Eρωτηση για καρτες μνημης φωτ. μηχανης

Reaction score
0
Χαιρετω:107:

Πηρα προσφατα μια compact φωτογραφικη μηχανη Nikon, συγκεκριμενα αυτην εδω.
Απο προηγουμενη εμπειρια σε μηχανες εχω ελαχιστη και δε γνωριζω τι γινεται με τις καρτες μνημης.
Η εσωτερικη μνημη της καρτας ειναι 45ΜΒ, τραβαει μεν ΗD video 1280x720 αλλα με την υπαρχουσα μνημη δε γινεται, μονο 640x480 για περ.30''.

Οι τυποι καρτας που υποστηριζονται ειναι SD, SDHC, SDXC. Εγω τι να παρω?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.176
Kαλως μας ηρθες κ καλοριζικη η μηχανη!

Θα βρεις ελπιζω πολλα ενδιαφεροντα πραγματακια στο φορουμ, οπως επισης κ μπορεις να ανεβασεις τις φωτο σου στις διαφορες Gallery που υπαρχουν.

Οσο για την καρτα, ο τυπος ειναι SD card.
Υπαρχουν απλες κ γρηγορες , οπως oι SDHC .
Δε νομιζω να δεις διαφορα οτι κι αν παρεις στη μηχανη σου, ουτε στο βιντεο ουτε στη φωτογραφια.

Περισσοτερο θα φαινοταν σε μεγαλυτερες μηχανες, η σε ριπη φωτογραφιων η σε full HD βιντεο.

Μια διαφορα που θα δεις κ θα κρινεις κατα ποσο σ ενδιαφερει ειναι το ποσο γρηγορα θα κατεβαινει η καρτα απ το reader στον υπολογιστη, οπου μ ενα καλο reader η SDHC class6 εως 10 ειναι αρκετα πιο γρηγορες.

Οσο για τη διαφορα τιμης που δεν ειναι κ τεραστια, θα προτεινα μια γρηγορη SDHC class 10 που ισως να αξιοποιησεις κ στο μελλον αν αλλαξεις μηχανη η καμερα η αλλα gadget

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Eρωτηση για καρτες μνημης φωτ. μηχανης

Γεια σου φιλε, βασικα εγω θα ηθελα να μπορω να τραβαω το ΗD βιντεο οσο γινεται περισσοτερο χρονο(νομιζω μπορεις ως μιση ωρα). Ποια καρτα ακριβως να αγορασω και ποιας χωρητικοτητας?

Card reader δεν εχω στο pc, ειναι απαραιτητο? Εαν συνδεσω τη μηχανη με το pc δε θα μπορω να μεταφερω το βιντεο οπως μεταφερω και τις φωτογραφιες?

Reaction score
3
Απάντηση: Eρωτηση για καρτες μνημης φωτ. μηχανης

Καλωσήρθες.
Μιας και χρησιμοποιώ κάρτα για βιντεοκάμερα (Panasonic TM700), θα επιβεβαιώσω ότι μια SDHC class 10, είναι η καλύτερη επιλογή. Αν και η κάμερα έχει εσωτερική μνήμη, αγόρασα μια 8gb Transcend από εδώ.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες μάρκες, αλλά προτίμησα αυτή γιατί μου την πρότειναν.
Βασικά να κοιτάξεις την διαφορά τιμών μεταξύ ελληνικών καταστημάτων και εξωτερικού, γιατί μπορείς να γλυτώσεις και τα μισά λεφτά!
Όσον αφορά το Card Reader, καλύτερα να πάρεις ένα γιατί θα σου χρειαστεί στο μέλλον σίγουρα, αλλά και γιατί η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, είτε είναι αρχεία, είτε βίντεο, είτε φωτογραφίες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχεις όταν μεταφέρεις δεδομένα στο PC από την κάμερα.

Σημ. Αν αποφασίσεις να πάρεις από amazon, υπάρχει περίπτωση να μην στέλνει η ίδια κάποια μοντέλα ανάλογα την χωρητικότητα. Επειδή μου έτυχε στη συγκεκριμένη κάρτα που πήρα, δεν είχα κανένα πρόβλημα με την αντίστοιχη εταιρεία mymemory.co.uk.

Reaction score
0

Φιλε μου, επειδη δεν εχω ιδεα τι παιζει με το θεμα των καρτων καλυτερα μη μου λες τιποτα περι amazon κλπ. Μπορεις απλα να μου υποδειξεις ΠΟΙΑ καρτα να αγορασω για τη συγκεκριμενη μηχανη μου, που να εξασφαλιζει πολυ χρονο?

Reaction score
0

Και εγώ θα σου προτείνω SDHC class 10. Για χωρητικότητα μια 8GB είναι μια χαρά. Φυσικά αν σε παίρνει οικονομικά, πάρε 16GB και ξεμπέρδεψες για πολύ καιρό.
Για τιμές κανε μια αναζήτηση στα Ελληνικά e-shops ή κάνε μια αναζήτηση στο skroutz.gr.

Reaction score
0

Ψαχνοντας στο νετ, συγκεκριμενα εδω, λεει οτι παιρνει maximum 4GB(το cf τι ειναι?)
Συνεπως καρτα των 4GB πρεπει να αγορασω?
Μπορειτε να μου δειξετε ακριβες ελληνικο λινκ να τη παρω σημερα κιολας?

Reaction score
0

Ψαχνοντας στο νετ, συγκεκριμενα εδω, λεει οτι παιρνει maximum 4GB(το cf τι ειναι?)
Συνεπως καρτα των 4GB πρεπει να αγορασω?
Μπορειτε να μου δειξετε ακριβες ελληνικο λινκ να τη παρω σημερα κιολας?

CF (Compact Flash) είναι τελείως διαφορετική κάρτα και δεν κάνει για την μηχανή σου.
Εσύ έχεις την S3100 και όχι την 3100.

Για Ελληνικά μαγαζιά κοίτα εδώ :
8GB http://www.skroutz.gr/c/45/memory-cards-readers.html?keyphrase=sdhc+8gb+class+10

16GB http://www.skroutz.gr/c/45/memory-cards-readers.html?keyphrase=sdhc+16gb+class+10

Προτίμησε SDHC και όχι σκέτη SD

Reaction score
0

Ουπς σορυ! δεν προσεξα οτι ηταν σκετο 3100:)

Κοιτωντας στο manual γραφει οτι
"Τhe maxumum file size for a single movie is 2GB or the maximum movie length for a single movie is 29 minutes, even when there is sufficient free space on the memory card for longer recording"

Aυτο σημαινει οτι δεν εχει νοημα να βαλω καρτα πανω απο 2GB ή οτι αν βαλω καρτα των 4GB τοτε θα μπορω να γραψω 2 ταινιες απο 29' εκαστη?

Μπορειτε να μου δειξετε μια καρτα 4 ή 8GB στο Πλαισιο για να παω να τη παρω το απογευμα?
Τι επιπλεον εχει η SDHC απο την SD ή την SDXC?

ΥΓ. Επισης στο manual γραφει "Memory cards with an SD Speed Class rating οf 6 or faster are recommended when recording movies."
Aρα παω για το μεγαλυτερο νουμερο?

Reaction score
0

Το μέγιστο που μπορείς να γράψεις συνεχόμενα ειναι 2GB ή 29'. Αν διακόψεις και ξαναξεκινήσεις δεν παίζει θέμα. Μπορείς να γράψεις απεριόριστα όσα κλιπάκια . Άλλωστε θέλεις χώρο και για τις φωτογραφίες .

Από Πλαίσιο check these :
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Memory-Card-SDHC-Class-10-8GB-TS8GSDHC10.htm

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...emory-Card-SDHC-Class-10-16GB-TS16GSDHC10.htm

Η διαφορά στις κάρτες ειναι η χωρητικότητα και η ταχύτητα.

SD - Secure Digital μέχρι 4GB
SDHC- Secure Digital High Capacity από 4GB έως 32Gb
SDXC- Secure Digital eXtended Capacity από 32Gb έως 2TB

Όσο πιο μεγάλο το νούμερο στο class τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Reaction score
0

Αρα μπορω να βαλω οση χωρητικοτητα θελω...

Λεω λοιπον να παρω την Transcend SDHC Class 10 (8GB) στα 20 :)

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Reaction score
0

Καλες οι εγκυκλοπαιδικες γνωσεις αλλα εγω θελω να παρω σημερα μια καταλληλη και καλη καρτα για τη μηχανη μου.
Συμφωνεις με την Transcend SDHC Class 10 (8GB) ή εχεις να προτεινεις καποια καλυτερη?

Reaction score
0

Μια χαρά είναι, θα σε καλύψει πλήρως :615:

Reaction score
0

Σκεφτομαι αν θα παρω την 8GB ή την 16GB.
Πόσο περιπου βιντεο 1280x720 χωραει αυτη η Transcend 8/16GB?
Ποση περιπου ωρα θες για να μεταφερεις 8/16GB μεσω usb με τη καρτα αυτη?

Reaction score
0

Tελικα πηρα την Τranscend 16GB (15 πραγματικα).
Δυο αποριες.

Απ οτι ειδα βιντεακι 1280x720 μπορει να τραβηξει μονοκομματα 8 και κατι λεπτα, που ειναι περ.1,85GB. Οποτε χωραει 8 8λεπτα, δηλαδη 64'. Στην ετικετα ομως γραφει οτι μπορεις να τραβηξεις HD βιντεο(1920x1080) 240'...

Φθειρεται η καρτα με το καιρο με το συχνο γραψε-σβησε?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.176
εννοεις στην ετικετα της μηχανης η της καρτας??
δεν εχει θεμα η καρτα με τα χρονια.αν την προσεχεις κιολας./.

εχω καρτες cf που τις δουλευω καθημερινα καμια 4 χρονια με 300.000 φωτο μεσα να χουν γραφτει χωρις κανενα προβλημα

τωρα αν εισαι βεβαια γκαντεμης..

(βεβαια ολα σωζονται αν γινει το κακο, χτυπα ξυλο...)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Eρωτηση για καρτες μνημης φωτ. μηχανης

εννοεις στην ετικετα της μηχανης η της καρτας??
δεν εχει θεμα η καρτα με τα χρονια.αν την προσεχεις κιολας./.

εχω καρτες cf που τις δουλευω καθημερινα καμια 4 χρονια με 300.000 φωτο μεσα να χουν γραφτει χωρις κανενα προβλημα

τωρα αν εισαι βεβαια γκαντεμης..

(βεβαια ολα σωζονται αν γινει το κακο, χτυπα ξυλο...)
Στην ετικετα της καρτας, φυσικα.

Η καρτες εχουν lifetime εγγυηση, oποτε υποθετω οτι δεν φθειρονται. Μηπως ομως πεφτουν οι επιδοσεις τους?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK