Heco victa 300 vs JBL ES30

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Heco victa 300 vs JBL ES30

Καλησπέρα. Μετά από καλό στρώσιμο των heco victa 301, μπορώ να πω ότι για την τιμή τους είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι, σε συνδυασμό πάντα με τον marantz που έχω, το ιδανικό χαμηλό που θέλω, (από ένα τέτοιο ηχείο πάντα..γιατί σαφώς θα ήθελα και περισσότερο..:103:) έρχεται με το πλήκτρο loudness του ενισχυτή. Σε κάπως υψηλές εντάσεις όμως, παρατήρησα ότι "απενεργοποιείται" και το βρίσκω λογικό προφανώς για λόγους προστασίας.
Δεδομένου ότι παίζω μέσω υπολογιστή με onboard κάρτα ήχου, πριν αρχίσω να κοιτάω για κάποιο sub, ήθελα την γνώμη σας αν μπορούσα να πάρω λίγο καλύτερο χαμηλό με κάποιο dac...Βέβαια μιας και το σύστημα ενισχυτής + ηχεία δεν το κοστολογώ πάνω από 350 ευρώ, δεν θα ήθελα να προσανατολιστώ σε dac των 1000 ευρώ π.χ...
Κάποια γνώμη?

GOM

Reaction score
43

Καλημέρα σε όλους. Επειδή με έτρωγε ο...η τσέπη μου, έκανα το λάθος και άκουσα τον μικρό dynavox 307 με ηχεία klipsch rf 42 II και rf 52 II. Τον άκουσα και με άλλα, μεγαλύτερα και ακριβότερα, αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός για τα δικά μου "άπειρα" αυτιά, ήταν το κάτι άλλο. Εν ολίγοις, ξεθάβω το συγκεκριμένο ποστ, διότι θέλω να ρωτήσω κάτι γενικής φύσεως και επειδή δεν έχω την πείρα θέλω την γνώμη σας.
Λοιπόν, αφορά κυρίως τον όγκο των χαμηλών συχνοτήτων. Για τα heco 301 που έχω, στην προηγούμενη σελίδα αναφέρθηκαν οι συχνότητες "34 Hz στα -10 db, 51 Ηz στα -6 και 64 Hz στα -3 dB". Επίσης πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι ειδικά οι συχνότητες 34hz, για ηχεία βάσης, είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Για να μην κουράζω, το προβληματάκι που έχω με το χαμηλό, λύνεται με το loudness και πειράζοντας λίγο τα bass balance.
- Ερώτηση κρίσεως....Γνωρίζει κανείς αν υποθέσουμε ότι το ηχείο είναι στα 64hz...στο πόσο περίπου μπορεί να πέφτει με το πλήκτρο loudness? Ένα ενδεικτικό εύρως θα βοηθούσε.
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί το rf 42, (θα παίζει χωρίς δυνατότητα loudness) αναφέρει συχνότητα 59hz και φοβάμαι μήπως παίζει στα ίδια περίπου με τα heco. Στο μαγαζί που τα άκουσα, σαφώς το rf 52 το μπάσο του ήταν απίστευτο...αλλά το φοβάμαι στο χώρο μου γιατί νομίζω θα μπουμάρει, γι αυτό καταλήγω στο rf 42.
Εν ολίγοις...πιστεύετε ότι το μικρό rf 42, θα μου δώσει καλύτερο και δυνατότερο χαμηλό από τα heco 301?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα Klipsch που αναφερεις ειναι απειρως πιο μπασατα απο τα Ηeco οποτε μην βασανιζεσαι. Ειχα το Rf-52 σε 17τμ και μπουμαρε ασχημα και γιαυτο το αποχωριστηκα. Δεν ξερω ποσος ειναι ο δικος σου αλλα κρατα την πληροφορια και σκεψου το αναλογικα.

GOM

Reaction score
43

Tyler, καλησπέρα. Θυμάμαι ότι κάπου είχες αναφέρει ότι σε 25τμ παίζανε καλύτερα και ακόμα καλύτερα σε 35τμ. Εμένα ο χώρος μου είναι 20-22 τμ και χαμηλοτάβανος, (αν παίζει ρόλο) Παρόλο που τα rf 52 ΙΙ στο μαγαζί που τα άκουσα το μπάσο τους έκανε την διαφορά, κλείνω πιο πολύ στα rf 42 II, λόγω του μπουμαρίσματος που αναφέρεις. Η διαφορά στην τιμή είναι 130 ευρώ..μικρή δηλαδή και δεν θέλω να το μετανιώσω. Απλά ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλύτερο μπάσο από τα heco 301. Αυτά τα 5hz υπέρ των klipsch είναι όντως τόσο χαοτική διαφορά? (64hz μετρημένα τα heco, 59hz τα klipsch).
Thx...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου το ποσο μπασο εχει ενα ηχειο δεν το αντιλαμβανεσαι με το ποσο χαμηλα κατεβαινει σε Hz, αλλα κ απο την εκταση του χαμηλου. Δεν υπαρχει καμια συγκριση σε ογκο καμπινας και μεγαφωνα καθως και κουρδισμα των Klipsch σε σχεση με τα Heco. Αν μπορεις να τοποθετησεις τα ηχεια σε καλη αποσταση απο τους πλαινους και πισω τοιχο, μπορει να κατσουν και τα 52.

η συγκριση χαμηλα θεωρω οτι εννοειται με τον ιδιο ενισχυτη

GOM

Reaction score
43

Απόσταση από τον πίσω τοίχο, έχω την δυνατότητα μόνο 15εκ. και για να αποφύγω τις γωνίες, η θέση ακρόασης θα είναι στο 1 μέτρο. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να με "κουράσει". Επίσης προτάθηκε να βάλω στον τοίχο πίσω ένα υλικό που λέγεται ρικοφον...Σίγουρα τα rf 42 μπορώ να τα στήσω καλύτερα, αλλά τα 52 όποτε τα ακούω μετανιώνω που δεν τα έχω πάρει ακόμα...
Όπως και να έχει ευχαριστώ για την πάντα τεκμηριωμένη γνώμη σου!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Απόσταση από τον πίσω τοίχο, έχω την δυνατότητα μόνο 15εκ. και για να αποφύγω τις γωνίες, η θέση ακρόασης θα είναι στο 1 μέτρο. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να με "κουράσει". Επίσης προτάθηκε να βάλω στον τοίχο πίσω ένα υλικό που λέγεται ρικοφον...Σίγουρα τα rf 42 μπορώ να τα στήσω καλύτερα, αλλά τα 52 όποτε τα ακούω μετανιώνω που δεν τα έχω πάρει ακόμα...
Όπως και να έχει ευχαριστώ για την πάντα τεκμηριωμένη γνώμη σου!
η αποσταση αυτη απο τον τοιχο ειναι απαγορετευτικη για οποιοδηποτε ηχειο οπισθιας αναδρασης χαμηλου μιας και η φορτιση του χαμηλου ειναι πολυ μεγαλη και οι "ουρες" κ το βουητο παραμονευουν. Απαγορευτικο επισης ειναι ενα τοσο μεγαλο ηχειο που ειναι φτιαγμενο να στηνει ικανη στερεοφωνικη εικονα σε αποστασεις ακροασης 2-2,5 μετρα και πανω. Η περιπτωση σου απαιτει near field ηχεια που ειναι φτιαγμενα για θεση ακροασης 1-1,5 μετρο. Το σεναριο που εξεταζεις ειναι επικινδυνο..

GOM

Reaction score
43

Τότε δυστυχώς, τα rf 42 είναι μονόδρομος. Μπορώ να τα βάλω σε θέση που θα απέχει 3 μέτρα από την θέση ακρόασης και απ΄οτι κατάλαβα, αν θεωρήσω ότι υστερούν λίγο σε χαμηλό, μπορώ να τα πλησιάσω λίγο στον πίσω τοίχο...(?)
Για τα 52, πληροφοριακά πόση απόσταση από τον πίσω τοίχο θεωρείται ικανοποιητική?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τότε δυστυχώς, τα rf 42 είναι μονόδρομος. Μπορώ να τα βάλω σε θέση που θα απέχει 3 μέτρα από την θέση ακρόασης και απ΄οτι κατάλαβα, αν θεωρήσω ότι υστερούν λίγο σε χαμηλό, μπορώ να τα πλησιάσω λίγο στον πίσω τοίχο...(?)
Για τα 52, πληροφοριακά πόση απόσταση από τον πίσω τοίχο θεωρείται ικανοποιητική?
δεν ξερω αν καταλαβες τι γραφω παραπανω...

1)Το 15εκ απο τον τοιχο, και το 1μ αποσταση ακροασης ειναι δεδομενα και ο μοναδικος τροπος τοποθετησης?? Αν ειναι δεδομενα δεν σου κανουν ουτε τα 42 ουτε τα 52 ουτε κανενα τετοιο ηχειο, παραμονο nearfield.

2) Αν δεν ειναι δεδομενα και αλλαζουν συνεχιζει η κουβεντα. Για αυτα τα ηχεια δαπεδου θες πανω απο μισο μετρο απο τον πισω τοιχο, και το ιδιο απο τους πλαινους κ πιο μεγαλη αποσταση καλυτερα. Θεση ακροασης 2-2,5μ κ ανω.

αυτα απο μενα:605:

GOM

Reaction score
43

όχι, για τα 42 μπορώ να πειραματιστώ και με άλλες θέσεις όπως τις αναφέρεις...οπότε θα επανέλθω.Τα 52 μάλλον τα ξεχνάω...ευχαριστώ για τον χρόνο σου..

GOM

Reaction score
43

Μπορεί κάποιος να μου πει αν από το συγκεκριμένο τεστ, φαίνεται, στο πρώτο σχεδιάγραμμα αριστερά, πατώντας να γίνει ζουμ, η ευαισθησία του ηχείου? Αν δεν κάνω λάθος η κόκκινη γραμμή αφορά αυτό? Δηλαδή κάπου 87db?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef