To σύστημά μου (Μάρκου)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.385
Απάντηση: To σύστημά μου.

Αμα είναι να με πιάνει το κεφάλι μου απο τις στάθμες, ευχαριστώ δεν θα πάρω.:116:
Αυτό τι σχέση έχει τώρα με το ότι δεν ακουγόντουσαν καθόλου τα πίσω κανάλια σε σχέση με τα μπροστά;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Τα πίσω κανάλια Γιώργο ακούγονται οσο πρέπει όταν εχουν περιεχόμενο.Οταν δεν εχουν περιεχόμενο σαφώς και δεν ακούγονται. Αν εσένα σου αρέσει να ακούγονται συνεχώς ,χωρίς να υπάρχει λόγος , αυτό είναι άλλο θέμα.Πέραν τούτου και η πρόσθεση των περιφερειακών στο όλο θέμα αυξάνει τις στάθμες.
Είμαι σίγουρος οτι στο δικό σου σετ απ εχεις γκαζώσει τα περιφεριακά 2-3db, για να τα ακούς πιο πολύ.Εννοώ σε σχέση με το που τα έβαλε ο ενισχυτής όταν έκανε την μέτρηση με το μικρόφωνο. Αμα σου αρέσει ετσι πάσο.Εγω στις στάθμες που ακούω γύρω στα 95db δεν εχω λόγο να το κάνω.Μια χαρά ακούγονται.Οσο για το μπάσο τα είπα , μην τα ξαναλέω.

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.385

Βρε Γιάννη τα είπαμε και στο σπίτι σου.

Στη σκηνή που ξέρουμε όλοι από το Salvation, δεν ακούστηκε να έρχεται από πίσω το γνωστό αεροπλάνο.

Άρα ακούγονται χαμηλότερα τα πίσω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Που να δείς τώρα Γιώργη , ξανάτρεξα το audyssey, και στις 8 θέσεις , μου έβγαλε FL -4DB, FR-3DB, C-7,5DB, SUB-3DB, SL-7DB, SR-8DB, SBL-8DB,SBR-7DB. Δλδ ακόμη χαμηλότερα απο οσο τα είχα βάλει εγω χειροκίνητα.
Δεν είδα ακόμα ταινία, θα δω σε λίγο και θα σας πω. Πάντως και με ντεσιμπελόμετρο χειρός , που είναι σαφώς λιγότερο ακριβές , ίδιες ρυθμίσεις βγαίνουν.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Γιώργο ξεχνάς , σου διαφεύγει κάτι. Στο χώρο μου πίσω απο τα souround back , υπάρχει σχεδόν άλλος τόσος χώρος , υπερβολή , αλλά ετσι είναι. Δεν εχω το room gain , που εχουν κάποιοι άλλοι χώροι. Αν τα ανεβάσω πολύ θα καταντήσουν να ακούγονται πιο πολύ τα souround απο τα main.
Επίσης κάτι που μου άρεσε , είναι οτι τα έβγαλε μεν μικρά , αλλά τα έκοψε στους 40 κύκλους.Τα souround εννοώ, και τα 4.
Αυτό που τρώει το πιο πολύ κόψιμο , είναι το κεντρικό , -7,5db στα 5μέτρα. Τα άλλα τρώνε παρόμοιο κόψιμο , αλλά είναι στα 2-2,5 μέτρα πάνω κάτω. Τα souround εννοώ. Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά οτι είμαι ακεντρίκοτος. Εντάξει το sub το κόβει μόνο 3 db , πάλι στα 4,5 μέτρα αλλά δεν έχει αντίστοιχης ισχύος ενισχυτή.Κανονικά ο ενισχυτής των σαμπς θα έπρεπε να είναι στα 2χ800 , και οχι στα 2χ250 που είναι.

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.385

Αν τα ανεβάσω πολύ θα καταντήσουν να ακούγονται πιο πολύ τα souround απο τα main.
Μα αφού τώρα δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου!

Είναι πάντως περίεργο που το audyssey κατεβάζει τόσο πολύ τα πίσω ηχεία.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Μια χαρά ακούγονται.
Τα κόβει πολύ γιατί είναι κοντά στην θέση ακρόασης , περίπου στα 2-2,5 μέτρα , όταν τα υπολοιπα είναι 4 και 5 .
Σε κάθε διπλασιασμό της απόστασης χάνουμε 6db. Σε κάθε υποδιπλασιασμό κερδίζουμε 6db. Do the math.
Ευαισθησία main 95db, center 92, souround 90, sub 90.Δες και τις αντίστοιχες αποστάσεις και βγαίνουν τα νούμερα.

Λοιπόν , μετά απο ενα brief άκουσμα , μια χαρά το σύστημα . Πάλι με σκηνή 9 απο salvation και τα τοιαύτα.
Γμτ θέλω πιο δυνατό ενισχυτή για τα σμπς. γμτ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Α ρε Hypex που σου χρειάζεται :410::410:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Ούτε στην δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Α ρε Hypex που σου χρειάζεται :410::410:
Για φέρε εναν να δοκιμάσουμε στα σαμπς κυρ μανώλη να δούμε τι ψάρια πιάνει.!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Αν είχα δεν θα σου έφερνα γιατί ποιός σε ακούει με τον Sansui έπειτα

Reaction score
8.905

Μην μου συγχύζετε τον Γιάννη μου, αλλά τα θέλει και εσένα ο
σου,
εάν σου αρέσει αυτό που ακούς γιατί ψάχνεσαι...

Μάνο μην τάζεις τίποτα, έχουμε δουλειές να κάνουμε από βδομάδα...:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Λιπόν παιδάκια , θα επαναφέρω τον παλιό θερμοσίφωνα.
Αυτόν που εκετελούσε χρέη σαμπ , πριν φιάξω τα δυο μεγάλα. Εχει καμιά 120αριά λίτρα και δουλεύει με 2 15ιντσα σε push pull.
Παθητικό. Θα το οδηγήσει ενας ΑΒ 2Χ200. Προβλέπω να πέφτει γέλιο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.265

Σου βρήκα καινούργια υπαγραφή:

Reaction score
1.815

Λιπόν παιδάκια , θα επαναφέρω τον παλιό θερμοσίφωνα.
Αυτόν που εκετελούσε χρέη σαμπ , πριν φιάξω τα δυο μεγάλα. Εχει καμιά 120αριά λίτρα και δουλεύει με 2 15ιντσα σε push pull.
Παθητικό. Θα το οδηγήσει ενας ΑΒ 2Χ200. Προβλέπω να πέφτει γέλιο.
Να του βάλεις Pioneer vintage 15άιντσα να βγάλεις πράμααααα...
Αν δεν μπορείς να τα βρεις στο Ελλάντα, πήγαινε λιγάκι παραέξω, υπάρχουν και καινούρια τσι κούτας!
http://www.ebay.co.uk/itm/Pioneer-P...98?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item20c4cb7456

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.335
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@