Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

Πόσο περίπου κάνουν τα ηχειάκια της focal? Μπορεί να τα κοιτούσα αν είχαν έξοδο για sub. Τώρα λογικά δεν θα έχουν χαμηλό.
αυτον τον ενδιασμο εχω και εγω ...μαθημενος απο το logitech 623 που χρησιμοποιω τωρα με το μεγαλο σαμπ ..δεν τολμω να παω σε αυτοενισχυομενα μονιτορακια γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να εχω και σαμπ....:122:

Reaction score
539
Απάντηση: Re: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

Σε αυτά τα λεφτά εγώ δε βρήκα καλύτερα από τα bx8a.
Βέβαια κοίταγα μόνο για 8ιντσα.

Πάντως, αν έπαιρνα τώρα monitors στα λεφτά που ψάχνεις, θα πήγαινα για τα 8άρια KRK
http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=96&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Είχα τα 6άρια για ένα διάστημα παλιότερα, εξαιρετικά αλλά με 'μικρό' ήχο, κατά τη γνώμη μου. Τα 8άρια είναι all the money.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Σε αυτά τα λεφτά εγώ δε βρήκα καλύτερα από τα bx8a.
Βέβαια κοίταγα μόνο για 8ιντσα.

Πάντως, αν έπαιρνα τώρα monitors στα λεφτά που ψάχνεις, θα πήγαινα για τα 8άρια KRK
http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=96&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Είχα τα 6άρια για ένα διάστημα παλιότερα, εξαιρετικά αλλά με 'μικρό' ήχο, κατά τη γνώμη μου. Τα 8άρια είναι all the money.
Τον ίδιο μικρό ήχο θα έχουν και τα οκτάρια αλλά με ... οκτάρι woofer.

Όλα σχεδόν τα ηχεία με 8ρια είναι λάθος. Δεν είναι δυνατόν να έχεις δέσιμο στο tweeter και στο 8ρι woofer. Τα μεσαία έχουν τρύπα.

Αυτά τα ηχεία βγαίνουν μόνο για εντυπωσιασμό σε πιτσιρικάδες που εντυπωσιάζονται απο τα μπάσσα-πρίμα.

Πρέπει πάντα να ψάχνουμε ηχεία με τονική ισσοροπία και χαμηλές παραμορφώσεις ανεξαρτήτως μεγέθους woofer αν θέλουμε ποιότητα.

Τα Focal που προαναφέρθηκαν σε ίδια στάθμη έχουν πολύ μεγαλύτερο ήχο απο τα 8ρια (όχι δυνατότερο-μεγαλύτερο) παρόλο που έχουν 4ρι γιατί δεν έχουν τρύπες στο φάσμα. Επίσης ακούς καθαρά το χαμηλό στις πάνω αρμονικές και μέχρι και τα 70-80HZ

Πιο χαμηλά θέλεις sub αλλά καλύτερα να έχεις ωραίο ήχο και λιγότερο μπάσο, παρά μικρό ήχο όπως τον περιέγραψες με μουμπουνητά στο μπάσο.

Το αστείο είναι οτι και τα 8ρια θέλουν sub αν θές την τελευταία οκτάβα

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

αυτον τον ενδιασμο εχω και εγω ...μαθημενος απο το logitech 623 που χρησιμοποιω τωρα με το μεγαλο σαμπ ..δεν τολμω να παω σε αυτοενισχυομενα μονιτορακια γιατι θα πρεπει οπωσδηποτε να εχω και σαμπ....:122:
Καλά, εσύ όταν πας απο 2CV σε GTI να θυμάσαι την ωραία με σούστα ανάρτηση του 2CV !

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

Καλά, εσύ όταν πας απο 2CV σε GTI να θυμάσαι την ωραία με σούστα ανάρτηση του 2CV !
τι το πιο απλο ζητω φιλε μου καλα αυτοενισχυομενα μονιτιρακια αλλα με υποστηριξη σαμπ ...δεν μπορω πχ να ακουσω ...λεμε ροκ μονο με καλα μεσαια χωρις μπασο μποτα.......

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Τα ηχεία της Creative με μια αντίστοιχη κάρτα ήχουν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που αναφέρθηκαν ως τώρα???Creative όχι τα απλά άλλα τα πρακάτω που υποτίθεται ότι έχουν σχεδιαστεί για audiophile δικάναλες ακροάσεις!

http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...rs/Creative-Gigaworks-T3-2-1-51MF0365AA00.htm

http://www.skroutz.gr/s/324535/Creative-Sound-Blaster-X-FI-Titanium-HD.html

Reaction score
539

Τον ίδιο μικρό ήχο θα έχουν και τα οκτάρια αλλά με ... οκτάρι woofer.

Όλα σχεδόν τα ηχεία με 8ρια είναι λάθος. Δεν είναι δυνατόν να έχεις δέσιμο στο tweeter και στο 8ρι woofer. Τα μεσαία έχουν τρύπα.

Αυτά τα ηχεία βγαίνουν μόνο για εντυπωσιασμό σε πιτσιρικάδες που εντυπωσιάζονται απο τα μπάσσα-πρίμα.

Πρέπει πάντα να ψάχνουμε ηχεία με τονική ισσοροπία και χαμηλές παραμορφώσεις ανεξαρτήτως μεγέθους woofer αν θέλουμε ποιότητα.

Τα Focal που προαναφέρθηκαν σε ίδια στάθμη έχουν πολύ μεγαλύτερο ήχο απο τα 8ρια (όχι δυνατότερο-μεγαλύτερο) παρόλο που έχουν 4ρι γιατί δεν έχουν τρύπες στο φάσμα. Επίσης ακούς καθαρά το χαμηλό στις πάνω αρμονικές και μέχρι και τα 70-80HZ

Πιο χαμηλά θέλεις sub αλλά καλύτερα να έχεις ωραίο ήχο και λιγότερο μπάσο, παρά μικρό ήχο όπως τον περιέγραψες με μουμπουνητά στο μπάσο.

Το αστείο είναι οτι και τα 8ρια θέλουν sub αν θές την τελευταία οκτάβα
Τα KRK τα 8άρια τα έχω ακούσει σε φίλο και μου αρέσουν πάρα πολύ. Και δε βρήκα καθόλου μικρό τον ήχο τους, σε αντίθεση με τα 6άρια.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

εαν υπαρχει περιπτωση να συνδιαστουν τα κρκ με καποιο σαμπ του ειδους τους θα ειναι ιδανικη λυση ...

Reaction score
6.895
Απάντηση: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

τα focal xs book πρεπει να κοστιζουν περιπου 400 ευρω,σιγουρα δεν θα παρεις το μπασο απο πιο μεγαλα ηχεια και με πιο μεγαλο γουφερ,αλλα μιλαμε για near field ακροαση.Προσωπικα δεν συζητω καθολου για καποιο απο τα ενεργα μονιτορ ηχεια,ειναι για αλλη δουλεια οχι για αυτη που θελεις εσυ.Μπορεις φυσικα απλα να αγορασεις ενα ζευγαρι ηχεια βασης (μικρα) και ενα προσιτο δικαναλο ενισχυτη,θα εχεις δασφως πιο μουσικο αποτελεσμα απο καποιο ενεργο μονιτορ αυτης της κατηγοριας τιμης.

Reaction score
70
Μιας και αναφέρθηκαν ενεργά monitorάκια θέλω να ρωτήσω κάτι.

Πως καταλαβαίνουμε αν τα ενεργά ηχεία έχουν παθητικό ή ενεργό crossover??Για παράδειγμα τα adam a7-a7x και adam p11a τι crossover έχουν??

Και επίσης επειδή κάποια ενεργά ηχεία έχουν μόνο xlr-balanced είσοδο μπορούν να συνδεθούν με κάρτα ήχου που είναι unbalanced-rca???

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kοίτα να έχουν τόσα ενισχυτικά κανάλια όσα και τα μεγάφωνα των ηχείων.

Για το δεύτερο ερώτημα, δε θα έχεις πρόβλημα. Στη χειρότερη να χρειαστείς κάποιον αντάπτορα.

Reaction score
1.823
Απάντηση: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

εγώ παίζω με τα behringer 3030A.

Σούπερ ευχαριστημένος.

Και το μπασάκι καλό και βελούδινα πρίμα...

Reaction score
70
Kοίτα να έχουν τόσα ενισχυτικά κανάλια όσα και τα μεγάφωνα των ηχείων.

Για το δεύτερο ερώτημα, δε θα έχεις πρόβλημα. Στη χειρότερη να χρειαστείς κάποιον αντάπτορα.
Και αν έχει δύο ενισχυτές(ένα για κάθε μεγάφωνο) και έχει παθητικό crossover???

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Και αν έχει δύο ενισχυτές(ένα για κάθε μεγάφωνο) και έχει παθητικό crossover???
Αν το έχει κάνει αυτό κάποιος κατασκευαστής (όπως και αντίστοιχες "πατέντες" - π.χ. να έχει τρία μεγάφωνα πάνω στο ηχείο αλλά να έχει συνδέσει/χρησιμοποιεί μόνο τα δύο), θα πρότεινα να τον αποφύγεις.

Reaction score
70
Αν το έχει κάνει αυτό κάποιος κατασκευαστής (όπως και αντίστοιχες "πατέντες" - π.χ. να έχει τρία μεγάφωνα πάνω στο ηχείο αλλά να έχει συνδέσει/χρησιμοποιεί μόνο τα δύο), θα πρότεινα να τον αποφύγεις.
Ακριβώς αυτό ρωτάω.Πως θα το καταλάβω για να τον αποφύγω??Δεν μπορώ να βάλω κατσαβίδι για να το ελέγξω.Υπάρχει κάποιος τρόπος??

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ακριβώς αυτό ρωτάω.Πως θα το καταλάβω για να τον αποφύγω??Δεν μπορώ να βάλω κατσαβίδι για να το ελέγξω.Υπάρχει κάποιος τρόπος??
Μα δεν παίζει να υπάρχει τέτοιος κατασκευαστής γιατί δεν έχει νόημα μία τέτοια επιλογή...

Reaction score
70
Τι γνώμη έχετε για τα adam?? Μιλάω για τα A7, A7X,A5x και p11a γιατί η adam έχει αρκετά ενεργά ηχεία. Έχουν και αρκετές ρυθμίσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.243
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR