Ροδάκια σε Ηχεία High End?

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36
Παίδες, μια ερώτηση αν έχετε άποψη... Χωρις να γελάσετε...

Εκανα καποιες δοκιμές στον χώρο μου με τα ηχεία μου και πραγματικα ο τέλειος ήχος με full range χαμηλά και από τα 2 woofer βγαίνει στα 1,85 μ απόσταση από τους τοίχους και 2,05 μ μεταξύ τους. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ! Ειδα το φως το αληθινόν που λένε... Ακουγονται όλα και κυριως τωρα ακουσα την ZYX Πραγματικα! Όμως στο σημειο αυτο τα ηχεία μπαίνουν στην μέση ενός περάσματος και πρακτικά στην καθημερινότητα δεν μπορουν να μεινουν εκει μονιμα. Ελα όμως που τωρα παιζουν ολα τα woofer?

Σκέφτηκα, να βγαλω τις ακίδες και να βιδώσω καλής ποιοτητας βιομηχανικα ροδάκια (με φρένο) ώστε να κουνάω τα ηχεία οταν θέλω το "ακουστικο νιρβάνα"...
Εχει κανεις δοκιμάσει κατι τέτοιο? Υπάρχει περίπτωση για προβληματικές ταλαντωσεις και τελικά να έχω το αντίθετο αποτέλεσμα?

Σημειώστε οτι τα ηχεία ειναι 55 κιλα το καθένα και στην κυριολεξία 5 πόντοι αλλαγή θέσης έχουν μεγάλη διαφορά στον ήχο (γενικώς στήνονται με πολύ δουλειά)!

Γνώμες ?

Reaction score
1.831
Απάντηση: Ροδάκια σε Ηχεία High End?

τα ροδάκια δεν είναι κακή ιδέα, απλά ίσως μετά να πρέπει να επαναπροσδιορίσεις την "τέλεια" θέση!

Reaction score
895

Αντικατέστησα τα ποδαράκια των ηχείων με ροδάκια, χαμηλότερου ύψους από τα δικά σου, και χωρίς τη χρήση βάσης. Τα τοποθέτησα στις υπάρχουσες θέσεις των ηχείων και ...κανένα πρόβλημα. Όχι μόνο υπάρχει πλεόν η δυνατότητα μετακίνησης, αλλά και ο ήχος μάλλον έγινε περισσότερο σφιχτοδεμένος.

Reaction score
1.772

φροντισε να εχουν φρενα τα ροδακια μη σκαη το μπασο και κουνιουνται.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Και εγώ το ίδιο έκανα, μόνον που τα δύο από τα τέσσερα ροδάκια τα έβαλα με φρένο, και έτσι δεν μετακινούνται μόνα τους! (ξέρετε, σκούπα σφουγγαρίστρα κτλ.) :116:

Reaction score
1.831

Υπάρχουν ροδάκια medical grade πανέμορφα, πολύ στιβαρά.

Προτιμήστε με επικάλυψη ελαστικού.

Αναζητήστε τη μάρκα tente

http://www.tente.gr/

(ωχ, είναι γερμανικά, θα μας την πούνε τώρα)

:105:

Reaction score
2.051

Ροδάκια έχουν και τα Wilson Alexandria.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροδάκια σε Ηχεία High End?

Θα το δοκιμάσω λοιπόν. Εννούσα ροδάκια κατευθειαν στα ηχεία, οχι βάση με ροδάκια γιατί θα ειναι πιο ασταθης και θα τα ανεβάσει αρκετά ψηλά. Θα πρπει να βρω καποια στιβαρά ροδάκια στην υπάρχουσα διατομή και βλέπουμε.

Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι πόσο πιο πολύ καλά χαμηλά είχα σε απόσταση 1,85μ από τους τοίχους - μάλλον αυτό ειναι το πραγματικό χαμηλό και όχι η ανάκλαση του. Είδωμεν...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis