JBL 4530 - ΕΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30+ ΧΡΟΝΙΑ

Reaction score
460
Απάντηση: JBL 4530 - ΕΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30+ ΧΡΟΝΙΑ

Ε.... ενταξει η καμπινα ειναι jbl,τα μεγαφωνα?

Reaction score
460

Δηλ για να καταλαβω ενα ηχειο τηρει τις προδιαγραφες που κατασκευαστηκε μονο ως προς την καμπινα η στο συνολο του?

Reaction score
1.538

τα μεγαφωνα που φοραει η καμπινα ειναι τα jbl E-130. το εγραψα και στην αρχη του ποστ

Reaction score
460

Ζητω συγνωμη εαν δεν καταλαβα καλα.
Αλλα μια διευκρινηση....το μεγαφωνο που φοραει επανω το δικο σου ηχειο,το 130 εαν δεν απατωμαι,ειναι αυτο που φοραει απο την "μαμα" του το 4530?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.681
Όταν άνοιξε το θέμα, ήμουν βέβαιος γιά το τι ακριβώς θα πει ο antkots! :142:

Reaction score
460
Απάντηση: Re: JBL 4530 - ΕΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30+ ΧΡΟΝΙΑ

Όταν άνοιξε το θέμα, ήμουν βέβαιος γιά το τι ακριβώς θα πει ο antkots! :142:
Πως με πιανεις βρε φιλε!!!!:142:

Reaction score
1.538

το 4530 απο ''μαμα'' δεν φοραει κανενα μεγαφωνο - η jbl προτεινει καποια μεγαφωνα αναλογα την χρηση που θες να κανεις στις καμπινες και το 130 ειναι μεσα σε αυτα :132:

Reaction score
1.538

το 130 ειναι μεγαφωνο , ξεκινα το ιδιο χαμηλα με το 2225 αλλα ανεβαινει πολυ ψηλα λογω του αλουμινενιου dust cup

Reaction score
1.622
Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς και μου προξένησε την περιέργεια:

Αυτό το ηχείο δεν είναι κάποιο εμπορικά διαθέσιμο από την JBL, αλλά ένα προτεινόμενο σχέδιο για κάποιο από τα μεγάφωνά της; Όπως π.χ. κάνει η Fostex για τα μονόδρομά της;

Και η κατασκευή είναι καινούρια με παλιά "αναπαλαιωμένα" μεγάφωνα, ή παλιά φρεσκαρισμένη με παλιά "ανακαινισμένα" μεγάφωνα;

Επίσης ποιος ο λόγος επιλογής παλαιών μεγαφώνων; Είναι δηλαδή θέμα επιλογής ρετρό χαρακτήρα και αυθεντικότητας, είναι θέμα καλύτερης απόδοσης με τη συγκεκριμένη καμπίνα σε σχέση με το αν η ίδια καμπίνα φορούσε κάποια καινούρια μεγάφωνα, είναι θέμα καλύτερης απόδοσης των συγκεκριμένων μεγαφώνων γενικά;

Reaction score
1.538

τα 4530 ειναι γνωστα κυριως για την χρηση στις ντισκο ολου του κοσμου απο τα τελειωματα των 70ς εως τα μεσα των 80ς... εκτως απο τις ντισκο εφαρμογες ομως ειχε κ αλλες PA οποτε σε αυτες τις καμπινες οπως και στις 4520 οι επιλογες στα μεγαφωνα και γουφερ ηταν αρκετες.

τα ηχεια ειναι rebuild τα μεγαφωνα τα βρηκα και τα ψιλοφρεσκαρισα

ο λογως που φοραω τα original ειναι και λογω αυθεντικοτητας αλλα και αποδοσης.

Reaction score
1.622
Άρα τα πουλούσε κανονικά ως ΡΑ η JBL; Ή απλά πρότεινε τις καμπίνες;

Κάτι ακόμη που μου προκαλεί περιέργεια, επειδή δεν έχω ξαναδεί ΡΑ με εκτεθειμένες κόρνες: Δηλαδή ήταν στα μαγαζιά τα ηχεία έτσι με τις κόρνες έξω από τις καμπίνες;

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω να μη σου χαλάω το θέμα...

Reaction score
1.538

ηταν pa καμπινες στα οποια προτεινε μεγαφωνα για αυτες. στα μαγαζια τα ειχαν σαν μπασοκαμπινες ... μεσαιομπασοκαμπινες μαλλον...αλλα πολλα μαγαζια τα κανανε φουλ ρειντζ οπως εγω. ''εκτεθειμενες'' κορνες εχουν πολλα ηχεια σινεμα ακομα και σημερα... κατι που ξεκινησε η altec lansing πολλες δεκαετιες πριν με τα VOTT ( voice of the theater ) που επεισης τα δουλευαν και σαν PA γενικα... μια εφαρμογη τους πχ ηταν και στο WOODSTOCK

Reaction score
460

Eδώ http://www.jblpro.com/pub/obsolete/low_frequency_enclosures2.pdf προτείνει το Ε 140.

Μάλλον όμως το Ε130 είναι πιό χρηστικό , γιατί είναι 5db πιό ευαίσθητο και ανεβαίνει πιό ψηλά.
Nικο το σασι του 130 με του 140 ειναι το ιδιο?
Εννοω παχος βαθος διατομη σασι, διατομη μαγνητη, βαθος-διατομη μαγνητη κτλ?
Ο κωνος του μεγαφωνου εχει την ιδια διατομη-διαδρομη,μεγεθος σαραουντ κτλ?παραγουν την ιδια ποσοτητα αερα σε κανονικο η ακομη και σε φουλ προγραμμα?

Reaction score
460

Άρα τα πουλούσε κανονικά ως ΡΑ η JBL; Ή απλά πρότεινε τις καμπίνες;

Κάτι ακόμη που μου προκαλεί περιέργεια, επειδή δεν έχω ξαναδεί ΡΑ με εκτεθειμένες κόρνες: Δηλαδή ήταν στα μαγαζιά τα ηχεία έτσι με τις κόρνες έξω από τις καμπίνες;

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω να μη σου χαλάω το θέμα...
Επαιρνες τις μπασοκολωνες και ξεκιναγες απο επανω τους το κτισημο,τεραστιες κορνες μεσουψηλων,σουπερ τουιτερ και χρημα να ειχες να εριχνες.
Μια ντισκο με τα σπουδαιοτερα "κτιστα" jbl στην Ελλαδα ηταν η bora bora.
Εκει να δει τι ειχε κανει ο ανθρωπος!!!!
Απο ενισχυτικα επαιζε με τα μεγαλα citation της harman cardon.

Reaction score
1.538

κριμα που τωρα πια ειναι αγοραστα και ετοιμα.... ασχημα ηχεια στα μαγαζια...πλαστικες καμπινες... τιποτα το σπουδαιο. Ονειρο μου θα ηταν 2 4520 με τεραστια ακουστικ λενσις επανω... και ας ειμαι μονο 26 χρονων και δεν τα εχω δει απο κοντα ποτε στη ζωη μου !

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.169
Eισαι μεγαλος κορνακιας ρε Retro!!

Κανονικα πρεπει ν ανοιξεις ενα θεμα να μας παρουσιασεις ολα τα ηχεια που εχεις φτιαξει και να μας πεις κ 2-3 λογακια για το καθενα...
την ιστορια του, γιατι το προτιμησες , την αποδοση τους, τη γνωμη σου κλπ !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.083
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK