Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Reaction score
426
Απάντηση: Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

κοιτα να δεις συμπτωση....
το 214Si ηταν και εμενα το πρωτο μου απο τον Ιουνιο του 97 εως του Σεπτεβρη του 08...!!!
σε αντιθεση με εσενα του ειχα πληρωσει και ειχε abs & a/c, αξεσουαρ που τοτε εβρισκες μονο σε ορισμενα 1800αρια.....
ειχε και πισω δισκοφρενα το δικο μου...
απο βλαβες,μου εβγαλε μια τρομπα νερου,τρομπα βενζινας,φλαντζα κεφαλης και μια αλλαγη κινητηρα το 2004,στους Ολυμπιακους αγωνες,οταν με 180χ.α.ω βαρεσε μπιελα στα 120.000 χλμ.
με νεο κινητηρα 25.000 χλμ,μου εδωσε αλλα 120-130.000 χλμ εως το 2008.
ειδικα τα δυο τελευταια χρονια ηταν παληκαρι στα δρομολογια απο-προς Σκυρο,φορτωμενο καθε φορα μεχρι την οροφη με προμηθειες....
μαζι γυρισαμε ολη την Πελοποννησο και εφτασε μεχρι την Κρητη και τον Εβρο....
πρωτη αγαπη πραγματικη για 11 χρονια.
τωρα το βλεπω καμμια φορα σε χερια ξενα,σε χερια καλα....

απο το 2008,κατεχω ενα Χοντα Σιβικ 1800,με 140 αλογακια...
σαφως αλλο αυτοκινητο και εντελως αλλη κλαση...
μετραμε ηδη 3 χρονια,και μου φαινεται σα να το πηρα πριν απο τρεις μηνες...
αν και ειναι ηδη μοντελο 5ετων σχεδιαστικα,ακομα ειναι πολυ μπροστα απο τον σημερινο ανταγωνισμο και ειδικα στο εσωτερικο,που αφηνει αφωνο το καθε επιβατη που το ...καβαλαει για πρωτη φορα.
ολοι αναφωνουνε "τι διαστημικο αυτοκινητο ειναι αυτο!"....
πολυ καλο στησιμο στο δρομο,μαζευει πανευκολα τα 200 χωρις να το καταλαβεις,σταθεροτατο,και αν θελεις να οδηγεις οικονομικα σε λογικους ρυθμους δε ξεπερναει τα 7,5/100.....

το μελλον και η διαβιωση μαζι του προβλεπεται πολυ καλη και μακροπνοη...
εχω πολλα ακομη να του κανω:107:
κοίτα να δεις κιάλλη σύμπτωση...!!!
Rover 214si και το πρώτο δικό μου από 1996 εώς 2003...επίσης με a/c,abs και δισκόφρενα μπρος-πίσω! με 103 ολοζώντανα άλογα το αμαξάκι πραγματικά το αγάπησα...παιχνιδιάρικο, όμορφο, χλιδάτο εσωτερικά με την αλκαντάρα,πραγματικά το ευχαριστήθηκα....από το συνεργείο βέβαια, δεν ήμουν το ίδιο ευχαριστημένος....δίσκος στα 30000χλμ και αυτή η καταραμένη η φλάντζα καπακιού, την άλλαξα 3 φορές (μια πράσινη, μια μαύρη, μια άλλη μαύρη...)
Κατα τ'άλλα, σχετικά καλό μου βγήκε και το πούλησα σε καλή τιμή και καλά χέρια (γουστάρω και γω να το βλέπω να το φροντίζουν όπως έκανα και εγώ) ακριβώς την ίδια μέρα, που παρέλαβα το τότε αμάξι που γούσταρα σαν τρελός.
2003 λοιπόν και μέχρι σήμερα το S3 μου κρατάει πιστή συντροφιά, μου χαρίζει απίστευτες συγκινήσεις...με έχει σώσει και κανά 2-3 φορές από βέβαιο δυστύχημα και φτου να μην το ματιάσω δεν έχει κάνει κιχ! κιχ όμως! :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.265
Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Υπόψιν ότι μεγάλωσα σε Fiat 128.
Και εσείς με τον Ταρζάν;
Θυμάμαι μια φορά την μάνα μου που είχε σκαλώσει και δεν μπορούσε να πατήσει αρκετά δυνατά τον λεβιέ για να βάλει την όπισθεν:143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Έτσι Τζορτζ...
Πάντως παίδες, τι πιο ωραίες αναμνήσεις τις έχω από το renault 5 το οποίο ήταν το πρώτο αμάξι που αγόρασα. Το αυτοκίνητο είχε ηλιοροφή και κάθε φορά που έβρεχε κρατούσαμε μέσα ομπρέλα. :116:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.265
Απάντηση: Re: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Έτσι Τζορτζ...
Πάντως παίδες, τι πιο ωραίες αναμνήσεις τις έχω από το renault 5 το οποίο ήταν το πρώτο αμάξι που αγόρασα. Το αυτοκίνητο είχε ηλιοροφή και κάθε φορά που έβρεχε κρατούσαμε μέσα ομπρέλα. :116:

...
Έλα ρε μην είσαι κακός.Μάλλον δεν είχαν αρκετό σάλιο για να την κολλήσουν και να την στεαγανοποιήσουν.Όπως και σε πολλά άλλα Γαλλικά:116:

Reaction score
152

4 Rover 214Si εχω μετρησει.....:123:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.445

Κι εγώ έχω συνδέσει το πρώτο μου αυτοκίνητο με τις ωραιότερες αναμνήσεις μου! Ήταν ένα Austin metro του '90, το οποίο μου είχε χαρίσει η θεία μου όταν πήρα δίπλωμα οδήγησης! Θυμάμαι κάτι βόλτες για νυχτερινό μπάνιο στο καβούρι, 7 άτομα χωρούσε το metrακι! Το κράτησα περίπου 3 χρόνια. Όταν το πούλησα, στενοχωρήθηκα πολύ...:110:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.597

απο το 2008,κατεχω ενα Χοντα Σιβικ 1800,με 140 αλογακια...
σαφως αλλο αυτοκινητο και εντελως αλλη κλαση...
μετραμε ηδη 3 χρονια,και μου φαινεται σα να το πηρα πριν απο τρεις μηνες...
αν και ειναι ηδη μοντελο 5ετων σχεδιαστικα,ακομα ειναι πολυ μπροστα απο τον σημερινο ανταγωνισμο και ειδικα στο εσωτερικο,που αφηνει αφωνο το καθε επιβατη που το ...καβαλαει για πρωτη φορα.
ολοι αναφωνουνε "τι διαστημικο αυτοκινητο ειναι αυτο!"....
πολυ καλο στησιμο στο δρομο,μαζευει πανευκολα τα 200 χωρις να το καταλαβεις,σταθεροτατο,και αν θελεις να οδηγεις οικονομικα σε λογικους ρυθμους δε ξεπερναει τα 7,5/100.....
Πές μου κάτι σε παρακαλώ... Ο πίσω άξονας ακούγεται; Βροντάει; Ή είναι πολιτισμένο; (Αν θυμάμαι καλά, ημιάκαμπτο έχει πίσω, έτσι δεν είναι; Για το 5θυρο μιλάω, όχι το σεντάν)...

Reaction score
88
Στο Rover 214 si είχα αλλάξει τώρα που θυμάμαι αντλία βενζίνης και φλάντζα προληπτικά.
Τα μόνο που άλλαξα σε 225.000 km που έκανα. Αλλά το αυτοκίνητο (που ήταν και το πρώτο μου) μεγάλος έρωτας.

Reaction score
4.900

Μονο αυτα που μας ανηκαν, ετσι?

1)Pontiac 450
2)Triumph TR7
3)Mercedes 200
4)BMW 635 csi
5)Mitsubishi Pajero
6)Jeep Cherokee
7) ?????? :121:

και ενδιαμεσα και διαφορα "μικρα" που επαιζαν τον ρολο "δευτερου"...
Υποκλίνομαι στην πολύ ξεχωριστή λίστα!
Τα δικά μου ειναι μόλις τρία:
1.Renault 9GTL 1985-1993
2.Citroen Xanthia 1993-2001
3.Rover 75 2001-σήμερα...
Γενικά ειμαι οπαδός της άνεσης και θα είχα πάρει το C5 αντι το Rover αν μου ειχε αρέσει στην εμφάνιση
Τωρα το Rover πάει για ...όσο αντέξει, δεν έχω μετανοιώσει πάντως για κανένα, δεν μου έβγαλαν σοβαρές βλάβες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

ενα 306 καμπριο , καλο στο στριβειν καλο αμαξι , χωρις κατι το φανσι σε επιδοσεις ή ζημιες
+
ενα σεισεντο.Μιλαμε το αμαξακι ειναι μια μοτοσυκλετα με 4 ροδες, οποιος ξερει να στριβει το αμαξι σηκωνει τρελλες κλησεις αλλα δεν κουναει μια.Σε στροφες μια φορα με περασε αμαξι, ολες τις αλλες εχω περασει οτιδηποτε εχει 4 ροδες.
Φρενα δεν εχει,
ζημιες 0 (8 ετων 10ο χιλ χιλμ)
σε καθε <καλη> στροφη το κανω ρολερκοστερ.

Reaction score
49
Πολλά τα χρόνια, μακρυά η λίστα.!!:121:

1.Fiat 600. (για φοιτητης πλάκα είχε)
2.Autobianchi. (πολύ καλό για αρχή)
3.Citroen Visa 600 (mein Gott:108:)
4.Citroen GSA (Βαρκα γυαλό..αλλά ωραίο)
5.Toyota Starlet 1.3 (εξαιρετικο)
6.Citroen Xanthia 1800 (καλο)
7.Citroen Xanthia Activa Turbo (άριστο)
8.Fiat Punto Cabrio 1.6 (φάση)
9.Citroen C5 3.0 V6 (μαπα το πεπόνι)
10.Ford Focus 1.6 (της γυναικας μου...άριστο)
11.Mercedes E 280 4matic (βαρκα γυαλό)
12.Porsche Cayenne Turbo (simply the best)
13.Smart :107:

Reaction score
152

Πές μου κάτι σε παρακαλώ... Ο πίσω άξονας ακούγεται; Βροντάει; Ή είναι πολιτισμένο; (Αν θυμάμαι καλά, ημιάκαμπτο έχει πίσω, έτσι δεν είναι; Για το 5θυρο μιλάω, όχι το σεντάν)...
σωστα...
ημιακαμπτο εχει,αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις αν βρονταει....
το δικο μου με 30 κιλα ηχοσυστημα στο πορτ μπαγκαζ,και να βρονταει δεν το ακουω.... το νιωθω απο το μπασο!

3.Rover 75 2001-σήμερα...
Γενικά ειμαι οπαδός της άνεσης και θα είχα πάρει το C5 αντι το Rover αν μου ειχε αρέσει στην εμφάνιση
Τωρα το Rover πάει για ...όσο αντέξει, δεν έχω μετανοιώσει πάντως για κανένα, δεν μου έβγαλαν σοβαρές βλάβες
πραγματικα,το τελευταιο προσιτο καθαροαιμο Βρετανικο αυτοκινητο.....

ενα σεισεντο.Μιλαμε το αμαξακι ειναι μια μοτοσυκλετα με 4 ροδες, οποιος ξερει να στριβει το αμαξι σηκωνει τρελλες κλησεις αλλα δεν κουναει μια.
σε κυνηγουν οι μπατσοι μολις σε βλεπουν μεσα σ'αυτο το φερετρο;
σε βαζουν να πληρωσει κι απο πανω;:136::136::136:

Reaction score
3.431

Εννοείς σε λακκούβες ή κατά την κίνηση?
Γενικά δεν έχει και την ποιο αθόρυβη καμπίνα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.597

Ναι, εννοώ σε ανωμαλίες. Στον ίσιο υποθέτω δεν θα ακούγεται.

Αλήθεια, έχουμε κανένα πρωταθλητή στην ηχομόνωση; Ποιο είναι πιο αθόρυβο;

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Nissan Micra 1,4lt 2001-2003 ειχε χαλασει ηλεκτρονικη αναφλεξη και ο εγκεφαλος κατα τα αλλα ηταν υπεροχο για πρωτο αμαξι...

Fiat Barchetta 1,8 lt 2003-2007, φλατζα, παρα πολυ καλο gt ,φρενα για σεμιναριο, τα παραθυρα δουλευαν μονο οταν ηθελαν,
χωρις ομπρελα , μπρατζακια και πλαστικες παντοφλες δεν εμπαινα μεσα οταν εβρεχε...γεμιζε νερο...

Citroen C4 1,6lt 2007-2008 , 2 φορες εμεινα απο ηλεκτρονικα , τα πηρα κρανιο και με το ηλεκτρονικο γκαζι και το εδωσα...
Mazda MX5 1,8lt 2008 , συντονιζει λιγο η εξατμιση οταν κινησε με λιγα χλμ και μεγαλη ταχυτητα στο κιβωτιο , πρεπει να το βαλω για φτιαξιμο... κατα τα αλλα ακρως αξιοπιστο...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
868

Ναι, εννοώ σε ανωμαλίες. Στον ίσιο υποθέτω δεν θα ακούγεται.

Αλήθεια, έχουμε κανένα πρωταθλητή στην ηχομόνωση; Ποιο είναι πιο αθόρυβο;
Λόγω της δουλειάς μου πιστεύω ότι η Audi από το 4 και πάνω είναι άψογη και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στη μόνωση αλλά και στην ποιότητα πλαστικών με την άψογη συναρμογή τους. Οριακά δίπλα θα τοποθετούσα την Bmw από το 3 και πάνω, η Mercedes μπορεί να έχει 5 εκατοστά ηχοαποροφητικό κάτω από τη μοκέτα, αλλά τα πλαστικά της είναι λίγο πιο πίσω από τους άλλους δυο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.373
Απάντηση: Re: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Πολλά τα χρόνια, μακρυά η λίστα.!!:121:

9.Citroen C5 3.0 V6 (μαπα το πεπόνι)
γιατί το λες αυτό?
το έχω σε μεγάλη εκτίμηση αυτό το αυτοκίνητο, εσύ γιατί το βγάζεις "μάπα"?

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.251