Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Reaction score
15.930
Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Την Μασερατι την βρήκα ορφανη στο δρόμο και η ομορφιά της με πίεσε ουσιαστικά να την απαθανατισω απο πίσω.Απο μπροστά ήταν γλυκυτερη,το εσωτερικό της ήταν δελεαστικό.Η επίδραση που είχε στους περαστικούς συνοψίζεται στο σχόλιο ενός κυρίου που είπε καθώς έβλεπε να ετοιμαζω το σμαρτ φον:" Αυτο το αυτοκίνητο είναι τέλειο για ένα quicky!"

Δεν μπορω να ξέρω τις επιδόσεις της,αλλα με φοβίζει το γεγονός πως ανήκει στο γκρουπ της Fiat πια.Απο εμφάνιση όμως,αξίζει να το συμπεριλάβει κανείς στη σκέψη του γι αγορά - αν έχει λύσει τ αλλα του προβλήματα!χαχαχα

Απο τα μικρά αυτοκίνητα,αξέχαστο θα μου μείνει το Κορντομπα με την ευρυχωρια του στο σαλόνι και τον όγκο του πόρτα μπαγκαζ.Ανταπεξερχεται σαν σκυλί σ όλες τις δοκιμασίες!

Όσο για την ασφάλεια και άνεση στους δρόμους,ταχύτητα,αντανακλαστικά κοκ,κανένα δεν συγκρίνεται όμως με μια ΒMW!Με μια τέτοια έφτασα στα 250 κ/ω δίχως να το καταλάβω σχεδόν...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.399
Χαλια ρε συ Χριστινα με Maserati κυκλοφορεις ...

μα πως μπορεις .....

:116::116::116:

Reaction score
15.930

Ασε με να χω όνειρα!:420:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343

Α...ξέχασα...και αυτήν εδω...

View attachment 18095
Καλά... Ξεχνιέται... αυτή εδώ;;;

Θα δεχθείς συντονιστική επίπληξη:116:

Αν θυμάμαι καλά, την αναγέννησες από την τέφρα της και την έχεις ακόμα, σωστά;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.742

Tα τελευταία 25 χρόνια έχω αλλάξει 8 αυτοκίνητα.
Ομως όλα ήταν εταιρικά.
Να γράψω ή θα λυσσάει ο Δημητρό?:107:

Reaction score
49
Re: Απάντηση: Re: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

γιατί το λες αυτό?
το έχω σε μεγάλη εκτίμηση αυτό το αυτοκίνητο, εσύ γιατί το βγάζεις "μάπα"?
Το συγκεκριμμενο μοντέλλο εβγαλλε απειρα προβλήματα, κυριως ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα καθε λιγο και λιγάκι να ειμαι στο συνεργείο(αλλαγη πολλπλασιαστών-όλωνκλπ. κλπ), και οχι μονο το δικό μου αλλα και άλλα μιλάμε για το 3.0 V6. Το αποκορύφωμα ήταν που με άφησε μίλάμε για την απόλυτη νεκρα πάνω σε ανοικτή στροφή μετά το Ρίο, με γυναικα και το παιδί μωρό και μια νταλίκα πίσω μου, που με υπεράνθρωπη προσπάθεια (με τιμόνι τσιμέντο) να το παρκάρω στο πλάϊ, να το πάρουν η Express, και εμείς να γυρίσουμε με Ταξί. Αυτο δύο μήνες μετά που μας άφησε στα Γιάννενα για παρόμοιο λόγο. Μετά απο αυτό το γεγονος η δήλωση της γυναικας μου ήταν να μην ξαναεπιστρεψει αυτο το αυτοκινητο στο σπίτι.
Ολα τα αλλα C5 φίλων μου, 2λιτρα και 1800 ήσαν απόλυτα καλά, χωρίς προβλήματα.
Επισημαινω μονο πως το αμάξι κατά τα άλλα ήταν απόλυτο μαγικό χαλί με εξαιρετική δύναμη. Κρίμα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
97.991

1979-1981: Datsun 100A

1981 - 1988: Datsun 120Y

1988 - 1993: Alfasud 1350 Ti

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
97.991

1993 - 2001: BMW 316

2001 - σήμερα: ΒΜW 316

2010 - σήμερα: Mercedes E200 CGI

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Δεν ειν' καλό ρε. Ο πατρινόπουλος θα το έδινε πίσω να πάρει ένα alfa 145. :135:

..

Reaction score
1.492

Καλά... Ξεχνιέται... αυτή εδώ;;;

Θα δεχθείς συντονιστική επίπληξη:116:

Αν θυμάμαι καλά, την αναγέννησες από την τέφρα της και την έχεις ακόμα, σωστά;
Ετσι ακριβώς...:605:

Reaction score
15.930

Καποια φεγγαρια ειχα κι αυτο....Με ειχε πιασει ψυχοπλακωμα,λογω του εσωτερικου χωρου...

Στο δρομο ενοιωθα τρομερη ανασφαλεια ειδικα σε υψηλη ταχυχητα...

Reaction score
232
Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Απο το 2002 εως και περσι εχω καβαλισει τουλαχιστον 200 αυτοκινητα για πανω απο 1.000 χλμ το καθενα.Καποια συμπερασματα εχω βγαλει αλλα τα προσωπικα μου εως τωρα ειναι 5 και ξεκιναμε να λεμε
1. φιατ τιπο 1.400 του 1991.Οικονομικο και ευρυχωρο,αλλα μεχρι εκει.Με ταραξε στα προβληματα
1.seat ibiza 1.400cc 16v 101ps 3πορτο.Απο την μανα του ειναι σπορτιβικο αμαξακι με πολυ καλο εξοπλισμο για την εποχη του(μοντ 10ς του 2000) και γενικοτερα αρκετα ευχαριστο θα μπορουσα να πω.Στα χερια μου δεν εμεινε για πολυ καιρο οπως το φτιαξανε στο εργοστασιο.Απο τα 11.000χλμ αλαξαμε εξατμιση ολοκληρη,σκουπα με χοανη,προγραμμα στον εγκεφαλο,αναρτιση ρυθμιζομεμη,θολομπαρες,ηχοσυστημα,καπακι σφαγμενο και φτιαγμενι κτλ κτλ.Μεχρι τα 200.000χλμ που το πουλησα δεν εκαψε σταγονα λαδι,και ας του εβγαζα το λαδι αρκετες φορες.Ηλεκρικα και μηχανικα προβληματα δεν ειχε εκτος απο ενα σασμαν που χαλασε απο τις πολλες κοντρες και τα 140 νιτρατα αλλογα.Ποσο να αντεξει το κακομοιρο εξαλου????Επιπλεον αλλαξα και εναν εγκεφαλο και αυτο απο μαλακια του προγραμματιστη που δεν τον εκλεισε σωστα με κολλα.Πειρε υγρασια μεσα και μας αφησε καιρους.Οταν τον ανοιξα βρεικα πρασιναδα:103:

3.BMW E 36 COUPE 318IS.Αυτο το αμαξι χαιρεσαι να το οδηγεις σε μεγαλα ταξιδια.Πολυ καλο πατημα (με καλη αναρτηση) ξεκουραστο,χωρις τρελες ζημιες(κατι συνεμπλοκ και ενα μετριτη αερα αλλαξα),αλλα μεσα στην πολη καιει πολυ.5 χρονακια περασαμε μαζι και περασαμε καλα.Ουτε και αυτο το γλιτωσε το πειραγμα σε μοτερ και αναρτιση.Γενικοτερα ενα πολυ καλο αμαξι
4.VW GOLF 1,6 FSI του 2006 5πορτο.Ανετο και ξεκουραστο στο ταξιδι με πολυ καλους χωρους μεσα στην καμπινα,πολυ καλο εξοπλισμο,οικονομικο και καλη εργονομια.Το τιμονι δεν ειχε και τοσο καλο φιλινγκ,αλλα ειναι ελαφρυ και δεν κουραζει.Στον δρομο δεν κανει παραξενες αντιδρασεις,αλλα θα ηθελα να γερνει λιγοτερο.Στα χερια μου εμεινε 9 μηνες μονο,γιατι ενας πολυ προσεκτικος οδηγος με εμβολυσε με την τζιπαρα του.Ζημιες δεν μου εβγαλε στους 9 μηνες αφου το αγορασα με 48.000χλμ και με τρακαρανε στα 68.000χλμ.
Παντος ειναι ενα αμαξι με το οποιο παρκαρεις ανετα σε πεζοδρομια χωρις να βρει απο κατω.
5.FORD FOCUS II 1.600 115PS και αυτο 5πορτο.Το εχω 2 μηνες μονο και ακομα το μαθαινω.Το εχω απειραχτο(πολυ ακριβη η βενζινη πλεον),αλλα εχει πολυ καλο τιμονι και καλο πατημα στο δρομο.Απο χωρους θα μπορουσε να ειναι και λιγο πιο ερυχωρο μεσα,αλλα σε αποζημιωνει με το καλο πορτ-παγκαζ.Η ηχομωνοση του δεν μου αρεσει και θα επρεπε να ειναι πιο καλοφτιαγμενο μεσα,αφου τα πλαστικα και η συναρμογη τους δεν σου γεμιζει αρκετα το ματι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.365

το μόνο αυτοκίνητο που απόρησα γιατί κυκλοφορεί, γιατί το επιτρέπουν να κυκλοφορεί, είναι το νταεβού λάνος. ακόμα και καρότσα οικοδομής που κουβαλάν τη λάσπη, πάει πιο σωστά στο δρόμο. δεν το είχα ποτέ στην κατοχή μου, κι ούτε πρόκειται, ακόμα κι αν με πληρώσουν δηλαδή.

ένα φίατ ούνο 1000-άρι (αν θυμάμαι καλά) της γυναίκας μου, μας είχε βγάλει την πίστη στα προβλήματα. ήθελα να το σπάσω.

ένα σάξο 1.100 (αν θυμάμαι καλά) ήταν κορυφή οδηγικά, αλλά μετά 6-7 χρόνια έκαιγε 11 λίτρα στα 100 χλμ και πήρε τον πούλο.

έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από το σκόντα οκτάβια 1.8 Τ. σκυλί.

το χόντα τζαζ 1,4 που έχω τα τελευταία 3 χρόνια για "πόλης", είναι καλό αυτοκίνητο, ευρύχωρο και με καλή συμπεριφορά στο δρόμο. αλλά ακριβό για την κατηγορία του.

το 7-θέσιο φορντ ες-μαξ ντίζελ 2-λιτρο που κυκλοφορώ τα τελευταία 4 χρόνια είναι (με όλη τη σημασία της λέξης) ΕΡΓΑΛΕΙΟ. δε μπορείτε καν να φανταστείτε τι έχω φορτώσει σε αυτό.... και καίει λιγότερο από το τζαζ..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
97.991

2010 - σήμερα: Mercedes E200 CGI
Πύ-πύ-πύ-πύραυλος!!
Καλά, πύραυλο δεν το λες. Ομολογουμένως πολύ γρήγορο, ειδικά αν συνυπολογίσεις το μέγεθος και το βάρος του. Θυσιάζει λίγο το καλό κράτημα για την άνεση, κάτι που θέλεις στα οικογενειακά ταξίδια.

Περιμένω πώς και πώς τον Αύγουστο για να του γράψω 3 - 4000 χλμ στους ευρωπαϊκούς δρόμους, όπου και θα βρίσκεται στο στοιχείο του.

Reaction score
15

Ας κάνουμε ένα θέμα επιτέλους που είναι πέραν των πόθων, της φαντασίας και του γούστου του καθενός. Γράψτε με πόσα, με ποιά αυτοκίνητα έχετε "ζήσει" μέχρι στιγμής και ποιό από αυτά θεωρείτε το καλύτερο.

Όταν λέμε να έχουμε "ζήσει" όχι να το είχε ο θείος μας και να μας το έδωσε για 5 βόλτες. Να έχουμε ζήσει εμείς, να ήταν δικό μας και να το χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.

Είναι σημαντικό να δούμε τι εμπειρίες από αυτοκίνητα έχει ο καθένας και κατ' επέκταση να αξιολογήσουμε την άποψή του γι αυτά. Μιλάμε δηλαδή για την δική μας εμπειρία - προσωπική στατιστική και όχι τι ακούσαμε ή τι μας είπανε για την ποιότητα ενός αυτοκινήτου.

...
Καλημέρα στο forum
λοιπόν έμαθα στο οικογενειακό Opel Kadet του 1978, 1000 κ.εκ. Θυμάμαι ότι οταν έπιανε τα 100 σου έδινε την εντύπωση, λόγω των αεροδυναμικών θορύβων, ότι θα απογειωθεί και θα διαλυθεί στα εξ΄ων συνετέθη.
Το δεύτερο στη δεκαετία του 1990, Mazda MX-5 1600cc 120PS, πισωκίνητο για όσους το θυμούνται. Όταν συνήθιζες την πίσω κίνηση και ολίσθηση ακόμα και με ελάχιστο γκάζι στις στροφές, ήταν σχεδόν απολαυστικό. Όμως όταν ήρθε το πρώτο παιδί, άστα.. Επίσης έτσι και έκανες το λάθος να κυκλοφορείς με ανοιχτή κουκούλα στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες, στο τέλος του ταξιδιού είχες εγκαύματα 2ου βαθμού και συμπτώματα θερμοπληξίας.
Μετά Toyota Corolla 1400cc 90PS μοντέλο 2000. Οικογενειακό αυτοκίνητο, σταθερό, προβλέψιμη οδική συμπεριφορά, όχι για extreme καταστάσεις όμως. Μέχρι τα 105000 χλμ που το άλλαξα δεν είχα προβλήματα.
Ακολούθησε το Avensis 1800cc 125PS μοντέλο 2005. Σαφώς καλύτερο από το Corolla, πιο άνετο ταξίδι, καλύτερα καθίσματα, οικονομικό για τις επιδόσεις του, καλή ενεργητική ασφάλεια, αλλά... Τα μηχανικά προβλήματα άρχισαν με πρόβλημα στα ρουλεμαν του σασμαν στα 60000 χλμ, και με πρόβλημα στην αλλαγή από 3η σε 4η ταχύτητα. Ευτυχώς που έχουν εγγύηση 6 χρόνια.
Και από το 2009, Volvo S60 2000cc turbo 180PS. Από τα τελευταία με 5κύλινδρο Volvo κινητήρα που κυκλοφόρησαν αφού αντικαταστάθηκε από το νέο μοντέλο που όμως έχει πια 4κύλινδρους κινητήρες της Ford.
Εδώ λοιπόν βλέπεις τη διαφορά που κάνει η ποιότητα του σασί (μεγάλη στρεπτική ακαμψία), και η όλη κατασκευή και δέσιμο του αυτοκινήτου. Πραγματικά την πρώτη φορά που το οδήγησα η διαφορά με το Avensis ήταν μεγάλη. Θα έλεγα ότι το Avensis έμοιαζε σαν "τενεκεδένιο". Ίσως να είναι υπερβολή, αλλά πράγματι αυτό αισθάνθηκα. Η ποιότητα ταξιδιού έχει ανέβει σε άλλο επίπεδο. Πέρα από την ασφάλεια, τη σταθερότητα, επιδόσεις κ.λ.π κ.λ.π, είναι αυτή η αίσθηση του ότι φτάνεις στον προορισμό σου ξεκούραστος. Χωρίς πιασίματα, μυικούς πόνους και άλλα τέτοια.
Μάλλον θα το κρατήσω για καμμιά 10καριά χρόνια και βλέπουμε.

Reaction score
31
Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Σε αυτο έμαθα να οδηγάω... (4 χρόνια)

Μετά πηρα το εργαλείο... (10 χρόνια)

και μετα μου το πουλησε η γυναικα και εμεινα με τον κουβα της... (εδω και ενα χρόνο)

Μεταξυ του c4 και του αλλου οχήματος που έχω, προτιμω το δευτερο...

Agg

Reaction score
0
1.Peugeot 205 1.000 '89 Δεν παραπονεθηκε ποτε!
2.Seat Cordoba 1.4 '02 Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες μου...δεν εσπαγε δεν χαλαγε μονο που ηταν "σπαρτιατικο"
3.Seat Toledo 1.6 '00 Μακριαααααα βαρεθηκα να το πληρωνω, (2 σασμαν, κλιματισμος, νερα στο χωρο επιβατων, ακριβα service κτλ).
4.Toyota Avensis 1.8 '10 Επειδη εχω κανει μωλις 16.000 χιλ δεν μπορω να το κρινω ακομα αν ειναι αξιοπιστο αλλα οταν το αγορασα ηταν (συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια: χωροι, εξοπλισμος, δυναμη σε συνδιασμο με οικονομια και φτηνα(πιο φτηνα απο τα υπολοιπα) service)η καλητερη επιλογη στην κατηγορια του οικογενιακου και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250
Members
38.164
Νεότερο μέλος
hliasA79