AS Artemis σε εντάσεις δωματίου;

Reaction score
539
Απάντηση: AS Artemis σε εντάσεις δωματίου;

Νέοι παίκτες στο σπίτι, Hegel H70 και Creek Destiny 2.

Ο Hegel είναι από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που πέρασαν από εδώ, δυστυχώς. Είναι μάλλον πολύ λίγος για τα Artemis. Παρότι είναι αρκετά στρογγυλός και ξεκούραστος δεν έχει καθόλου νεύρο, η μπότα σε όλα τα κομμάτια ακούγεται ψόφια τελείως, παρότι οι μπασογραμμές είναι καλές. Έπαιξε καλά μόνο στα 3/4 της διαδρομής του volume, όταν πια ήταν πολύ δυνατά για να ακούσει κανείς αξιοπρεπώς μουσική σε ένα δωμάτιο 20τ.μ.

Από την άλλη ο Creek παίζει όμορφα, με νεύρο και μπόλικο μπόλικο μπάσο χωρίς να κουράζει. Η active προενίσχυση είναι για τα πανηγύρια, τονίζει τόσο πολύ τα υψηλά που κουράζει σε 5 λεπτά. Βέβαια το δοκίμασα στο +9db setting που ήταν ήδη. Ίσως στο +3 ή στο +6 να έχει μια καλύτερη ισορροπία.
Πολύ ωραίος ο Creek, παίζει όπως ακριβώς πρέπει.

Γμτ και πάνω που νόμιζα θα τη βγάλουμε φτηνά.... :)

Reaction score
539

Τελικά ο ενισχυτής βρέθηκε, στα μάτια ενός Audio Analogue Maestro.
Ευχαριστώ τον Παρασκευά που μου έδωσε έναν απίστευτο και τελείως off-budget ενισχυτή, σε τιμή in-budget.

ΆΛΛΟ φτούτο, άλλο επίπεδο ο ενισχυτής, μάλλον τώρα άκουσα πρώτη φορά τα Artemis.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την πολύτιμη βοήθειά τους, ήταν μια κουραστική αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική διαδικασία.

Μετά απ'όλα αυτά, έχω να επιβεβαιώσω μόνο το προφανές... Ότι πληρώνεις παίρνεις...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...καλοακουστος. Τα Αudio Analogue ειναι ξεχωριστα μουσικα μηχανηματα. Θυμασαι πριν καμποσα ποστ που σου χα πει οτι οταν πας σε μηχανημα κατηγοριας αναλογης των ηχειων σου τοτε θα δεις διαφορα και θα τα ακουσεις πραγματικα να παιζουν. Απλα αυτη η διαδικασια αναζητησης, ακροασεων, δοκιμων, ειναι πολυ ουσιαστικη εμπειρια και καλυτερα να την εχεις για να καταληξεις μονος σου στα οποια συμπερασματα, τα οποια μπορει να ταυτιζονται με αλλων αλλα πρωτα απ ολα θα ναι δικα σου.

Reaction score
539

...καλοακουστος. Τα Αudio Analogue ειναι ξεχωριστα μουσικα μηχανηματα. Θυμασαι πριν καμποσα ποστ που σου χα πει οτι οταν πας σε μηχανημα κατηγοριας αναλογης των ηχειων σου τοτε θα δεις διαφορα και θα τα ακουσεις πραγματικα να παιζουν. Απλα αυτη η διαδικασια αναζητησης, ακροασεων, δοκιμων, ειναι πολυ ουσιαστικη εμπειρια και καλυτερα να την εχεις για να καταληξεις μονος σου στα οποια συμπερασματα.
Φίλε Tyler έπεσες μέσα σε όλα όσα είπες.

Το μόνο που γενικά δεν ειπώθηκε ίσως τόσο έντονα σε αυτό το thread, είναι ότι δεν υπάρχει το απόλυτα "καλό" και "κακό" σε δεδεμένα χρήματα. Άκουσα κάποια μηχανάκια που δε μου άρεσαν, αλλά που καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί μπορεί να άρεσαν στην πλειοψηφία.
Ίσως είναι αυτονόητο σε εσάς εδώ, αλλά κάποιος νέος στο χώρο ίσως έχει την αίσθηση ότι στα λεφτά του υπάρχει "το απόλυτα καλύτερο", που απλά πρέπει να το βρει. Νομίζω πως δεν ισχύει απόλυτα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το "απολυτα καλυτερο" σε οποιαδηποτε κατηγορια τιμης, ειναι υποκειμενικο και εχει να κανει με τον ανθρωπινο παραγοντα καθως και με το εκαστοτε συστημα στο οποιο θα μπει το υπο εξεταση μηχανημα. Υπαρχει περιπτωση ενα πολυδιαφημισμενο μηχανημα της κατηγοριας των 2 χιλιαδων να μπει σε ενα συστημα και να μην ικανοποιησει, και στη θεση του να μπει ενα "αουτσαιντερ" των 1500 και να ειναι ολα τα λεφτα. Εχει να κανει με το τι χαρακτηριστικα προσδιδει στο υπαρχον συστημα το εκαστοτε υπο εξεταση μηχανημα, και τι χαρακτηριστικα περιμενει να ακουσει ο ακροατης-υποψηφιος ιδιοκτητης του. Εχω προσφατο παραδειγμα με ATC 40, και ενα δικο μου προσφατο που μετα απο χρονια και καμποσα συστηματα και ηχεια που εχω ακουσει λογω του "μικροβιου", με συγκινησε ηχειο των 850 ευρω σε βαθμο που δεν θελω να θυμαμαι καποια βασης του 2χιλιαρου..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

με συγκινησε ηχειο των 850 ευρω
Για λέγε,για λέγε..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Βρε που θα μας σκάσει μέχρι να πεί ποιό είναι..
(Chario μυρίζομαι)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Βρε που θα μας σκάσει μέχρι να πεί ποιό είναι..
(Chario μυρίζομαι)
Kαλα μυριζεσαι, ασε Στριφτε μου αγαπησα...:404: Κι επαιρνα κι αντιβιωση να μη με πιανει αλλα εχω προδιαθεση :142:
...λυπαμαι τα castle, δεν ειμαστε για να χανουμε λεφτα αυτη την περιοδο..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

A,αυτός ο Μαέστρος είναι;
Λογικό βρε Philosopher να ισοπεδώνει ό,τι έχεις ακούσει μέχρι στιγμής.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ενισχυταρα φιλε philosopher! Τωρα σου ευχομαι κατι αλλο, να αναβαθμιστεις και σε χωρο, αμα βγαλεις τα Αρτεμις με αυτο το ενισχυτικο εξω απο τα 15 τμ, θα ακουσεις απιστευτα πραματα.

Reaction score
539

Ο χώρος είναι 4.5x5.5 περίπου, και μάλιστα σοφίτα (όχι ξύλινη), άρα έχει κεκλιμένη οροφή.

Δεν είναι πολύ καλός -ακουστικά- χώρος, αλλά εκεί βρίσκεται και το studiάκι μου με τις κιθάρες, ενισχυτές κλπ, και ουσιαστικά είναι το play room μου. Η θέση ακρόασης είναι μπροστά στο imac μου σε καρέκλα γραφείου :)

Θα μπορούσα να τα πάω στο σαλόνι, αλλά και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.
Ενιαίος χώρος 60τ.μ. όπου το σαλόνι πιάνει τη μια γωνία ενός 'Γ'. Κλειστό από 3 πλευρές και μια πλευρά ανοικτή. Χειρότερος -ακουστικά- χώρος.
Και συν τοις άλλοις, εκεί χειροτερεύουν και οι συνθήκες ακρόασης (πχ δύσκολα θα ακούσω στη 01.00 το βράδυ τη μουσική όπως την ακούω στο χώρο στη σοφίτα).

Προς το παρόν λοιπόν δεν προβλέπεται τέτοια αλλαγή. Αργότερα μπορεί να προκύψουν βέβαια άλλες ανάγκες, οπότε οψόμεθα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...μεινε εκει που εισαι, καλα εισαι..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508