Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Σιγά σιγά ένας ένας μην σκοτώνεστε. :116:

Έχω την εντύπωση ότι το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς από τα παραπάνω είναι να πάρει emails από exchange. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως ότι μπορεί να κάνει active sync με τον exchange και να πάρει εκτός από τα emails, contacts, tasks και ημερολόγιο. Αυτά μόνο μέσω Λαμίας, δηλαδή itunes.

...

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Σοβαρές ερωτήσεις:
1. Υπάρχει Microsoft Office ή αντίστοιχο 100% συμβατό για iPad;
2. Μπορώ να ανταλλάσσω έγγραφα χωρίς iTunes, iCloud και e-mail;
3. Μπορώ να δω το iPad σαν εξωτερικό δίσκο χωρίς iTunes;
4. Είναι συμβατό με Microsoft Office 365;
5. Μπορώ να ρυθμίσω e-mail μέσω Exchange Web Access;
6. Ξέρει κανείς πως λειτουργούν οι εξωτερικοί WiFi δίσκοι, μπορεί το iPad να δει αρχεία χωρίς συγχρονισμό από το iTunes, μπορείς να κάνεις copy & paste από και προς τον δίσκο;
1. Yπάρχουν διάφορες εφαρμογές που είναι τουλάχιστον κατά 90% συμβατές. Σίγουρα κάνουν την ίδια δουλειά (και πιο εύκολα) με το office. Έχω το numbers και το pages και δουλεύουν υπέροχα σε περιβάλλον tablet. Πολλές φορές έχω μεταφέρει αρχεία από και προς office χωρίς πρόβλημα. Η μόνη ασυμβατότητα που υπάρχει (σε αυτά που έχω εγώ) είναι σε κάποιες μορφοποιήσεις. Το θέμα είναι ότι κάνεις την δουλειά σου μια χαρά και πανεύκολα. Επίσης μην ξεχνάς ότι οι εφαρμογές αυτές (από τις οποίες κάποιες είναι ανώτερες του office) κοστίζουν 9 ευρώ, δηλαδή με 40 έχεις το πλήρες περιβάλλον. Πόσο τις κοστολογεί η microsoft είπαμε?
2. Ναι μπορείς με wifi και εφαρμογή που κοστίζει όσο ένας καφές (λιγότερο από 3 ευρώ). Πάντως το ίδιο γίνεται και με το itunes που είναι δωρεάν σε όλες τις πλατφόρμες, εύκολα και με wifi. Γιατί τόσος τρόμος/απέχθεια με το itunes? είναι απλά το αντίστοιχο του windows explorer .
3. Ναι! Με εφαρμογές δωρεάν και επί πληρωμή.
4.το office 365 δεν το έχω δουλέψει ποτέ (ούτε στο pc (vista), ούτε στο laptop (xp), ούτε στο imac( Leon & win 7)) προσφέρει κάτι παραπάνω από το office? δεν γνωρίζω. Μην ξεχνάς πάντως ότι μιλάμε για tablet, ούτε για laptop, ούτε για notebook.
6. δεν έχω εξωτερικό wifi δίσκο. Πάντως τον δίσκο που έχω στο δίκτυο wifi στο σπίτι τον βλέπει μια χαρά. Εξάλλου εκεί έχω τις ταινίες που βλέπω στο ipad.

Reaction score
1.813
Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Σοβαρές ερωτήσεις:
1. Υπάρχει Microsoft Office ή αντίστοιχο 100% συμβατό για iPad;
2. Μπορώ να ανταλλάσσω έγγραφα χωρίς iTunes, iCloud και e-mail;
3. Μπορώ να δω το iPad σαν εξωτερικό δίσκο χωρίς iTunes;
4. Είναι συμβατό με Microsoft Office 365;
5. Μπορώ να ρυθμίσω e-mail μέσω Exchange Web Access;
6. Ξέρει κανείς πως λειτουργούν οι εξωτερικοί WiFi δίσκοι, μπορεί το iPad να δει αρχεία χωρίς συγχρονισμό από το iTunes, μπορείς να κάνεις copy & paste από και προς τον δίσκο;
1.office: http://itunes.apple.com/us/app/id364361728?mt=8 Βέβαια δε μπορώ να κατανοήσω πως κάποιος μπορεί να θέλει να επεξεργαστεί αρχείο office σε οποιαδήποτε ταμπλέτα. Οι περισσότεροι έναν office viewer χρειάζονται.

2.Εγώ το κάνω με λογαριασμό dropbox και με box. Ούτως ή άλλως δε με ενδιαφέρει απλά να έχω τα αρχεία στο iphone, αλλά και στην androidοταμπλέτα μου. πχ φτιάχνω έναν τιμοκατάλογο στο pc της δουλειάς και το έχω ταυτόχρονα στο iphone, στην ταμπλέτα, στο netbook και στον imac του σπιτιού. Πριν το cloud έπρεπε να κουβαλάω στικάκι (και δεν είναι πολύ πρακτικό αυτό)

3.http://www.iphonehacks.com/2010/05/...-hdd-to-ipad-using-camera-connection-kit.html

4.τι είναι αυτό?

5.Ίσως: http://www.zdnet.com/blog/perlow/ipad-at-work-the-essential-guide-for-business-users/13758

6.στο link που έδωσες δείχνει αηπάντι να δουλεύει. Προφανώς δουλεύει.

Reaction score
4

3 απο τις 6 ερωτησεις μάλλον πρέπει να πάνε στην microsoft....
Πάντως απο exchange μια χαρά sync κάνει και σε mails, contacts, calendars.
Αλήθεια το office 365 τι διάολο είναι?

Reaction score
33
Χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχ είναι το cloud της microsoft!
http://www.microsoft.com/el-gr/offi...ch=1&WT.mc_id=PS_google_Brand_office 365_Text

Μόνο που ενώ η κακή apple μας δίνει δωρεάν μόνο 5 giga (για πάντα), η microsoft δίνει δοκιμαστική λειτουργία για ένα μήνα και μετά τα σκάς! :142:
Αφορά μικρές επιχειρήσεις, ενώ το cloud της apple όλους ανεξαιρέτως!

Ρε μας δουλεύουν κανονικά λέμε! :143:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.792

Χρήστο μη βιάζεσαι!

Ορίστε 25 GB δωρεάν από τη microsoft!

Reaction score
33

Χρήστο μη βιάζεσαι!

Ορίστε 25 GB δωρεάν από τη microsoft!
Αυτό δεν είναι 365!
Είναι συμβατό με 365? :119:

Εμ βέβαια! Καλά κάνουν και δίνουν 25 giga δωρεάν....

Με τέτοιο σαβουροκώδικα που έχουν τι να πρωτοσώσεις! :204:

:205:

abcd

Super Moderator
Reaction score
101.792

Σου απαντάει ο Κοντολέτας για μένα: :205:

Για απλά πράγματα υπάρχει το Skydrive του Windows Live, κάθε χρήστης του Live έχει 25GB δωρεάν χώρο.

Για πιο σοβαρή ή επαγγελματική χρήση υπάρχει το Office 365

Δεν υπάρχει σύγκριση του iCloud με τις λύσεις που προσφέρει η Microsoft, το συννεφάκι της Apple είναι μόνο storage δεν προσφέρει applications ή services.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527

...από τις οποίες κάποιες είναι ανώτερες του office
Ψιτ, είπαμε να λέμε που και που καμιά μ@λακία αλλά μη το ξεφτιλίσουμε εντελώς. :114:

Πλατφόρμα που να πλησιάζει έστω και χιλιόμετρα μακρυά από τα features και την λειτουργικότητα του Micorosoft Office και Microsoft Outlook δεν υπάρχει, (τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη). Ο δε τρόπος με τον οποίο γίνονται merge όλα αυτά τα s/w μεταξύ τους καθώς και το interaction μεταξύ των χρηστών, είναι μοναδικός. Άλλο αν ένας apple χρήστης... "δεν τα χρειάζεται" και βολεύεται με φθηνιάρικους απλούς editors και dummy calendars...

To Office 365 δεν είναι "το cloud της microsoft" όπως ελέχθη. Είναι εφαρμογές over the cloud. Αυτό που σας έχει δώσει η apple δεν είναι cloud, είναι λίγος χώρος σε κάποιον δίσκο, κάτι που κάνουν πολλοί άλλοι (google, skydive, dropbox, box, photobucket, you tube, imageshack κλπ κλπ κλπ), δωρεάν. Το Office 365 λοιπόν είναι ένα γραφείο... στον browser σου. Αυτό είναι το cloud.

Γιατί να έχεις applications στο cloud; Υπάρχουν άπειροι λόγοι. Ξεκινάς από την ανάγκη που έχουν οι εφαρμογές σε h/w (οπότε δεν μπορούν να τρέξουν τοπικά) και φτάνεις στο κόστος απόκτησης, συντήρησης, security κλπ κλπ, ό,τι πλεονεκτήματα έχει τέλος πάντων το outsourcing. Φαντάσου να τρέχεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εφαρμογή στο tablet σου. Μπορείς;

Για να συνοψίσουμε τις απαντήσεις:
1. Όχι
2. Όχι
3. Όχι (με χακεριά μόνο)
4. Ίσως (λέω εγώ διότι αλλιώς θα είναι για χαστούκια)
5. Μάλλον
6. Ίσως

Θεωρώ ότι όλα αυτά, όπως είπε ο gkontoletas, είναι σοβαρά θέματα και όχι κριτήρια τρία πουλάκια κάθονταν, του τύπου τι ωραία να κάθεσαι στον καναπέ και να σέρνεις το δάχτυλο δεξιά αριστερά ή πόσο ωραίο κουτί έχει το νέο μας gadget. Οι διαφόρου τύπου ασυμβατότητες και περιορισμοί της apple έχουν την λογική τους στην στρατηγική απομόνωσης των χρηστών στο δικό τους οικοσύστημα. Το κακό είναι ότι ο άνθρωπος δύσκολα κάθεται για πολύ καιρό σε μια γυάλα.

...

Reaction score
33
Κοίτα το excel δεν το φτάνει κανένας, για τα λοιπά όμως... επέτρεψε μου να διαφωνώ (και να λέω και καμιά μλκία :142:)

"Φαντάσου να τρέχεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εφαρμογή στο tablet σου. Μπορείς;"

Ναι αμέ μπορώ! :107:

δεν το θέλω όμως! :144:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Δηλαδή μπορείς να τρέξεις και autocad στο ipad; Εδώ δεν μπορείς να αλλάξεις το wallpaper βρε. :114:
Μπορώ να σου πω πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο s/w εκτός του office. Ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί με κάποια πράγματα ρε συ.

...

Reaction score
33
Δηλαδή μπορείς να τρέξεις και autocad στο ipad; Εδώ δεν μπορείς να αλλάξεις το wallpaper βρε. :114:
Μπορώ να σου πω πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο s/w εκτός του office. Ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί με κάποια πράγματα ρε συ.

...
Α!!! δεν είσαι εντάξει!
Ρώτησες: "Φαντάσου να τρέχεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εφαρμογή στο tablet σου. Μπορείς;"

Ε λοιπόν φυσικά και μπορώ να το φανταστώ! :204:
Είδες που είμαι αντικειμενικός? Και κυριολεκτικός βεβαίως βεβαίως! :138:

Παρεμπιπτόντως autocad στο ipad έχω για να βλέπω σχέδια, να κάνω μετρήσεις κλπ.
Για σχεδίαση, ΔΕΝ το συζητάμε!

Στο γραφείο έχω 19'' οθόνη και μου φαίνεται μικρή, στο σπίτι με τις 27 του imac το φχαριστιέμαι (για αυτό έχω και τα win 7 πάνω, αν και τώρα βγήκε και για lion:109:)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

1.office: http://itunes.apple.com/us/app/id364361728?mt=8 Βέβαια δε μπορώ να κατανοήσω πως κάποιος μπορεί να θέλει να επεξεργαστεί αρχείο office σε οποιαδήποτε ταμπλέτα. Οι περισσότεροι έναν office viewer χρειάζονται.

2.Εγώ το κάνω με λογαριασμό dropbox και με box. Ούτως ή άλλως δε με ενδιαφέρει απλά να έχω τα αρχεία στο iphone, αλλά και στην androidοταμπλέτα μου. πχ φτιάχνω έναν τιμοκατάλογο στο pc της δουλειάς και το έχω ταυτόχρονα στο iphone, στην ταμπλέτα, στο netbook και στον imac του σπιτιού. Πριν το cloud έπρεπε να κουβαλάω στικάκι (και δεν είναι πολύ πρακτικό αυτό)

3.http://www.iphonehacks.com/2010/05/...-hdd-to-ipad-using-camera-connection-kit.html

4.τι είναι αυτό?

5.Ίσως: http://www.zdnet.com/blog/perlow/ipad-at-work-the-essential-guide-for-business-users/13758

6.στο link που έδωσες δείχνει αηπάντι να δουλεύει. Προφανώς δουλεύει.
1. Ίσως το δοκιμάσουμε, demo δεν έχει, πρέπει να πληρώσει για να καταλάβεις αν σου κάνει.

2. δεν με ενδιαφέρει καμία λύση Cloud, αν πας σε πελάτη που δεν έχει internet και φυσικά ούτε iTunes και WiFi τι κάνεις;

3. Αυτό είναι δύσκολο, μόνο ξανθές μπορούν να το καταφέρουν, συν το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσεις για το camera kit. :137:

4. To software μιας επιχείρησης μέσω web browser, διαθέσιμο 365 μέρες το χρόνο από οποιοδήποτε Η/Υ.

5. Το ξέρω ότι είναι συμβατοί με iPad και iPhone, απλά δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν, αν θέλουν πάλι το iTunes για να δουλέψουν και να κάνεις copy αρχεία από το iPad στο δίσκο και αντίστροφα.

Reaction score
4

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λέτε να καταλάβετε ότι όλοι όσοι αγοράζουν iPad και λοιπές ταμπλέτες δεν έχουν τα ίδια κριτήρια.

Εχετε φαγωθεί με το office, και άλλες εφαρμογές της microsoft. Αν τις έφτιαχνε οι Microsoft για το ipad, πιθανό να υπήρχαν. Δεν φταίει το iPad για αυτό, ούτε η apple.

Παρόλα αυτά, εφόσον δεν σας κάνει, πολύ καλά, μην το πάρετε. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει κανείς είναι να επιβάλει στον άλλο τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να πω εγώ "ρε Νίκο, είσαι βλαξ γιατι πήρες ταμπλέτα, ενώ δεν την χρειάζεσε", μόνο και μόνο επειδή εμένα προσωπικά οι ταμπλέτες μου φαίνονται ότι ποιο άχρηστο υπάρχει.. Σοβαρά, εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ ταμπλέτα, για μένα είναι εντελώς άχρηστη... Για τον άλλο όμως δεν είναι...

Και εντάξει, το office καλό είναι. Βέβαια το keynote είναι πολύ ποιο μπροστά απο το powerpoint. Και το mail επίσης πολύ λιγότερο bug-ιάρικο απο το Outlook (για να μην πω για το endourage), το οποίο σου σπάει τα νεύρα με τα Ελληνικά...

Για να μην πω για το design τώρα... Και το φωτιστικό που έχει κάποιος στο σπίτι του κάνει 3 χιλιάρικα, αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο με ένα άλλο με 400 ευρώ. Την design-ια την πληρώνεις, είτε φαίνετε (iPad, iMac, κτλ κτλ) είτε όχι (έπιπλα, φωτιστικά, καλόγεροι, κτλ κτλ). Ετσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ρε Νικόλα, κουβέντα κάνουμε γιατί κάποιος ρώτησε μερικά πολύ συγκεκριμένα και πολύ σοβαράπράγματα.
Φυσικά γούστο και καπέλο είναι του καθενός να τα σκορπάει όπου θέλει.

Τι πάει να πει "φαγωθήκατε" με το office; Οι εφαρμογές είναι ο Νο 1 λόγος να έχεις μια συσκευή και ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, αντίστοιχη του office δεν υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να συζητιούνται όλα αυτά... Εδώ άλλοι νομίζουν ότι η apple εφηύρε το cloud ή ότι το tune in και το dropbox είναι προγράμματα αποκλειστικά για apple.

...

Reaction score
33
Φυσικά και δεν είναι κακό να συζητιέται οτιδήποτε.
Και προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο! :444:
Επίσης και τα πειράγματα που γίνονται είναι αστεία! Με δυο λόγια και μαθαίνω και περνάω καλά!
Η αλήθεια είναι ότι η apple είναι κλειστή εταιρεία και αυτό δημιουργεί αρκετά θέματα.
Επίσης αν δεν ήταν η microsoft με την ανοιχτή πολιτική της, οι προσωπικοί υπολογιστές θα κόστιζαν όσο ένα αυτοκίνητο και δεν θα υπήρχαν σε κάθε σπίτι.
Από την άλλη βέβαια η apple αυτά που κάνει τα κάνει εξαιρετικά καλά. Εννοώ ότι αν το προσφερόμενο λογισμικό καλύπτει τις ανάγκες κάποιου, τις καλύπτει πιο εύκολα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Ένας επαγγελματίας δηλαδή, δεν θα έχει καμία έγνοια ούτε για ιούς, ούτε για κολλήματα, ούτε για conflicts, ούτε για registry κλπ κλπ.
Αν με ρωτούσε λοιπόν κάποιος τι είναι καλύτερο, θα του απαντούσα με το "ποια χρήση θέλεις να κάνεις"... και αν κάποιος μπορεί να αντέξει το οικονομικό κόστος θα του απαντούσα και τα δύο.
Αυτή είναι η γνώμη μου.

Staff online

• abcd
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.894
Members