Ηχεία Για αρχάριο στα 300 ευρώ για μουσική κυρίως, ταινίες και gaming

Reaction score
0
Πρώτο μου ποστ εδώ πέρα και για αυτό

Καταρχάς να χαιρετήσω την παρέα των ειδικών και ψαγμένων στο χώρο του ήχου.

Μόλις τελείωσα τον καινούριο μου υπολογιστή και το επόμενό μου βήμα είναι να αναβαθμίσω τον τομέα ήχο μιας και τα ηχεία που εχω αυτή τη στιγμη είναι της τηλεόρασης μου(ουαου), του λάπτοπ, που μάλλον για τους περισσότερους απο εσάς ειναι στα επίπεδα σφυρίχτρας, κάτι creative σε μέγεθος ποτηριού και τέλος τα καλά μου τα ακουστικά akg Κ171 τα οποία είναι με διαφορά ότι καλύτερο έχω μαζί με τα ηχεία του αυτοκινήτου μου.

Σχετικά με τον ήχο δηλώνω Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Σ τελείως. Ότι ξέρω είναι χάρη σε αυτά που
διάβασα στο forum σας τις τελευταίες μέρες.

Ας μπούμε και επιτέλους στο κυρίως θέμα. Ενδιαφέρομαι για ηχεία που θα συνδεθούν σε
αυτή τη μητρική ASUS P8Z68-V και έχουν αυτόν τον codec: Realtek® ALC 892 8-Channel High Definition Audio CODEC , θέλω να μου πείτε αν θα πρέπει να πάρω ξεχωριστή κάρτα ήχου ή αν μπορώ να την αποφύγω χρησιμοποιώντας οπτική ίνα ας πούμε. Θα το προτιμούσα να μην αγοράσω κάρτα ήχου αφού θα έμεναν περισσότερα χρήματα για τα αυτά καθεαυτά ηχεία.

Budget έλεγα για 200ευρώ αλλά κοιτώντας εδώ μέσα είδα οτι 300 μαλλον θα πρέπει να
τα διαθέσω μιας και θέλω και μπάσα( άρα και οκτά-ιντσο γούφερ?). Άμα έχετε καλές προτασεις για τίποτα καλό μεταχειρισμένο κανένα πρόβλημα. Δεκτές όλες οι προτάσεις.

Τα ηχεία προορίζονται για μουσική 50% games, 30% games όπως first person shooter και ταινίες-σειρες 20% . Επίσης θα ήθελα να μπορούν να υποστηρίξουν κανένα μικρό παρτάκι σε χώρο 20 αντε 30 τετραγωνικών αλλά αυτό είναι πολύ δευτερεύον.

Πάνω στο γραφειο μου θα τοποθετηθούν και ο χώρος είναι γύρω στα 20 τετραγωνικά

Ωραία και τώρα είναι η μεγάλη μου απορεία και θέλω κάποιος να με βοηθήσει. Εγώ περιμένω στο τέλος αυτού του θρεντ να εχω καταλήξει σε ένα σετ ηχείων σε στυλ.... δύο ορθογώνια κουτιά ή αλλιώς bookshelves??, αυτά τα ηχεία θα είναι μόνιτορ ντε και καλά? γιατί έχω διαβάσει σε φόρουμ σχετικά με υπολογιστές που επισκέπτομαι οτι ειναι κάπως ξερά και άχρωμα και οτι δε θα μου κάνουν. Εν ολίγης δε μπορώ να έχω bookshelves ηχεία χωρίς να ειναι monitor? και αν μπορώ, τότε αυτό προτείνεται για τη χρήση που τα θέλω ή όχι?

Με αυτά που ήξερα μέχρι σήμερα θα έπαιρνα αυτά εδώ edifier s730.

Θα πρέπει να κινηθώ σε active ηχεία?? όχι οτι έχω πρόβλημα να πάω και σε ηχεία
passive με ενισχυτή αρκεί να ειναι καλύτερα σε αυτά τα χρήματα.
Πάντως απο monitor (αν τελικά ενδείκνονται για την περίπτωσή μου) ενδιαφέρον μου φάνηκαν αυτά

M-AUDIO STUDIOPHILE BX8A DELUXE

BEHRINGER B1031A

BEHRINGER B2031A TRUTH

SAMSON RUBICON R8A B-STOCK

πειράζει αν είναι Β-STOCK??

Τέλος να πω ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να ακούσω ηχεία και απο κοντά(τα Χριστούγεννα) σε Αθήνα και Πάτρα. Αν θέλετε πείτε και μου και κανένα μαγαζί στις πόλεις αυτές.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, ελπίζω να μη σας κούρασα και προσμένω στην πολύτιμη βοήθειά σας στα πρώτα μου βήματα στο κόσμο του ήχου

Reaction score
1
Απάντηση: Ηχεία Για αρχάριο στα 300 ευρώ για μουσική κυρίως, ταινίες και gaming

Ορθά-κοφτά σου προτείνω με το χέρι στην καρδιά τα S730. Σίγουρα ΔΕΝ είναι hi-fi με την έννοια που είναι ένα ζευγάρι μόνιτορ, αλλά από την άλλη είναι μία καθ'όλα αξιοπρεπής πρόταση καλοφτιαγμένων και αρκούντως μελετημένων ηχείων. Διαθέτουν δορυφόρους που είναι "πραγματικά" ηχεία (ξύλινη καμπίνα, ψαγμένα σασί, ωραίο κροσόβερ) και ένα υπογούφερ που αποτελεί imho σημείο αναφοράς για τα διάφορα pc-speakers: υπέρ το δέον δυνατό, αλλά πάντα ελεγχόμενο και στακάτο, πολύ μακριά από τα πομπώδη και ξεπλυμένα υπογούφερ του κιλού που συνοδεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων αυτού του είδους.

Αν δε σε χαλάει που θα λείπουν τα κανάλια των εφέ ενός τυπικού 5.1, όρισέ τα ως την πρώτη σου επιλογή. ΔΕ θα το μετανιώσεις ούτε στιγμή!

ΥΓ. Η ψηφιακή τους είσοδος σε απαλλάσει από το έξοδο μίας εξτρά κάρτας ήχου, καθώς ο ήχος του ενσωματωμένου τσιπ της μητρικής δεν υπολείπεται σε τίποτε.

ΥΓ2. Και στο insomnia.gr τα ίδια θα σου έλεγα... ΟΚ?

ΥΓ3. Δεν έχω τίποτε με τα monitors, αλλά υποπτεύομαι ότι αυτό το hype γύρω από αυτά τα ηχεία ΔΕΝ πρέπει να παρασύρει το "μέσο" χρήστη, καθώς η χρήση και το περιβάλλον εργασίας τους (να το πω έτσι) είναι τελείως διαφορετικό από την "καθημερινότητα".

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ Navu για τις συμβουλές σου και θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν. Πάντως αυτό που έχω αποκομίσει, το οποίο κάλλιστα μπορεί να είναι και λανθασμένο, είναι οτι αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική στον υπολογιστή σου πάρε active nearfield monitors αλλιώς pc speakers, ή της μιας ή της άλλης δηλαδή. Περιμένω και τις γνώμες των υπολοίπων συμφορουμιτών

Υ.Γ Crystal Audio TX-B1 και αυτά μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρον όπως και αυτά Whaferdale 10.1 αλλά θέλω ενισχυτή για αυτά ε?

Reaction score
1.831

να σε μπερδέψω λίγο? Αυτή τη στιγμή ακούω από τα behringer 3031A που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου.

Καμιά σχέση με ξεραϊλα τα συγκεκριμένα μονιτόρια, μάλλον γλειφιτζούρια θα τα έλεγα!

Πάνω στο γραφείο τα έχω και είμαι ενθουσιασμένος θα έλεγα!

Reaction score
0

Κάθε άλλο παρά με μπερδεύεις, εγώ είπα εξαρχής ότι ψάχνω για όσο πιο σοβαρά-αποδοτικά ηχεία σε αυτά τα λεφτά και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω πέρα απο τα pc speakers(logitech, creative κλπ).

Αλλά τώρα όντας α-γνωστης μου γεννιούνται δυό απορείες ακόμα. Το ribbon tweeter αξίζει όντως τα 80!! ευρώ παραπάνω από το στρογγυλό Β2031Α Truth.

Δεύτερη ερώτηση, μήπως αξίζει περισσότερο να πάρω τα behringer με το 6ιντο γούφερ και να πάρω πιο μετά και το ασορτί sub ?

Υ.Γ. : Αν μπορείς απάντησε μου και σε κάποιες απο τις ερωτήσεις που έθεσα παραπάνω :121:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.995

...
Ωραία και τώρα είναι η μεγάλη μου απορεία και θέλω κάποιος να με βοηθήσει. Εγώ περιμένω στο τέλος αυτού του θρεντ να εχω καταλήξει σε ένα σετ ηχείων σε στυλ.... δύο ορθογώνια κουτιά ή αλλιώς bookshelves??, αυτά τα ηχεία θα είναι μόνιτορ ντε και καλά? γιατί έχω διαβάσει σε φόρουμ σχετικά με υπολογιστές που επισκέπτομαι οτι ειναι κάπως ξερά και άχρωμα και οτι δε θα μου κάνουν. Εν ολίγης δε μπορώ να έχω bookshelves ηχεία χωρίς να ειναι monitor? και αν μπορώ, τότε αυτό προτείνεται για τη χρήση που τα θέλω ή όχι?
...
Ο χαρακτηρισμός ενός ηχείου ως μόνιτορ βασίζεται στη χρήση για την οποία προορίζεται, και αυτή η χρήση έχει υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την αντοχή και την ακρίβεια, υπό τη συνθήκη ότι αυτή η ακρίβεια συνίσταται στην προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο θα ακούει ο τελικός χρήστης. Ο πολύς κόσμος αντιλαμβάνεται την ιδιότητα του μόνιτορ ηχείου με έννοιες όπως αυτή της ξηρότητας, διότι δεν έχει συνηθίσει να ακούει από μόνιτορ, αλλά από ηχεία με χαμηλότερη απόδοση, ανεξαρτήτως τιμής. Αυτή η χαμηλότερη απόδοση συνίσταται σε χαλαρά και υποτονικά μπάσα, καθώς και μια κάπως υποτονική μεσαία περιοχή, διότι έτσι η ήχος γίνεται λιγώτερο ενοχλητικός. Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις, η απόδοση εξαρτάται από το κόστος, όσον αφορά τα μόνιτορ ηχεία, αφού οι επαγγελματίες δεν χαρίζουν κάστανα, ενώ (συνήθως) είναι γνώστες του αντικειμένου και ξέρουν ακριβώς τι χρειάζονται. Στο χώρο του hi-fi, οι πελάτες συνήθως συνδέουν την τιμή με την απόδοση (όσο πιο ακριβό είναι, τόσο καλύτερα παίζει), και αυτό το στερεότυπο το συντηρούν και το εκμεταλλεύονται όλοι οι κατασκευαστές, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Στο ψητο τώρα, όταν μπορείς και έχεις χρόνο, γράψε σε ένα CD τον ήχο κάποιου αγαπημένου σου παιχνιδιού, καθώς και ο,τιδήποτε άλλο σχετικό με αυτά που ακούς, και άκουσέ το κατά πρώτον από ένα ζεύγος near field μόνιτορ υψηλής απόδοσης, όπως είναι το ATC SCM25A (http://www.locationhiend.com/contact.html), ή αυτό το K+H 0300A. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σου αρέσει, διότι το ηχητικό υλικό μπορεί να είναι ισοσταθμισμένο να ακούγεται σωστά -τέλος πάντων, αρεστά- από άλλου είδους ηχεία, κυρίως όσον αφορά τους ήχους των παιχνιδιών. Θα έχεις όμως το απόλυτο μέτρο σύγκρισης.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος σύνδεσης που προσφέρεται από κάθε μοντέλο. Θα ήταν ευχής έργο να πάρεις ηχεία με οπτική ψηφιακή θύρα, αλλά δεν είναι σίγουρο πως αυτή θα υποστηρίζει όλο το υλικό που θα ακούς. Συνήθως, όλα τα "ψηφιακά" ηχεία υποστηρίζουν προφανώς σήμα 16-44 (flac, mp3 κλπ.), αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα μπορούν να αποκωδικοποιήσουν πολυκάναλο σήμα από ταινία, σειρά, ή ό,τι άλλο. Επομένως, ενδείκνυται να πάρεις ένα ζευγάρι ηχεία με αναλογική είσοδο line, στην οποία μπορείς να συνδέσεις την ανάλογη έξοδο του υπολογιστή (αυτή που αυνήθως σημαίνεται με λαχανί χρώμα), ώστε τουλάχιστον να ακούς τα κυρίως κανάλια σε όλες τις περιπτώσεις.

Τελικά, προσωπικά θα σου πρότεινα αυτό το Yamaha, ή αυτό το KRK, όπως επίσης και -γιατί όχι- ένα πλήρες πολυκάναλο σύστημα κομπιουτεράδικων ηχείων, που θα έχει και υπογούφερ, και επομένως θα έχει και κάποιο αξιοπρεπές μπάσο σε κάπως υψηλή στάθμη. Υπάρχει βέβαια και η λύση φθηνού ηχείου μόνιτορ με 8άρι γούφερ, που μπορεί να αποδώσει αξιοπρεπέστερο μπάσο, αλλά στα διπλά λεφτά.

Reaction score
1.187

Δεύτερη ερώτηση, μήπως αξίζει περισσότερο να πάρω τα behringer με το 6ιντο γούφερ και να πάρω πιο μετά και το ασορτί sub ?
Εγώ ακούω εδώ και πολύ καιρό τώρα με τα μικρά Behringer Β2030P με το 6ιντσο woofer τα οποία προτίμησα λόγω μιρκότερου μεγέθους και σε καμμία περίπτωση δεν μού έλειψε το subwoofer.

Reaction score
1.831

Κάθε άλλο παρά με μπερδεύεις, εγώ είπα εξαρχής ότι ψάχνω για όσο πιο σοβαρά-αποδοτικά ηχεία σε αυτά τα λεφτά και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω πέρα απο τα pc speakers(logitech, creative κλπ).

Αλλά τώρα όντας α-γνωστης μου γεννιούνται δυό απορείες ακόμα. Το ribbon tweeter αξίζει όντως τα 80!! ευρώ παραπάνω από το στρογγυλό Β2031Α Truth.

Υ.Γ. : Αν μπορείς απάντησε μου και σε κάποιες απο τις ερωτήσεις που έθεσα παραπάνω :121:
Για την ανωτερώτητα του ριμπονακίου σε σχέση με το τουήτερ δε μπορώ να σου απαντήσω καθώς δεν άκουσα τα μπεριγκερ με κανονικό τουήτερ, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ καλά.

Τα 3031Α με εκπλήσουν ευχάριστα κάθε φορά που τα ακούω, καθώς τα έχω πάνω στο γραφείο μου με κλίση προς τα εμένα επάνω σε λάστιχα, σε απόσταση περί τα 60 εκατοστά και πολλές φορές αναλόγως και της ηχογράφησης, "δεν τα ακούω". Εξαφανίζονται. Ένα στοιχείο το οποίο έψαχνα χρόνια και χρόνια στα "κανονικά" hifi ηχεία το βρήκα σε ένα ζευγάρι για το οποίο πλήρωσα λιγότερα από πολλά αξεσουάρ ήχου που είχα παλιότερα.

Τα τροφοδοτώ με ένα KRK ergo το οποίο επίσης με έχει συναρπάσει με το πόσο "σωστό" είναι.

Το σαμπάκι της μπέριγκερ είναι η επόμενη αγορά μου καθώς υποψιάζομαι ότι θα είναι κελεπούρι, όπως τα περισσότερα προϊόντα της γερμανοκινέζικης αυτής εταιρίας κατά την ταπεινότατη αποψη μου...

Reaction score
1.187

Ούτε εγώ μπορώ να πω για την ανωτερότητα του ribbon γιατί δεν το έχω ακούσει. Πάντως και το απλό tweeter θόλου που έχουν τα δικά μου είναι μια ευχάριστη έκπληξη! Και να σκεφτείς ότι τα αγόρασα έτσι «στα τυφλά» χωρίς να τα έχω ακούσει!
Όσον αφορά την στερεοφωνική εικόνα, αν και τα έχω λάθος τοποθετημένα (είναι περίπου στο 1,10 μ. από το σημείο που κάθομαι αλλά λόγω στενότητας χώρου δεν κοιτάνε εμένα, είναι παράλληλα τοποθετημένα) παρόλα αυτά πράγματι «εξαφανίζονται» από τον χώρο!
Νομίζω πως είναι ότι πιο value for money αγορά έχω κάνει ποτέ.

Reaction score
0

Διαβάσα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας και γενικά χτες το βράδυ έψαξα να βρω όσα περισσότερες γνώμες για τα ηχεία που αναφέρθηκαν. Βρήκα πολύ θετικά σχόλια για τα yamaha, krk ενώ τα behringer τα ψιλοέθαβαν λίγο, πάντως δεν απορρίπτω τίποτα πριν τα ακούσω.

Costa μου μου έλυσες αρκετές απο τις απορίες μου και με πρόλαβες στο θέμα τι να έχω ως σημείο αναφοράς για τα ακούσματά μου(μέχρι τώρα σκεφτόμουν τα ακουστικά μου και τα ηχεία στο αμάξι).

Να αναφέρω και λίγα σχόλια για το χώρο. Ο χώρος ειναι σαλονοκουζίνα 3Χ6 περίπου και το γραφείο ειναι στη μια γωνία με την πλάτη στον μεγάλο τοίχο και έχει υπολογιστή και τηλεόραση η οποία βρισκεται σε ψηλότερο ράφι. Απο πίσω μου είναι ο καναπές στην απέναντι γωνία και όταν θέλω να δω ταινία την κατεβάζω στο γραφείο απο το ράφι ψηλά που την έχω. Δηλαδή μπορώ τα ηχεία η να τα βάλω πάνω στο γραφείο στη κλασσική θέση ή να τα βάλω πίσω μου(δεξιά και αριστερά του καναπέ δηλαδή) σε κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/millenium_bs500_set.htm και να σχηματίσουμε ένα όχι τελειο τρίγωνο με 2 μέτρα πλευρά.

Έχω ψιλοκαταλήξει σε αυτά εδώ τα ηχεία behringer 2031A TRUTH και άμα δε μείνω ικανοποιημένος θα κοιτάξω και τα KRK RP-8, yamaha HS80N, τα οποία τελικά θα μου βγουν διπλά απο αυτά που σκεφτόμουν στην αρχή αλλά τα σχόλια είναι διθυραμβικά, αλλά έχω μερικές απορίες ακόμα.

Πρώτον θα χρειαστώ τίποτε άλλο, όπως καλώδιο ή κάρτα ήχου η οτιδήποτε? Ή τα παίρνω τα ηχεία και καθάρισα.

Δεύτερον κανένα μαγαζί να παω για ακροάσεις σε Αθήνα Πάτρα.

Τρίτον και ίσως εξίσου σημαντικό. Αυτό το έχω ξαναδεί οτι θα πάω με το cdακι μου για να δοκιμάσω τα ηχεία, αλλά για πείτε μου αν θέλετε κανένα κομμάτι που θα μπορέσω να καταλάβω αν το ηχείο χρησιμοποιείται ας πούμε σε όλο το φάσμα γιατί φοβάμαι ότι τα κομμάτια που θα διαλέξω δεν θα είναι καλά σημεία αναφοράς(πρέπει ας πούμε κάποιο να είναι heavy-bass άλλο heavy στις μεσαίες και άλλο στις ψηλές αντίστοιχα??).

Κομμάτια που σκέφτομαι είναι: Κάποιο παιδί μου πρότεινε dream theater, τον ευχαριστώ και θα τον ακούσω. Moby - Extreme Ways ( from The Bourne Ultimαtum ) , Led zeppelin immigrant song, avicii levels, SOTD toxic, nirvana smells like teen spirit, pink floyd comfortably numb,kalwi Remi - Explosion .(Αλήθεια με πόσα κομμάτια να πάω?? μη κάτσω και με τις ώρες εκεί και με διώξουν με τις κλωτσές :107:

Reaction score
0

Λοιπόν έγραψα το cdάκι μου(αλήθεια εσείς τα flac με ποιο τρόπο τα βάζεται σε cd) και βγήκα μια βολτίτσα να ακούσω κανα ηχείο. Μπόρεσα να βρω έτοιμα στημένα τα ηχεία σου komhst, τα behringer T2030 και δε μπόρεσα να καταλάβω τι το άχρωμο είχαν τα εν λόγω ηχεία. Δε μπορώ "δυστυχώς" να υποστηρίξω την άποψη ότι δεν αναπαράγουν ευχάριστα. Μια χαρά ευχαριστήθηκα τη μουσική μου και οι εντυπώσεις μου ήταν άκρως θετικές.

Να πω βέβαια την αμαρτία μου.... (ακόμη και εγώ που δεν ασχολούμε το κατάλαβα :107: ) Το μπασάκι τους ψιλοέλειπε.

Θα ακούσω ακόμα yamaha,krk,m-audio. Να πω και κάτι που με ανυσηχήσε, ένα παιδί στο μαγαζί μου είπε οτι το 8" δεν κάνει για ακροάσεις απο κοντά(πάνω στο γραφείο δηλαδή).

Αυτά εδώ τι λένε? Τα γνωρίζει κανείς? http://www.dynaudio.com/int/multimedia_sound/mc_15.php#news

Reaction score
1.187

Λοιπόν έγραψα το cdάκι μου(αλήθεια εσείς τα flac με ποιο τρόπο τα βάζεται σε cd)
Εάν είναι 16bit/44.1 KHz με τα κατάλληλα plugins ο Nero τα κάνει Audio CD χωρίς καμμία άλλη έγνοια από σένα

Εάν είναι παραπάνω π.χ. 24bit/96 KHz τότε με το DiscWelder Chrome ή με το Cirlinca DVD Audio Solo μπορείς να τα μετατρέψεις σε DVD Audio (.ΑΟΒ files)
Αν το DVD σου δεν είναι universal player και δεν έχει την δυνατότητα να παίζει DVD Audio δισκάκια τότε υπάρχει και το πρόγραμμα Audio DVD Creator το οποίο δημιουργεί .VOB files που παίζουν σε όλα τα DVD players.

Reaction score
0

Thanks a lot:126:

Reaction score
0

Λοιπόν έχω ακούσει ήδη αρκετά μόνιτορ αλλά θα γράψω γνώμες αφού τελειώσω με αυτό το θέμα.

Για πείτε γνώμη για αυτά εδώ krk rp8 g1 μεταχειρισμένα 6 ετών στα 225 ευρώ και στη φωτογραφία φαίνονται μια χαρά(απο εξωτερικό). Έχω ακούσει τα καινούρια krk και είναι μια χαρά. Τι λέτε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv