Linkwitz Orion

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Κάνεις λάθος!, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μια φορά - μια φορά - βρέθηκε ένας δοκιμαστής που δεν μασάει τα λόγια του, και τον πήρατε απ' τα μούτρα. Ομως, το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι πως αυτά που είπε είναι αυτά που δεν - ΔΕΝ - θέλει να ακούσει το πόπολο - το αποδεικνύουν τα δύο μηνύματα που έπονται του δικού σου.

Αυτά που θέλει να ακούει το πόπολο είναι λόγια του αέρα, χαϊδευτικά λόγια για την υπό δοκιμή συσκευή - ασχέτως αν τα αξίζει ή όχι, ώστε να τα έχουμε καλά με τον αντιπρόσωπο για να μας δώσει κι άλλη στο μέλλον για δοκιμή, και γενικώς χαζοκείμενα γραμμένα σε ύφος που αρμόζει κάτι ανάμεσα σε Cosmopolitan και Playboy.

Δεν μου πέφτει λόγος - και θα ήταν ανάρμοστο να σου υποδείξω τον ενδεικνυόμενο τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσες να αντιδράσεις ως επαγγελματίας, αλλά τουλάχιστον εκτίμησε το ευθύ - χωρίς μα σου μου του - ύφος του Aczel.

Έχω βαρεθεί, έχω κουραστεί να σας βλέπω να αντιδράτε σαν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που τους έθιξαν την επίχρυση μπάλα του basket, όταν κάποιος γράφει πολύ κολακευτικά σχόλια για κάτι που είτε δεν το έχετε στη συλλογή σας, είτε είναι εκτός των συμφερόντων σας.

Κάτι ανάλογο λούζομαι κι εγώ αυτήν την εποχή. Όχι δηλαδή ότι πήρα κάτι χαμπάρι, ο Τσαντουλής μου είπε κατάμουτρα πως είναι πολύ καλός και πολύ αγαθός - δηλαδή μαλάκας, τέλος πάντων, όχι ο Τσαντ, άλλος, μου είπε πως ο τάδε αντιπρόσωπος με έχει στον πάγο, επειδή βγήκα και είπα πως όσοι έχουν CD player μέχρι την τάδε κατηγορία ποιότητας, δεν χρειάζονται τον δείνα DAC που ο ίδιος εισάγει. Φερστήν;
Δεν αντιδρώ σαν επαγγελματίας , αντιδρώ σαν νοήμων έμπειρος ακροατής.

Προφανώς δεν με ξέρεις , όποιος με ξέρει καταλαβαίνει πως δεν δίνω δεκάρα για τα Lipinski η το εμπορικό κομμάτι όταν λέω τη γνώμη μου σε τέτοια θέματα.

Γιαυτό και δεν έγραφα μέχρι τώρα. Και ίσως είναι και καλύτερα τώρα που το σκέπτομαι.

¨Εχεται μπερδευτεί σε αυτό το forum το οποίο παρουσιάζει την εικόνα του ελληνικού χωριού που ζούμε, αναπαράγοντας την Ελληνική παθογένια , όταν κάποιος μιλάει πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος "ύποπτος¨ που μιλάει. Όχι πως δεν μπορεί να συμβεί και αυτό αλλά ακόμα και τότε πρέπει να υπάρχει η γνώση ποιός λέει τι.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως είναι καλύτερο απο όλα τα ηχεία μέχρι 50000 euro ? Για να καταλάβω δηλαδή. Η και μέχρι 10000 €

Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως έκανα αυτό το σχόλιο επειδή φέρνω τα Lipinski ?

Το ανουσιούργημα του reviewer δεν σε ενοχλεί ? Ακόμα και να είναι το καλύτερο ηχείο του κόσμου, μόνο αν έχει κόμπλεξ ο reviewer μπορεί να εκφραστεί έτσι.

Έχω κερδίσει το δικαίωμα να μιλάω όπως θέλω σε forum με guru του ήχου, έχω κάνει 5000 δίσκους σαν mastering engineer και μπορώ να λέω αυτά που θέλω χωρίς να χρειάζεται να εξυπηρετήσω κανένα συμφέρον.

Χαιρετισμούς σε όλους.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Όχι δεν τα κλείνουν έτσι.

¨Εχεις δει τον Atkinson να κλείνει έτσι, έχεις δει τον Σταματάκο να κλείνει έτσι ?
O Atkinson και ο Σταματάκος ανήκουν στους "9 στους 10" reviewers? Μάλλον σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ξεχωρίζουν από τους συναδέλφους τους. Το ίδιο και ο Aczel.
Για τον ίδιο λόγο αν οποιοσδήποτε από τους παραπάνω γράψει μία τέτοια "υπερβολή", θα της δώσω περισσότερη σημασία.

Γενικότερα τώρα, καταλαβαίνω ότι για αρκετούς επαγγελματίες του χώρου τέτοιο "τσουβάλιασμα" είναι πολύ ενοχλητικό.
Μία τέτοια πρόταση "θάβει" εμμέσως το δικό τους ανταγωνιστικό προϊόν (ενδέχεται όντως να το αδικούν και σίγουρα θίγουν την επένδυσή τους).
Επίσης καταλαβαίνω ότι για αρκετούς χομπίστες του χώρου τέτοια σχόλια θίγουν το "είναι" τους (προέκτασή του οποίου είναι το ηχοσύστημά τους) και τις αγαπημένες τους μάρκες.

Προτιμώ να μένω στην ουσία.
Έτσι, μία πρόταση σαν την παραπάνω που σας ενόχλησε όλους (και συναντάμε πολύ συχνά) μου φαίνεται πταίσμα μπροστά στο ότι σπάνια βλέπεις μετρήσεις σε reviews ή ότι είναι πιθανότερο να βρω πετρέλαιο στην αυλή μου παρά αρνητικό review στον "ειδικό τύπο"...

Τυχαίνει να έχω ακούσει όλα σχεδόν τα σπουδαία ηχεία τα τελευταία 20 χρόνια. Λέτε το συγκεκριμένο να αλλάξει την ζωή μου ?

Θεωρητικά μπορεί αλλά πόσες πιθανότητες δίνεις στις 100 ?
Κανένα ηχείο δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή μας, για ευνόητους λόγους.
Μπορεί όμως να αλλάξει την άποψή μας για τα open baffle, για το τι είναι εφικτό με 4-5 χιλιάρικα, για τα μεγάφωνα της SEAS κ.ο.κ...

...όταν κάποιος μιλάει πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος "ύποπτος¨ που μιλάει.
Εϊμαι σίγουρος ότι το σχόλιο του Κώστα δεν πήγαινε σε εσένα προσωπικά. Γενικότερα ο Aczel έχει περιθωριοποιηθεί από τον "χώρο", παγκοσμίως.

Από την άλλη, εφόσον αποφάσισες να μπείς και στα νερά του "HiEnd χωριού" που κάποιοι το θεωρούν τσιφλίκι τους, get used to it...
Εδώ υπάρχουν αθρώποι που πιστεύουν και διαδίδουν ότι εμείς αναφερόμαστε στα ATC γιατί τα "παίρνουμε" από τον Θέμη, στα Lipinski και στη Metric γιατί τα "παίρνουμε" από την AthensProAudio κ.ο.κ...
[Θα λέγανε και για τα Orion ότι τα παίρνουμε από τον Linkwitz αλλά ευτυχώς είναι DIY και έτσι δεν υπάρχουν σε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Μόνο μην έρθει για διακοπές στην Κρήτη ο παπάρας και ψάχνουμε μετά να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες...]

Αμ πώς! Μα να μη μιλάμε για τις μηχανηματάρες που φέρνουν οι ίδιοι;! Σίγουρα βρωμάει η υπόθεση!!
Θεωρούν προφανώς τα "παιδιά" ότι όλοι ενστερνίζονται τις δικές τους ηθικές αρχές (ή την έλλειψη αυτών) και, κατ'επέκταση, ακολουθούν τις δικές τους πρακτικές και modus vivendi γενικότερα.

Α, και προφανώς όλα "πίσω από τις κάμερες", με κουτσομπολιά, ψιθύρους, ΠΜ, τηλέφωνα κλπ γιατί πρώτον έτσι έχουν μάθει να κάνουν τις δουλειές τους, δεύτερον δεν έχουν επιχειρήματα και άρα δεν μπορούν να σταθούν σε δημόσιο διάλογο (όσοι εξ' αυτών μπορούν να συντάξουν σωστά μία πρόταση), τρίτον που να βρίσκεις λεφτά για δικηγόρους σε υποθέσεις χαμένες από χέρι και τέταρτον - και βασικότερο - τα παντελόνια τα ξεχάσανε σπίτι τους.
Προσωπικά δεν παρεξηγώ γιατί είναι γνωστό αυτό το θεματάκι σε χαμηλού (μορφωτικού και γενικότερου) επιπέδου άτομα.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκιο, συχνά εκνευρίζουν εμάς που πράγματι έχουμε

Reaction score
3.967

στα Lipinski και στη Metric γιατί τα "παίρνουμε" από την AthensProAudio
Εγώ δηλώνω επίσημα ότι μου τα χώνει ο Πολωνός απευθείας σε λογαριασμό Ελβετία μερηά

Reaction score
1.831
Απάντηση: Linkwitz Orion

πάντως θα ήθελα ΠΑΡΑ πολύ να ακούσω το orion γιατί στο audioasylum που σύχναζα παλιότερα πολλοί ευτυχείς κάτοχοι μαγκνεπανίων 1.6 γίνανε εν μία νυκτί.... πρώην ευτυχείς κάτοχοι...

...τρέξαν όλοι να φτιάξουν οράηον...

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Linkwitz Orion

Στέργιο αν κατέβεις προς τα κάτω καλοκαιράκι ευχαρίστως να τα ακούσεις...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εγώ δηλώνω επίσημα ότι μου τα χώνει ο Πολωνός απευθείας σε λογαριασμό Ελβετία μερηά
Εγώ πάλι νοιώθω σαν πόντια που......να που μόλις συνειδητοποίησε οτι οι άλλες πληρώνονται.

Πέραν πλάκας τώρα,ένα τέτοιο ηχείο δεν έχει λόγω υλοποίησης σημάντικά θέματα τοποθέτησης σε ένα "οικιακό" χώρο ;

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

To αντίθετο θα έλεγα, αν τηρήσεις κάποιους κανόνες τοποθέτησης που λέει ο SL.
Τώρα, αν δεν μπορείς να απέχουν τουλάχιστον 1μ. από τον πίσω τοίχο και τουλάχιστον 0.6μ. από τους πλαινούς, τότε ναι, δεν θα πάρεις αυτό που μπορούν να σου δώσουν....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis