Το σύστημα του Wizzy

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Ένα σύστημα μισό-μισό!

Τι είναι αυτό; Τρώγεται;:143:
...από ψηφιοενισχυτάκια τι περιμένεις...θα κάνω παρέα μόνο με τον argi...πολλούς Coyiotαυτιάδες έχει αυτό το forum....:116:

Έχεις κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις; Δεν μπορώ να βρω κάτι...
Μιλάω για custom κατασκευές, θα σου απαντήσω αύριο, τα έχω τα τηλέφωνα στη δουλειά.... αλλά πάλι αυτοί εξειδικεύονται σε industrial κατασκευές.

Άλλος κανείς μπορεί να βοηθήσει?

Σημαντικό είναι πάντως να υπάρχει γειωμένη θωράκιση μεταξύ των τυλιγμάτων...και αν είναι όλος ο μετασχηματιστής θωρακισμένος ακόμη καλύτερα...

Επίσης υπάρχει και αυτή η λύση...
Γιατί, άμα δεν χρησιμοποιείς UPS έχει σημασία; :616:
..και σου κλείνει και την μπαλκονόπορτα....:109:

Y

Yiannis_B

Guest

Μπα.......μια από τα ίδια....:116:

...είναι να μην έχεις ψυχολογικά προβλήματα μετά?

Last edited by a moderator:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Μπα.......μια από τα ίδια....:116:

...είναι να μην έχεις ψυχολογικά προβλήματα μετά?
γιατι χρυσε μου το λες αυτο?
3 γιατρους εχω που με κουραρουν λογω της καταστασης μου......προχωρημενη την αναφερουν και δεν καταλαβαινω γιατι :143::143:

Last edited by a moderator:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.474

Τι ειναι αυτο ρε ανωμαλε που εβαλλες εδω ....σομπα για ξυλα?:204::204:
Κοντά έπεσες. Καυστήρας:

:204:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.527

:405:

Y

Yiannis_B

Guest

γιατι χρυσε μου το λες αυτο?
3 γιατρους εχω που με κουραρουν λογω της καταστασης μου......προχωρημενη την αναφερουν και δεν καταλαβαινω γιατι :143::143:
Δεν το έγραψα για σένα βρε Βλάση…. για μένα το έγραψα…. αφού το παραδέχεσαι κι εσύ….

Τι ειναι αυτο ρε ανωμαλε που εβαλλες εδω ....σομπα για ξυλα?:204::204:
…όσο για τα σχόλια…. να! ...κι αυτός σε pal απόχρωση βγαίνει…

http://www.siemens.com/press/pool/de/pp_ptd/2007/sc_upload_file_soptd200701-20_300dpi_1436876.jpg

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Ένα σύστημα μισό-μισό!

αυτο με τα καλωδια του υπολογιστη το ειχα δοκιμασει και εγω και νομιζα οτι χαλασαν τα μηχανηματα.
αν δεν θελεις να ξοδευτεις, παρε τουλαχιστον ηλεκτρολογικο καλωδιο καλης ποιοτητας και φτιαξε δικα σου.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.752

Πρόσφατα, είχαμε δύο - σημαντικές - αλλαγές!

Η πρώτη ήταν η εξής: Ήρθε ο Νίκος από το σπίτι και μετρήσαμε τις αποστάσεις μεταξύ των ηχείων και από τη θέση ακρόασης και αφού κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε (δεδομένων των περιορισμών του χώρου) μαρκάραμε τις θέσεις των ηχείων με ταινία στο πάτωμα. Ακολούθως βγάλαμε τα ροδάκια των ηχείων και - επιτέλους - τοποθετήσαμε τα πόδια των ηχείων! Δεν τα βάλαμε από την πλευρά των ακίδων για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά ακόμα κι έτσι η διαφορά - και η αλλαγή προς το καλύτερο - στον ήχο ήταν αισθητή!

Ακολουθούν 2 φωτογραφίες του χώρου από τη θέση ακρόασης.

listen1.jpg

listen2.jpg

συνεχίζεται...

wizzy

Reaction score
21.752

Η δεύτερη αλλαγή, ήταν η αντικατάσταση του phono stage της Pro-Ject Audio με το M1ViNL της Musical Fidelity.

To καινούριο phono stage παρελήφθει τη Δευτέρα και χτες το έβγαλα από το κουτί και το πήρε τη θέση του στο rack.

Unboxing...

unboxing2.jpg
unboxing3.jpg
unboxing5.jpg

και...

Reaction score
11

Θα σου προτείνω δύο αλλαγές που η απόδοσή τους θα είναι η αμέσως σημαντικότερη αλλαγή στον ήχο σου μετά την αγορά του συστήματος.

1)Κανένα τραπεζάκι ανάμεσα στην θέση ακρόασης και στα ηχεία! Καθαρή πίστα!

2)Μίκρυνε την απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία το πολύ στα δύο μέτρα! (Αν το επιτρέπει ο κατασκευαστής για τα συγκεκριμένα, βέβαια).

Η αλλαγή της αναλογίας υπέρ του άμεσου ήχου και εις βάρος του ανακλώμενου δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αλλά και σωστότερο αποτέλεσμα.

Μεγειά και καλοάκουστα!

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

2)Μίκρυνε την απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία το πολύ στα δύο μέτρα! (Αν το επιτρέπει ο κατασκευαστής για τα συγκεκριμένα, βέβαια).
Για 802 D μιλάμε ,οχι για near field monitor:139::139::139:

Reaction score
11

Για 802 D μιλάμε ,οχι για near field monitor:139::139::139:
Oι φυσικοί νόμοι ισχύουν άσχετα από το σύστημα που χρησιμοποιούμε κάθε φορά.

Τα 802D, όπως και όλα τα ηχεία, σίγουρα ακούγονται πολύ καλύτερα στην μικρότερη δυνατή απόσταση που επιτρέπει ο κατασκευαστής.

Bonus: η πολύ μικρότερη καταπόνηση όλου του συστήματος προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη, για την όσο το δυνατόν φυσικότερη αναπαραγωγή, ηχητική στάθμη.

wizzy

Reaction score
21.752

@caravelle: έχεις ένα θέμα με τα τραπεζάκια, σωστά;:403:

Θα ήταν ευχής έργον να έφευγε το τραπεζάκι, να μίκρυνε η απόσταση ακρόασης, να... να... να... ΕΑΝ ζούσα μόνος μου, όλα θα ήταν εύκολα. Δεν ζω μόνος μου, οπότε κάνω αυτό που μπορώ, σεβόμενος τις επιθυμίες της συζύγου και τους περιορισμούς του χώρου μας.

Έπεται και άλλη μία αλλαγή, εκεί κοντά στα τέλη Δεκεμβρίου, αν όλα πάνε καλά. Μείνετε συντονισμένοι, θα σας κρατήσω ενήμερους...!

Reaction score
11

@caravelle: έχεις ένα θέμα με τα τραπεζάκια, σωστά;:403:
Όχι όσο αυτά είναι εύηχα όπως, ας πούμε, οι διαχύτες.

Και "εύηχα" τραπεζάκια, σκρίνια, βιτρίνες υαλικών, μπορείς να βρεις παντού σε σπίτια χαϊφιντελιστών! Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα!

Προσθέτουν ένα τόνο "οικιακού" σε ψυχρές ψηφιακές η θορυβώδεις αναλογικές ηχογραφήσεις!

Αναρωτιέμαι πάντως, πως είναι δυνατόν να συνδυάζονται πανάκριβα, (και μη), μηχανήματα με έμφαση στην λεπτομέρεια και στην αυστηρά "πειθαρχημένη", κατά το δυνατόν, μουσική αναπαραγωγή, σε όλα τα επίπεδα, με αυτονομημένες και απόλυτα ανεξέλεγκτες "μουσικές μονάδες", τύπου "passive radiator" CELESTION, (π.χ. DITTON 66), δεκαετίας '70.

Από την άλλη, για μία υποδιαφορά της υποβελτίωσης σε κάποιον τομέα, να γίνονται σοβαρές χωροταξικές και δομικές, (του συστήματος), ανακατατάξεις, ενώ άκοπα και ανέξοδα, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος πάντων, με τραπεζάκι η χωρίς, σου εύχομαι και πάλι καλές ακροάσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.992

Αμάν! Ένα τραπεζάκι είδατε στη γωνιά, κι αμέσως να του την πείτε του παιδιού! Ααααα πα πα πα πα!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj