Στην γωνια του antkots

Reaction score
460
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Βεβαια υποσχεθηκα στον Χρηστο οτι θα κανω μια δοκιμη με το υπαρχων σαμπ,αλλα Χρηστο μου αυτο το "μικρουλι" δεν μπορει να ακολουθησει ουτε στο 1/3 της δυναμικης και της διαδρομης των 9800,θα το υπερφαλαγγισουν το τοσοδουλι μου.

Reaction score
460

Τωρα θα ασχοληθω με τα μοντελακια μου,αρκετα τα αφησα για το χαι φαι,συγνωμη χαλι εντ.....

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

...Οταν ακους πραγματα πχ οτι οι BRYSTON 28B SST2 ειναι επαγγελματικα μηχανηματα και κανουν μονο για παρτυ και ντισκοτεκ το λιγοτερο που εισαι ειναι................γραφικος.

...Εγω το εχω ξαναπει πολλακις και θα το ΞΑΝΑΠΩ!!!!
Κατοικω σε σπιτι με την οικογενεια μου, δεν μπορω να κανω το σπιτι καραγκιοζη, ειτε αυτο λεγεται σαμπ ειτε επεμβασεις στον χωρο ελεος πια, ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!
Καποιοι που μπορουν ας το κανουν εγω δεν................
Μου αρέσει που ενώ έχεις "χάλια" ήχο, δεν ακούς κανένα για να βελτιωθείς!!!
Γιατί δεν παραδειγματίζεσαι από τους "κριτές" που έχουν "κλάσεων" συστήματα και dedicated χώρο ακρόασης?

Για αναθεώρησε λίγο ...την ψυχολογική σου απέχθεια για τις μπασο...μπουμπούρες.
Σε φέρνει στα όρια της αρνητικής κριτικής και της ομαλής οικογενειακής γαλήνης...:143::204:

Reaction score
150
Εχει διάφορα το "χρειάζεται sub" απο το "Ενα sub θα έκανε ακόμα καλύτερο το low extension"! Βγάζει η JBL sub που να ταιριάζει με το ηχείο? Το T1 έχει ενεργο crossover, σκέφτεσαι πόση διάφορα μπορει να κάνει αυτο στο implementation και στο ταιριασμα μεταξύ τους?

Sent from my iPad3 using Tapatalk
Το χρειάζεται είναι σχετικό. Όταν ακούσεις το καλύτερο δεν σου φθάνει το καλό. Επισης δεν χρειάζεται να είναι JBL το sub ούτε "ματσάρισμα κατασκευαστή" υφίσταται - δεν μιλάμε για tweeter σε κεντρικό. Τώρα το τι Sub θα διαλέξεις είναι άλλη ιστορία αλλα σίγουρα δεν αναφέρομαι σε ΠΟΣΟΤΗΤΑ μπάσου μιας κι εντός +-3db κανόνα θα είσαι. Μιλάω για ποιότητα μπάσου και αλληλεπίδρασης με το χώρο και αυτό κατά 100% δεν είναι άψογο όταν περιορίζεται από τη θέση που πρέπει να βάλουμε τα ηχεία (όποια κι αν είναι αυτά) προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο τους ευατό πιο ψηλά.

Καλός ή κακκώς η καλύτερη θέση για τα γούφερ στο χώρο δεν είναι αυτή που βάζουμε τα ηχεία μας κι ότι και να κάνεις εκτός treatment επαγγελματικού στουντιο θα έχεις standing waves. Τελεία και παύλα. Ε, εδώ έρχονται τα subs να διορθώσουν το πρόβλημα που είναι ενδογενές. Το τι sub θα βάλεις και το πως θα το δέσεις είναι το ζουμί και φυσικά υπάρχουν λύσεις αλλά εξαρτάται από το πόσο θέλει ή και νιώθει την ανάγκη να ψαχτεί ο καθένας. Αυτή η ανάγκη εξαρτάται από πολλά.

Αυτό που χρειάζεται στo sub είναι να παίζει απαραμόρφωτα, με φλατ FR, impulse R, προσοχή στο group delay κτλ, και φυσικα δένει άψογα το crossover point όπως και μέσα σε ένα ηχείο καλοσχεδιασμένο ή με ενεργή ενίσχυση. Εδώ ρωτήστε και τον EAR που το έχει δουλέψει με το κουτάλι το θέμα αν δεν σας πείθω εγώ. Γεγονός όμως είναι ότι αν δεν ακούγεται σωστά το σαμπ ή είναι λάθος σεταρισμένο ή είναι κακό σαμπ ή και τα δυο! Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλά ακατάλληλα σαμπ στην αγορά και οι περισσοτεροι χρήστες αγνοούν πλήρως το πως να τα σετάρουν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ακούω επίσης για ουρές? Τι είναι οι ουρές που είναι άτοπος όρος βέβαια μιας και πολλά όργανα αναπαράγουν τον ήχο τους έτσι με ουρές και αρμονικές. Π.χ ντραμς με το πετάλι και το τύμπανο που βγάζει ουρές γιατί αυτό φτιάχτηκε να κάνει.

As αφήσουμε τον όρο ουρές λοιπόν γιατί δεν κολάει στο θέμα κι απλά είναι μια απλοϊκή εξήγηση (λάθος όμως) στο τι πραγματικά συμβαίνει.

Τέλος τα B&W 800D τα κόβω στους 80Hz (στον προηγούμενο χώρο στα 60) κι αν είχα και τα απαραίτητα εργαλεία θα τα ξήλωνα και τα cross και θα έπεζα με ενεργή ενίσχυση. Η JBL ξέρει τι κάνει μιας κι έχουν κάνει πολύ έρευνα εκεί μέσα και τα "κόβει" μιας και σαν σύστημα Synthesis που κατασκευάστηκαν τα δίνει σεταρισμένα με sub.

Reaction score
150
Συμπληρωμα:

Συμφωνώ για το T1 κι όπως βλέπεις αναφέρομαι στα crossover. Αν μιλάμε απλά για το να πάρεις ένα sub και να το πετάξεις στο σύστημα τότε μιλάμε για χάλι. Αν μιλάμε γι΄αυτά που αναφέρω παραπάνω τότε μιλάμε για άψογο αποτέλεσμα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Παντως το να κατεβαινει μονο στα 45 ΗΖ, δεν ειναι και οτι καλυτερο. Βεβαια καμια φορα οι μετρησεις ειναι λιγο περιεργες. Αντιστοιχα το Lipinski L 707A με 2 Χ 7 ιντσων mid woofers κατεβαινει στα 28ΗΖ !! Λιγο περιεργο δεν φαινεται?
Σε τι μέγιστη στάθμη κατεβαίνει το Lipinski στα 28Hz?

Reaction score
150

Tελικά, το συγκεκριμένο sub, είναι ακατάλληλο για μουσική;

:111:
Δεν υπάρχει sub "ακατάλληλο" για μουσική. Υπάρχει σωστό και λάθος σαμπ. Ηχείο είναι και είται αναπαράγει τις συχνότητες που καλείται σωστά ή όχι. Το ακατάλληλο σημαίνει και κακό ή λιγότερο ικανό, καθαρό.....κτλ από τα ηχεία σου.

Reaction score
460

Σωτηρη μου καλα ολα αυτα που γραφεις και συμφωνω καθετα μαζι σου,αλλα λαβε υποψιν σου οτι κατοικουμε σε σπιτα οχι σε στουντιο η καποιο αλλο χωρο που επιτρεπει τετοιου ειδους παρεμβασεις.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Σωτηρη μου καλα ολα αυτα που γραφεις και συμφωνω καθετα μαζι σου,αλλα λαβε υποψιν σου οτι κατοικουμε σε σπιτα οχι σε στουντιο η καποιο αλλο χωρο που επιτρεπει τετοιου ειδους παρεμβασεις.

Να φύγετε κύριε , να πάτε αλλού.:143:

Reaction score
11

Το μόνο κοινό που έχουν τα 9800se με τα 9900 είναι το woofer.
Oλα τα υπόλοιπα , είναι διαφορετικά.
H έκφραση "πρακτικά ταυτόσημες", πόρω απέχει από την έκφραση "ακριβώς ίδιες", (καμπύλες απόκρισης συχνοτήτων), και εμπεριέχει πρόβλεψη περί των όσων λες!

:107:

Reaction score
150

Αντώνη, φιλολογική συζήτηση κάνουμε και γι'αυτό είπα να ανοίξουμε άλλο νήμα αλλά δεν πρόλαβα. Εννοείται ότι δεν θα κάνεις το σαλόνι σου πανηγύρι κι εννοείται πως αν δεν σ'ενδιαφέρει μιας και είσαι είδη σε κορυφαίο επίπεδο δεν το κάνεις. Ακούς είδη όπως σ'ευχαριστεί κι αυτό ειναι που έχει σημασιά.

Αλλά:

Α) Είναι χόμπι και πάνω σ'αυτά πάντα ψαχνόμαστε αλλά κάνουμε και διαλείμματα.

Β) Σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα αυτά τα sub που δίνει η JBL γιατί είναι γι'άλλους χώρους. Επίσης στο σύστημα σου θα πήγαινα σε κάτι και καλύτερο ηχητικά και φυσικά εξωτικό σχεδιαστικά και μιλάω για την εμφάνιση. Τι θες? Baroque, industrial, country, Art Nouveau, Victorian....να είναι το κουτί...γίνεται. Να το βλέπουν και να είναι αντικείμενο θαυμασμού δεμένο αρμονικά με το ύφος της υπόλοιπης διακόσμησης.

Π.Χ. τα δικά μου, χωρίς να λέω ότι πάνε στο χώρο σου ή ότι πρέπει να σου αρέσουν κουτιά δεν θυμίζουν και δεν υπάρχουν κι άλλα πουθενά (χεχε έχω τα 001, 002 και τελευταία που κατσκευάστηκαν). Είναι με δυο 15" το καθένα αλλά σχετικά διακριτικά.

Αυτό που εννοώ είναι ότι μπορεί να σχεδιαστεί κάτι εξ'αρχής κι αποκλειστικά για 'σενα και να "ντυθεί" περίτεχνα με το ύφος που θα διαλέξεις. Τι θες Le Corbusie ή Philippe Starck? Εσύ διαλέγεις. Κ

Τα απαιτούμενα ηλεκτρονικά για ισοστάθμιση κρύβονται στο rack σου και σίγουρα ακόμα και χωρίς treatments κάτι θα βελτιώσουν απλά να είναι τα σωστά και σωστά στην περίπτωση σου είναι τα "καλά" $$$.

To αν θα το κάνεις κι αν σ'ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά θέμα δικό σου και της όρεξης σου φυσικά. Αλλά αν υποθέσουμε ότι πάντα ψάχνουμε περιθώρια βελτίωσης έστω και στα όρια της υπερβολής χάριν της συνέχισης του χόμπι, τότε οι δρόμοι που έχεις μπροστά σου είναι συγκεκριμένοι. Αυτά, δεδομένου ότι έχεις κλίσει από μηχανήματα και ηχεία και δεν νομίζω να συμβαίνει για σενα προσωπικά το αντίθετο, ενώ συγρονως συνεχίζει η εξέλιξη να προσδίδει ευχαρίστηση.

Αντιθέτως, μπορείς πάντα να "παρκάρεις" και να συνεχίσεις ν'απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου για οσο εσύ κρίνεις ή και για πάντα, αδιαφορώντας για το τι λένε οι άλλοι ή απλά συμμετέχωντας φιλολογικά.

Reaction score
150

Το μόνο κοινό που έχουν τα 9800se με τα 9900 είναι το woofer.
Oλα τα υπόλοιπα , είναι διαφορετικά.
Ναι ειδικά το finish είναι σκάλες ανώτερο στα 9800SE. Συγνώμη αλλά η νέα καμπίνα δεν μ'εντυπωσίασε καθόλου design wise και είναι κρίμα γιατί και την τιμή ανέβασαν και το μάτι δεν γεμίζουν αναλόγως. Προσοχή, δεν λέω πως παίζουν, για την καμπίνα μιλάω.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Αντώνη, φιλολογική συζήτηση κάνουμε και γι'αυτό είπα να ανοίξουμε άλλο νήμα αλλά δεν πρόλαβα. Εννοείται ότι δεν θα κάνεις το σαλόνι σου πανηγύρι κι εννοείται πως αν δεν σ'ενδιαφέρει μιας και είσαι είδη σε κορυφαίο επίπεδο δεν το κάνεις. Ακούς είδη όπως σ'ευχαριστεί κι αυτό ειναι που έχει σημασιά.

Αλλά:

Α) Είναι χόμπι και πάνω σ'αυτά πάντα ψαχνόμαστε αλλά κάνουμε και διαλείμματα.

Β) Σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα αυτά τα sub που δίνει η JBL γιατί είναι γι'άλλους χώρους. Επίσης στο σύστημα σου θα πήγαινα σε κάτι και καλύτερο ηχητικά και φυσικά εξωτικό σχεδιαστικά και μιλάω για την εμφάνιση. Τι θες? Baroque, industrial, country, Art Nouveau, Victorian....να είναι το κουτί...γίνεται. Να το βλέπουν και να είναι αντικείμενο θαυμασμού δεμένο αρμονικά με το ύφος της υπόλοιπης διακόσμησης.

Π.Χ. τα δικά μου, χωρίς να λέω ότι πάνε στο χώρο σου ή ότι πρέπει να σου αρέσουν κουτιά δεν θυμίζουν και δεν υπάρχουν κι άλλα πουθενά (χεχε έχω τα 001, 002 και τελευταία που κατσκευάστηκαν). Είναι με δυο 15" το καθένα αλλά σχετικά διακριτικά.

Αυτό που εννοώ είναι ότι μπορεί να σχεδιαστεί κάτι εξ'αρχής κι αποκλειστικά για 'σενα και να "ντυθεί" περίτεχνα με το ύφος που θα διαλέξεις. Τι θες Le Corbusie ή Philippe Starck? Εσύ διαλέγεις. Κ

Τα απαιτούμενα ηλεκτρονικά για ισοστάθμιση κρύβονται στο rack σου και σίγουρα ακόμα και χωρίς treatments κάτι θα βελτιώσουν απλά να είναι τα σωστά και σωστά στην περίπτωση σου είναι τα "καλά" $$$.

To αν θα το κάνεις κι αν σ'ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά θέμα δικό σου και της όρεξης σου φυσικά. Αλλά αν υποθέσουμε ότι πάντα ψάχνουμε περιθώρια βελτίωσης έστω και στα όρια της υπερβολής χάριν της συνέχισης του χόμπι, τότε οι δρόμοι που έχεις μπροστά σου είναι συγκεκριμένοι. Αυτά, δεδομένου ότι έχεις κλίσει από μηχανήματα και ηχεία και δεν νομίζω να συμβαίνει για σενα προσωπικά το αντίθετο, ενώ συγρονως συνεχίζει η εξέλιξη να προσδίδει ευχαρίστηση.

Αντιθέτως, μπορείς πάντα να "παρκάρεις" και να συνεχίσεις ν'απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου για οσο εσύ κρίνεις ή και για πάντα, αδιαφορώντας για το τι λένε οι άλλοι ή απλά συμμετέχωντας φιλολογικά.
Σωστος Ο Σωτος:444:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οχι , εγω παω υπογειο, και αντε κανα στο δευτερο να ακουω απο το μικρο...............

Reaction score
11

Bρε Σώτο, θαυμάσιο design, αλλά αυτό το γυαλί κολλητό στον κώνο...

:142:

Reaction score
460

Σωστη ερωτηση Χρηστο,μαλλον ειναι για να ακουμπας τον φραπε και να τον χτυπανε τα χαμηλα και ακολουθως κανει καλο αφρο,σωστος??:138:

Reaction score
11

Σωστη ερωτηση Χρηστο,μαλλον ειναι για να ακουμπας τον φραπε και να τον χτυπανε τα χαμηλα και ακολουθως κανει καλο αφρο,σωστος??:138:

:142:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29