GARRARD 401 Project

Reaction score
371
Απάντηση: Re: Απάντηση: GARRARD 401 Project

Με γειές και με απολαύσεις!!!
Πότε θα το πουλήσεις??????????:138:
Υπομονή, όπως για όλα, θα έρθει και η δική του ώρα.

Συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα. Θα ήθελα να ρωτήσω, μια και το είχε συγγενής μου πολλά χρόνια και το έζησα από κοντά, αν θυμάμαι καλά είχε κίνηση με idler wheel και εξ αυτού κάμποσο wow, ειδικά με σημερινά στάνταρ. Πως το διαχείρίζεστε αυτό?
Σωστά έχει κίνηση με idler wheel.
Δεν ξέρω αν του συγγενή σου είχε τόσο πρόβλημα με wow που να να επηρέαζε πολύ τον ήχο του, εμένα όμως το δικό μου δεν με ενοχλεί καθόλου.

Δεν ξέρω, ίσως εγώ δεν έχω μεγάλη ευαισθησία στο wow. Από την άλλη όμως, όπως είπε και ο Βασίλης υπάρχουν τόσοι άλλοι που είναι ερωτευμένοι με το ήχο του.

Τώρα σχετικά με τις εντυπώσεις σε σχέση με άλλα πικάπ που είχα θα πρέπει να ζήσω λίγο μαζί του πριν διαμορφώσω ολοκληρωμένη άποψη.
Και επειδή ακόμα γίνονται κάποιες ρυθμίσεις, ειδικά σε σχέση με τον β' βραχίονα, σας ζητώ να κάνετε λίγη υπομονή.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Re: Απάντηση: GARRARD 401 Project

σαν βγεις στον πηγεμό για την Ιθάκη να εύχεσαι αν είναι μακρύς ο δρόμος.

Σημασία έχει και το ταξίδι αν όχι πρωτίστως αυτό. Ομολογώ ότι εμφανισιακά φαίνεται άψογα. Και από ήχο λογικά θα κυμαίνεται στα στάνταρντς του κατόχου του.

Reaction score
460
Απάντηση: GARRARD 401 Project

Μιχαλη σουπερ το εργαλειο!!!
Να εισαι γερος να το απολαυσεις

Reaction score
371

Επανέρχομαι στο project του Garrard μετά από κάποιο διάστημα που χρειάστηκε για να γίνουν κάποιες αλλαγές/επεμβάσεις αλλά και για να αποκτήσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον ήχο του συγκεκριμένου πικάπ.

Κατ' αρχάς άλλαξε η θέση του β' βραχίονα (Rotel) που λόγω κάποιου λάθους υπολογισμού δεν είχε τοποθετηθεί σωστά. Η σωστή θέση υπολογίστηκε ξανά και έγινε νέο plinth με τη σωστή θέση του βραχίονα.

Το άλλα θέματα που έπρεπε να διευθετηθούν ήταν η μείωση του θορύβου του μοτέρ, όπως επίσης και ένας μικρός συντονισμός στον βραχίονα.

Και τα δύο αυτά προβληματάκια λύθηκαν με απόλυτη επιτυχία μετά από την αλλαγή του μονωτικού υλικού που είχε τοποθετηθεί στο τελευταίο layer (ανάμεσα στο ξύλο και το αλουμίνιο) με άλλο μεγαλύτερης απόσβεσης.

Τώρα πια το πικάπ είναι τελείως αθόρυβο και ο βραχίονας τελείως "νεκρός".

Reaction score
371

Και μερικές φωτό από το τελικό αποτέλεσμα :

Reaction score
371

Οι αρχικές δοκιμές έγιναν με μία BENZ Ace H.
Το αποτέλεσμα πολύ καλό, με ωραίες χροιές αλλά και με ρυθμό, ταχύτητα, δυναμικά και γενικά αυτό που στα Ελληνικά λέμε "PRAT" και είναι χαρακτηριστικό πολλών πικάπ με άμεση οδήγηση.

Στη συνέχεια και μετά τα πρώτα πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, τοποθετήθηκε στον "καλό" βραχίονα η κεφαλή BENZ Wood SL, για μια πιο ουσιαστική αξιολόγηση του πικάπ.

Reaction score
371

Παρ' όλο ότι η Wood SL είναι ακόμη "άστρωτη" (δεν έχει πάνω από 20-25 ώρες), έδειξε αμέσως την ανωτερότητα της σε σχέση με την Ace.

Καλύτερα χαμηλά (πιο ελεγχόμενα), μεσαία περιοχή πιο γλαφυρή και μεστή και μια αίσθηση περισσότερης διαφάνειας σε όλο το φάσμα.

Ταυτόχρονα όμως είχε και μια ηρεμία που σε άφηνε να απολαύσεις τη μουσική περισσότερο.

Η μεγαλύτερη όμως διαφορά σε σχέση με την Ace ήταν στις υψηλές συχνότητες.
Η Wood είχε μεγαλύτερη έκταση & αέρα. Αντίθετα η Ace φαινόταν να έχει περισσότερο γρέζι ψηλά, κάτι που το καταλάβαινες μόνο όταν άκουγες τη Wood.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ace δεν είναι καλή κεφαλή. Την θεωρώ εξαιρετική στη κατηγορία της. Απλά όταν ακούσεις μία καλύτερη κεφαλή σαν τη Wood, τότε αντιλαμβάνεσαι τα (μικρά) ελαττώματα της.

Reaction score
371

Τώρα στο πραγματικά κρίσιμο ερώτημα :

«Πως ακούγεται το όλο κατασκεύασμα του project με το Garrard 401 σε σχέση με άλλα πικάπ που είχα??»

Λοιπόν με μία φράση : ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Θα έλεγα αποτέλεσμα ανέλπιστα εξαιρετικό.

Αν όμως αναλογιστούμε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, όπως ο φοβερός μηχανισμός της Garrard, ο καταπληκτικός Εγγλέζικος βραχίονας, ο προσεκτικός συνδυασμός διαφορετικών υλικών στη βάση του πικάπ αλλά και οι γνώσεις και το μεράκι του Γιώργου του Δάρα, τότε μπορεί κάποιος να πει ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.

Reaction score
371

Από τα χέρια μου έχουν περάσει πάρα πολλά πικάπ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το hobby αυτό, μερικά από τα οποία ήταν πραγματικά κορυφαία.

Να αναφέρω κάποια κατά σειρά δικής μου προτίμησης :

SIMON YORKE SL7,
AMAZON Model 1,
SME 20,
MICHEL ORBE + SME V,
TRANSROTOR,
NOTTINGHAM ANALOGUE,
ACOUSTIC SOLID

Το εν λόγω project με το Garrard 401 είναι ανάμεσα στα καλύτερα πικάπ που είχα ποτέ στη διάθεση μου. Φαίνεται ότι όσα έχουν γράψει πολλοί για τα Garrard 301, 401 δεν είναι τυχαία.
Ο ήχος του έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού πικάπ αλλά το κυριότερο έχει κάτι που το συναντάς μόνο στα κορυφαία του είδους.

Σε κάνει να ακούς μουσική χωρίς να ασχολείσαι με το πώς παίζει!!!

Μη με ρωτήσετε σε πια θέση της παραπάνω κατάταξης μπαίνει. Για να το πω, θα πρέπει να το δοκιμάσω δίπλα-δίπλα με τα υπόλοιπα, πράγμα μάλλον αδύνατο.

Δεν σας κρύβω ότι όταν άρχισα αυτό το project, είχα τις επιφυλάξεις μου. Το κόστος προϋπολογισμού ήταν αρκετά υψηλό και το αποτέλεσμα αβέβαιο.
Τελικά όμως όλα πήγαν καλά και έχω την αίσθηση ότι το Garrard θα με συντροφεύει για πολύ καιρό (και παρακαλώ να μη γελάσουν μερικοί-μερικοί!!).

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

:405:
Το πιστεύω γιατί αυτό είναι "παιδί σου".
Και τα παιδιά μας δεν τα αλλάζουμε εύκολα.Άσχετα αν μερικές φορές είναι και ψιλοκωλόπαιδα.
Καλή συμβίωση λοιπόν και καλά μουσικά ταξίδια.Αν μη τι άλλο χαίρεσαι να το βλέπεις.
Είναι "έργο τέχνης"

:624:

Reaction score
371

Μάνο σε ευχαριστώ και αυτό για "παιδί" μου που λες, είναι σωστό.

Πάντως η απόδοση του πικάπ που περιγράφω παραπάνω έχει γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με "πατρικά".

Reaction score
3.909

Mπράβο!! (δεν γέλασα ....χαμογέλασα!)

Εύχομαι απολαύσεις κ πάλι απολαύσεις!!!

Α! και με μια metric lio 8 για να δείς το πράγμα σφαιρικότερα!!!:135:

Reaction score
8.905

:405: ...Το πιστεύω γιατί αυτό είναι "παιδί σου".... Και τα παιδιά μας δεν τα αλλάζουμε εύκολα.....
...μεγάλες κουβέντες για τον Miles... :405:

Reaction score
371

Δε φταίτε εσείς.
Εγώ φταίω που σας τα λέω και δεν τα κρατάω κρυφά :107::107:

Reaction score
371

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.156