Διπλωματική εργασία

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Λοιπόν ήρθε η ώρα να δηλώσω την διπλωματική μου εργασία, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου στα πληροφοριακά συστήματα. Έχει βρεθεί μάλλον επιβλέπων καθηγητής σχετικός με το αντικείμενο της τεχνολογίας του ήχου και θέλω να του προτείνω πιθανά θέματα για την εργασία. Έχω κάποιες ιδέες αλλά καλό είναι να παίρνεις και άλλες γνώμες.

Για ρίξτε λοιπόν καμία ιδέα για θέμα μεταπτυχιακής εργασίας στην τεχνολογία του ήχου που να άπτεται των πληροφορικών συστημάτων.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Απάντηση: Διπλωματική εργασία

A DSD audio editor: How and why

HD lossless audio broadcasting

Exact Audio Copy: A useful tool or just an obsession?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363

αμαν βρε με το εακ!

Σπύρο εσύ τι έχεις κατα νου?

Reaction score
62
Ήχος & πληροφοριακά συστήματα?
Μάλλον κάνει μπαμ για κάτι σχετικό με cloud computing, κάποιο application ίσως?
Θέλει σκέψη και ψάξιμο σε σχέση με τι υπάρχει ήδη κλπ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.882
Η σημασία του καλωδίου ρεύματος και του USB του υπολογιστή στον ήχο!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Διπλωματική εργασία

Η σημασία του καλωδίου ρεύματος και του USB του υπολογιστή στον ήχο!
Αυτό δεν είναι επιστήμη ρε χαμένε, είναι μεταφυσική. Κάτι σαν την θρησκεία αλλά χωρίς τις νηστείες και τις αγρυπνίες...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

αμαν βρε με το εακ!

Σπύρο εσύ τι έχεις κατα νου?
Σκεφτόμουν κάτι σχετικό με αλγόριθμους ηχητικής επεξεργασίας ή ψηφιακής ισοστάθμισης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

How to launch a file hosting business and get rich before get arrested.

Once in a lifetime legitimate shatch: How to sell high end digital audio equipment to wealthy idiots.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363

Σκεφτόμουν κάτι σχετικό με αλγόριθμους ηχητικής επεξεργασίας ή ψηφιακής ισοστάθμισης.
πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία για ψηφιακή ισοστάθμιση!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Διπλωματική εργασία

Απο τη στιγμή που κινείσαι σε πληροφοριακά συστήματα προτείνω τα εξής...

α.Τεχνολογία ψηφιακής ισοστάθμισης χώρου.Ωραία.ναι μέν έχει ασχοληθεί κόσμος αλλα απο την άλλη μου φαίνεται ψιλοκαλή φάση για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τέτοια πράματα.
β.Αναγνώριση φωνής-ήχων με ηλ. υπολογιστή.Ίσως και κάτι παραπέρα μιας και αυτό υπάρχει.Να ακούει ένα τραγούδι και να το γράφει σε πεντάγραμμο.Δέν ξέρω.Sky is the limit!!!!

Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι το εξής.Μπορεί να πετάει ο καθένας την μπαρούφα του όπως π.χ. το δικό μου "Τεχνολογία ψηφιακής ισοστάθμισης χώρου" αλλα τα πράγματα είναι τόσο ειδικευμένα που ο καθηγητής μπορεί να έχει ζουμάρει 2-3 φορές μέσα σε αυτό.Δηλαδή απο τις 5000 μεθόδους ισοστάθμισης χώρων να ασχολείται με 1-2 για τις οποίες φυσικά θα βρείς πληροφορίες μόνο σε δημοσιεύσεις και πάει λέγοντας.Οι διπλωματικές θεωρητικά δέν βασίζονται σε γενικότητες...Οπότε ότι και να σου πούμε πρακτικά πρέπει να δείς ο καθηγητής που κινείται.Αν φυσικά κινείται σε κάτι άλλο και εσένα απλά σου ήρθε η ιδέα να ανοίξεις δική σου κατηγορία τότε...απλά πάρε κάτι και κάντο!!!Δέν έχεις να χάσεις τίποτα...

Reaction score
203
Η δικη μου η συμβουλη ειναι οτι δεν εχει καμια σημασια το θεμα, σημασια εχει τι θα κανεις εσυ για το θεμα και το τι θα μαθεις στην διαδικασια μεχρι την ολοκληρωση της διατριβης. Επισης, κατα την γνωμη μου, εκτος απο τα δικα σου ερευνητικα ενδιαφεροντα και τα ενδιαφεροντα του supervisor σημαντικο ειναι να διαλεξεις καποιον καθηγητη ικανο με γνωσεις, χρονο για σενα και ορεξη για δουλεια. Κατα προτιμηση νεαρο σε χαμηλη βαθμιδα. Απεφυγε σαν διαολο το λιβανη τους διαφορους πομπωδεις μεγαλοκαθηγηταδες, IMH(Educated)O.

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636

Αυτό που λένε και οι υπόλοιποι, βρες το σημείο τομής των ενδιαφερόντων σου και των ενδιαφερόντων του καθηγητή σου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες-υποδείξεις. Το θέμα τελικά θα είναι:

-Σχεδίαση ενός συστήματος για broadcasting ηχητικού σήματος τυπικής και υψηλής ευκρίνειας (SD και HD) με την χρήση μη απωλεστικής συμπίεσης. (SD-HD Internet Radio)
Περιγραφή και ανάλυση ενός συστήματος μετάδοσης σήματος HD ήχου από Internet radio σταθμούς και πειραματική υλοποίηση σε ενός τέτοιου συστήματος σε ένα δίκτυο υπολογιστών.

Ο επιβλέποντας θα είναι ο Ανδρέας Φλώρος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Βρήκα και ένα σχετικό paper στην e-library της AES, οπότε οσονούπω (μετά τον Μάιο) ξεκινά η μελέτη. Όποιος έχει υπόψιν του άλλο σχετικό υλικό ας στείλει ένα pm.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ