ρυθμιση BIAS ... τι επηρεαζει?

Reaction score
1.543
μπορει ενα μη σωστα ρυθμισμενο BIAS να φταιει στο να ακουο πιο δυνατα απο το ενα ηχειο?

Reaction score
1.543
Απάντηση: ρυθμιση BIAS ... τι επηρεαζει?

sound valves VTA 70 ! ναι ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα στις χαμηλες πιο πολυ. δεν υπαρχει θεμα κρος γιατι τα γουφερ λογο τυπου και ευαισθησιας ειναι αμεσα κουμπομενα στον ενισχυτη! επισης ο ενισχυτης εχει καποια λεντ σε καθε εξοδο , για τις χαμηλες και ψηλες οπως εχω καταλαβει . στο ηχειο που παιζει πιο χαμηλα αυτα τα λεντ αναβουν (στις μεγαλες εντασεις) ενω στο ηχειο που παιζει κανονικα(υποθετο) δεν αναβοσβηνουν!

Reaction score
1.777

Nικο με αυτον τον τροπο που βλεπω οτι ελενγχει το ρευμα ηρεμιας δεν ειναι ακριβες!!!

Αν εχεις εμπειρια με λαμπατους ενισχυτες λογικα την αναφορα για να μετραει το ρευμα ηρεμιας το περνει απο την καθοδο. ΕΙΝΑΙ ΤΟ 8 ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΥΧΝΙΑΣ. Εκει υπαρχη ενας διαιρετης 10 ωμ [καμια φορα και λιγοτερο] και στα ακρα του μετρας καποια μιλιβολτ!! Στον δικο σου ενισχυτη απ οτι βλεπω εχει el34 ειναι συνηθως 35 μιλιβολτ που σημενει 35 ma!! Τοσο πρεπει να ειναι ολες οι ξοδου για να τον εχεις σωστα ρυθμισμενο!! Προσοχη γιατι αν δεν εχεις εμπειρια υπαρχη υψηλη ταση στο κυκλωμα!!!!!

Reaction score
1.777

επισης για τσεκαρε αν και στα δυο καναλια περνεις απο της ιδιες μπορνες εξοδου! εννοω να ειναι στα ιδια ωμ που εχει στις εξοδου ο ενισχυτης σου!

Reaction score
1.543

αυτο με τις μπορνες ηταν το πρωτο που κοιταξα και ειμαι κομπλε! απο λαμπατους δεν εχω καμια εμπειρια... θα το ψαξω λιγο ακομα και θα αναφερω αποτελεσματα !:114::114:!

Reaction score
1.777

ο εν λογω ενισχυτης δουλευει πεντοδικα και τριοδικα; Υπαρχη απο πισω καποιος διακοπτης;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Τάκη 350 είναι τα mV που πρέπει να μετράει πάνω στην αντίσταση των 10 Ωμ ώστε να έχει 35 mA ρεύμα.

Reaction score
29
Απάντηση: Re: ρυθμιση BIAS ... τι επηρεαζει?

Έχω 2 Αρτεμις μονομπλόκ του Τσακιρίδη. Έναι push pull.Eπειδή άλλαξα λάμπες θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει πως ρυθμίζω το bias στον συγεκριμένο ενισχυτή.Ευχαριστώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ