Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

Reaction score
17
Καλησπέρα δεν έχω ακόμα διαλέξει μεταξύ ηχείων βάσης και δαπέδου. Μερικές ερωτήσεις από τη σκοπιά μου...

Για κάποιο λόγο τα ηχεία δαπέδου μου κάνουνε περισσότερο κλικ..γιατί θεωρώ/πιστεύω ότι η φυσίκή τους κατασκευή (όγκος) τα βοηθάι να δίνουν καλύτερο ήχο.

Εάν εχω καταλάβει σωστά τα ηχεία δαπέδου δεν χρειάζονται κάτι έξτρα πέρα από να τα ακουμπήσεις στο πάτωμα σε αντίθεση με τα ηχεία βάσης που θα πρέπει να τα στερεώσες σε ύψος αντίστοιχο με το ύψος των αυτιών (1,10-1,50 μέτρα). Σωστά;

Η απορία μου είναι πως προστατεύεις τα ηχεία αυτά από μικρά παιδιά;
α. Ανατροπή του ηχείου και
β. το παιδάκι να μην θεωρεί το τουίτερ ως μήτη κλόουν (το έκανα εγώ αυτό μικρός και είχε φάση)

Ευχαριστώ πολύ για τη βοηθεία σας

Αλέξανδρος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

β.Δεν βγάζεις τις σίτες

Reaction score
4

είχα βάσης και όταν γεννήθηκε ο γιός μου έβγαλα τις βάσεις και τα άφησα στο πάτωμα
όταν έγινε ο γιός 4 πήρα ηχεία δαπέδου
ότι και να κάνεις τα ηχεία τους φαίνονται καλό παιχνίδι
οπότε μάλλον ... υπομονή

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.630

...το έκανα εγώ αυτό μικρός και είχε φάση
Πρόσεξε την κληρονομικότητα! :142:

Reaction score
7.038

Εγώ με τον μικρό μου γιο που είναι λίγο ζωηρός να είναι περίπου στα δύο αν είχα βάσης πολύ απλά δεν θα είχα ηχεία εδώ και πολύ καιρό. Με τα δαπέδου και με τις σίτες πάντα κουμπωμένες είμαστε οκ (μέχρι τώρα που μιλάμε τουλάχιστον:105:)

Reaction score
7.089

μια λυση υπαρχει,την εχει κανει φιλος και εχει βρει την υγεια του.Εχει φτιαξει λοιπον καπακια για τα ηχεια του.Εχει φτιαξει με mdf εναν σκελετο (αρκετα ανθεκτικο αλλα και ελαφρυ για να μπορει να τον σηκωνει) και τον εχει ντυσει με υφασμα (ιδιο με αυτο που περισεψε απο τις κουρτινες στα σαλονι).Τα ηχεια ειναι περιπου 90 εκατοστα ψηλα και τα καπακια 95.Οταν λοιπον το παιδι κανει βολτες τα εχει καπακωμενα και ο μικρος δεν δινει σημασια γιατι εκει βλεπει απλα μια "προεκταση" της κουρτινας.Οταν ο μικρος παει για υπνο η λειπει τα βγαζει και ακουει τη μουσικη του (χαμηλα παντα).Μην με ρωτησεις τι κανει οταν θελει να ακουσει μουσικη και ειναι εκει ο μικρος,αυτα τα δυο απλα δεν μπορουν να γινουν ταυτοχρονα.

Reaction score
50

χαχα τι μου θυμησατε τώρα, έχω πιάσει στα πράσα τον μικρό μου να χτυπάει με μια κουτάλα τα ηχεία....από την μια σοκ! από την άλλη ήταν ...ας πούμε ...χαριτωμένο :114:

δεν νομίζω ότι θα γλιτώσεις έστω και μια μικροζημιά. Θα πρότεινα να αποφύγεις τα βάσεως γιατί μπορεί να έρθουν σε κανα κεφάλακι αν δεν είναι πολύ καλά στερεωμένα πχ με velcro στις βάσεις
Ενα άλλο σημείο που θέλει προσοχή είναι τα καλώδια, που για κάποιο λόγο είναι μαγνήτης για τα παιδιά. Πιο πολύ κινδυνεύουν να χτυπήσουν τραβώντας τα καλώδια παρά σπρώχνοντας το ηχείο

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

χαχα τι μου θυμησατε τώρα, έχω πιάσει στα πράσα τον μικρό μου να χτυπάει με μια κουτάλα τα ηχεία....από την μια σοκ! από την άλλη ήταν ...ας πούμε ...χαριτωμένο :114:

δεν νομίζω ότι θα γλιτώσεις έστω και μια μικροζημιά. Θα πρότεινα να αποφύγεις τα βάσεως γιατί μπορεί να έρθουν σε κανα κεφάλακι αν δεν είναι πολύ καλά στερεωμένα πχ με velcro στις βάσεις
Ενα άλλο σημείο που θέλει προσοχή είναι τα καλώδια, που για κάποιο λόγο είναι μαγνήτης για τα παιδιά. Πιο πολύ κινδυνεύουν να χτυπήσουν τραβώντας τα καλώδια παρά σπρώχνοντας το ηχείο
Απολαμβάνω πολύ τις απαντησεις σας... έτσι καταλήγω ότι τα δαπέδου είναι πιο ασφαλή.. τους βάζεις και απο πάνω τα "καπάκια" τους και είσαι οκ θαρώ.

Reaction score
1.187

Ωραία ιδέα αυτή με τα καπάκια! Δεν την είχα σκεφτεί αλλά ευτυχώς δεν μου χρειάστηκε.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τα βάζεις να παίζουν σιγά και οταν πλησιάσει ο μπόμπιρας δυναμώνεις απότομα.Συνήθως δεν ξαναπλησιάζουν :410:
Η έχεις τσάμπα διάγνωση οτι το παιδί έχει πρόβλημα ακοής:402:

Reaction score
249

προσοχη η ακοη των μικρων παιδιων ειναι πολυ ευαισθητη - χαμηλες εντασεις τουλαχιστο οσο ειναι κοντα στα ηχεια!
(καμια σχεση με την ακοη των δεινοσαυρων εδω μεσα :135: )

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για κάποιο λόγο τα ηχεία δαπέδου μου κάνουνε περισσότερο κλικ..γιατί θεωρώ/πιστεύω ότι η φυσίκή τους κατασκευή (όγκος) τα βοηθάι να δίνουν καλύτερο ήχο.

Αλέξανδρος
Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό.
Ειδικά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, κάτω των 2500 ευρώ, όλα τα ηχεία δαπέδου έχουν πολλά προβλήματα και λόγω φτηνών υλικών και λόγω φτηνής μελέτης και κατασκευής.
Ένα ίδιας τιμής ηχείο βάσης θα έχει, κατά κανόνα, καλύτερες μονάδες, καλύτερη καμπίνα και καλύτερα υλικά.
Θυσιάζοντας μία ή δύο οκτάβες χαμηλού, που ούτως ή άλλως το δαπέδου θα τις απέδιδε προβληματικά, έχεις καλύτερο άκουσμα στο 95% της μουσικής.

Reaction score
17
Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό.
Ειδικά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, κάτω των 2500 ευρώ, όλα τα ηχεία δαπέδου έχουν πολλά προβλήματα και λόγω φτηνών υλικών και λόγω φτηνής μελέτης και κατασκευής.
Ένα ίδιας τιμής ηχείο βάσης θα έχει, κατά κανόνα, καλύτερες μονάδες, καλύτερη καμπίνα και καλύτερα υλικά.
Θυσιάζοντας μία ή δύο οκτάβες χαμηλού, που ούτως ή άλλως το δαπέδου θα τις απέδιδε προβληματικά, έχεις καλύτερο άκουσμα στο 95% της μουσικής.
Good point, παρατηρώ όμως ότι υπάρχουν ηχεία δαπέδου (Magnat Altea 7) κοστίζει γύρω στα 600 ευρώ και παίρνει καλη βαθμολογία από το ήχο και εικόνα...
Δεν παίζει επίσης σημασία ότι τα δαπέδου έχουνε περισσότερα γούφει από ένα βάσης

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Good point, παρατηρώ όμως ότι υπάρχουν ηχεία δαπέδου (Magnat Altea 7) κοστίζει γύρω στα 600 ευρώ και παίρνει καλη βαθμολογία από το ήχο και εικόνα...
Δεν παίζει επίσης σημασία ότι τα δαπέδου έχουνε περισσότερα γούφει από ένα βάσης
Μην με βάζεις στο πειρασμό να κρίνω βαθμολογίες και δοκιμές περιοδικών να χαρείς.

Βεβαίως και έχει τεράστια σημασία τα woofers ενός ηχείου σε συνδυασμό με το πόσο δεμένη είναι η καμπίνα του. Και βέβαια εννοείται πως σε όλες τις φτηνές κατασκευές δεν είναι δεμένη.
Εξαιτίας λοιπόν της φτηνής κατασκευής της καμπίνας, αυτή συντονίζει από την ενέργεια των woofers. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούς να είναι ένα συνονθύλευμα πλαδαρού χαμηλού, που παράγουν τα φτηνά μεγάφωνα με τον αντίστοιχης αξίας ενισχυτή πίσω τους, και τριγμών από τη καμπίνα που θολώνουν και το υπόλοιπο ακουστικό φάσμα.
Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μην ακούς αυτή τη χαμηλή περιοχή αλλά το υπόλοιπο φάσμα καθαρά.

Reaction score
4.334
Re: Απάντηση: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

Τα βάζεις να παίζουν σιγά και οταν πλησιάσει ο μπόμπιρας δυναμώνεις απότομα.Συνήθως δεν ξαναπλησιάζουν :410:
:410:

Reaction score
17
Μην με βάζεις στο πειρασμό να κρίνω βαθμολογίες και δοκιμές περιοδικών να χαρείς.

Δεκτό το point σου, δεν σου κρύβω όμως ότι η αίσθηση (η ψυχολογική άμα θες) είναι ότι ένα ηχείο με πολλά μικρά ¨ηχειάκια¨ θα είναι καλύτερο με ένα ηχείο με ένα τουιτερ και ένα γουφερ. Πόσα θεωρείς καλη τιμή για ένα τίμιο-κ σχετικα΄φθηνό ηχείο δαπέδου;
Ευχαριστώ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ηχεία δαπέδου και μικρά παιδιά

Δεκτό το point σου, δεν σου κρύβω όμως ότι η αίσθηση (η ψυχολογική άμα θες) είναι ότι ένα ηχείο με πολλά μικρά ¨ηχειάκια¨ θα είναι καλύτερο με ένα ηχείο με ένα τουιτερ και ένα γουφερ. Πόσα θεωρείς καλη τιμή για ένα τίμιο-κ σχετικα΄φθηνό ηχείο δαπέδου;
Ευχαριστώ
προφανως εννοεις "μεγαφωνα". Αυτο που λες δεν ισχυει ή τουλαχιστον, δεν ειναι κανονας. Σε ολες τις κατηγοριες τιμης υπαρχουν καποια που παιζουν καλυτερα απο καποια αλλα στην ιδια τιμη. Αυτα που παιζουν καλυτερα ειναι τιμια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ευχαριστώ[/QUOTE]

Το ρητό των προγόνων μας <<Ουκ εν το πολλώ το ευ>> ταιριάζει γάντι εδώ.
Νομίζω σου εξήγησα παραπάνω γιατί δεν ισχύει αυτό που λες.

Κατά τη γνώμη μου φτηνό και καλό ηχείο δαπέδου δεν υπάρχει. Και βέβαια μιλάω για τρίδρομο ηχείο πλήρους φάσματος γιατί υπάρχουν αξιόλογα δαπέδου με δύο μεγάφωνα ή δύο δρόμων με τιμή κάτω από 2500 ευρώ.
Είναι πάρα πολύ οι περιορισμοί του κόστους ώστε να μπορεί να βγει από μια γραμμή παραγωγής μεγάλο ηχείο σε χαμηλό κόστος.
Βέβαια το <<καλό>> είναι πολύ σχετικό γιατί ένα ηχείο που ικανοποιεί εσένα μπορεί για κάποιον άλλο να είναι παντελώς αδιάφορο ή το αντίθετο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis