και τον κάθε Aczel) αλλά ούτε και να τον απορρίψουμε ολοκληρωτικά ως "καραγκιόζη".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Re: Απάντηση: Linkwitz Orion

...Δε ξέρω..εμένα μου είπε πως περιμένει εναγωνιωδώς να τα ακούσω και να του πω τη γνώμη μου...:135:
πες του ότι έχουν πολύ "κουτίλα"...

α, πες του να πάρει και κανα βιβλίο να διαβάσει, μπας και μάθει να φτιάχνει κροσόβερ. ούτε ξέρει τι είναι το "φλατ" αυτός...

άλεξ, αυτά τα ά-κουτα, δεν α-κούγονται ρε, που πας μωρή τρελή χωρίς κουτί? θα μας τρελάνεις?

κόγια, θες κανα καλό ντακ ρε συ? αυτό ψάχνεις? αν είναι πες το ευθέως, να σε πούμε τι να πάρεις! (το μπέντσμαρκ- χα!)

:116::116::116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Έτσι για να ρίξω λίγο λάδι...έχει ανοίξει αυτές τις μέρες ένα θέμα στο φόρουμ των κατόχων των ηχείων αυτών, σχετικά με το ποιά ηχεία είχαν πριν φτιάξουν και καταλήξουν στα οριον.
Να μερικά από copy paste:

Vandersteen Model 3A Signature
Revel Ultima Salon
Quad ESL-63 + Gradient SW63
Martin Logan Aerius, Aeon, and Ascents
Harbeth Monitor 40
B&W 801
JBL L100
Wilson Watt/Puppy
Magneplanar 1.6QR
Genesis V
Martin Logan CLS
Gallo Nucleus Reference
Newform R645
Infinity Prelude MTS
Νόμίζω πως κάπου είχα διαβάσει και για έναν που "πήγε" στα Orion μετά από B&W 800.

Όμως:
1. Τα παραπάνω είναι μόνο κατά δήλωση.
2. Ακόμα και αλήθεια να είναι, "άβυσσσος η ψυχή (και τα γούστα) του ανθρώπου"...

Από την άλλη:
1. Δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια του Siegfried Linkwitz.
2. Το γεγονός ότι κολακευτικά λόγια για τα εν λόγω ηχεία έχουν προέλθει από αρκετούς σοβαρούς diyers (ένας δύο εκ των οποίων έχουν ξοδέψει high-end ποσά για το DIY σύστημά τους) και όχι από απλούς καταναλωτές high-end μηχανημάτων δε μπορεί να είναι τυχαίο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

όλα αυτά τα ηχεία μαζί, αν τα είχαμε, θα βγαίναμε από την κρίση.

D

deleted user 10898

Guest
καλα και τι κανουμε με τις αντανακλασεις?
εδω με το ζορι φτιαχνουμε χωρο για κουτια...
γιατι δεν υπαρχουν διπολα σε κανενα studio?
(μονο ενας παλαβος θειος του εαρ με κατι μαγκια...)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Linkwitz Orion

Νόμίζω πως κάπου είχα διαβάσει και για έναν που "πήγε" στα Orion μετά από B&W 800.

Όμως:
1. Τα παραπάνω είναι μόνο κατά δήλωση.
2. Ακόμα και αλήθεια να είναι, "άβυσσσος η ψυχή (και τα γούστα) του ανθρώπου"...

Από την άλλη:
1. Δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια του Siegfried Linkwitz.
2. Το γεγονός ότι κολακευτικά λόγια για τα εν λόγω ηχεία έχουν προέλθει από αρκετούς σοβαρούς diyers (ένας δύο εκ των οποίων έχουν ξοδέψει high-end ποσά για το DIY σύστημά τους) και όχι από απλούς καταναλωτές high-end μηχανημάτων δε μπορεί να είναι τυχαίο...
μπα, διακρισεις? επειδη τα ξοδεψε diyας? πρεπει να διαβασεις λιγο εαρ για να δεις τι λεει για τις γνωμες...

D

deleted user 10898

Guest

τελικα να ρωτησω και τον εαρ... να διαβαζω στερεοφιλ ή όχι? ή αναλογα εαν παει με τα "νερά" μου η κριτική του?

D

deleted user 10898

Guest
ρε κωστα φ, εσυ και τα διπολα που σου αρεσουν... ολο στην μπριζα με εχεις, εχει και τιμη demo τα 2905 ο άλλος...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Re: Απάντηση: Linkwitz Orion

τελικα να ρωτησω και τον εαρ... να διαβαζω στερεοφιλ?
βεβαίως!
απλά εγώ προτιμώ τον αρκά.

D

deleted user 10898

Guest

α τα 2 απο τα 4 ποστ ειναι προβοκατορικα, παρακαλω να μην απαντηθουν (το λεω γιατι την αλλη φορα καποιος δεν το καταλαβε...)
για τα αλλα 2 περιμενω απαντηση...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

αλλού ήμουν, έβαζα κάτι αγγελίες, αλλά όποτε γράφεις κάπου ακούω ένα μπιπ και βγαίνει ένα κόκκινο βελάκι, ε, το πατάω και απαντώ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
ρε κωστα φ, εσυ και τα διπολα που σου αρεσουν... ολο στην μπριζα με εχεις, εχει και τιμη demo τα 2905 ο άλλος...
Αχχχ... 2905... Πώς θα ψηθώ να μην ακούω δυνατά δεν ξέρω μόνο.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Οι 9 στους 10 reviewers έτσι κλείνουν τα διθυραμβικά reviews τους.
Καλύτερα να το διαβάζω από τον Aczel που σκαμπάζει και 5 πράγματα από τεχνικά και σπάνια γράφει "ύμνους" παρά από τους γνωστούς-αγνώστους "reviewers".

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Linkwitz μιλάει για ηχεία και crossover οι υπόλοιποι κατασκευαστές (είτε αυτοί που απευθύνονται σε νοήμονες καταναλωτές είτε αυτοί που σπευθύνονται σε πρόβατα) καλό θα κάνουν να ακούν. Μπορούν προφανώς να διαφωνούν αλλά οφείλουν έναν ελάχιστο σεβασμό στoν άνθρωπο του οποίου το φίλτρο του οποίου (Linkwitz-Riley) όλοι κάποια στιγμή θα χρησιμοποίησαν.

Αυτοί που δεν ξέρουν καν τι είναι το Linkwitz-Riley, ας πάνε παρακάτω.
Αφήστε που, κατά τη δική τους νοοτροπία, "δεν έχουν ακούσει το συγκεκριμένο ηχείο άρα δεν μπορούν να έχουν άποψη".
Όχι δεν τα κλείνουν έτσι.

¨Εχεις δει τον Atkinson να κλείνει έτσι, έχεις δει τον Σταματάκο να κλείνει έτσι ?

Ο τρόπος που το κλείνει , αποτρέπει εμένα για παράδειγμα απο ένα ηχείο που μάλλον έχει και ενδιαφέρον.

Τυχαίνει να έχω ακούσει όλα σχεδόν τα σπουδαία ηχεία τα τελευταία 20 χρόνια. Λέτε το συγκεκριμένο να αλλάξει την ζωή μου ?

Θεωρητικά μπορεί αλλά πόσες πιθανότητες δίνεις στις 100 ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis